open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Check fitting before undocking
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Felicia Bastian
Caldari
Tractus Rex Regis
Posted - 2011.09.02 11:09:00 - [1]
 

Great news about the session timer being discarded when doing a quick ship change at in a station!

It seems not all good - now you will need to check that hi slot mods are online before undocking. Ive only found it to be an issue when expiditing the docking, changing ship and undocking process. Ive not noticed it on the mids or lows yet.

So opening the fitting window and onlining mods still takes time - maybe a couple of seconds less.

Milken Gekko
Posted - 2011.09.02 11:21:00 - [2]
 

So that's what happened to me...

Yet another stealth hardcoded bug trap so you can lose all your sh!t

Vice Admiral Spreadsheet
Caldari
Posted - 2011.09.02 11:25:00 - [3]
 

Previously
Wait for 30 sec session change.
Spend 0 secs fixing your modules
Total time: 30 secs

Now
There is no session change.
Spend 5 secs fixing your modules
Total time: 5 secs

\o/

Cedille Mureau
Gallente
Institute of Archaeology
Posted - 2011.09.02 11:47:00 - [4]
 

Originally by: Vice Admiral Spreadsheet
Previously
Wait for 30 sec session change.
Spend 0 secs fixing your modules
Total time: 30 secs

Now
There is no session change.
Spend 5 secs fixing your modules
Total time: 5 secs

\o/


You seem to have missed the point here. Are you really pleased that CCP have removed a "feature" in the undocking procedure that took 30 seconds to run and instead introduced a bug that requires you to spend 5 seconds making sure everything is in order after you undock? Seems to me that you are easily pleased.

Skippermonkey
Tactical Knightmare
Posted - 2011.09.02 11:49:00 - [5]
 

yes, i hope that you are checking to see if your t3 subsystems are onlined Rolling Eyes

I Love Boobies
Amarr
All Hail Boobies
Posted - 2011.09.02 11:51:00 - [6]
 

Edited by: I Love Boobies on 02/09/2011 11:51:12
Originally by: Vice Admiral Spreadsheet
Previously
Wait for 30 sec session change.
Spend 0 secs fixing your modules
Total time: 30 secs

Now
There is no session change.
Spend 5 secs fixing your modules
Total time: 5 secs

\o/


What about the people who have to refit their ships? There have been reports of people who change ships whiled docked losing all their fittings. That will definitely take longer than 30 seconds to fix. Very Happy

Shruba
Posted - 2011.09.02 12:34:00 - [7]
 

confirming mid slots offlining as well :(

CCP Tuxford

Posted - 2011.09.02 12:45:00 - [8]
 

Originally by: Shruba
confirming mid slots offlining as well :(



Did this happen after todays downtime?

Malcanis
Caldari
Vanishing Point.
The Initiative.
Posted - 2011.09.02 13:22:00 - [9]
 

Edited by: Malcanis on 02/09/2011 13:31:49
Edited by: Malcanis on 02/09/2011 13:25:49
Edited by: Malcanis on 02/09/2011 13:24:39
Originally by: CCP Tuxford
Originally by: Shruba
confirming mid slots offlining as well :(



Did this happen after todays downtime?


Yeah I just did a rapid switch between my machs and had a 1400 arty offline just now. However it took about 10-12 rapid switches to make 1 mod offline, so it's not as bad as it was.

EDIT: Interesting. I did a bunch more switches, and the same arty on the same mach offlined again. No other mods on any of my other ships did.

EDIT2: Yep, I can make it do it every time. I think that specific arty was offline when I logged in, so the bug appears to relate to onlining mods that were offline.

EDIT3: Just relogged and looked at that ship. The arty is offline again even though I didn't switch ship at all. It offlines every time I leave the ship, even if I do it slowly. I've tried unfitting and refitting the guns, but there is one 1400 still offline every time I re-enter the ship.

Rhinanna
Minmatar
Brutor Tribe
Posted - 2011.09.02 14:28:00 - [10]
 

Sounds like a variation on the same PG/CPU check bug.

Are you using any modules or implants that increase your PG or CPU?

Malcanis
Caldari
Vanishing Point.
The Initiative.
Posted - 2011.09.02 14:31:00 - [11]
 

ATM the hypothesis is that it seems to be related to energy grid modules like power diagnostics and MAPCs.

NoNah
Posted - 2011.09.02 14:44:00 - [12]
 

Originally by: Malcanis
Just relogged and looked at that ship. The arty is offline again even though I didn't switch ship at all. It offlines every time I leave the ship, even if I do it slowly. I've tried unfitting and refitting the guns, but there is one 1400 still offline every time I re-enter the ship.


Might want to try doing the same thing with a spacier fit, fit a rack of 720mm's instead and flip back and forth - making sure skills are not remotely relevant for keeping the modules online.

