open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Graphics card stops while playing Eve
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 3 4 5 [6]

Author Topic

Eyee
Caldari
Meltdown Leviathan
Posted - 2008.03.06 00:27:00 - [151]
 

I started a tread about this somewhere but i solved this problem for me at least.

Problem was invisible cause anything worked fine but it all was a temperature caused incident it seems to me. Got a new fan today and upgradet ram for 2GB and since this time no problem.

I guess eve is a real trigger but not the reason for many of your problems like this. Dont know wtf graficcard is getting hot while sitting idle in a station but seems to be like this and what you doing on a station? You go afk for 10 min and here we go:)

Take a new fan and get your temperature below 60 C, might helps...

Antraxx
Caldari
Deviance Inc
Primary.
Posted - 2008.03.06 07:32:00 - [152]
 

Going to add myself to this ever growing list too..
Never happens once playing..but..
I have to restart PC repeatedly to run Eve.
Many times,as soon as the splash screen dissapears,and the login screen appears my pc freezes up.
Get perhaps 1 frame every 5 seconds or so...Can do nothing..
(While at other times it starts normally)
Is on a freshly formatted drive,all updated drivers,no other issues.
Audio disabled.
CTRL-ALT-DEL reveals Exefile is using 50% of CPU,with nothing else hogging the CPU or anything..
Strange-but VERY annoying..
System:-
Intel P4HT 3.4Ghz Extreme Edition
2GB DDR2
Geforce 8800GTS
Asus mobo w/onboard sound (<-Disabled)

Saarjuk Khan
Caldari
Danke fuer den Fisch
Posted - 2008.03.06 13:37:00 - [153]
 

Originally by: Eyee
I started a tread about this somewhere but i solved this problem for me at least.

Problem was invisible cause anything worked fine but it all was a temperature caused incident it seems to me. Got a new fan today and upgradet ram for 2GB and since this time no problem.

I guess eve is a real trigger but not the reason for many of your problems like this. Dont know wtf graficcard is getting hot while sitting idle in a station but seems to be like this and what you doing on a station? You go afk for 10 min and here we go:)

Take a new fan and get your temperature below 60 C, might helps...


Meep...CPU temp = 32 C GPU Temp = 45 C

And since ALL other stuff runs flawless i doubt its my machine. And by the numbers of topics concerning this problem chances are pretty high that eve is the problem

Green Halo
M. Corp
-Mostly Harmless-
Posted - 2008.03.06 19:36:00 - [154]
 

Edited by: Green Halo on 06/03/2008 19:36:44
I built a new computer a few weeks ago, and thought about getting an aftermarket heatsink for the GPU (Best thing I ever did). Before I'd put the heatsink on, I tested the card without it (Nvidia 8800GT). Booted up and logged temperatures around 45-50C idling, then around 60-65C on a load of two EVE clients. At the time I didn't notice the temps when at the splash screen, so I went on my merry way. A few days later I happened to open EVE (leaving it at the splash screen) and run downstairs to make some food, as soon as I got back upstairs I noticed my GPU temperature at 75C! (with one client logged in and one at splash screen).

Needless to say, I pulled the sucker out and installed the nice heatsink. Now I've getting idles around 35C and loads up to 45C (<3 Thermaltake). But I can't help to notice the HUGE difference in temps from the splash screen vs ingame.

PS: Yes I'm using Premium and Yes I have it set to max settings (for the most part).

Brutinator
Posted - 2008.03.09 00:30:00 - [155]
 

Edited by: Brutinator on 09/03/2008 20:34:40
Add yet another very unsatisfied customer to this list. I've reinstalled XP, tore my PC apart to clean it, lowered all the graphics settings to include disabling station environment and turning off all effects, disabling sound, turning off dither and my PC still hard crashes while running EVE. The last thing I did was cancel my account until CCP at least acknowledges THEY need to make a fix to the client.

Windows XP Pro SP2
P4 640 (3.2 ghz)
1G OCZ PC5400 2x512 dual channel
Radeon X850XT 256MB DDR3 256 bit PCI Express


Amaron Ghant
Caldari
Black Thorne Corporation
Black Thorne Alliance
Posted - 2008.03.09 00:57:00 - [156]
 

Edited by: Amaron Ghant on 09/03/2008 01:14:02
And here I was going mad.

