open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked anyone elses eve crashing randomly but VERY often? Like anywhere from.
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: [1] 2

Author Topic

ElementalWind
Gallente
Martyr's Vengence
OWN Alliance
Posted - 2008.12.14 02:16:00 - [1]
 

anyone elses eve crashing randomly but VERY often? Like anywhere from 2min-1hour into the game? This started occurring ever since I just got this new update released today.

ZinderX500
Caldari
Very Predictable Feedback
Posted - 2008.12.14 02:19:00 - [2]
 

Yes. Happens only when i use Premium graphics.

Before Quantum Rise it was good.

Lt Shard
The Arrow Project
Morsus Mihi
Posted - 2008.12.14 02:28:00 - [3]
 

Edited by: Lt Shard on 14/12/2008 02:28:21

Not Very often, But after I warped to a station umokka.


On/offtopic of bugs:
Also I also noticed that sometimes when you salvage a wreck and the original owner fires a heavy missile at it, It just boomerangs back and forth.

Dyaven
Nexus.6
The Jagged Alliance
Posted - 2008.12.14 02:42:00 - [4]
 

Originally by: Lt Shard

On/offtopic of bugs:
Also I also noticed that sometimes when you salvage a wreck and the original owner fires a heavy missile at it, It just boomerangs back and forth.


I must see this. Shocked

Lt Shard
The Arrow Project
Morsus Mihi
Posted - 2008.12.14 02:44:00 - [5]
 

Edited by: Lt Shard on 14/12/2008 02:47:49
^^ It just happened one day when i was ninja salvaging. Was Quite cool and it made the guy i was ninjaing laugh.

FedEx Kinkoss
Posted - 2008.12.14 02:46:00 - [6]
 

Happening to me too. I have a memory check program and it keeps going down to a certain amount then crashes. Thought the patch was suppose to fix it? =( my guess is that it is still memory leaking... or something.... using XP64 and premium as well...

Easley Thames
The Maverick Navy
Against ALL Authorities
Posted - 2008.12.14 03:01:00 - [7]
 

I'm experiencing this, as are several members of my corp :-/

Marlona Sky
Caldari Provisions
Posted - 2008.12.14 03:04:00 - [8]
 

I never really had a problem with it until the last couple of days... since the latest patch...

Did CCP do something??

ElementalWind
Gallente
Martyr's Vengence
OWN Alliance
Posted - 2008.12.14 03:21:00 - [9]
 

Edited by: ElementalWind on 14/12/2008 03:22:13
I'm using basic on a laptop w/ XP Pro 32bit. I have been out of town this weekend and have not had a chance to try it on my XP Pro 64bit with premium graphics yet.

I swear whoever runs the company that makes this game is throwing money into the fire and needs to get rid of some of the people working for them as it just seems like they have no clue as to what they are doing.

I mean cmon, servers with SSD hard drives, and all the best badass equipment (from what I'm hearing) and they're game lags ALL THE TIME. No it's not my computer, as my pc is a 3.8ghz quad core w/ 8 gigs of ram and 2 video cards and it's definitely not my internet connection. I tried it on verizon fios, at&t dsl, time warner home cable, and time warner fiber optic business and it was all equally just as laggy. Which leads me to believe 1) They're programmers suck at programming for the mass of windows OS's out there, or 2) They're network engineers suck at they're jobs, or a combination of both.

SgtApone
British Clan Killers
Posted - 2008.12.14 04:07:00 - [10]
 

to get the boomerang missiles just tractor one of your own wrecks then turn off the tractor beam and fire a missile at the wreck - works everytime for me.

was fun at 1st but now it can get annoying when trying to clear the wrecks.

Ra'Vir
Posted - 2008.12.14 04:34:00 - [11]
 

Premium Graphics version of Eve has never been stable for me. I tried it again recently hoping the kinks would've been worked out, but nope, crashed after a few systems of traveling. Back to classic for now... Neutral

Draku Rykenen
Gallente
The Graduates
Morsus Mihi
Posted - 2008.12.14 04:43:00 - [12]
 

I got it from another thread..

I reduced Anti Aliasing to 2x (was at 8x prior) and my crashes ceased. Only played for about two hours on new settings, but before that I crashed out at gates every 5-20 jumps, randomly.

Not a definate fix, but worth a try if you run higher levels of AA.

Molly Mayhem
Caldari
Posted - 2008.12.14 04:54:00 - [13]
 

Originally by: ZinderX500
Yes. Happens only when i use Premium graphics.

Before Quantum Rise it was good.

this.

Also, windowed mode crashes constantly on some ATI cards - fullscreen does not.

Mackenzie Long
Gallente
Swarm Of Locusts
Posted - 2008.12.14 04:55:00 - [14]
 

yeh, 5 times today, some kind of runtime error. happened twice on my lappy top. strangeness abound...

