open All Channels
seplocked Test Server Feedback
blankseplocked Mass-Testing 2.0 - Feedback thread!
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 : last (27)

Author Topic

CaptKirkIII
Caldari
The Graduates
Morsus Mihi
Posted - 2010.09.25 22:44:00 - [751]
 

Sept 25 @ 20:00
Windows Vista Premium 32
CPU: Intel 6400 Duo 1.9
GPU: GeForce Gt 220
RAM: 2Gb

Audio enabled: yes
Brackets: off
FPS: 15-30 FPS (Zoomed-Unzoomed)
No desync noted

It was smoother than the previous test.

Bob Hawk
Posted - 2010.09.25 22:48:00 - [752]
 

Edited by: Bob Hawk on 25/09/2010 23:02:07
Edited by: Bob Hawk on 25/09/2010 22:50:30
Edited by: Bob Hawk on 25/09/2010 22:50:02
Machine Info

  • Which test you were in: September 25th @ 20:00)

  • OS version Windows 7 64bit

  • CPU Intel I7 940

  • GPU ATI HD5970 Eyefinity 3 screens 6048 x 1200 played in windowed mode this time 1920x1080

  • RAM 6GB


User Experience

  • Did you have Audio enabled? Yes

  • Did you have brackets turned on? Yes

  • Average FPS during the test(s) 50 fps - 22 in blob without fighting. 7 fps during fighting with lowest settings, it dropped down to 0.5.

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? 5

  • Describe your experience, make comments, suggestions, etc. : The test was way better than the last 2. Module-lag was there but i could activate and deactivate modules without problems, 20 sec delay tho. I even emtied my guns .. didnt expect that :)

  • Server-log is again bigger than 16 mb, so you can download it from my server at EVE-Sisi-bobhawk-10.09.25.rar

marcelito
Posted - 2010.09.25 22:55:00 - [753]
 

Machine Info


* Which test you were in:
September 25 2010

* OS version (XP, Vista 64bit, OS X, Linux - Fedora, etc.)
Windows XP 32 bits

* CPU (ex. AMD X2 6000+, Intel E6400, etc)
Intel Core i7 920

* GPU (ex. ATI 2950, Nvidia 8800, etc)
ATI HD4870

* RAM (ex. 2GB, 4GB, etc.)
4GB

User Experience


* Did you have Audio enabled?
Ingame music only.

* Did you have brackets turned on?
No, all brackets off.

* Average FPS during the test(s)
30fps during jump tests, 10fps during fleet fight.

* Did you notice any desyncs during the test?
No.

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome):
First jump and beginning of the fleet fight: 5
Second jump, third jump and rest of the fleet fight: 8

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.
It seems you're in the way of solving the jump lag issue. Fleet lag is not yet fixed but it was rather playable on my two accounts (logistics).

Catari Taga
Centre Of Attention
Middle of Nowhere
Posted - 2010.09.25 22:58:00 - [754]
 

Date: Sept 25 @ 20:00
OS: Windows Server 2003
CPU: Intel E6600
GPU: GeForce 8800 GTX
RAM: 2 GB

Audio enabled: yes
Brackets: on
FPS: 15 FPS
Desync: Yes, was desynced a couple of times before the fight

Jumping was fairly smooth, got traffic control on each jump and had to wait it out, grid loaded fairly fast except on last jump where it took about 30 seconds. Random emergency warps took place on the first two jumps, not on the last. During the fight module lag was between 5-10 cycles on capital reps. Drones were responsive. Noticed chat lag.

Ant4r3s
Posted - 2010.09.26 00:28:00 - [755]
 

Edited by: Ant4r3s on 27/09/2010 18:24:54
Edited by: Ant4r3s on 27/09/2010 08:45:32
Howdy folks,

First allow me to extend our gratitude for all those who participated in the tests. At this point we want to collect your feedback and some general information.

If you participated in any of the tests; please reply to this thread with the following:

Machine Info


* Which test you were in: Sep-25-2k10

* OS version: Windows 7 64 Bit, 2nd client running Debian Linux 32bit, wine nightly build(made it specially for 2day)

* CPU Intel Core i3m 330 @2.13 Ghz

* GPU: NVidia GeForce 310m

* RAM 4 GB DDR3


User Experience


* Did you have Audio enabled? NO

* Did you have brackets turned on? YES

* Average FPS during the test(s) 10-20

* Did you notice any desyncs during the test? Really, this one was improved. Answer is NO

