open All Channels
seplocked Test Server Feedback
blankseplocked Client patching problems? Try repair.exe
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 [2] 3 4 5

Author Topic

Tonto Auri
Vhero' Multipurpose Corp
Posted - 2009.10.27 15:37:00 - [31]
 

Originally by: CCP Atropos
Originally by: Tonto Auri
Eh? Only, what? Two years passed and you got close to proper update handling (Proper - means "able to lift up installation from any state to currently actual one without telling pilot to download whole new archive")
Please, do next two steps - incremental update to .stuff files and actual UPDATE of game client instead of just repair (determining required version from update server address in client ini file).

You've made an assumption that this is the end of the line. That assumption is incorrect; there's still work being done in exactly this direction. However, what we have is a good first iteration which we can release to the public that gives rapid and useful benefits to users.


I didn't. I just expressed my joy and asked to go further in this direction.

Sturmwolke
Posted - 2009.10.31 02:48:00 - [32]
 

Excellent tool for rapid repair - Files repaired : 266

There is however no log file logged for the repair work done (none that I could locate anyway). I'd suggest putting the log file in the same directory for posterity or any post repair troubleshooting, even more so if the tool barfed in the middle of repair and didn't complete repairs.

CCP Sputnik


C C P
C C P Alliance
Posted - 2009.11.01 18:59:00 - [33]
 

Originally by: Sturmwolke
There is however no log file logged for the repair work done (none that I could locate anyway). I'd suggest putting the log file in the same directory for posterity or any post repair troubleshooting, even more so if the tool barfed in the middle of repair and didn't complete repairs.



The next internal iteration already includes a log but just as a part of the ui, writing the log into file on request might be a good idea.

Keep the feedback coming!

Riggs Galactix
Posted - 2009.11.02 16:35:00 - [34]
 

Edited by: Riggs Galactix on 02/11/2009 16:37:25
Yeah. Excellent work. Tried it and repaired (redownloaded) 36 files.

Nothing more to add from my side. This is something that should have been in Eve since release Wink

edit: after repairing i had 2 dll in my bin folder which should not belong in there.. --> Eve didnt want to start. The Client told me to reboot and to try again but it didnt work so i deleted them with success.

CCP Sputnik


C C P
C C P Alliance
Posted - 2009.11.02 18:16:00 - [35]
 

Originally by: Riggs Galactix
edit: after repairing i had 2 dll in my bin folder which should not belong in there.. --> Eve didnt want to start. The Client told me to reboot and to try again but it didnt work so i deleted them with success.


Yes there seems to be an issue on our side (somebody else also ran into this already) we are going to look into it as soon as possible.

Thx for the feedback.

CCP Atropos

Posted - 2009.11.02 19:40:00 - [36]
 

To follow up on Sputnik's earlier reply; this isn't an issue per se. What happened in this case was that we renamed teh wbrowser.exe/.dll to ccpbrowser.exe/.dll. As such when the repair tool is run, it can't find the new ccpbrowser files, and so simply downloads them.

It only causes an issue in the bin\ folder, since EVE protects it contents. Any extra files found there will stop the client from starting.

This event is handled by the client however, which gives you the error message informing you that you have extra files.

I'm sure there is some message that we could clarify for this instance, but it will only be an issue in the cases where a file is removed/renamed in the bin folder.

Rezard
Minmatar
Fornax Chemica
Posted - 2009.11.10 09:26:00 - [37]
 

Apparently also a lot of files missing here, it has been running for a while, I downloaded the full SiSi install, and then I had no music and all station/ships/et al had no textures, just black color and that's all.

Hope this thing fix that, thanks!

--Rezard

littlet15
Amarr
Anquietas Protectorate
Bang Bang You're Dead
Posted - 2009.11.10 18:22:00 - [38]
 

mkay, ran it just to see what it threw up, its redownloading all the music even though i know these work as their part of the ambient track playlist i have playing most of the time when i'm playing eve.
they're defiantely being played from this directory as they dont exist in my tq client.
not to mention the right click > show in explorer button opens up my EVE - SiSi > res > audio > jukebox folder.

however. Thank you SO much for this, definately a huge step forward on client problem solving.

Jason Edwards
Internet Tough Guy
Spreadsheets Online
Posted - 2009.11.10 23:46:00 - [39]
 

todays patch:

6.2.113614, EVE-EVE-STAGING, Protocol 229

Also noticing from the lack of anyone on the server. Everyone is having this problem I'm guessing. I suspect they are probably also deleting their client. recopying and repatching from tq. Which will take time assuming it will even work.

It was busted. I guess I fail also for not screenying the error but i just hit ok without thinking. Totally didnt work. Trying repair.exe now.

I think it was Ambient009.mp3 that was the problem. I vaguely recall that.

Silly ccp trying to put sound into eve.

ElfeGER
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2009.11.11 18:00:00 - [40]
 

Could the patch installer be changed so it tries to patch other files if it encounters an error while processing a file?

file a patched ok
file b error
file c untouched
file d untouched
result: repair.exe downloads b, c and d

new:
file a patched ok
file b error
file c patched ok
file d patched ok
result: repair.exe downloads only b

malcotch
Burning Napalm
Northern Coalition.
Posted - 2009.11.12 14:46:00 - [41]
 

I tried patching from 111809 to 113614 on my PC and Laptop.

