open All Channels
seplocked Test Server Feedback
blankseplocked 'Singularity is now running the new graphics engine of EVE Online'...?
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: [1] 2 3

Author Topic

Tres Farmer
Gallente Federation Intelligence Service
Posted - 2007.11.22 16:10:00 - [1]
 

Download isn't visually starting.. any point, where I can see if it's downloading?

Source: new graphics engine now on singularity!

Sidephex
I.M.M
Posted - 2007.11.22 16:12:00 - [2]
 

/me wants to know too

Superbus Maximus
Gallente
Sniggerdly
Pandemic Legion
Posted - 2007.11.22 16:13:00 - [3]
 

Yeah Im confused as well. I don't think its downloading is this some sort of cruel holiday joke on Americans?

5n4keyes
Sacred Templars
RED.OverLord
Posted - 2007.11.22 16:14:00 - [4]
 

Engine.. Not the graphics i think

CCP Redundancy

Posted - 2007.11.22 16:15:00 - [5]
 

There's no new graphics content yet. I personally think the title of the news post is a bit confusing, but it does clarify it a bit in the body.

Kerdrak
GreenSwarm
Black Legion.
Posted - 2007.11.22 16:15:00 - [6]
 

This engine will use the graphic card finally? (I'm talking about the classic client, not the super cool DX9)

ddemec
SoT
Posted - 2007.11.22 16:15:00 - [7]
 

"... this version is an updated DX8 version and does not include any DX9 content."
May be this words is the key ? :D

Tres Farmer
Gallente Federation Intelligence Service
Posted - 2007.11.22 16:16:00 - [8]
 

Originally by: 5n4keyes
Engine.. Not the graphics i think


Ok, I mean.. the rusty look of this viator is now replaced by some silly reflective look.. like it was polished somehow.?! ugh
And running two clients does give me some funny ui-bugs (buttons disappear, shipps diasppear after jumping).. but I'll wait what others have to say about that YARRRR!!

ddemec
SoT
Posted - 2007.11.22 16:21:00 - [9]
 

client crushes when i do alt-tab :((

Fanjita
Posted - 2007.11.22 16:34:00 - [10]
 

Ive not noticed any fps improvements from the new client

RigelKentaurus
Flying Tartiflette
Caldari Deep Space Industral
Posted - 2007.11.22 16:38:00 - [11]
 

Edited by: RigelKentaurus on 22/11/2007 16:40:54
Originally by: ddemec
client crushes when i do alt-tab :((


The same tends to happen here, especially when you do alt-tab while being in autopilot, and try to maximize the window again after your ship jumped through a few gates.

Edit: actually it seems to be more a random error, I even got a Visual C++ Runtime error message once.

ElrondMD
Macabre Votum
Morsus Mihi
Posted - 2007.11.22 16:43:00 - [12]
 

Try setting to window mode, i crashed to desktop when i did.

New client is far more CPU and RAM intensive on my machine also.

RigelKentaurus
Flying Tartiflette
Caldari Deep Space Industral
Posted - 2007.11.22 16:49:00 - [13]
 

Originally by: ElrondMD
Try setting to window mode, i crashed to desktop when i did.


I tried, it worked fine until I tried to minimize the window and then maximize it again, took a screenshot this time.

Kina Putten
Amarr
Posted - 2007.11.22 16:49:00 - [14]
 

I can't see any "new" look on anything, ppl in local say their ships are looking better so I'm really confused here. And cpu load is same as on TQ.

Doesn't look like the gfx card is doing much yet.

And lots of weird gfx bugs, icons not loading and lag is worse than before this last patch

Jocca Quinn
Matari BackBone
Fate Weavers
Posted - 2007.11.22 16:55:00 - [15]
 

Originally by: CCP Redundancy
There's no new graphics content yet. I personally think the title of the news post is a bit confusing, but it does clarify it a bit in the body.


Its not just the title of the new post that is confusing. having sat a TQ and SISI client on the same PC I cannot see any difference in CPU / Mem use nor any change in fps.

So does the new engine actually use the graphics card more if it uses the old content?

JQ

CCP Cascade

Posted - 2007.11.22 16:56:00 - [16]
 

Please make sure you bug report all the issues you encounter.

CCP Redundancy

Posted - 2007.11.22 16:59:00 - [17]
 

Originally by: Jocca Quinn
So does the new engine actually use the graphics card more if it uses the old content?


Some stuff was given an overhaul, but in general the engine running the old content and code is very similar to what was there before, to maintain content compatibility. There are new code paths for new content.

turnschuh
Brutor Tribe
Posted - 2007.11.22 17:00:00 - [18]
 

EWWW what did you do to the FOV

it looks very confusing now, less fisheye though. Also the planets/stations seam to be WAY bigger then before.

Mikal Drey
Atlas Alliance
Posted - 2007.11.22 17:05:00 - [19]
 

hey hey

Its certainly lagging like crazy and i managed to moonwalk (went backwards) the ship into a gate.

Gate looked alot crisper and seemed to have a very nice lighting effect on it. no noticable FPS increases or performance increases but my guess was the lag and the constant trafic advisories wasnt doing much for the server and had no real bearing on actual performance.