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome) 10

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

This test was some more awesomeness. The lag was pretty low this time(maybe because we were less ppl this time), and not a single jump actually failed. Go On CCP, thats the right path. Second Jump was much smoother than the first one, so big improvement here. All in all id say its been worth the time. Special note: This time modules did not really lag when in fight. Had an issue that it was not recognizing the ALT key, so I repeatedly deactivated guns by accident, when I tried to activate my afterburner.

http://eve-files.com/dl/230139
http://84.23.67.137/eve/Mass%20Testing%2025-09-2010.avi

EDIT 1: Log File Added
EDIT 2: Video Added

Staban Tuek
Posted - 2010.09.26 01:45:00 - [756]
 

Edited by: Staban Tuek on 26/09/2010 02:03:16
* Which test you were in: 25SEPT10

* OS version: Windows 7 32 Bit

* CPU Intel Core i7 860

* GPU: ATI 5870

* RAM 4 GB DDR3


User Experience


* Did you have Audio enabled? YES

* Did you have brackets turned on? NO

* Average FPS during the test(s) 15-20

* Did you notice any desyncs during the test? NO

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome) 7

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

Module lag 3-10 secs, Ogre II's had 5 sec lag bring them in and out since someone was smartbombing, rest of mods maybe 7-10 secs delay. grouped weapons 5-10 secs lag ? no lag on reload. Gate Jump in: On Jump maybe ~ 1m40sec lag spamming, maybe 1m lag not spamming. Only experience on TQ is 1000+ in local and node crashes/black screen. This was very much improved. First SISI test for me and was very surprised at the improvements. Couldn't believe sentries were responsive throughout as well. Must be doing something.... finally.

*Edit - Grid loading - Awesome

Pesets
The Hunt Club
Posted - 2010.09.26 05:55:00 - [757]
 

Edited by: Pesets on 26/09/2010 06:11:25
Machine Info

  • Which test you were in: (ex. March 6 @ 19:00)

  • - Sept 25 @ 20:00

  • OS version (XP, Vista 64bit, OS X, Linux - Fedora, etc.)

  • - Vista x64 SP2

  • CPU (ex. AMD X2 6000+, Intel E6400, etc)

  • - Core 2 Duo P8400 (2x2.26Ghz)

  • GPU (ex. ATI 2950, Nvidia 8800, etc)

  • - GeForce 9600M GT

  • RAM (ex. 2GB, 4GB, etc.)

  • - 4GB


User Experience

  • Did you have Audio enabled?

  • - yes

  • Did you have brackets turned on?

  • - no, i had them disabled for the most part. They did come up pretty fast when i tried to enable them momentarily though.

  • Average FPS during the test(s)

  • - 2-3fps during the fight (but with all graphics settings on max)

  • Did you notice any desyncs during the test?

  • - nope

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome)

  • - 8i - i don't normally participate in this kind of fights on TQ, but performance was much better than i expected

  • Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

  • - In the beginning, i think i had to click "join audio" a few times before i got on fleet voice.

    - The jumping test seemed to go considerably better once we were told to just click "jump" once. Unfortunately, common advice when encountering traffic control error is "keep spamming jump" (i don't think it automatically jumps you through on tq; or it takes so long it's faster to just spam it until you jump).

    - Saturday mass-tests are definitely easier to participate in than workday ones.

Apple Boy
Gallente
Tri-gun
Auctorita Alliance
Posted - 2010.09.26 07:02:00 - [758]
 

Machine Info

Which test you were in: 25th September 2010
OS version: OS X
CPU: 2.66GHz Intel Core i7
GPU: Nvidia GeForce GT 330M
RAM: 4 GB


User Experience

Did you have Audio enabled? no
Did you have brackets turned on? no
Average FPS during the test(s) 10 - 20 (zoomed in - zoomed out)
Did you notice any desyncs during the test? yes
- I was trying to rep an apoc that I saw at 47km but when I tried to remote rep it it said it was past 52.5km

On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? 6

Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

I kept getting disconnected from eve voice whenever the client would start to lag. By the end I couldn't even reconnect to fleet voice comms.

What would happen:
connected
client lag
get logged out of fleet voice chat, squad, etc.
can't log back in (no join audio function)

to resolve:
esc menu
uncheck then recheck enable eve voice
rejoin fleet audio

Other issue was fighters would keep mwd'ing around a target but wouldn't stop mwd'ing and actually shoot. Between each target I would have to recall and relaunch fighters so they would actually attack once they got to the target.

otherwise nice improvements Smile

Jarjar
Dreddit
Test Alliance Please Ignore
Posted - 2010.09.26 08:08:00 - [759]
 

Edited by: Jarjar on 26/09/2010 08:18:54
Machine Info

  • Which test you were in: September 25 2010, 20:00

  • OS version: OS X 10.6.4

  • CPU: Core 2 Duo 2.16 GHz

  • GPU: Radeon Mobility X1600 128MB

  • RAM: 3GB DDR2-667


User Experience

  • Did you have Audio enabled? Yes

  • Did you have brackets turned on? Mostly off

  • Average FPS during the test(s) Varied insanely between zoomed/not zoomed and brackets. 3-40... Average where it matters perhaps 15-20, zoomed out without brackets.