Both installations failed as it could not find an 'ambient.mp3' file! (I'm at work, I think that was the filename)

When I get back from work, I'll try running the repair.exe. Hopefully that'll fix the problem and save a complete downloadMad

DasNara Aethelwulf
Blackwater Syndicate
Ushra'Khan
Posted - 2009.11.12 16:48:00 - [42]
 

got a question for everyone,
The graphcis on my client look horrible after the last patch, the new planets either come in as one color or they are made up of large irregular squares, also it seems to crash when i try to change graphic settings....should i repair or should i try to do the full patch update? Anyone else not see the new planet graphics?

malcotch
Burning Napalm
Northern Coalition.
Posted - 2009.11.13 11:14:00 - [43]
 

Originally by: malcotch
I tried patching from 111809 to 113614 on my PC and Laptop.

Both installations failed as it could not find an 'ambient.mp3' file! (I'm at work, I think that was the filename)

When I get back from work, I'll try running the repair.exe. Hopefully that'll fix the problem and save a complete downloadMad


...very pleased ...it worked on both machines, repair.exe did the job, took a while but got there in the end Smile

LaVista Vista
Conservative Shenanigans Party
Posted - 2009.11.15 22:18:00 - [44]
 

Originally by: malcotch
I tried patching from 111809 to 113614 on my PC and Laptop.

Both installations failed as it could not find an 'ambient.mp3' file! (I'm at work, I think that was the filename)

When I get back from work, I'll try running the repair.exe. Hopefully that'll fix the problem and save a complete downloadMad

I had the exact same patching error.

I ran the repair.exe. 30-40 minutes later, bang! I could log right onto sisi!

This is a wonderful tool. Thanks Atropos and Sputnik Cool

Taladia
Posted - 2009.11.17 01:58:00 - [45]
 

Exact same issue "ambient.mp3" and the repair had to download 862mb to fix it? Isn't that the bulk of the client?

CCP Atropos

Posted - 2009.11.17 10:37:00 - [46]
 

Originally by: Taladia
Exact same issue "ambient.mp3" and the repair had to download 862mb to fix it? Isn't that the bulk of the client?

There was an issue early in the development effort for Dominion where a large quantity of audio assets were added to the client. However, the patcher did not identify the files as having been modified, and so did not include them into the patch. Further down the development path, when we tweaked those same audio assets, the patcher had been fixed and so went ahead and tried to patch the file.

Unfortunately, if you were one of the people that had a client without the audio assets, they weren't present to be patched, causing the issue you're encountering here. At least, that's how it seems to me.

By running the repair tool, it will download all files that have been damaged, which could be several hundred megabytes of data. The raw install is 5+ GB of data unpackaged and ~2.5 GB in the installer, so really, anything less than that is a good deal Smile

Draco Argen
Posted - 2009.11.17 14:50:00 - [47]
 

Yeah, ran into this audio issue myself. I watched it begin (and continue) downloading a hellofalotf audio files. The patcher started complaining a particular (and i presume the first) audio file was missing. Initially I started from scratch (fresh Tran copy) and patched progressively towads Sisi current, downloading a new patch for the last steps. I initially hoped to avoid the 630 meg Tran to Sisi patch because I'm on wet string for bandwith. When that failed i tried getting repair.exe to fix one of the builds closer to the LiveSisi.

I guessed the scinario you described because the repair seemed to be getting these audio files even when I tried to "fix" older Sisi builds.

In then end I bit the bullet and downloaded to 630 meg Tran to Sisi, realising there are often dead branches on sisi that get deployed.

Still an interesting test for the repair program.
Is there any intention to try and compress the data it retrieves to help when large bulks of data get "broken" like that. Or is it part of Nullsoft's excellent installer package and not made internally? It might reduce load on your servers bandwidth if we end up using repair a lot :P

It must be noted, when the patcher failed it left the .ini in the build version it was trying to do, so executing repair.exe should take over screwed patchers and fix from where the patcher broke. Which is very good. But we now know it can take a LOT longer, due to the lack of compression for the repair.exe.


CCP Atropos

Posted - 2009.11.17 15:09:00 - [48]
 

It will download any file that has a mismatch on the checksums. That could be one file, it could be ten. Of course, if you've suffered some disk corruption, and only one bit has changed in a 200 MB file, it will go ahead and download the entire file.

It's not meant as an alternative to the patching system, even though it can be (mis)used in that way Wink

Additionally, each file it downloads is compressed using 7zip, and then uncompressed on your computer. I'm not sure, off hand, of the overall file transfer difference compared to the patcher, but as I said, it's not meant to be an alternative.

Londaik
Posted - 2009.11.17 23:27:00 - [49]
 

hi
sorry my english

little problem to connect

come message look pic

http://img682.imageshack.us/img682/4213/fehlerl.jpg

i have repair and than come his problem

help

Londaik

in Deutsch
ich hab gepatcht und dann ding nix dann hab ich repair tool angeschmiessen und dann kamm die fehlermeldung mist oben im pic.

