open All Channels
seplocked Ships and Modules
blankseplocked mwd/cloak trick broken on orca?
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Omega Flames
Caldari
Bene Gesserit ChapterHouse
Sanctuary Pact
Posted - 2011.06.30 09:45:00 - [1]
 

Today after a couple months absence I decided to come back to eve (perfect timing right? /rollseyes). My alliance has since then moved on from old are of operation so I decide to get my stuff and move it all from my low sec staging point back to high. Of course being the good carebear that I am I know how to and have used the mwd/cloak trick quite well. So run over, pack everything up, double check my orca fit, and wave goodbye. I warp to gate, jump, and begin the mwd/cloak trick.....but when I drop from cloak I'm not moving nearly fast enough to get to warp instantly. I figure I must have simply not been watching the cycle timer that closely. But after a few more tries I still aint nearly fast enough when mwd and cloak go off. Now I decide to completely get rid of the aligning process of this and pre-align my orca to a planet, wait until I've stopped (I figured 7m/s was slow enough), start moving forward and activate cloak and mwd at the same time and see how much speed I get before mwd cycles off. I ended up getting only 28m/s in that 10sec window. A full 33m/s less than the amount I need to go into warp. Has anyone noticed this happening on other ship types or is it just the orca?

Irie Irie Irie
Caldari
Caldari Provisions
Posted - 2011.06.30 09:53:00 - [2]
 

Improved cloak?

Possible bug with skills not applying to ships at the moment (**** CCP)

Doing it wrong?

Nothing has changed that should affect MWD/Cloak on an Orca or anything else.

Omega Flames
Caldari
Bene Gesserit ChapterHouse
Sanctuary Pact
Posted - 2011.06.30 10:30:00 - [3]
 

Edited by: Omega Flames on 30/06/2011 11:18:28
improved cloak and quad lif fueled i booster rockets

edit: when just using mwd I am at warp speed when it cycles off, its when i combine the 2 that it all goes wrong. Also, The imporved cloak is decreasing my top speed by 75% as it should and the mwd is increasing my top speed by 550% as it should. I am for sure doing it right. I know cause of the test I did by being prealigned and seeing what speed my orca would get to from 0 during the 10 secs both cloak and mwd are active. Which ended up being just under half what I would need to reach warp speed with no mwd and no cloak active.

My exact fit is:
---high
improved cloaking device ii
----med
quad lif fueled i booster rockets
large shield extender ii
---low
nanofiber internal structure ii
reactor control unit ii
---rig
large cargohold optimization i x3

FlameGlow
Gypsy Band
Posted - 2011.06.30 12:23:00 - [4]
 

Does classic mwd&cloak even work on orca? it's 2.5 times heavier than BS and top speed with mwd&improved cloak is about same as with neither, with worse align because of mwd mass penalty. How exactly would it accelerate to 75% of speed in 10 seconds when it normally takes 40?
Now if you drop cloak early and get 1-2 seconds of mwd and no cloak it may work, and surely it'll allow to warp in 10 seconds with just mwd

Omega Flames
Caldari
Bene Gesserit ChapterHouse
Sanctuary Pact
Posted - 2011.06.30 13:05:00 - [5]
 

I have never had it not work exactly like any other ship before.

Cipher Jones
Minmatar
Posted - 2011.06.30 14:04:00 - [6]
 

Cant speak for the Orca but it worked for me post patch in small ships.

Robert Caldera
Posted - 2011.06.30 16:07:00 - [7]
 

orca is possibly too heavy for this trick, which works fine for haulers and other light ships.
There isnt always an easy mode for everything in eve.

Vokradacka
Posted - 2011.06.30 18:23:00 - [8]
 

it works 2 days later , before last opt. patch . I can try it again , but i think its OK....

BTW: if you wana use Mwd+cloak on orca , you must have min. 2 agi modules/rigs or break/start cloak 2 sec before/afterend mwd pulse.... or 1+1 sec... it still work nice.Shocked

Patri Andari
Caldari
Thukker Tribe Antiquities Importer
Posted - 2011.06.30 20:33:00 - [9]
 

Edited by: Patri Andari on 30/06/2011 20:40:06
The reason it does not work is because the Orca is too heavy and has such poor agility. I had the same question about this when the 100mwd Orca fit first became popuar. I tried everything to make the cloak/mwd trick work and failed. Then I went to the test server with a very expensive idea:

Implants:

Low-grade Nomad agility set
Eifyr and Co. 'Rogue' AY-2


Rigs:

3c Large Low Friction Nozzle Joint

High:

Improved Cloaking Device II

Mid:

100mn Digital Rocket Bossters ( I know, huh)

Low:

2x Inertia Stabilizer II

It works a treat, yet far from practical. If you decide to fit an Orca like this on TQ be a sport and post where you plan to fly it. Laughing

EDIT:

I am fairly sure that some of the modules/rigs I used could be left off and still make it work, but I lost interest and stopped the experiment. I suppose that if you could replace 1 of the rigs with an AC rig you could downgrade the MWD. You might also be able to unplug the AY hardwire. Pretty sure the rest (esp. the Nomad set) is mandatory.

[shamless plug] Oh and by the way, I have plenty of unused Thukker lp should you be in the market. Just saying. [/shameless plug]




Tau Cabalander
Posted - 2011.06.30 22:36:00 - [10]
 

It still works.

And for what it is worth, it also works on a Rorqual, though you have to overheat the MWD.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only