Im running a quad core 2.66 intel, and 2 bfg 8800gtx, plus 4 gig of memory.

After a random amount of time in eve my machine locks up. I have to switch the machine off. Absolutely infuriating tbh because so far it only happens in eve

further cpu sits at 30 when in vista and jumps to 48 when playing eve.

Gpu 1 sits at 50 gpu 2 at 58

Play eve and gpu 1 jumps to 72 and gpu 2 jumps to 78

Not much help but interesting never the less

Oku Kee'lus
Burning Napalm
Northern Coalition.
Posted - 2008.03.09 20:24:00 - [157]
 

I've started experiencing this exact problem after I installed the 8.3 catalyst drivers, today ( running x1950 ).

Only happens when I run 2 clients ( premium ).

Clients freeze, screen goes black and into standby mode.

This actually caused HDD corruption forcing me to re-install Windows and EVE... will un-install catalyst and get some 3rd party drivers for now.

Countess NotFarOut2
Posted - 2008.03.21 18:12:00 - [158]
 

I wonder, has any1 EVER seen a reply from CCP on this?

Nick Endymion
Posted - 2008.03.23 11:48:00 - [159]
 

Yup... got this one too.

Basically it seems that my gpu shutsdown and monitor goes to standby on very random intervals. Until last night, i played 3 days with only 1 crash per day but yesterday i got them every 5 minutes when logged in for 2 hours. This started happening after the boost patch which also means that it is the only thing that has changed on my comp.

No idea how to reproduce the thing, nothing seems to fix it wholly. I've been changing settings, reduced desktop resolution to match eve's, moved my shoes and changed shirt and nothing. Either i keep crashing like no tomorrow or i can play for days making me believe that it is fixed now.

Made bug report bout it last week and like this thread, no reply what so ever. Atleast this post gets bumped if nothing else.

Frygok
Minmatar
The Littlest Hobos
Ushra'Khan
Posted - 2008.03.23 23:00:00 - [160]
 

Edited by: Frygok on 23/03/2008 23:01:30
I'd like to add my voice to the frustrated players experiencing this.

For me, it happened after the boot.ini error which forced me to reinstall everything on my computer. Ever since I have not been able to play more than max 10-15 mins until I either get a black screen + reboot, or Blue Screen of Death. It happens everywhere.

Before the boot.ini and trinity, I had NO problems, and could easily handle 3 clients running simultanously, now I can't even use one classic with lowest settings. It even seems to be getting worse, as I can't even open up the client before I get BSoD or computer reboot.

AMD Athlon 64 X2 4200+
2.21 GHZ, 2 GB RAM
NVIDIA GeForce 7900 GT/GTO

I checked the temperature of my graphics card, but it never went above 62, and everything else was running perfectly. I can play any game I want, except EVE.


Kohindall
Posted - 2008.03.24 15:36:00 - [161]
 

Edited by: Kohindall on 24/03/2008 15:42:58
IŽve been experiencing the same issue over the past few days. I have tried every fix/tweak I could find from web, but no success...
At yesterday I noticed that, IŽll get it everytime when I open the map. So, now I just have to navigate with out it and IŽll get only random "Display driver has stopped working and has succesfully recovered" freezes.

EDIT: Oh, and atleast a reply from CCP like "we are working on it" would be niceRazz

reaping miner
Incidental Damage
-Mostly Harmless-
Posted - 2008.03.26 20:11:00 - [162]
 

i sometimes have this issue to.
lucky me not all the time or somthing.

Senzei
Amarr
Surrealistic Deliveries
Posted - 2008.03.26 20:22:00 - [163]
 

I get randomly black screens for about 1-2 seconds and then the message "Display driver has stopped working and has succesfully recovered"! Happens mainly on gates which can be very critical sometimes!

Other games are working fine so this seems a problem with EVE i think.

I got a ATI HD3850 512mb card.


