open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Intel Express 965 and Win7, results in dissconect
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.08 13:21:00 - [1]
 

Edited by: Niniel Cerva on 08/02/2010 19:05:38
Edited by: Niniel Cerva on 08/02/2010 14:10:12
My game was running perfectly on Vista with the drivers that windows downloads, but when I upgraded to Windows 7 opening the market caused the game to freeze and disconnect.

But this sounds to be a win7 problem right?

(suposed to be in 965 express thread)

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.08 21:40:00 - [2]
 

Also the screen keeps flickering

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.08 22:01:00 - [3]
 

There it happened again.

As long as I was in station, I was permitted to buy all I needed to set up my Deimos. But as soon as I was warping and clicked market the game disconected me :(

Kleiner Vance
Caldari
Posted - 2010.02.09 00:49:00 - [4]
 

Edited by: Kleiner Vance on 09/02/2010 01:24:28
This has happened to me too. I have Win 7 and the same graphics card. on my acer 5315. Eve tends to crash, and i think i lost a drake. I was mid-trade when the game crashed, and now i dont see it anywhere.

Also it tends to crash if i have too many windows open, it especially does not like the market or character screens.

edit: Got my drake back!

stupid flanders
Planet Express LLC
Posted - 2010.02.09 14:30:00 - [5]
 

My friend is having the exact same issue. same card on an acer with win. 7. He can't log in for more then a few minutes. I can't even load the game on my inspiron with the same card as of a few patches ago on vista. (Nothing in the 965 thread works) I have a desktop I can play on but all he has is the laptop and is paying for a game he can no longer play, cant say I blame him for considering cancelling his accounts.

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.09 15:31:00 - [6]
 

Edited by: Niniel Cerva on 09/02/2010 15:31:22
Yes, I have never thought about that before, but disconects usually happens when I am in space, on the marked and if I should pop up the character sheet also.

Btw, I have an acer based computer too.

I think I lost a raven and a deimos yesterday because of it, and the flickering is really starting to anoy me.

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.09 17:13:00 - [7]
 

I just got a freeze, this time I kept an eye out.

I dared to have the dronebay open, assets, and when people and places came with it's welcome page it froze.

Dark Overloard
Minmatar
Apollyllon
Posted - 2010.02.09 21:37:00 - [8]
 

Edited by: Dark Overloard on 09/02/2010 21:37:57
Originally by: Niniel Cerva
I just got a freeze, this time I kept an eye out.

I dared to have the dronebay open, assets, and when people and places came with it's welcome page it froze.


Vista, XP, or win7?
Try going to Control panel > administrative tools > event viewer > aplicationIdea check the red cross and see if it says trinity.dll error etc... also please do a DxDiag.exe report
XP > Run Type "DXDIAG.EXE" > enter
Vista / Win7 Start > Search programs and files and type "DXDIAG.EXE" > enter

Then save all information and open file in notepad and paste it in here.
Also make sure if you have upgrade that u installed the Chipset drivers for intel P965 northbridge

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.10 07:21:00 - [9]
 

Edited by: Niniel Cerva on 10/02/2010 07:36:36
Edited by: Niniel Cerva on 10/02/2010 07:33:47
Edited by: Niniel Cerva on 10/02/2010 07:30:12
Edited by: Niniel Cerva on 10/02/2010 07:29:28
I put the dxdiag.txt file here:

DxDiag

it was too big for the forum :(

I went to the event thingy, but as far as I could work out there was no red thingy with trinity.dll there. But I could be mistaken..

If Chipset drivers for intel P965 northbridge is the intel graphics driver then this was done a while back without any improvement.

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.11 14:43:00 - [10]
 

Edited by: Niniel Cerva on 11/02/2010 15:12:03
Edited by: Niniel Cerva on 11/02/2010 14:58:28
Edited by: Niniel Cerva on 11/02/2010 14:57:48
Edited by: Niniel Cerva on 11/02/2010 14:56:43
Edited by: Niniel Cerva on 11/02/2010 14:55:54
Edited by: Niniel Cerva on 11/02/2010 14:50:21
Also the targeting picture of all Core Admiral battleships is not showing corectly..

