open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Solution for 'black screen flashing'/'show info'/video/crash problems ::BUILD: 2.09.3805::
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7

Author Topic

Brastagi
Caldari
g guild
Posted - 2006.01.13 06:12:00 - [61]
 

After a hellish night of patching third party program on my Ati Mobility Radeon 9000 IGP which prove to be unstable (I got several lock ups, flickering screens, and three time blue screen of death!). And reverting back to my old settings.

Rantor's solution really saves the day \o/ \o/ \o/

OptimusPrime Caldari
Posted - 2006.01.13 11:00:00 - [62]
 

Edited by: OptimusPrime Caldari on 13/01/2006 16:51:47
Edited by: OptimusPrime Caldari on 13/01/2006 11:05:59
I am having this problem with my ATI Mobility Radeon XP 200m. The strange thing is that it is happening to only one of my characters. I can use a different character of the same account without problem (although it is one jump away). But CCP has moved my problem character to different solarsystem and I still have the same problem.

I think I know why though. It's probably trying to load faces in the chat window. I have the faces disabled in the account with no problem.

Nope. That's not it. I do have faces disabled (pure text only chat) with the problem character.

Eskiban Vlasic
F.R.E.E. Explorer
Wildly Inappropriate.
Posted - 2006.01.13 15:23:00 - [63]
 

This thread really needs to be a sticky, as it seems to be solving 95% of the problems with the latest patch.

Maravinjian
Posted - 2006.01.13 18:58:00 - [64]
 

IT WORKS, MAN U ARE A GENIUS YOU ARE AWESOME MAN!!!!!!!!!!!!Very HappyCoolWink

Kill Skuls
Caldari
Quam Singulari
Triumvirate.
Posted - 2006.01.13 23:02:00 - [65]
 

Worked perfectly, thanks.

Jon Engel
Intaki Security and Intelligence
Ishuk-Raata Enforcement Directive
Posted - 2006.01.14 03:54:00 - [66]
 

Ok im not realy all that computer literate so ive tried all these things and cant figure out what to do here. Has ccp even addressed this problem? If someone has some ideas let me know what might work, because the game is unplayable for me now.

Sean Bison
Posted - 2006.01.14 05:12:00 - [67]
 

Worked for me as well - notebook has a Radeon XPress 200M (x300 derived integrated graphics)

Ciara Daag
Caldari
Science and Trade Institute
Posted - 2006.01.14 05:20:00 - [68]
 

Have people been reporting this? If not they need to. I know they wont really do much but give you the autoresponse and all,but its important that everyone who has this problem report it so they understand how widespread it is.

Eolynn
Posted - 2006.01.14 07:49:00 - [69]
 

Dear Rantor,

Thanks for your "fix".

At first hand, it did not work really for me, just reduced the frequency of the crashes. I used to have a game crash, followed by a fuzzy looping sound then auto-reboot of my PC almost each time I entered combat with pirates, mainly in deadspaces. At the very moment when pirates lock me with this peculiar beep sound.

I followed this thread and realized I had let the resFace.stuff old renamed old file in the same folder as Eve, so I moved it to another place. And I switched my ATI drivers from 5.13 Catalysts to the last 5.12 Omega for my Radeon 9800 pro. But I still had a few crashes (with no more auto-reboot as I switched off this feature with the admin tools in XP) then a blue screen.

I suspected it could also be related to sound, cause crashes almost always occured when you hear the beeps made by the pirates targetting you. As suggested on another thread, I decided to disable the hardware acceleration for the soundcard, cause I also had those annoying glitches and crackling sounds when firing missiles and drones.

And it seems to work, finally! I still crosses fingers, but it seems your solution worked for me too. Just need say to the 5% people like me who still had this bug after trying Rantor's procedure to try disabling hardware acceleration for their soundcards.
It also fixed the crackling sounds :) Yet, once in a while, a missile can be fired silently, but that's not a big issue.

Best regards,

Eolynn.


Allistar Mckeon
Caldari
Digital Fury Corporation
Posted - 2006.01.14 08:12:00 - [70]
 

Thanks sooooooooooooo much, was getting more than just a little fed up,any chance you could join ccp and actually teach them to sort out their own bloody game?

Kuga Firaxx
Posted - 2006.01.14 11:53:00 - [71]
 

Very HappyI tried this and it WORKED!!!!!!
Everyone that has this prob should do this RIGHT NOW!!!!
Rantor, I LUV U, MAN!!!!
(and thanks to the support team too Wink)

Rantor
Amarr
Metropol
Posted - 2006.01.14 11:56:00 - [72]
 

Hm... seems like I've found a Dev's post connected to our problem. Dev's are playing with our faces now, so no wonder they have accidentially broken the face generation routine on some video cards.

This also explains why rollbacking the resFace.stuff file helps to temporary resolve video issues...

oneeye crusader
Caldari
Posted - 2006.01.14 12:30:00 - [73]
 

I am downloading your rolled back resFace now rantor fingers crossed.