  • Did you notice any desyncs during the test? Unsure, but I had PLENTY of module lag (autorepeat); I fired my 425mm rails for for 5 minutes, using only 8 charges (RoF is ~5.4s), according to screenshots... No reloads, it was like this when playing. Felt like one shot out of 20 hit the target. 7 grouped rails if it matters. Switching targets, i.e. deactivating and reactivating usually took ~15-25 seconds in the battle (mostly to deactivate.

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome) Unsure, not used to large fleet conditions at ALL on TQ.



Edit: ALL graphical effects (turrets, missiles and whatnot) were disabled, and graphics were at low. Windowed @ 1280x800.

Kliump
Posted - 2010.09.26 08:19:00 - [760]
 

Machine Info

* September 25

* Windows 7 x64

* Intel Core Quad q6600, 3.6 GHz

* Nvidia 8800gts 320

* 4GB


User Experience


* Audio is enabled

* Brackets are off
* Average FPS during the test is 15-20

* There were desync on first x fleet warp to the moon 1

* Performance is 3

* The worst problem was the memory usage. Eve ate more then all available memory (taking around 1.6gb in the memory the swap was constantly used) making the client extremely luggy. It was with max graphics settings. But overall it was smother. The module lag was 10-15 seconds and the locking lug was about 5 seconds only.

CurlyVIII
Caldari
Posted - 2010.09.26 09:10:00 - [761]
 

Edited by: CurlyVIII on 26/09/2010 09:30:16
Machine Info:
Which test you were in: September 25
OS version: Windows 7 32
CPU: Intel E7200
GPU: Nvidia 8800GTS 512
RAM: 4GB

User Experience:
Did you have Audio enabled?: Yes
Did you have brackets turned on?: Off
Average FPS during the test(s): 15fps
Did you notice any desyncs during the test?: Only problem through the test was the 2nd jump (raised bug report with logserver file).
On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ?: 6-7

Describe your experience, make comments, suggestions, etc:
The jump test matched my normal experiences on TQ. Normal amount of delay when mass jumping through a gate, usually waiting about 1min to get through.

I presume the delay occurs with the server getting mass requests from everyone to swap their location to the next system? Would it be possible to have sometime new, like the fleet warp, but a wing/fleet jump. Is one bigger system change request easier on the server than hundreds of smaller ones?

Interscene
The Maverick Navy
Posted - 2010.09.26 10:06:00 - [762]
 

Machine Info:
September 26th Test 20:00 EVEtime.
XP Windows.
Core2Quad Intel Q6600 2.4GHz.
nVidia 9800GTX+
4 GB Corsair RAM

User Experience:
* Did you have Audio enabled?
YES. Music was at 0, turrets and effects quietened to about 3.

* Brackets on?
Switched off throughout.

* FPS
Around 15+ frames.

* Desyncs?
On the Once-click Jump I loaded system quickly however grid and overview took at least two minutes to load.

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ?
For the battle, about 7. Locking and navigation were top-notch. Very good compared to tranquility.

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.
Jumping:
Both spam jumps I found 1m km e-warp had occured. On the first Spam jump when I first loaded grid I loaded it at the stargate, overview began to load - and a few seconds later instantly teleported 1m km away.

Battle:

Modules.
Not great, long cycle time and hard to deactivate. Turrets were a nightmare but at least getting damage on targets was possible.
Locking.
Excellent!
Navigation.
Seemed Excellent!

Further info:
I'm glad CCP has been a lot stricter on the tests being screwed up by individuals only there to grief. Its a shame you have to be so strict and controlling but I know thats not your fault~
The server appeared smoother and the experiance appeared better definately. The grid-loading during warping was also really good.

Liu Ellens
Minmatar
Posted - 2010.09.26 10:10:00 - [763]
 

Machine Info

* Which test you were in: September 25th from start to end
* OS version: Windows XP SP 2, 32bit
* CPU: 2x AMD Opteron 2222 (= 4 cores, a 3.0 GHz)
* GPU: Nvidia GeForce GTS 250 (1GB)
* RAM: 4GB

User Experience

* Did you have Audio enabled? Yes
* Did you have brackets turned on? No
* Average FPS during the test(s) About 20 fps while we were flying. The fight was 2-3 fps. All zoomed out at about 20-30km.