Muad 'dib
Caldari
The Imperial Fedaykin
Posted - 2011.09.02 15:00:00 - [13]
 

I randomly checked my setup before uundocking and half my high slots were offline.

I just thoguht it was me, but this was last night after the patch could have been a fancy new bug.

Reminds me of the bug when you could clone jump from a ship in the station, when you come back to it some mods are offline.

Malcanis
Caldari
Vanishing Point.
The Initiative.
Posted - 2011.09.02 15:09:00 - [14]
 

Originally by: NoNah
Originally by: Malcanis
Just relogged and looked at that ship. The arty is offline again even though I didn't switch ship at all. It offlines every time I leave the ship, even if I do it slowly. I've tried unfitting and refitting the guns, but there is one 1400 still offline every time I re-enter the ship.


Might want to try doing the same thing with a spacier fit, fit a rack of 720mm's instead and flip back and forth - making sure skills are not remotely relevant for keeping the modules online.


Check the other thread - the bug is confirmed to relate to low slot mods which give grid (Power Diags, RCUs, MAPCs)

Skex Relbore
Gallente
Red Federation
RvB - RED Federation
Posted - 2011.09.02 15:12:00 - [15]
 

You know if it was only a matter of putting modules back online I don't think people would be so irate. Hell I wouldn't be worried if that were all there was too it I'd just be sure to check my fit before undocking.

But with charges poofing this starts to become a real game breaking problem. What happens when you hop in your Abaddon and your Scorch crystals all poof? Those things are 3 mil a pop so you're looking at 24mil isk poofed into the ether.

That's a Battle-cruiser hull worth of ISK that just disappeared.

Clue, trying getting one.

Othran
Brutor Tribe
Posted - 2011.09.02 15:20:00 - [16]
 

If I understand what Tuxford is saying in the other thread, you can temporarily "fix" this yourselves.

If your ship has a module relating to grid then fit that first. If the ship is already fitted, strip and refit putting grid (and cpu) boosting modules on first.

That (AIUI) should prevent modules going offline when you leave the ship - however if you have grid rigs fitted it may not depending on the order you fitted the ship.

I may have completely misunderstood what Tuxford is saying of course.

Brooks Puuntai
Minmatar
Nomadic Asylum
Posted - 2011.09.02 15:21:00 - [17]
 

They can just be onlined. No need to strip fittings and refit. At least thats all I have to do when it happens.

Othran
Brutor Tribe
Posted - 2011.09.02 15:29:00 - [18]
 

Edited by: Othran on 02/09/2011 15:29:35
Originally by: Brooks Puuntai
They can just be onlined. No need to strip fittings and refit. At least thats all I have to do when it happens.


I know but there's the chance they will offline again. AIUI if you strip/refit with cpu/grid first then they shouldn't offline again/as often.

Ai Mei
Starfish Operating Syndicate
Posted - 2011.09.02 16:20:00 - [19]
 

Generic Clear your Cache statement here.


I cleared my cache and all that stuff stopped happening.

ITTigerClawIK
Amarr
Galactic Rangers
Galactic-Rangers
Posted - 2011.09.02 16:23:00 - [20]
 

Confirming this is happening in both Mid and low slots also, had to reactivate an AB on my Domi and also a HS on my retribution yesterday, no hi slot probs yet but looks like its happening there also... also noticed that hardeners were not working for me last night, it showed them online and the fitting tool showed the resits up but no difference between them being on and off.

Xercodo
Amarr
Xovoni Directorate
Posted - 2011.09.02 16:33:00 - [21]
 

Just in case you missed it....

Quote:
EVE Online: Incarna 1.1 Client Update #2 has been released. As this client update several issues introduced with EVE Online: Incarna 1.1, including randomly offlining modules and disappearing ammunition, we strongly urge all players to update their client with this update. More information about EVE Online: Incarna 1.1 Client Update #2 can be found in the patch notes.


Quote:
Modules are no longer being offlined when switching ships in a station.



stoicfaux
Gallente
Posted - 2011.09.02 16:47:00 - [22]
 

This is new.

Just logged off in space and when I logged back in a few minutes later, most of my mid and low modules were offlined.

This is _after_ this morning's patch to fix 1.1's station offline problem.


Xercodo
Amarr
Xovoni Directorate
Posted - 2011.09.02 17:07:00 - [23]
 

Originally by: stoicfaux
This is new.

Just logged off in space and when I logged back in a few minutes later, most of my mid and low modules were offlined.

This is _after_ this morning's patch to fix 1.1's station offline problem.




in which case I refer you to Tuxford's thread where he's been tracking specific issues regarding certain modules causing it and being in certain places or states when it happens

S3na
Amarr
Posted - 2011.09.02 19:28:00 - [24]
 

Edited by: S3na on 02/09/2011 19:28:50
Had this happen to me on SiSi few times. Repackaging the ship fix it but you lose rigs and it might happen again any time.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only