open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Eve still broken (2 weeks & counting)
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Rez 5
Posted - 2007.01.02 18:09:00 - [1]
 


Nadija
The Littlest Hobos
Ushra'Khan
Posted - 2007.01.02 18:30:00 - [2]
 

Edited by: Nadija on 02/01/2007 18:31:03
Woops posted with the wrong char... d'oh!

Anyways, my eve has now been down for 2 weeks, I go to log on & it comes up checking status! (on both the main server & test server) Although i can still hear the music & it comes up with the little info box... I don't get why this is happening... as it was working fine 1 day & then stopped the next... basiclly I've tried everything thats been suggested.. re-installing eve, checking the settings on my firewall (which i don't even use), delting/renaming my cache folder, gettin a new modem, phoning my ISP (they weren,'t much help) pinging the server (which my PC can see)... the only thing i haven't tried is reformatting my pc, but i'm hoping i won;t have to do that...

if anyone has got suggestions i would be very greatful!! Smile
Nad

Dai007
Caldari
Novatech Armada
Imperial 0rder
Posted - 2007.01.02 18:34:00 - [3]
 

Can you explain a bit more of the problem?

Are you talking about when you select the server it says "Checking Status.." then it changes to "Ok" and then you login. Your not getting past the "Checking Status.." ?

Tried submitting a bug report?

Nadija
The Littlest Hobos
Ushra'Khan
Posted - 2007.01.02 18:41:00 - [4]
 

Yup, can't get past checking status.. just comes up with that... doesn't go to ok or anything =/

Dai007
Caldari
Novatech Armada
Imperial 0rder
Posted - 2007.01.02 18:44:00 - [5]
 

Edited by: Dai007 on 02/01/2007 18:44:02
Do you have MSN or any other contact?, Saves filling the thread full of questions lol

Nadija
The Littlest Hobos
Ushra'Khan
Posted - 2007.01.02 18:44:00 - [6]
 

Edited by: Nadija on 02/01/2007 18:45:59
ok.. c u on msn Wink

Barrier Solo
Infinity Shipyard Masters
Posted - 2007.01.02 19:52:00 - [7]
 

I had the same thing for a while, I changed from userspace PPPOE to in-kernel PPPOE in OpenBSD. The DSL MTU is 1492 + padding, ethernet ie home lan MTU is 1500. The Eve firewall doesn't allow fragmented packets. I set this in my firewall rules

# scrub
scrub in all
scrub out on $ext_if no-df random-id max-mss 1452
scrub on !$ext_if no-df random-id max-mss 1452

And it fixed everything. Find a registry tweak for Windows to change the MSS to 1452 and the MTU to 1492 and you should be better off.

Lenex Raay
Caldari
Double-Down
Narwhals Ate My Duck
Posted - 2007.01.15 22:38:00 - [8]
 

Originally by: Barrier Solo
I had the same thing for a while, I changed from userspace PPPOE to in-kernel PPPOE in OpenBSD. The DSL MTU is 1492 + padding, ethernet ie home lan MTU is 1500. The Eve firewall doesn't allow fragmented packets. I set this in my firewall rules

# scrub
scrub in all
scrub out on $ext_if no-df random-id max-mss 1452
scrub on !$ext_if no-df random-id max-mss 1452

And it fixed everything. Find a registry tweak for Windows to change the MSS to 1452 and the MTU to 1492 and you should be better off.



Sorry but I dont understand... I'm on Windows XP professional, at my DORM. I am just now having this problem (jan 11th 2007) I was able to play this morning at my house, now i moved back into the dorm, and i get the "CHECKING STATUS" and it sits there and doesn't let me connect. can you explain in greater detail how to fix this? thanks.

Maceface
Posted - 2007.01.15 23:40:00 - [9]
 

Sounds like a DNS issue maybe.. Possibly an old record that is stuck in cache pointing your Eve client to the wrong IP address.

Try changing you DNS server settings to another server and then restarting your PC.

Horner Langly
Caldari
Interstellar Survey Division
Posted - 2007.01.15 23:52:00 - [10]
 

Edited by: Horner Langly on 16/01/2007 00:09:27
I tried to do this, but i got nothing. Refreshed my DNS< repaired my connection restart, disabled my local area network, enabled it after a restart, blah blah, did everything I could think of. Still nothing... I'm just not connectnig. BTW what is the IP address for the server, i want to try and see if i can even ping it.


(HORNER LANGLY = LENEX RAAY), same person

Gonryu
Caldari
ShaK Scientific
Posted - 2007.01.16 11:42:00 - [11]
 

Edited by: Gonryu on 16/01/2007 11:40:01
Don't know if this was merntioned already but, If your on Windows XP

Go to Start - Run
Type in CMD and click open
Type in the DOS box - ipconfig /flushdns

Close the window and try connecting, it should pick up the new DNS and route settings.

Tranquility Server is - 87.237.38.200

Lenex Raay
Caldari
Double-Down
Narwhals Ate My Duck
Posted - 2007.01.16 14:09:00 - [12]
 

I'm starting to believe that this is from my ISP. I just moved back into the dorms at the university. I talked to the telecommunications office, they didn't know and said nothing had been changed from last semester, So I assumed nothing was wrong. What I didn't know was that they aren't in charge of the networks firewall, thus I had to call a different number, and will find out the result later on today after classes.

By any chance, if they did block ports, does anyone know WHICH PORT eve-online connects through? Because this would definetly speed up the process. Thanks for the feedback!

Riasoje
Caldari
Posted - 2007.01.16 18:23:00 - [13]
 

The port you require is 26000.

Lenex Raay
Caldari
Double-Down
Narwhals Ate My Duck
Posted - 2007.01.16 18:30:00 - [14]
 

Originally by: Riasoje
The port you require is 26000.


Thank you, I did talk to tech-support, and unfortuantely they're a bunch of ****ing idiots (excuse my aggrivation). But half of my school here at the University of Miami is unable to connect to any mmo, not just eve but for example world of warcraft, star wars galaxies, vanguard, everquest etc due to this issue.

we have been blocked from all mmos and all those common ports such as 26000 have been closed.

We are all petitioning against this because a lot of people are losing out.

I hope I can connect in time to change a skill... This eve-withdraw is very bad.

Lenex Raay
Caldari
Double-Down
Narwhals Ate My Duck
Posted - 2007.01.16 18:55:00 - [15]
 

I have found a workaround, thanks to one post on it(Sorry didnt save the page but i'm giving you credit, I will post a STICKY on how to workaround the ports)


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only