Could a nice DEV please clear all my science jobs as everytime i try i hang the client .. . . the pos they were attached to isnt there anymore :)

Many thanks
Mikal Drey


Fanjita
Posted - 2007.11.22 17:11:00 - [20]
 

Nice splash screen and eve voice actually works on this client never has before on my pc and doesnt on current tranq build

Fanjita
Posted - 2007.11.22 17:13:00 - [21]
 

Originally by: Fanjita
Nice splash screen and eve voice actually works on this client never has before on my pc and doesnt on current tranq build


overall gamma setting is a lot darker than b4 also had to change gamma settings in me drivers to actually make out any details on ships.

Wolverine PL
Gallente
The Scope
Posted - 2007.11.22 17:21:00 - [22]
 

Edited by: Wolverine PL on 22/11/2007 17:22:19
Edited by: Wolverine PL on 22/11/2007 17:21:22
just gr8 I hope trinity wont be like this when its hits TQ becouse I CANT get into game with any of my alts or main. Im stuck on entering game and if you type wrong loging or pass you will be stuck on AUTHENTICATING...:(

Fanjita
Posted - 2007.11.22 17:26:00 - [23]
 

Originally by: Wolverine PL
Edited by: Wolverine PL on 22/11/2007 17:22:19
Edited by: Wolverine PL on 22/11/2007 17:21:22
just gr8 I hope trinity wont be like this when its hits TQ becouse I CANT get into game with any of my alts or main. Im stuck on entering game and if you type wrong loging or pass you will be stuck on AUTHENTICATING...:(



me too now managed to log in fine twice earlier cant any more :(

Dammar
Amarr
Ephorate
Posted - 2007.11.22 17:32:00 - [24]
 

Originally by: Wolverine PL
Edited by: Wolverine PL on 22/11/2007 17:22:19
Edited by: Wolverine PL on 22/11/2007 17:21:22
just gr8 I hope trinity wont be like this when its hits TQ becouse I CANT get into game with any of my alts or main. Im stuck on entering game and if you type wrong loging or pass you will be stuck on AUTHENTICATING...:(



Relax. Very Happy 400+ people on the test server is very bad in terms of 'lag'. It just can't handle it.

The new 'content on demand' is weird tho I admit. I can forsee laggy fleet battles, where previously you would see whether your modules were active or not... Now you just won't see any modules at all. Laughing (tho...if you hover over them, it still says what they are...as I said, odd.

Also, Alt + tabbing = bad. Razz


Krypt Angel
Gallente
Federal Navy Academy
Posted - 2007.11.22 17:32:00 - [25]
 

I'm guessing that its safe to assume that the content compatibility detection isn't working as intended? I say this because I know my card doesn't support shader 3 (and I was under the impression that this was a deal breaker for whether the new content works or not) but my sisi client tells me that my computer should support the new art content if it were available

nomis ekoobmah
Minmatar
Republic University
Posted - 2007.11.22 17:36:00 - [26]
 

Originally by: Krypt Angel
I'm guessing that its safe to assume that the content compatibility detection isn't working as intended? I say this because I know my card doesn't support shader 3 (and I was under the impression that this was a deal breaker for whether the new content works or not) but my sisi client tells me that my computer should support the new art content if it were available

The new engine doesn't care if your card supports SM3 or not because, as far as I am aware, it is used for the classic and enhanced graphics.

PhamNuwen
Caldari
Abyss Rangers
Posted - 2007.11.22 17:39:00 - [27]
 

Edited by: PhamNuwen on 23/11/2007 09:12:15
Edited by: PhamNuwen on 22/11/2007 18:21:50
I assumee, it is compiled, delivered and never tested?
First impressions:
- server slow (Update: ups, 380 peoples at the testserver)
- client not faster; more CPU (Update: sorry, not more CPU - but also not less ;-)
- not a stable build

Hardware:
P4 3.4Mhz; Hyperthreading; 2GByte RAM
Radeon X1900
1600x1200

Tests:
Splashscreen 60% CPU in FullScreen (Hyperthreading; 2 virtual CPUs)
Splashscreen 60% CPU in Windowed
CPU-Load 65%-70% during entering Game (Character Selection) -> 10mins
CPU-Load 65%-70% during entering Game (Entering Station) -> 5mins
CPU-Load 70%-80% during dockout

Changing Windowed to Fullscreen crashes EVE -> destroying all settings....

___
...no bugreports without a working error tracking system...
Have fun or ignore it. ugh

Kerdrak
GreenSwarm
Black Legion.
Posted - 2007.11.22 17:51:00 - [28]
 

Originally by: CCP Redundancy
Originally by: Jocca Quinn
So does the new engine actually use the graphics card more if it uses the old content?


Some stuff was given an overhaul, but in general the engine running the old content and code is very similar to what was there before, to maintain content compatibility. There are new code paths for new content.


So, new engine does not offer anything new or improvements unless you buy a new graphic card with DX9 shaders 3.0...

How much nVidia/ATI paid you? LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

CCP Explorer

Posted - 2007.11.22 17:56:00 - [29]
 

Originally by: Krypt Angel
I'm guessing that its safe to assume that the content compatibility detection isn't working as intended? I say this because I know my card doesn't support shader 3 (and I was under the impression that this was a deal breaker for whether the new content works or not) but my sisi client tells me that my computer should support the new art content if it were available
What card do you have?

Oam Mkoll
Caldari
Stealth Squad
Posted - 2007.11.22 18:00:00 - [30]
 

I can connect just fine. After selecting my char, I wait for the "entering game as.." bar to fill up. Then comes.. nothing. The game hangs at a pitch-black screen. No error msgs whatsoever, it happens every time. Sisi used to work fine for me until that recent patch.


Pages: [1] 2 3

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only