open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Client crashes when changing session (undocking, jumping, etc.)
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 [2] 3 4

Author Topic

Hank Shank
Minmatar
Pan Galactic Corp
Posted - 2011.06.03 13:49:00 - [31]
 

Update: from what I can determine, the client ONLY crashes when jumping. I played for several hours last night crash-free, and minimized the client while warping between gates. However, I made sure to always maximize the client during jumps.

If the client is minimized while jumping, it crashes.

Troll Bridgington
Incompertus INC
Fatal Ascension
Posted - 2011.06.03 13:51:00 - [32]
 

Originally by: Hank Shank
Update: from what I can determine, the client ONLY crashes when jumping. I played for several hours last night crash-free, and minimized the client while warping between gates. However, I made sure to always maximize the client during jumps.

If the client is minimized while jumping, it crashes.


Wish that was the case for me. Mine crashes when jumping regardless of the window being minimized or not. =/

Rek Jaiga
Minmatar
Crimson Path
Posted - 2011.06.03 14:12:00 - [33]
 

Originally by: Troll Bridgington

Wish that was the case for me. Mine crashes when jumping regardless of the window being minimized or not. =/


Same. The update has done absolutely nothing to fix the problem.

Everyone, quick! Re-petition! Laughing

Storm Tr00per
Posted - 2011.06.03 15:52:00 - [34]
 

Originally by: Malachi256
My problems are only when the client is not in the forefront. If it's in the background (i.e. I'm browsing the Eve forums in the foreground), whether it's in windowed mode or fullscreen mode, it will die during jump-changes. If I leave it in the forefront, it won't crash.


same here ...

Hatsuharu Sohma
Posted - 2011.06.03 16:21:00 - [35]
 

this is rather strange, I have had some crashes like that since the #3 mini patch, but it doesn't happen every time a session changes, I tryed to re-create what happend the other 3 times but it just seems to be random, when it happens for me, but for you it happens every time

Kryxal
Posted - 2011.06.03 16:59:00 - [36]
 

Add another mention of this issue, on two different computers (one WinXP-32bit with ATI video, one Vista-64bit with nVidia video). It's kind of annoying when you want to just set something to travel that isn't worth ganking and put focus elsewhere...

Don Pepolini
Posted - 2011.06.03 18:13:00 - [37]
 

After today's patch my client crashed on the first gate. I guess we'll have to wait a little bit longer.

Unam Enus
Posted - 2011.06.03 18:22:00 - [38]
 

same problem :/ sigh

win 7 64 8mg 4tb nvidia

MMXMMX
Caldari
Bendebeukers
Green Rhino
Posted - 2011.06.03 18:59:00 - [39]
 


Crash to desktop after latest patch

Please visit your user settings to re-enable images.

Fivethumbs
Posted - 2011.06.03 21:07:00 - [40]
 

Same crash here. Mine crashes if I change any graphic options as well.


Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ExeFile.exe
Application Version: 6.44.26.2931
Application Timestamp: 4dda9d38
Fault Module Name: _trinity_deploy.dll
Fault Module Version: 6.45.26.3918
Fault Module Timestamp: 4ddd263c
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 006666fa
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Sad


Lexus Deus
Gallente
Sedition Theory
Posted - 2011.06.03 22:04:00 - [41]
 

CCP Please revert back to the 1.5 patch or at least let us know your looking into it?

Anyone else having issues accessing petitions? Keeps hanging but any other page within the eve site or else where works.....

VioleTAK
Posted - 2011.06.03 22:38:00 - [42]
 

Yes, back to 1.5 please... At least until you fix this.
Can't play in this 1.6 at all, wasting my money!

Zensige
0ne Percent.
Posted - 2011.06.04 00:52:00 - [43]
 

I noticed that if i have the right click menu open before and right after jumping i avoid crashing....

Waaaaaagggh
Posted - 2011.06.04 03:45:00 - [44]
 

Edited by: Waaaaaagggh on 04/06/2011 03:45:23
glad i found this. i've gotten this 5 times today. each time when i'm jumping a gate when EVE is not the main window open. I use fixed windowed.

never had this problem before 1.6

windows 7 64 bit.

when the crash happens my mouse slows to a crawl

Korad Varo
Posted - 2011.06.04 11:20:00 - [45]
 


Appears to be an auto-pilot crash.

Manual flying i.e. Warp to Zero and Manual Jump, does not crash client. Auto-pilot crashes every time.

I also have EXEfile size bloating to 800mb plus when undocked and traveling on auto-pilot. Staying docked keeps it inside 500mb in Windows 7 64-bit, and inside 350mb in WinXP 32-bit.


