open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked What to do if the EXODUS client crashes on startup?
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 [3]

Author Topic

CCP Valar

Posted - 2004.12.07 22:55:00 - [61]
 

Originally by: Lord Anubis
hi my problem seems to have occured since the last fix patch
Some times (always in combat) i crash to a blue screen and have to reset my computer.
This happened once in a while before the patch but were talking once in 6 weeks at the most.
Now days since the patch its happened five times in one night.
The problem seems to be sound card related but im not sure. The blue screen mentions a file called DX16.sys.

Has this bug been noted and if some is there a fix on its way?


Previous post in this thread, by me:
Originally by: Valar CCP
Another possible workaround is to disable sounds by putting "audio=0" in your prefs.ini. If that works, please leave feedback here with info about audio drivers and soundcard.


The audio library was updated recently, so the new version might have issues. Any feedback would be appreciated.

Lord Anubis
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2004.12.09 17:23:00 - [62]
 

it seems degrading the sound card accelertator from full to standard jas done the trick

Merlinar
Gallente
The Scope
Posted - 2004.12.14 01:29:00 - [63]
 

Edited by: Merlinar on 14/12/2004 01:31:59
"Gentle readers:
Would those of you having this problem please do the following experiment (we have not been able to reproduce this problem in-house) :
in prefs.ini (in the cache folder) set
memoryMapping=0 or
memoryMapping=2
(1 is the default.).
Please let me know if that changes anything."

This also solves the crash-bug when undocking...
(see this thread for more info on my former problems with that: http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=133964 )


cheyben
Posted - 2004.12.15 10:30:00 - [64]
 

Edited by: cheyben on 15/12/2004 10:33:00
all my friends and me always crash when undocking that is unplayable like that, and all path dun fix this problem, how can we fix that ?????????
we have try all solutions and nothing happened.
i have sent more petitions, but all solution recommandd by CCP dun work.

CCP Valar

Posted - 2004.12.15 11:32:00 - [65]
 

Have you and your friends sent in bugreports on the issue, with logs and crashdumps like the first post says?

cheyben
Posted - 2004.12.15 12:13:00 - [66]
 

me yup i have send all files and more like traceroute.txt
but nothing change always crash when undocking

CCP Valar

Posted - 2004.12.15 12:39:00 - [67]
 

Where did you send the files? I only see bugreports from you where you reported problems running 2 clients and stuck issues when logging in.
If you sent in the bugreports with another account that you are using to post on the forums I will need the account name.

Sokata
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2004.12.15 13:26:00 - [68]
 

I have some problems whit eve .. she works jus fine then last night after that she block when i try to connect at got unit window ... that is not from .. internet conexion .. if anywane .. can help me i wait a message asap !

CCP Valar

Posted - 2004.12.15 13:36:00 - [69]
 

Originally by: Sokata
I have some problems whit eve .. she works jus fine then last night after that she block when i try to connect at got unit window ... that is not from .. internet conexion .. if anywane .. can help me i wait a message asap !


Are you on dial-up?

Sokata
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2004.12.15 13:37:00 - [70]
 

also i find in logs ..
File created 2004.12.22 13:23:45
1 : blue.ResFile: Trying to startup ResFile twice. Did we instantiate a ResFile early?
0 : blue.BluePyOS: Trying to report a python exception with none pending.

and i see that 1 nod of eve .. is down .. that can be a problem form me ?!ugh

Sokata
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2004.12.15 13:41:00 - [71]
 

nope ... i have a t3 conection .. thnks for the fast replay .. and for help maybe you cand help me to fix that problem!

CCP Valar

Posted - 2004.12.15 13:44:00 - [72]
 

Originally by: Sokata
nope ... i have a t3 conection .. thnks for the fast replay .. and for help maybe you cand help me to fix that problem!


Well, the log snipped you sent doesn't include the actual error, you need to use the logserver for that. Please follow the directions in the first post in this thread to send a bugreport, and I'll look at it to see what the problem is.

Sokata
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2004.12.15 13:46:00 - [73]
 

if you want plase be more explicite .... to waht i must to do !

