open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Tyranis 1.1 patch is broken, client crashes...
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: [1] 2

Author Topic

Prime
Posted - 2010.10.01 14:09:00 - [1]
 

It seems there is a problem with the latest Tyranis 1.1 patch.

Both myself, and a good friend, are IT professionals. We keep our xp install extremely clean, and up to date. We also have different graphics cards, so this does not appear to be client side, outside of the eve client itself.

Both of us have had the EVE client crash, numerous times now, since the patch. Often during missioning...
So much so that we will not mission solo until a 1.11 patch is released or something.

Anyone else having problems please post here.

DEVS, please address this?

(Outside of the crashing issue, it seems many other rough edges exist on this patch, including reversed ^ arrow sorting of lists in some cases, and column width issues being lost etc etc)

Overall I've been impressed by the technical work done recently, but this one IS NOT ready for production release.


Prime
Beta testing eve since 2002

Prime
Posted - 2010.10.01 16:44:00 - [2]
 

I also had the overload module bug happen...

I almost lost some pith b hardeners as a result!

I DID NOT turn on overloading, but it turned itself on anyway :(
This patch is really bad, very very poor testing, if any even happened.

Ydnari
Gallente
Estrale Frontiers
Posted - 2010.10.02 16:01:00 - [3]
 

Yes, getting many client crashes since the patch.

Fuzzy II
Posted - 2010.10.03 20:46:00 - [4]
 

Same here

Skyla Kavatina
Posted - 2010.10.03 22:13:00 - [5]
 

I've had a couple of crashes and tracked it down to an overheating graphics card. The new patch seems to be far more graphics intense than before. Prior to the patch when running two accounts, with a moniitor on each card the utilisation was around 50% and 9% respectively now it aound 80% and 45%.

I've improved the airflow around the cards and all appears to be OK now.

MCHammerdad
Posted - 2010.10.04 01:13:00 - [6]
 

My client crashed 6 times during my ops yesterday night and once this morning. It has never happened before. My client was very stable. But it all happened after the latest patch.

Prime
Posted - 2010.10.04 13:28:00 - [7]
 

CCP? are you getting the message?

ROLL BACK TYRANIS 1.1 - it really, really, honestly, is FUBAR

I quit playing eve in 2005 because of issues like this,
I am quitting again, because of this patch.

I hope to join EVE again, after this fiasco is really 100% resolved.

http://imagebin.ca/img/TmPntoD.jpg

Image changed to URL. Zymurgist

LoRDa RaMOs
Art of War Alliance
Posted - 2010.10.04 20:31:00 - [8]
 

Been getting lots of DCs here as of late too.

Bug report it.! Oh, wait, nevermind, their security certificate is screwed...

Dissapointed Confused

Prime
Posted - 2010.10.06 00:15:00 - [9]
 

Well, now a new patch to patch the patch of the 1.1 patch is out...

I have not installed it - based on recent ccp history - and early reports that it messes up MOAR stuff...

ALSO NON-EXISTANT patch notes for it are 100% scary. Zero information about what it fixes? They said they'd release them at patch time. But that seems to not have happened?

Who is surprized?

http://imagebin.ca/img/3dVhqjFy.jpg

notice "SHELLEXEC?" why?

Prime
Beta testing eve since 2002

Image changed to URL. Zymurgist

Master Rook
Amarr
Imperial Academy
Posted - 2010.10.06 02:40:00 - [10]
 

Crashes for me, too. Never had a problem with EvE before. Seems to crash between 1-2 hours of gameplay.

Ascuris Wurm
Posted - 2010.10.06 03:04:00 - [11]
 

Ever since the second optional patch, mine is crashing whenever I click on the overview, but mostly, just out of nowhere... I've been able to keep it running a max of a couple minutes, and as soon as I click on something in the overview, crash to desktop. I don't think it is graphics related, because I put my client on all of the lowest settings, just to see if it made any difference.... none so far. I also cleaned out the machonet folder, and even deleted the entire local settings tranquility folder, to no avail.

