open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked OpenSUSE, Dell E6400 laptop and Wine 1.1.43
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Chks
Gallente
Shiva
Morsus Mihi
Posted - 2010.05.01 14:43:00 - [1]
 

Edited by: Chks on 01/05/2010 15:43:30
I am a complete Linux noob and familiar only with Windows and decided to attempt to run Eve on my laptop under Linux using Wine, the idea being to save some cash and avoid buying a copy of Windows and also for a bit of sport.

The installation has gone remarkably smoothly the only issue with SUSE thus far being I had to edit the 'proxy' file to get it to recognise the proxy server I am behind ( a known bug apparently). I am very impressed with SuSE look and feel and how easy it was to install.

Eve installed fine under Wine (I had v1.1.28 during installation which i since upgraded to 1.1.43) and I can get the Dominion splash and login screen OK but I notice the Eve settings menu (ESC) incorrectly shows my graphic card as a Geforce FX5600 when it actually just the laptop onboard Intel x4500HD. I have not yet been able to attempt a login to the game due to only having HTTP access at my current location.

System information in KDE reports the following under Graphics:

Display Info
Vendor: Intel Corporation
Model: Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller
Driver: Unknown

I checked in the xorg.conf file and its says that X is using 'intel' drivers so maybe I should ignore KDE as based on what I have read this is the correct and best driver for my gfx?

Presumably the graphics card indicated in Eve should be correct and the same as in Linux so what should I do? Do I need to re-install Eve after upgrading Wine?

System information :

Dell E6400 P8400 Centrino 2
Intel X4500HD gfx
2 Gb RAM
SUSE 11.2
Wine 1.1.43 (after upgrade_

Note : I will not be able to actually log on to Eve until I have a suitable web connection (I have only HTTP access at my current location) but want to try and eliminate as many issues as possible in advance.

Please visit your user settings to re-enable images.

Cheers!

Chks

EDIT : Linky no worky, duh

farfrael
FP Enterprise
Posted - 2010.05.02 20:44:00 - [2]
 

Originally by: Chks


Presumably the graphics card indicated in Eve should be correct and the same as in Linux so what should I do? Do I need to re-install Eve after upgrading Wine?



Not necessarily, not sure where Eve is pulling the Gfx card info from
Try running eve "as is" before doing changing anything :)

Not sure how well integrated intel gfx cards work under wine though, plenty of people are having difficulties
http://www.eve-search.com/thread/1180206

post some of the output if you are having troubles ...

Chks
Gallente
Shiva
Morsus Mihi
Posted - 2010.05.02 21:11:00 - [3]
 

Thanks for the reply, I'll give it a go when I get to a non-proxy web connection. The link is interesting - I have run Eve under windows XP on the laptop in question and the speed was fine for what I want (just log in, chat and stuff docked up).

If it runs significantly slower under linux I might give up and head back to th dark side, sounds like the 3d support for x4500hd is not very good. Hardly surprising really, I wonder if another distro would be any better?

Chks

farfrael
FP Enterprise
Posted - 2010.05.03 08:56:00 - [4]
 

Originally by: Chks
Thanks for the reply, I'll give it a go when I get to a non-proxy web connection. The link is interesting - I have run Eve under windows XP on the laptop in question and the speed was fine for what I want (just log in, chat and stuff docked up).

If it runs significantly slower under linux I might give up and head back to th dark side, sounds like the 3d support for x4500hd is not very good. Hardly surprising really, I wonder if another distro would be any better?

Chks


wish I could help more
re: another distribution, that's unlikely, problem is at the hardware/driver level
let us know where you get to please


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only