CCP Valar

Posted - 2004.12.15 13:47:00 - [74]
 

Directions about what is needed for a useful bugreport:

1. Logserver log
2. DXDiag file
3. Crashdump (if its generated)
4. Detailed description of what happened and what you did (Regarding this issue, how you installed/patched)

Using the logserver
(to prevent having problems with this, its recommended that you either restart your computer or check taskmanagers tasklist for dead instances of Eve)

1. Find your Eve folder in Windows Explorer
2. When you have the Eve folder open, find "logserver.exe" and launch it (Eve can't be running)
3. Select "File" -> "New Workspace"
4. Start Eve like you would normally do
5. When Eve crashes (or when you kill the process if it hangs) select "File" -> "Save workspace as..." and save the workspace in a place you'll find it again.

Saving a DXDiag

1. Select "Start" -> "Run..."
2. Type "dxdiag" and press Enter
3. Select the "Save all information..." button and save the file in a place you'll find it again.

Finding the crashdump

1. Locate a subfolder of you Eve folder called "Logs" (f.ex "C:\Program Files\CCP\EVE\Logs"
2. Find the file with the most recent time stamp.

The bugreport

1. Find the "Bug Reporting" button in the "Eve insider" menu on the left hand side
2. Give the bugreport a title that describes the problem. For example if you client is crashing on startup, then "Client crashes on startup" would be a good title. On the other hand "OMGBBQ I CANT PLAY" is not a good title.
3. Select the client build number. For example, the Exodus release client is "Shiva 2942".
You can find out your build name by looking into "boot.ini" file in you Eve folder, or the lower left corner of the login screen.
4. Description would be a short description of what the problem is.
Example: "When I double click my Eve icon it hangs on the splash screen."
5. Reproduction step are a very, very important part of the bugreport. Write exactly what you did to make the problem happen. This will help the programmers see where the problem is, and hopefully make it happen on their own computers. Reproduction steps are required for your report to be useful, even if you have attached logs to your report.
6. The computer field is for a short description of your computer hardware and driver versions. You do not have fill in this field if your problem is not hardware related, but its best to do it anyway.
7. For most reports to be useful we need atleast some of the files mentioned above. If you need to send in multiple files, please compress them and add the archive to the report.
8. Then its time to submit the report. If the file you are adding is very big, it might take a while for anything to happen after you press the button. Note that the file size limit for bugreports is ca. 2 MB.

CKieschnick
Gallente
Clarity of Purpose
Posted - 2004.12.17 05:16:00 - [75]
 

out of curiosity anyone with a gateway 2.4 ghz been gettin stuck on the splash screen, me and a corp mate are still having that problem and we both have that procesor. =x

CCP Eris Discordia

Posted - 2004.12.21 16:44:00 - [76]
 

unstuck

CCP Valar

Posted - 2004.12.21 17:00:00 - [77]
 

Originally by: Eris Discordia
unstuck

Gonna lock it and send me a warning too?Wink
I've been meaning for a few days to make a new version, more up to date, guess I have to put that on my todo list now.

Fer Blanc
Posted - 2005.01.17 21:04:00 - [78]
 

1 : blue.BluePyOS: InitBasicModuleSupport() failed
0 : blue.BluePyOS: Unhandled Python exception: BluePyOS::PyError()
AttributeError: 'stackless.module' object has no attribute '_extension_registry'


any idea on this? running through cedega.. installs fine, just kicks this up on start

nad211
The X-Trading Company
Dusk and Dawn
Posted - 2005.01.23 00:06:00 - [79]
 

Well I got this error:

0 : blue.BluePyOS: Unhandled Python exception: BluePyOS::PyError()
ImportError: Error loading "bin\chartdir.dll" [error code = 2]

Does someone have an idea what the problem is?

System-specifications:
-Cedega-CVS
-Mandrake 10.1
-Kernel 2.6.8
-KDE 3.2

SkrittaK
Gallente
The Scope
Posted - 2005.01.23 00:10:00 - [80]
 

SCEREAM AND GO AWWAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO FOOOOOOOOR TH ELOVE OFFFF OGD

SkrittaK
Gallente
The Scope
Posted - 2005.01.23 00:11:00 - [81]
 

dont spose there anyway i can connect to eve servers on port 80 WITHOUT ftunnelling?

EBX
Posted - 2005.02.05 19:00:00 - [82]
 

0 : blue.BluePyOS: Unhandled Python exception: BluePyOS::PyError()
ImportError: Error loading "bin\chartdir.dll" [error code = 2]


same error Cedega 4.2-1
slackware 10.0
kernel 2.6.10


Pages: 1 2 [3]

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only