Prime
Posted - 2010.10.06 10:08:00 - [12]
 

another thread mentions that eve-mail is the memory leak...

so keep it closed, and your crashes should become less frequent


g'luck, and please reply if this does help?

Ascuris Wurm
Posted - 2010.10.06 13:34:00 - [13]
 

Probably not eve-mail in my case. I never touched it. Here are my gory details for those who are interested.

At first I thought it was a graphics glitch related to Amarr style gates, because some of them still are displayed for me with white blobs for the textures, and the game crashed the first time just as I was coming out of warp to an Amarr type of gate.

I restarted, my ship began to warp back, and same thing... crash as soon as I came out of warp. This happened several times, as I tried cleaning out machonet, and renaming the ...\Local Settings\Application Data\CCP\EVE\e_program_files_ccp_eve_tranquility directory and logging back in after each thing I tried. One time, it crashed before I even started warping back, my ship was just aligning.

I was able to log in as another character that was in a station. I didn't test everything, but I think I opened the market successfully and decided it was related to something in space. I did not try the eve-mail, though.

So then, I turned my graphics settings on the lowest at the login screen, and I managed to get through the gate with autopilot, and by facing the camera away from the gate, still thinking I'd be okay, if I could just get past that gate. It still crashed though, before I saw that I had jumped through.

Then, I logged back in, noticed I was through the gate, and decided it must be okay now. I clicked on the next gate I wanted to warp to on the overview, and crash.

Next time, I started the autopilot and got through 3 more gates. I hoped things might be okay now... I suspiciously clicked on the overview, and... crash.

I'm probably going to end up reinstalling, but I hate to go through that if I don't know what the problem is. If I don't know what the problem is there is no guarantee that even a reinstall is going to fix it. Anyway... good luck to the rest of you.


Wurm

Bremen Nacht
Minmatar
Posted - 2010.10.06 17:52:00 - [14]
 

I also keep having the game crash. It stops responding the client closes.
I have sent in petition and sent in dxdiag and pingplotter info as requested by a GM but since then I have heard nothing.
Very disappointed!

billclifton
Posted - 2010.10.06 21:06:00 - [15]
 

starting sunday first the mapbrowser was doing it but stopped.but then it was opening the cargo bay then it was the blue info buttons.it seems to keep changing.now last night my laptop started these dep (data execution) crasheshttp://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1038337 im still trying to work my way trough this thread.i guess we can still hope the patch tommorow helps.ive played this game for almost two years with no disconects until this week.

Jangotat
Minmatar
Jolly Codgers
Get Off My Lawn
Posted - 2010.10.07 12:23:00 - [16]
 

Originally by: Prime
CCP? are you getting the message?

ROLL BACK TYRANIS 1.1 - it really, really, honestly, is FUBAR

I quit playing eve in 2005 because of issues like this,
I am quitting again, because of this patch.

I hope to join EVE again, after this fiasco is really 100% resolved.

http://imagebin.ca/img/TmPntoD.jpg

Image changed to URL. Zymurgist


NO, sadly to say, CCP is NOT getting the message. Client crashes are a problem, as with many other issues that have been stated time and again. My wife lost a ship the other night because of a comp freeze up and ultimate crash. What was CCP's response? And I cut and paste this one:

GM response removed.Applebabe

Our response:

"GM Horse,

Thank for your reply, but before you write this request off. Can you honestly tell me that after this last patch, all incidents of unstable clients register server side indications? If so then your logs must be horrendous. However I am willing to bet your logs have no way of showing computer errors generated client side BECAUSE of CCP's lack of comprehensive testing BEFORE releasing patches. The problems generated by your 1.1 release are not acceptable. CCP's lack of willingness to mitigate the impact of those problems on the player base makes it even worse.