* Did you notice any desyncs during the test?
No

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome)
I always compare with the last mass test: 4.
(I enabled brackets once for a test - unplayable with 1 fps)

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.:
- The jumps went well, my grid loaded all the time pretty fast after changing system. No emergency warps.

- The third jump (clicking once) went very fast (subjective, compared to the other two), system change happened at about 1:20 traffic congestion timeout. (But, the spam tests felt quicker than those during the last masstest as well)

- I found one hiccup with the GUI: The mouse cursor did not change from square to pointer two times when moving it over the 'Jump' button of the gate (always sitting at 0m). Clicking once into space fixed that. I noticed it only by accident, so I can't tell of any reproduction steps.

- EVE Voice was generally stable, but it was either CCP Habakuk or CCP Stillman, whose stream was crackling all the time. Sounded like each captured audio frame was played quicker than captured, hence idle times to the next frame were created. (i.e. "slips")

- Also, I didn't exactly get whether I should post my LogServer logs from the second jump, although my grid loaded...

Was fun, as always!

Nele976
Posted - 2010.09.26 10:36:00 - [764]
 

Machine Info
* Which test you were in: September 25 @ 20:00
* OS version (XP, Vista 64bit, OS X, Linux - Fedora, etc.): Windows 7 Home Premium; 32 bit
* CPU: Intel Q8300
* GPU: Ati Radeon HD3870/512MB
* RAM: 4 GB


User Experience
* Did you have Audio enabled?
EvE Voice enabled + all sounds turned on except music
* Did you have brackets turned on?
Brackets = On (custom settings)
* Average FPS during the test(s):
It varied from 10 to 40+ depending on current view; during combat ~1-20 fps
* Did you notice any desyncs during the test?
Yes: problems with auto repeating of weapons.. Missiles were firing and actually doing damage but cycle took too long...
* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ?
(1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome)
Better than in last test = 7-8
* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

Overall experience was way better compared to test of September 16. One click jump test was rather smooth (under 1:30, grid loaded properly); average fps was balanced throughout all tests; I was able to lock targets and engage them, modules reacted quickly to commands (except during fight test).. I feel CCP is on right track with fixing lag :)

Suggestions:
Seems one thing is influencing performance more than anything else - proper overview settings. Can CCP make those settings default for mass testing?

Lan Staz
Posted - 2010.09.26 11:08:00 - [765]
 

Edited by: Lan Staz on 26/09/2010 11:09:43
Machine Info
* Which test you were in: September 25
* OS version : Windows 7 Pro 64 bit
* CPU: Intel Core i5 2.4GHz
* GPU: NVIDIA Quadro FX880M
* RAM: 8 GB

User Experience
* Did you have Audio enabled? Yes, with voice, no music
* Did you have brackets turned on? No
* Average FPS during the test(s): 6 FPS during fight
* Did you notice any desyncs during the test? No desync noticed, but did have module lag
* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? N/A
(No recent large fleet engagement experience on TQ)
* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

Very good with 600 in system not fighting. No module lag, very responsive, 8 FPS zoomed in, 30+ FPS zoomed out. Arrived late so missed most of the jump tests, but accidentally caught the last jump and it was immediate - no noticeable grid load delay.

During the fight FPS dropped to around 6 (zoomed right out) and had some module lag; generally 20 seconds or so for deactivating (guns ungrouped), almost no delay in activating. My overview seemed out of sync with target caller's but couldn't tell whether it was him or me.

Overall very positive.

[Edit] - I died during the fight, warped my pod out to the gate but had client lock-up then crash during warp. Everything was OK when I logged back in,

Terino
Lone Star Academy
Lone Star Partners
Posted - 2010.09.26 11:45:00 - [766]
 

Machine Info


* Which test you were in: 25th Sept 2010

* OS version Windows 7 64 bit pro

* CPU Q6700 Quad core

* GPU Nvidia 250 GTS

* RAM 8GB


User Experience


* Did you have Audio enabled? Alarms, and tried Eve voice, bug reported via bugs.eveonline.com

* Did you have brackets turned on? no

* Average FPS during the test(s) 12.5 during final battle

* Did you notice any desyncs during the test? on first fleet warp, warped in twice, also guns during start of final battle were hard to control, set to single cycle got more control back.