CCP Sputnik


C C P
C C P Alliance
Posted - 2009.11.18 13:19:00 - [50]
 

Originally by: Londaik
hi
sorry my english



German Version:
==============================
Kein Problem, loesche einfach die Dateien die in der Fehlermeldung angegeben sind und versuch es noch mal.

Das Repair Tool ist noch in der Testphase und um auf Nummer sicher zu gehen haben wir entschieden es keine Dateien loeschen zu lassen.

Sollte was schief gehen benutzt einfach das Repair Tool nochmal. Wink

English Translation:
==============================
No Problem just delete the files mentioned in the error message and try it again.

The repair tool is still in testing and to be on the save side we decided to not allow it deleting of files.

Should something go wrong just run the repair tool again. Wink

Zhalo Tyrik
Posted - 2009.11.23 03:26:00 - [51]
 

Edited by: Zhalo Tyrik on 24/11/2009 01:35:38
Trying to update my install with evepremiumpatch115219-115979_test.exe claims:

Quote:
Client files don't match the files in the update. This indicated that your installation is corrupt. Please reinstall EVE Online.


However when i run repair.exe it finds no errors.

I watched the patch process the eve folder using filemon and, aside from looking for repair.exe in nearly every subdirectory, i don't see anything wrong.

Thoughts? Ideas?

EDIT:
After getting the error again with today's 115219-116342 patch I decided to capture the output from the patch with a screen cap program.
I managed to grab shots during the few seconds that it is working and found that it errors after processing repair.exe!
I'm going to file a bugreport and submit the repair.exe log and the screen caps from the patch.

Tesal
Posted - 2009.11.27 03:47:00 - [52]
 

Edited by: Tesal on 27/11/2009 07:39:25
Edited by: Tesal on 27/11/2009 03:52:40
patch went straight for my EvE client, no chance to pick a location and then auto installed over it without prompting.

*edit
Went and replaced the EvE folder with the Sisi one I had copied, seemed to restore it fine.

*edit
Seems it defaults to replace the Main EvE folder now rather than default asking where, if you are not careful you will overwrite the main client, this is a problem.

CCP Atropos

Posted - 2009.11.27 14:19:00 - [53]
 

Originally by: Tesal
Edited by: Tesal on 27/11/2009 07:39:25
Edited by: Tesal on 27/11/2009 03:52:40
patch went straight for my EvE client, no chance to pick a location and then auto installed over it without prompting.

*edit
Went and replaced the EvE folder with the Sisi one I had copied, seemed to restore it fine.

*edit
Seems it defaults to replace the Main EvE folder now rather than default asking where, if you are not careful you will overwrite the main client, this is a problem.


This is because it's a release candidate client, and so wants to use your main install.

Kaizer Douken
Posted - 2009.11.27 14:52:00 - [54]
 

What's the latest version? To my understanding 117460. Yet my client says it's an incompatible version. Any clues?

CCP Atropos

Posted - 2009.11.27 15:56:00 - [55]
 

Originally by: Kaizer Douken
What's the latest version? To my understanding 117460. Yet my client says it's an incompatible version. Any clues?

Ensure it's pointing at the correct server; these current patches are release candidates, and as such point to Tranquility. Be sure to have a shortcut to the eve.exe file with '/server:87.237.38.50' appended to it, like so: pic

Trillian Dent
Infinite Improbability Inc
-Mostly Harmless-
Posted - 2009.11.27 18:38:00 - [56]
 

And how I do that for the Apple Version please?

Kaizer Douken
Posted - 2009.11.27 18:49:00 - [57]
 

Originally by: CCP Atropos
Originally by: Kaizer Douken
What's the latest version? To my understanding 117460. Yet my client says it's an incompatible version. Any clues?

Ensure it's pointing at the correct server; these current patches are release candidates, and as such point to Tranquility. Be sure to have a shortcut to the eve.exe file with '/server:87.237.38.50' appended to it, like so: pic


Thanks for the parameter, now it works.

Elizabeech
Posted - 2009.11.27 19:02:00 - [58]
 

Client would dl an updater exe but the updater couldnt connect to the server. So i set the build to the latest nr and tried the repair.exe. it updates a whole bunch of files dl'ing etc. until it reaches resDX9Amarr.stuff. it dl's the file but then says it couldnt update it.
Any ideas?

CCP Atropos

Posted - 2009.11.27 19:41:00 - [59]
 

Originally by: Trillian Dent
And how I do that for the Apple Version please?

This handy wiki article will help you further.

Gongface
Posted - 2009.11.28 06:36:00 - [60]
 

Edited by: Gongface on 28/11/2009 06:36:38
Originally by: CCP Atropos
Originally by: Trillian Dent
And how I do that for the Apple Version please?

This handy wiki article will help you further.

The Download TQ to Singularity Patch link is broken in the mac section. Mad


Pages: 1 [2] 3 4 5

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only