Troll Bridgington
Incompertus INC
Fatal Ascension
Posted - 2011.06.04 12:53:00 - [46]
 

Bug report was attached to a defect, so lets hope something happens soon. Sad

Storm Tr00per
Posted - 2011.06.05 06:21:00 - [47]
 

Originally by: Troll Bridgington
Bug report was attached to a defect, so lets hope something happens soon. Sad


no one seems to care enaugh to at least say something like "we`re looking into it , we are sorry and thanks for patience"

TSharky
Posted - 2011.06.05 09:34:00 - [48]
 

I'm having this exact same problem. Gates are the most common reason why it crashes, nearly every single gate I go through, but jump bridges have caused it, undocking did it once, and using a Black Ops jump bridge did it once. Getting annoying now, it would be nice to at least receive a response.

Zakarumit CZ
Amarr
Zakarum Industries
Exiliar Syndicate
Posted - 2011.06.05 10:15:00 - [49]
 

So according to new observations, this problem appears on my computers only when I have EVE minimized on windows tray and flying on autopilot...I tried to even download whole new client installation and reinstall, but nothing helps. And petition still unanswered :-[
After gate jump on autopilot with eve minimized the client crashes, mouse or touchpad gets frozen and thats all...

Troll Bridgington
Incompertus INC
Fatal Ascension
Posted - 2011.06.05 12:12:00 - [50]
 

Yeah, it seems to be slightly different for everybody. I have been crashing regardless of the client being minimized or not. Very irritating. And now answer to my petition either. :(

Fivethumbs
Posted - 2011.06.05 12:20:00 - [51]
 

It has just occurred to me that EVE being flaky started after Windows updated and installed service pack 1 (windows 7 64-bit BTW). I've just tried eve again with compatibility set to windows 7 and it's *better* thatn it was. It still crashes if I change graphics options but at least I can log in now, I had got to the stage of not even being able to get past the character select screen.

Anyone else want to try this and see if it helps Question

Zakarumit CZ
Amarr
Zakarum Industries
Exiliar Syndicate
Posted - 2011.06.05 12:36:00 - [52]
 

I havent touched my Windows so it is not solving my problemSad As I said, even reinstalling client from fresh-downloaded installer doesnt helpSad

Akano
Caldari
Perkone
Posted - 2011.06.05 13:14:00 - [53]
 

Edited by: Akano on 05/06/2011 13:14:19
Crash while ship is under autopilot and jumping at a gate. Same issue !


stu007
Posted - 2011.06.05 13:27:00 - [54]
 

Question for you guys, have you tried clearing you cache settings? That fixed the problem for me. Or it seems to have anyway, as my client hasn't crashed since I did it yesterday

Evincare
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2011.06.05 13:42:00 - [55]
 

Oh yeah,

after 6 month absence i thought i'd have a look back into eve - and all happens is a crash as soon as i undock, klick on something in the overview or do anything else.

Great start!

Storm Tr00per
Posted - 2011.06.05 14:51:00 - [56]
 

Originally by: stu007
Question for you guys, have you tried clearing you cache settings? That fixed the problem for me. Or it seems to have anyway, as my client hasn't crashed since I did it yesterday


what cache ? i can`t find any cache folders ...

Mish
Posted - 2011.06.05 15:49:00 - [57]
 

Edited by: Mish on 05/06/2011 15:54:51
Can report having the same problem on my Windows 7 machine. I keep crashing while the client is alt-tabbed into background and I go through jump gates.


Problem signature:
Problem Event Name: BEX
Application Name: ExeFile.exe
Application Version: 6.44.26.2931
Application Timestamp: 4dda9d38
Fault Module Name: StackHash_0a9e
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 00000000
Exception Offset: 07579ff8
Exception Code: c0000005
Exception Data: 00000008
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Troll Bridgington
Incompertus INC
Fatal Ascension
Posted - 2011.06.05 16:00:00 - [58]
 

Originally by: stu007
Question for you guys, have you tried clearing you cache settings? That fixed the problem for me. Or it seems to have anyway, as my client hasn't crashed since I did it yesterday



Just tried this and it seemed to work for a lil bit, but I ended up crashing after 20 or so jumps.
not alt+Tabbed or anything. GOt my hopes up for a lil there. :(

DHuncan
Posted - 2011.06.05 17:10:00 - [59]
 

I have Windows 7 x64 bits,
Intel [email protected]
NVIDIA GeForce GTX 460
And clean my cache everyday as run my antivirus with last definitions.
Not just the CTDs that makes impossible the gameplay but also jerking images that I had not before.
They are missing something.

AJ Yaga
Posted - 2011.06.05 17:32:00 - [60]
 

Edited by: AJ Yaga on 05/06/2011 17:33:01
Been getting random CTD's today. It seems to happen when I'm running Eve in windowed mode. It doesn't seem to be tied to any specific in-game event (had it just sitting in space doing nothing and also when docked).

Windows 7 64bit
Intel i7 930
ATI 5770 GFX


Pages: 1 [2] 3 4

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only