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome) 7

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.
This was one of the better tests that I have been involved in, however my guns were not showing a cycle bar around the outside to show how far through cycle they were, instead pulsating green or red depending on if told to deactivate, eve voice failed to launch each time I tried to enter voice chat, logserve files and dxdiag report filed on bugs.eveonline.com.
Apart from that I think this one went well, even if I wasnt able to partake in voice chat it was good.
Jumping seemd very smooth, still had traffic control messages but when jumping a fleet of 250+ it was faster than previous tests.
Next time might be worth stipulating no titans? or putting titans in secondary fleet so they dont cause such a bump when they are involved in fleet warp?
Hope this info is helpful

Terino.

Geema
SI Radio
Split Infinity.
Posted - 2010.09.26 13:38:00 - [767]
 

Edited by: Geema on 26/09/2010 13:41:16
Machine Info


Which test you were in: September 25th @ 20:00)

* OS version Windows 7 64bit

* CPU AMD Phenom X6

* GPU ATI HD5870 1Gb 1920*1080

* RAM 8GB


User Experience


* Did you have Audio enabled? Yes

* Did you have brackets turned on? No

* Average FPS during the test(s) 50 fps - 22 in blob without fighting. 15fps when fighting when zoomed out, setting maxed except shadows and effects turned off.

* On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? 5

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc. : This time things worked better, I could actually use my modules with only 2-5seconds of delay the entire fight. Only thing I noticed was that I couldn't target a lot of things (although I was orbiting at around 80-100km) when they were 50-80km away on overview I got messages that they were much further away.

comon
Caldari
Eternal Silence Ltd.
Posted - 2010.09.26 14:07:00 - [768]
 

Date: Sept 25 @ 20:00

Machine Info
OS : Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600)
CPU: Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz
GPU: NVIDIA GeForce 8800 GTS
RAM: 3072MB

Audio enabled: no
fleet voice: Yes
Brackets: on
FPS: 60 normal
Gate jumps and fleet gathering, 10 FPS zoomed in, 30 FPS zoomed out.
Planet 1 fight, 0,3 FPS zoomed out, crashed on zoom in.

Display setup: Default settings

Window mode, 24-bit, 1152x864
All effects on exept advanced camera menu
Shadows enabled, bloom none, shader/texture/lod Q = High.

Describe your experience: My first test

During jumps gathering, module experienced a little lag, overview was slow causing freezing.
Had two crashes, one before second jump and straight after the jump.
Planet gathering, dropping drones and warp in from other fleet was ok.
When fight started finding targets was diffucult in overview due to lag/freezing
Guns and siege module had heavy lag, rate of fire was not correct
On zoom in during the fight i crashed, logged in and was still shooting the target but had no lock
Changed to a new target with difficulty due to module lag.
During the test my brackets seemed ok and i could see all ships/drones.

I have logs from whole test.

Lyria Talmanes
Gallente
Epsilon Lyr
BPLAN
Posted - 2010.09.26 15:12:00 - [769]
 

Machine Info

  • Which test you were in: 25/09/2010 @ 20:00

  • OS version : Seven Pro 32bits

  • CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 @ 2.00GHz

  • GPU : Nvidia GeForce GTX 260M

  • RAM : 4 GO


User Experience

  • Did you have Audio enabled? Yes, including EvE Voice

  • Did you have brackets turned on? No

  • Average FPS during the test(s) Around 15/20

  • Did you notice any desyncs during the test? Yes, in overview some targets were shown at a certain distance (lets say 5km but modules such as neutralizer or warp disruptors wouldn't activate due to target not being in range

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome) : 7

  • Describe your experience, make comments, suggestions, etc. Jumping on the gates was way better than it is on Tranquility. I succesfully jumped every time, it only took one or two minutes at most. I had an emergency warp for the first two jumps, not the last one. Which to me appeared to be faster than the previous ones. For fleet fight, modules were heavily stuck at the beginning, it improved quite a bit at some point, much faster than I think it does on Tranquility. A bit of lag on EvE Voice at some point during the jumps, when multiple players where talking at the same time.


Erik Finnegan
Gallente
Polytechnique Gallenteenne
Posted - 2010.09.26 16:00:00 - [770]
 

Edited by: Erik Finnegan on 26/09/2010 16:02:20
Machine Info

  • Which test you were in: (ex. March 6 @ 19:00)
  • 25 Sep 2010 @ 20h00

  • OS version (XP, Vista 64bit, OS X, Linux - Fedora, etc.)
  • Windows 7 32-bit

  • CPU (ex. AMD X2 6000+, Intel E6400, etc)
  • AMD Athlon X2 3800+

  • GPU (ex. ATI 2950, Nvidia 8800, etc)
  • ATI 3800

  • RAM (ex. 2GB, 4GB, etc.)
  • 3GB (32bit OS)


User Experience

  • Did you have Audio enabled?
  • yes, worked fine and was not impaired much (at all)

  • Did you have brackets turned on?
  • yes (w/o drones) and no. Somewhat better w/o but still unplayable.