But to everyone who reads this this is a 'fix' for the problem but in ccp's eyes its a 'rollback' not a 'fix' which would probly be why they have stayed quiet about it, please keep that in mind guys.

again gratz on finding this out rantor

Kly Palenque
Posted - 2006.01.14 13:11:00 - [74]
 

This worked great. Very Easy. Saved my laptop! (Intel Chip). Thanks Rantor.Very Happy

Blake Phoenix
Posted - 2006.01.14 13:22:00 - [75]
 


Nice! Seems to have worked for me too, I have an Intel 82865G chip set.

lets hope this problem gets a proper fix.


vulcanstar
Posted - 2006.01.14 13:24:00 - [76]
 

Thanks a lot... I'm just trying it out now to see if it works. This has been really annoying me. ugh

Diaxus
Posted - 2006.01.14 16:11:00 - [77]
 

thanks Rantor, your fix has worked for me, it seems fine now.
excellent work dude

Rantor
Amarr
Metropol
Posted - 2006.01.14 16:41:00 - [78]
 

Edited by: Rantor on 14/01/2006 22:52:01
Edited by: Rantor on 14/01/2006 16:42:15
Some good news for us from Dev team. Very Happy They are aware of the problem and it's given high priority for fixing.

Neferin
Posted - 2006.01.14 19:30:00 - [79]
 

This works, as everybody kinda knows but I just wanted to point out that you actually have to remove the old resFace.stuff file from the EVE directory. You cannot simply rename it and then copy in the down rev version.

If you don't remove the 3805 version and simply rename it to 3805.resFace.stuff ... Eve client will not start and say something like "I have issues :/"


Rantor
Amarr
Metropol
Posted - 2006.01.14 19:43:00 - [80]
 

Originally by: Neferin
This works, as everybody kinda knows but I just wanted to point out that you actually have to remove the old resFace.stuff file from the EVE directory. You cannot simply rename it and then copy in the down rev version.

If you don't remove the 3805 version and simply rename it to 3805.resFace.stuff ... Eve client will not start and say something like "I have issues :/"


Thanks for this extra useful information, will now add it to initial post.

Gramaton Cleric
Posted - 2006.01.14 21:12:00 - [81]
 

Absolutely fantastic m8,

I have been freaking out for a few days without EvE and messed about and finally got it to work. I dont have the pictures of the characters but thats the least of my worries. Thats again m8 for helping me get back on.Very Happy

Take care,
Gram

Zhealous
Screaming Rubber Ducks From Outer Space
Posted - 2006.01.14 21:22:00 - [82]
 

Whoever suggested moving the copy of the file out of the eve folder, thank you! The strange startup error is now gone, and i can once again play, although loading portraits seems to take forever, I thank the original poster and the one who made the above suggestion wholeheartedly.

Regards,
Z.

babo
Gallente
Eye of God
X-PACT
Posted - 2006.01.14 22:08:00 - [83]
 

thanks.. works great..
intel 82xxx card here and trying to render a face would usually reboot my box..

Doublewhopper
Posted - 2006.01.14 22:47:00 - [84]
 

I have a VIA Unigraphics Pro IGP Graphics card on a laptop which i bought to play EVE on the road. Since the January 10th patch i have a lot of crashes. I will try this fix now.

Why gets established stuff always broken after a patch session...i don't know...can't your for instance test if the player on/off-status works before you release a patch?

My guess is that when Kali comes out, we can throw out our notebooks anyway and buy new machines.

Also that there is no official word yet from CCP is annoying. I have a 2nd account running on Linux which also has a few hiccups now and then after the January 10th patch.

I hope this will fix it too.

Chromagnon
Posted - 2006.01.15 09:50:00 - [85]
 

Originally by: Rantor
Solution for ...'show info'... crash problems

Nice to know you can all have your little faces again :)

Naturally I assume this does nothing to address the real blank screen crash issues that many have been experiencing since well into last year or even longer? ie. those that have been experiencing the same frequency of crashes before, during and after version 3796

ps. yes of course I have disabled my soundcard and ingame sound and my drivers are up to date, and no my processor and GPU are not overheating..

Rantor
Amarr
Metropol
Posted - 2006.01.15 11:09:00 - [86]
 

Edited by: Rantor on 15/01/2006 11:10:16
Originally by: Chromagnon

Naturally I assume this does nothing to address the real blank screen crash issues that many have been experiencing since well into last year or even longer? ie. those that have been experiencing the same frequency of crashes before, during and after version 3796



Definitely it does nothing to address the real cause of the problems we have with EVE. It's just a replacement of resFace.stuff file from 3805 back to 3796 version which happens to remove notebook user's problem that came to us after 10th of January.

Doublewhopper
Posted - 2006.01.15 13:10:00 - [87]
 

I had succes with the proposed patch on my Unigpraphics Pro card. Good job!

I hope CCP can integrate this into their next official patch.

Valek Noor
Amarr
Eternal Phoenix Rises
Dark Phoenix Rising.
Posted - 2006.01.15 15:27:00 - [88]
 

Rantor you are a star mate thankyou so much this was driving me crazy.

Works like a charm now Very Happy

Adrastos Volos
Sebiestor Tribe
Posted - 2006.01.15 16:14:00 - [89]
 

This fixed my problem!

THANKS! Very Happy

Darkloor
Posted - 2006.01.15 18:33:00 - [90]
 

RANTOR!

Thank you so much. It works perfect and you saved my two days off with crappy weather!!!! I am serious man, thanks a bunch. They should give you a few free months for helping their customers out like this and keeping us from just walking away. THANKS MAN!
Dark


Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only