Jenny Spitfire
Caldari
Posted - 2008.03.27 08:42:00 - [164]
 

Edited by: Jenny Spitfire on 27/03/2008 08:42:51
ne1 have tis fixed? help if you does plz. been having this problum since 49635. i am using nvdie card.

i can't play.

Mephistophilis
ANZAC ALLIANCE
IT Alliance
Posted - 2008.03.27 09:45:00 - [165]
 

Same problem here

Vista home premium 64
Abit p35 pro, Q6600, 4GIG PC6400 RAM, BFG 8800GTX, All wrapped up in a coolermaster case with lots of fans.

I got all host of problems with eve, to a point it's getting unplayable for me now...

Foxxy Chick
Posted - 2008.03.27 20:45:00 - [166]
 

Same problem after ^boost^ patch, monitor goes into standby and have to do a hard reset. This happens at random times.

Casino Alkasar
Caldari
Posted - 2008.03.28 02:03:00 - [167]
 

YA wohoo ! there go 5 hammerhead down the gutterSad

it was stable for a while but after the *boostpatch*
my crash to reboot happen more offen again.

No other game makes my fans go that crazy like EVEConfused

Eve as a game of real loss should realy have a rockstable client.. shouldnŽt it?

Fefris Dahaka
Posted - 2008.03.28 02:23:00 - [168]
 

Originally by: Senzei
I get randomly black screens for about 1-2 seconds and then the message "Display driver has stopped working and has succesfully recovered"! Happens mainly on gates which can be very critical sometimes!

Other games are working fine so this seems a problem with EVE i think.




i get the identical thing happening.

Graphics card is a 7800GTS.

So total different card, same result.


Marobud
Minmatar
Posted - 2008.03.29 11:38:00 - [169]
 

I'm playing on 2 laptops - an old one with fresh installation of Windows XP and a new one with Vista. Different graphic cards, CPUs, RAM, soundcards, systems - everything. Yet, they both act the same way - lock up randomly when playing EVE, need to hard reset them. Quite funny CCP hasn't been able to solve it yet.. and probably even more funny I'm stupid enough to keep paying for the game Twisted Evil Giving it one more month.

Romale
Sniggerdly
Pandemic Legion
Posted - 2008.03.29 16:43:00 - [170]
 

my computer is compleatly hardlocking screen going blank, it only seems to happen at gates, i have cats 8.3, i've rolled them back to 8.1 with no diffrence between .3 .2 and .1, its only occured since the patch, actualy lost a falcon going through a gate crashed before it even showed the gate fire and came back dead :(, that aside for me its mostly minimatar gates causing it, i think 1 amarr one did and its ONLY occured since the last patch

Bael Gar
Posted - 2008.03.29 17:39:00 - [171]
 

Game freezes when I launch second window.
It seems to be that both clients locks each other. The space in the second window becomes white (without texture), and the game runs horribly slow.
Closing first window unlocks the second.

Very often my PC completely freeze during launch second window. Even login screen do not appear.

reaping miner
Incidental Damage
-Mostly Harmless-
Posted - 2008.03.30 11:18:00 - [172]
 

Edited by: reaping miner on 30/03/2008 11:19:13
iam getting this issue more often now.
and i also notice exefile.exe (eve client) CPU usage has increased.
like 30/40/50 % and thats an awful lot compared to befor the boost patch 20/35/30 maby a 40 spike once in an hour.
for me it seems the boost patch only boost unenjoyabillity. fix this please or do a rollback.

greetings reap

Jenny Spitfire
Caldari
Posted - 2008.03.30 13:53:00 - [173]
 

Edited by: Jenny Spitfire on 30/03/2008 13:55:21
tis is stranged. could sofware liek eve kill a graphix card? my nvidie card is damaged after trying to play eve. it showed soem pictures on login ten eve window goes fuzzy but background was ok. same thing happens for a few times. later when my computer restart, my monitor goes blanked but computre was trying to turn on.

it was like the machine died. i sent it for a repair and got a new graphic card and the pc could turn on.

am i unlucky or can eve really damage the vidoe card? ConfusedShocked


Pages: 1 2 3 4 5 [6]

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only