  • Average FPS during the test(s)
  • 2-6 fps and down to .1 during fight. I did not know that zooming all out would help, but what's the point playing a game with awesome graphics when I zoom all out and play by the overview table ?!

  • Did you notice any desyncs during the test?
  • No

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome)
  • Unknown, never had fleet experienc on TQ

  • Describe your experience, make comments, suggestions, etc.
  • - Key pushes did not seem to go through (or were lacking feedback). Using right-click and context menu with mouse at least responded reliably.
    - The jump test worked fine for me; emergency warp at jump-in during the "spam jump button" tests; TA during the "click once" test, but jumped in fine before TA countdown finished
    - Warp-fleet-into-fleet had more lag and rubber-band when warping out than upon warping into the other fleet. On one warp out, the overview kept the ships of the other grid still in the list.
    - Switching to an overview which did not show any objects helped most with performance (and doing the targetting from the broadcast)


Thank you for performing these test events. I feel ashamed not joining earlier, but on weekdays it is rather late for me.

Silent Twilight
Gallente
Posted - 2010.09.26 20:51:00 - [771]
 

Machine Info
* Which test you were in: 9-10 Sept. 2010 - Fleet Y
* OS version: winXP Pro SP2 32-bit
* CPU: Core 2 Duo @ 3.00 GHz
* GPU: nVidia GeForce 8800GT
* RAM: 2 GB

User Experience
* Did you have Audio enabled?
Yes, without music. Fleet voice was on.

* Did you have brackets turned on?
No.

* Average FPS during the test(s)
~30 at gates zoomed out
~15 before the fight, when fleet X warped to Poitot I.
~10-15 during the fight, dropped down to less than 1 when I switched to an overview tab with all brackets on.
// Drone models, turret effects and camera shake off, Bloom off, shaders low, LOD and textures medium.

* Did you notice any desyncs during the test?
Didn't notice any.

* Describe your experience, make comments, suggestions, etc.
Both spam-jumps took about 2 minutes to happen. The first one took a little less, but ended with missing grid and ship model. Most of the right-click menu options like "warp within 0", "warp within..." etc. were missing too.

The second spam jump was more successful, ending with e-warp.

No-spam jump was very good compared to jumps during earlier mass-tests. Same "Traffic advisory", but the jump completed in about 2 minutes.

During the fight the main issue was gun cycling. I had troubles making them start and stop (both auto-repeat and auto-reload were on). Eventually it got very nasty. Like previously, I had 2 groups of 2 large guns (all the same) and 1 group of 2 mediums. And at some point one of the large groups simply died: it showed looped switching off animation, but clicking it with either right or left mouse button gave no result, like the group wasn't even there. Only pressing respective hotkey produced the sound of switching, but nothing more. Also, I could drag another group into the same slot, and they changed places, but the problem with the group still remained. Later, even animation froze at the end of the cycle. And this lockdown stayed throughout the whole fight, a few warp-outs/-ins and even a small bubble camp I got into at a planet. Only being moved via Moveme solved it (jumping through a gate might have worked too, but I hadn't tried it).

P.S. Once again, a few people got podded due to smartbombing caps. Confused

Nemiron
Amarr
Revolution in Perfektion
Posted - 2010.09.27 16:36:00 - [772]
 

Edited by: Nemiron on 27/09/2010 16:50:45
Test: 2010-09-25
OS: Vista Home Premium 32bit
CPU: AMD 7750 Dual-Core 2,7 GHz
GPU: ATI Radeon HD 4500
Mem: 4GB
Graphics optimized for performance
Audio: on
Brackets: off
FPS: about 30
Weapons: grouped
Fleet Voice enabled
Had one desync


Jump 1 F6 - MC
Took about 4 mins until getting traffic control. Pop up said 2.5mins but resetted several seconds back when klicking the jump to button

When Overview cleared the ships in order to jump to the target system, the client crashed.

Jump 2 MC - F6
Logged back in and was in MC and warped to the gate. After 1-2 mins e-warped for no obvious reason out and warped back again.
After jumping to F6 the grid did not load - logged off.

Jump 3 F6 - Poitot
Got the 2.5mins traffic control. System loaded about 30 secs later, though. Grid loaded after another minute. No Ewarp.