I find your lack of willingness to correct errors unacceptable. Stand your ground on this if you must. However I strongly suggest that your "reimbursement policies" need to be revisited. This is not a case of just following a policy, this is a case of refusing legitimate customer support."Mad


I will not bore you folks with the other details, but trust me when I say "NO CCP is NOT getting the picture here." My wife and I have gone to the extreme to make sure our clients are in good working order. We both have two accounts, and run separate clients for each account on separate directories. We down load fresh clients at major patches to make damn sure the client has not degraded in anyway. Hmmm...I wonder why we may feel the need to do that? Wink We are not noobs, have plenty to learn mind you, but sure as hell are not noobs...to the game or computers.Mad
We are sick and tired of the unwillingness of CCP to respond to legitimate customer problems. Hell this one ship is not a loss we can not recover from, but the idea that CCP hides behind some pin head rule to keep themselves all warm and cozy in their cubicles infuriates the hell out of me. In all my years of playing Eve I have only asked for one ship to be replaced, and I was denied because the "all seeing" devs could not see any logic in my request. STRIKE ONE! Now my wife has a completely legitimate customer request and she is turned down. STRIKE TWO! One more time where CCP displays this kind of "developer arrogance" in response to a legitimate request...well it will be strike three I am sorry to say. But I will refuse to support an organization that displays such arrogance to the customer base. But alas they will still win. It will be us who will lose in the end product after investing so much time, cash, and effort into a game while building up our characters...well hey it was fun while it lasted anyway. Right now I do not have a high confidence level that CCP gives a rip. In my opinion they talk a good game, but are severely lacking on the "walking

Sanginus
Posted - 2010.10.07 13:50:00 - [17]
 

Since today's 3rd(?) minipatch, I am having disconnects all the time.

I can log in as usual but after no longer than 5 minutes, both clients I am running (from 2 different installations/folders) just shut down. No error messages, just a few seconds of lag before the clients disappear.

I have not changed any settings, hard- or software since yesterday and it worked perfectly then. I also have to agree with the thread opener on the "rough edges" of the patch.
Are you guys at CCP desperately looking for new ways to **** us off?

Lakedaimonios
Posted - 2010.10.07 13:55:00 - [18]
 

Since todays optional patch i also keep getting random client crashes / restarts / disconnects....completely unplayable.

Solovei Samsa
Posted - 2010.10.07 19:07:00 - [19]
 

After this third mini patch, My client has crashed and been unable to open again. I haven't had a single crash since I installed the game 1 month ago, now all of a sudden I can't even start the log in screen after it crashed. I also can't repair, a message appears saying it's missing some file, but won't show me the log.

Heilig Nacht
Posted - 2010.10.08 16:19:00 - [20]
 

So any fix for this yet or is it just being ignored?

Jangotat
Minmatar
Jolly Codgers
Get Off My Lawn
Posted - 2010.10.08 20:58:00 - [21]
 

One assumes they are doing their best to solve the issues. However in the light of CCP's current allocation of team resources it is clear that bringing new content/expansions is of more import to them than making sure the CURRENT game is in good working order. In my opinion anyway....so now after this last patch?

When I undock my overview is now showing double gates and such. All I have to do is switch to a different tab, like from PvP tab to Mission Tab, and the problem goes away. *shakes head* Every time I undock Mad Big deal? No...Huge inconvenience? Not yet really...but the accumulative effect of all the problems and my experience with customer support...well it is really starting to chap my hide.

I dislike the reference here but I feel I must make it since it was CCP that created the video and thereby created the Eve working standard:

CCP HTFU! Evil or Very Mad

Morar Santee
Posted - 2010.10.09 10:44:00 - [22]
 

Originally by: Sanginus
Since today's 3rd(?) minipatch, I am having disconnects all the time.

I can log in as usual but after no longer than 5 minutes, both clients I am running (from 2 different installations/folders) just shut down. No error messages, just a few seconds of lag before the clients disappear.

I have not changed any settings, hard- or software since yesterday and it worked perfectly then. I also have to agree with the thread opener on the "rough edges" of the patch.
Are you guys at CCP desperately looking for new ways to **** us off?


Same issue here. I got random crashes once a day or so for a while and put it down to connection issues.