Included this image, all screen candy in both win7 and eve is turned low and off...

Please visit your user settings to re-enable images.

New symptom, I can not answer a EveMail while I am out of station...

Julia BumLuving
Posted - 2010.02.11 22:51:00 - [11]
 

Have the same issues when running windows 7 with Mobile Intel 965 Express Chipsets. When the market and wallet shows up at the same time, the client will stop working. Also, there is a 90% of chance to crash in space when checking the other pilot's info. This problem has been a while. I did set up a petition to CCP after the Dominion patch. But the answer is quite dispointing. Just telling me to upgrade drivers and sent directx info to them.(I have already done that for several times, and even reintalled OP and EVE before the petition.) And, the flickering starts after the new patch: Dominion 1.1.1. There's no such issue earlier. The graphics loads slowly and feels like a lag. Definitely, not a good situation for frig fight or fight.

By switching OP from windows 7 to windows XP SP3(or SP2)/vista with the same 965 graphic card, the issues stated above will be solved. No crashes of the client and no flickering. However, another serious problem will float up. There will be a random graphic card failure sometime. A notice window jumps up to the screen with a warning " .dll stops working. This happens nearly everytime when playing the game. Have petitioned for this issue to CCP for a while and resulted in the same answer, to ungrade driverEvil or Very Mad. I think the problem is due to the overload of the graphic card, because the temperature of CPU is at least 10C higher when playing under windows XP than Windows 7.

Unfortunately, I have no solution for these problems besides changing the hardwares. And I am still looking forward the solutions.

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.12 13:20:00 - [12]
 

When I used vista, and after I had updated everything, it was all running perfectly for me. But as soon as I went over to win 7 and the latest patch, all became flickering and disconnects.

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.14 01:43:00 - [13]
 

Update:

I have installed the intel graphics drivers from intel, and now I have the newest bios possible for my system.

Tomorrow I will install all the drivers from the producers website, hoping for the best.

Guntori
Posted - 2010.02.16 14:05:00 - [14]
 

Plz update if upgrading the drivers worked for you, cause I have been having the same problem for a long time now and it's really annoying.

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.16 15:11:00 - [15]
 

Edited by: Niniel Cerva on 16/02/2010 15:15:19
Edited by: Niniel Cerva on 16/02/2010 15:13:26
I have updated every driver I could come over, and I even updated the bios. Which accidently set on ahci, had to turn it off agian.

All of this did nothing..

So I no longer think it is a driver/windows 7 problem.

Though I have found out a good thing, as long as I am in station AND ONLY IN STATION! I can do what ever I like...

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.16 16:53:00 - [16]
 

and now it disconected when I left the station...

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.18 18:10:00 - [17]
 

Edited by: Niniel Cerva on 18/02/2010 18:31:53
Edited by: Niniel Cerva on 18/02/2010 18:31:21
This time it disconected while I was in fleet and warping towards a gate..

Now I have had 3 dissconects in 10 min without doing anything but salvaging...

and there was the 4th..

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.21 14:26:00 - [18]
 

Now I am getting kicked out everytime i use the search function in market, and I try to watch what that item does...

Niniel Cerva
Posted - 2010.02.21 16:17:00 - [19]
 

Edited by: Niniel Cerva on 21/02/2010 16:23:36
Edited by: Niniel Cerva on 21/02/2010 16:21:03
new symptom!

When I look at a dvd in windowed mode, the move stutters. But when I have the tool to watch frames per second up, the movie runs smoothly.

I will try to have it up while I go on the marked and such. Perhaps it works for the game too :p

I was able to have the character sheet and market up at the same time, and I had a show info but when I clicked to buy somehting it got a problem. Will see if only market works though.

Well it did not help.. but movie is running fine atleast :) but I see that the frames are stable at 12,5, but when the market opens it goes down to 5-7fps..


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only