First warp Fleet X to planet 1 (I was in Fleet X)
Lots of rubberbanding / desync

Second warp to planet 1
Much better but was to expect as half the fleet was not aligned

Third warp to planet 1
Again very good no rubberbanding, overview loaded reasonably quick

Fighting
About 30secs module lag for activating/deactivating

Droens did not want to get out of the hangar and play for the whole fight.

UI bugs
Had an overview bug when suddenly the targetted ship had two icons. After it popped, one icon would remain. Could be klicked on but not possible to shot at or unlock. Filed a seperat bugreport on it.

All in all quite a bit better than the last tests.

Vincent Athena
Posted - 2010.09.27 21:40:00 - [773]
 

Test: 2010-09-25
Computer: MacMook Pro 5.1
OS: OSX 10.6.4
CPU: Intel Core 2 Duo, 2.66 Ghz
GPU: NVIDIA GeForce 9400M
Mem: 4GB
Graphics all set to low
Audio: off
Brackets: off
FPS: about 2.
Weapons: grouped

No Desyncs

All in all quite a bit better than the last tests.

Overall score: 4.

Jump 1 F6 - MC
Took several minutes, dumped me 1 million km away, had to manually warped back.

Jump 2 MC - F6
Took several minutes, dropped me at the gate.

Jump 3 F6 - Poitot
Was faster, a couple of minutes, dropped me at the gate.

All the warps: I was with the campers, so just sat and watched.

Fighting
Set guns to manual. When activated they would usually fire right away, then sit and "cycle" without firing for 30 seconds or so, finally turn off and I could fire again.

Drones did launch and do some damage. Then I got primaried and exploded.

UI bugs

Only one, and its one Ive seen on every mass test for the last 4 tests. The display will suddenly start flickering in an odd way. For a frame or 2, stars will become little squares, window edges will get wide and fuzzy, any damage displayed will show as fuzzy red, and the capacitor will turn into a red grid.

Bug reported #100739


Q: CCP Stilman requested we e-mail him all UI bug report numbers. How do I do that?

Katarin Savage
Gallente
azinko
Posted - 2010.10.07 17:37:00 - [774]
 

Edited by: Katarin Savage on 07/10/2010 17:51:28
Originally by: CCP Tanis
Howdy folks,

== thx, always like ppl who say thx!!!!

Here's my feedback and some general information.

Machine Info

  • Which test you were in: (Oct 7 @ 14:00 gmt)

  • OS version (64bit win7

  • CPU (AMD X2 6400)

  • GPU (Nvidia 9600, etc)

  • RAM (2GB)

  • optimised grafix for performance, all models except drones models switched on...

User Experience

  • Did you have Audio enabled? yay, ofc

  • Did you have brackets turned on? All off

  • Average FPS during the test(s)? oops forgot but no lag or any other delays were noticed by this pilot and the whole fps was good and consistent, excellent experience all round

  • Did you notice any desyncs during the test? none detected

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome)?? 10 outta 10

  • [*] Describe your experience, make comments, suggestions, etc.
    Overall, excellent but rats were way way too tough for small fleets, them torps killed half a dozen of my ships even tho, the last loss had 12 remote reppers on me, and 1500 dps per hit was impossible to stop, even tho I had a good armor tanking fit!!!

    I dunno if it was my AM L ammo (on Mega Neutron blasters) or what but I could barely scratch a rat frigate and my Hams2 drones did more damage than I did!!! I also dint have a clue what we were fighting, there was no clues in the info dialog that popped up and lost all my ships (four megas and an Hyp, plus the hurricane I brought first to the fight, which popped in the first battle, again to just half-a-dozen frigs!!!
    If this was tranq, I'd be out of them missions with the first ship loss and unless I was with a large corp or alliance (I have a solo corp), wouldnt be able to continue the mish, losing standings etc which is too harsh for solo players like me!!!

    Fleet action was lag-free, mods reacted well and in general the experience was a good one, despite losing all them ships!!!

    However the biggest bug I had was the right click menu == who's bright idea was it to change the ordering of the commands on the right click, in space menu pop-up?? While I appreciate the effort, I* spent most of my time looking for the jump command that was bottom of the list, same with 'activate gate' == why bottom?? Jump should be top of the list koz the last thing I wanna do (esp when I got a few jumps to make in a hurry or I'm about to get gatecamped!!!!) is to look for the right command while sat there with a couple of bored gatecampers!!! Same with drone commands, while 'engage target' was top, the rest were disorganised and again I spent most of my time checking the menu for the standard commands!!!

    here's a simple Idea: make the right click menu customiseable (so we 'dumb' pilots can order the list way we like or put the thing back as it was, it's a crappy idea to mess with summat I've known for nearly two years and it wasnt broke in the first place: the first rule of most things is: "if it aint broke dont mess with it" and that menu wasnt broken!!!

    last point: did you guys forget to patch the UI koz the unpin/pinning/stacking wndows UI patch didnt work, whereas it's back to normal on tranq!!!