However, during the last hour, my client crashed 6 or 7 times. No error message, it just closed and that was that. Would be highly interested in a solution as well.
So far I have only missed kills - but as soon as I start losing ships and get canned responses about how the logs show no server side fault, I'll seriously reconsider my subscription, too.

Galadriel Vasquez
Posted - 2010.10.09 18:04:00 - [23]
 

Same here - repeated crashes to desktop. Lost a full flight of Hammerhead IIs and am mildly annoyed. Sort it out CCP please.

LoRDa RaMOs
Art of War Alliance
Posted - 2010.10.13 16:35:00 - [24]
 

- Client freezes when docking, sometimes it recovers
- Client freezes the whole computer and i have to restart it.
- Having issues with storyline agents (carthum conglomerate, amarr) giving lvl 2 and 3 storylines with up to 0.08 standing with corp and no faction standing increase.

DID YOU NERF AMARR STORYLINE AGENTS.???

Mashimara
Gallente
Caucasian Culture Club
Narwhals Ate My Duck
Posted - 2010.10.13 17:07:00 - [25]
 

I lost an Orca last night due to a client crash.

I have put in a petition and will use some of the replies here as response IF they try to give me that line of BS about no server side logs. I got the windows client crash pop up I think I will start making sure I use that for its logging to prove that it was in FACT A client crash.

WORSE case scenario I resort to FRAP'ing my game sessions.

Grez
Neo Spartans
Laconian Syndicate
Posted - 2010.10.13 21:03:00 - [26]
 

Edited by: Grez on 13/10/2010 21:05:48
Originally by: Mashimara
I lost an Orca last night due to a client crash.

I have put in a petition and will use some of the replies here as response IF they try to give me that line of BS about no server side logs. I got the windows client crash pop up I think I will start making sure I use that for its logging to prove that it was in FACT A client crash.

WORSE case scenario I resort to FRAP'ing my game sessions.


They won't refund your ship for client-end problems. For all anyone knows it coincided with your memory going bad, and as a result your client crashed (not saying that's what happened, but you get my point).

Companies only ever refund when it's a server-side error, as those are the only errors they can verify.

Telinturco
Rogue Clones
Posted - 2010.10.13 22:08:00 - [27]
 

Just downloaded the latest optional patch this morning and now am crashing on login. Can I uninstall?

Shal'tin
The Northern Cross
Posted - 2010.10.14 01:41:00 - [28]
 

Originally by: Telinturco
Just downloaded the latest optional patch this morning and now am crashing on login. Can I uninstall?


dont uninstall and re install, i did that an hour ago, and the installer they have will not load onto my system.....

Teyla Emmagon
Posted - 2010.10.14 13:09:00 - [29]
 

I also have problems with the crashing. The game crashes every few seconds, just long enough for me to type something quick in rookie help trying to figure out why it was crashing. I tried the repair tool, and that didn't work. Right now I'm reinstalling the game. Here's the info about the crash:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ExeFile.exe
Application Version: 6.30.2.41893
Application Timestamp: 4c60241f
Fault Module Name: l3codeca.acm
Fault Module Version: 1.9.0.402
Fault Module Timestamp: 4b586d4a
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000c411
OS Version: 6.0.6002.2.2.0.768.3
Locale ID: 4105
Additional Information 1: fd00
Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
Additional Information 3: fd00
Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

Borun Tal
Minmatar
Space Pods Inc
Posted - 2010.10.14 18:29:00 - [30]
 

Edited by: Borun Tal on 14/10/2010 18:32:28
Don't you love how CCP can take the time to edit posts in a thread (like this one) and not even comment on something like BUGS that are seriously affecting their PAYING CUSTOMERS game time? Awesome...

Yes, you can uninstall the "optional" patch. Go to General Settings, and at the bottom of the center column there's a button to uninstall. I've only tried it for #4; I plan to check it for the other three as well, and uninstall those.

Taking bets on how long my post lasts before it's deleted. I had another complain about disconnects in another thread that magically vanished, so let's see if this one lives.


Pages: [1] 2

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only