Khaelis
Caldari
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2008.12.14 09:48:00 - [15]
 

Can confirm this. Seems to happen pretty randomly for me, but its not a CTD and comes up with a runtime error.

Tarin Adur
Gallente
Crimson Empire.
Posted - 2008.12.14 09:53:00 - [16]
 

Hmm, i'm having quite a fwe issues, massive random lag spikes(2 in local), also won't let me start up a 2nd client unless i stay at the desktop(if i bring up 1 eve client after staring and one,it gives me some error) started after the patch of course.

Kye Do'lan
Gallente
Order of the Domain
The Polaris Syndicate
Posted - 2008.12.14 10:00:00 - [17]
 

Yes, me too...
I keep getting a runtime error (R6025) whenever I ALT-TAB out of game a couple of times, probably on the forth or fifth time I get the error.

I run Vista x64.

Florio
Miniature Giant Space Hamsters
Posted - 2008.12.14 11:05:00 - [18]
 

Originally by: ZinderX500
Yes. Happens only when i use Premium graphics.

Before Quantum Rise it was good.


yep, me too.

Pr1ncess Alia
Posted - 2008.12.14 11:09:00 - [19]
 

this thread would be a lot more impressive if every post contained in some form the following:

i filed a bug report

ZinderX500
Caldari
Very Predictable Feedback
Posted - 2008.12.14 11:10:00 - [20]
 

Originally by: Draku Rykenen
I got it from another thread..

I reduced Anti Aliasing to 2x (was at 8x prior) and my crashes ceased. Only played for about two hours on new settings, but before that I crashed out at gates every 5-20 jumps, randomly.

Not a definate fix, but worth a try if you run higher levels of AA.


Hmmm i'm gonna try that.

Thanks.

Taua Roqa
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2008.12.14 11:21:00 - [21]
 

Edited by: Taua Roqa on 14/12/2008 11:22:18
was in jita before DT, crashed twice (ccp.exe error) and had horrible desynch, all other systems were fine though.

edit: on classic client

John Holt
Caldari
Celtic Dragon's
Imperial 0rder
Posted - 2008.12.14 11:45:00 - [22]
 

Issues Form is that way ----->


KISOGOKU
Posted - 2008.12.14 11:48:00 - [23]
 

Edited by: KISOGOKU on 14/12/2008 11:48:52
I have same problem for around 5-6 days and thanks for tip , i did not observed it was from ALT - TAB . Btw im using Xp 32bit with eve premium
Originally by: Kye Do'lan
Yes, me too...
I keep getting a runtime error (R6025) whenever I ALT-TAB out of game a couple of times

Cibo Seidensha
Amarr
Biotronics Inc.
The Initiative.
Posted - 2008.12.14 11:49:00 - [24]
 

Edited by: Cibo Seidensha on 14/12/2008 11:51:48
Eve gets slower and slower over time, until tabbing out takes minutes with lots of memory caching/hdd activity. Then it will finally crash. Takes 1-3hours to happen, but happens everytime.
Crashes occur when tabbing out, but also when warping to a new location, stargate jumping, docking in staion (=loading more into memory?).

This is with premium content, full screen. Happens since last patch, before it was all fine.

Sounds like a typical memory leak, right?

Kweel Nakashyn
shadow and cloaking
Yggdrasill.
Posted - 2008.12.14 11:50:00 - [25]
 

Originally by: Lt Shard
Edited by: Lt Shard on 14/12/2008 02:28:21
Not Very often, But after I warped to a station umokka.


After I dedock for me.

GoGo Rens
Posted - 2008.12.14 11:51:00 - [26]
 

Edited by: GoGo Rens on 14/12/2008 11:52:00
Take a look at the official thread and work around on this link below

Linkage

Rramar Claime
Amarr
Knights of Kador
The Black Armada
Posted - 2008.12.14 12:07:00 - [27]
 

Signed, not very often but never happened before QR and since the patches i got some very nasty crashes.

KhaniKirai
Posted - 2008.12.14 12:08:00 - [28]
 

If you got nvidia card, then in windows use the graphics settings on performance.
Eve somehow has problems, if that setting is on quality.
Guess it cant handle the AA stuff then.

nixal
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2008.12.14 13:11:00 - [29]
 

Originally by: Molly Mayhem
Originally by: ZinderX500
Yes. Happens only when i use Premium graphics.

Before Quantum Rise it was good.

this.

Also, windowed mode crashes constantly on some ATI cards - fullscreen does not.


setting "graphics aperture size" from 64 to 512 in bios solved the problem for me \o/

Thommas Molina
Disturbing Creations Laboratories Unlimited
Federal Republic
Posted - 2008.12.14 13:40:00 - [30]
 

xp64 here also, my eve clients consistently suck up 2 gig RAM and then chrash


Pages: [1] 2

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only