Test: overall excellent performance ingame, rats were overkill for small gangs or solo pilots and the changes to the right click menu spoilt all that fun#!!!

7/10 marks but would've been ten ...Rolling Eyes

Bob Hawk
Posted - 2010.10.07 19:59:00 - [775]
 

Machine Info

  • Which test you were in: I wanted October 7th @ 20:00)

  • OS version Windows 7 64bit

  • CPU Intel I7 940

  • GPU ATI HD5970 Eyefinity 3 screens 6016 x 1200 played in fullscreen mode this time 6016 x 1200

  • RAM 6GB


User Experience

  • Did you have Audio enabled? Yes

  • Did you have brackets turned on? Yes

  • Average FPS during the test(s) n/a

  • On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? n/a

  • Describe your experience, make comments, suggestions, etc. : I wanted to take part on this test, but i was not able to test anything other than the character-creator. Every time i logged in to a character, when loading the station interior, eve crashed. Bug-report is set.

    Tryed to reinstall, changed the graphicsettings to low, cleard cache, run the repairtool, reinstalled the sisi-version again. Nothing worked. Still can do the character editor and can try to enter a station, then crash when the interior is loaded.


  • :( i wanted the skillpoints *cry*

Miss Jools
Posted - 2010.10.07 21:29:00 - [776]
 

Masstesting Oct 7, 20:00

rating : 9/10

Jumping and loading grid was FANTASTIC. Nothing else matters for me, this is what we need on TQ.

Tyrion Moath
Browncoat Industries
Rura-Penthe
Posted - 2010.10.07 21:29:00 - [777]
 

Oct 7 20:00
OS: Win7 x64 Ultimate
CPU: Intel i7 920
GPU: MSI 460GT 1GB
RAM: 6GB

Audio: Enabled, but no music
Brackets: Off
Average FPS: 20
Desyncs: didn't notice any
Scale: 10

For having 400+ pilots on a gate, only waiting a second for a module to turn on or off is awesome. Haven't done much large scale pvp but if this is the lag they complain about in nullsec then they should HTFU. :) A note though, my TP would frequently require being turned on twice before it turned on, weapons were okay though.

Tekknoid
Caldari
Posted - 2010.10.07 21:36:00 - [778]
 

Test: 07.10.2010 @ 20:00
OS: Win7 x64 Ultimate
CPU: Amd PhenomII x4 925 @ 3.0GHz
GPU: ATI HD5750
RAM: 6GB

Audio: Enabled
Brackets: no
Avg FPS: 60 FPS , 30 FPS in Fleetfight, 15 FPS when Fraps is Recording (half size with audio)
Desyncs: None
scale: 6

Experience: Some Traffic-controls and lags when fleet Jump in, but its ok. Result of HDR and Boom i think.

iSewil
Gallente
NosWaffle
Nostradamus Effect
Posted - 2010.10.07 21:37:00 - [779]
 

Machine Info

Which test you were in: (October 7th 2010 @ 20:00 GMT)

OS version: Windows 7 64-bit

CPU: AMD Athlon II X4 540 / 2.9 GHz

GPU: ATI Radeon HD 5450

RAM: 4GB


User Experience

Did you have Audio enabled? - Yes

Did you have brackets turned on? - No

Average FPS during the test(s) - Zoomed Out: 20-25; Zoomed In: 4-9

Did you notice any desyncs during the test? - No

On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? (1=way worse, 5=same, 10=OMG this is awesome) - 6

Describe your experience, make comments, suggestions, etc.

This was my first mass test of all time, and it was pretty rad.
Not that much lag at all.
8.5/10

Josurr
Posted - 2010.10.07 21:38:00 - [780]
 

Machine Info

Which test you were in: Oct. 7 @ 20:00

* OS version: XP SP3
* CPU: P4, 2.6GHz + P4, 2.6GHz
* GPU: ATI asus AH3650 AGP
* RAM: 2 GB


User Experience

Did you have Audio enabled? fleet & masstest

Did you have brackets turned on? no

Average FPS during the test(s) 0.2-8, except under jump

Did you notice any desyncs during the test?

On a scale of 1-10, how would you compare FPS and performance between this test and TQ? 3


Atleast low lag, when we first got in a short fight, overview completely lagged away - was unable to target anything until - stop fight.

No wing commander - so last fight missing.

Send a bugreport with upload of log data.


Pages: first : previous : ... 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 : last (27)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only