open All Channels
seplocked EVE Information Portal
blankseplocked EVE Online: Quantum Rise 1.0.1 has been deployed - 22 November, 2008
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: [1] 2 3 4

Author Topic

CCP Wrangler

Posted - 2008.11.22 13:39:00 - [1]
 

EVE Online: Quantum Rise 1.0.1 has been deployed on Tranquility today in order to address critical performance issues that were affecting some of our players. Our team will continue to monitor Tranquility until we’re fully satisfied that the issues have been solved. We appreciate your patience during the extended downtime. Patch notes are available for review and we would encourage anyone who is still experiencing any game play issues to submit a Bug Report and we will investigate the matter as soon as possible.

During deployment we ran into a roadblock, our deployment team quickly mustered and crushed all resistance. This did delay work on the new Quantum Rise 1.0.1 patches and client. Patching from Quantum Rise to Quantum Rise 1.0.1 will work as normal, however patching from older clients will be unavailable until approximately 16:00 GMT and the full Quantum Rise 1.0.1 client download is expected to be back at 15:00 GMT. This is not a major issue as you can simply download the full Quantum Rise client and patch it to Quantum Rise 1.0.1.

Players who are experiencing issues with blue.dlll files should read this post for a solution.

asSauda QasamaDahija
Posted - 2008.11.22 13:46:00 - [2]
 

Had to download the patch from the website, as the client side patch download failed and couldn't validate.

Linky

Anosh
Posted - 2008.11.22 13:49:00 - [3]
 

About to D/L patch. Fingers crossed the fixes listed in the patch notes have worked - if they have, we are back to playable again.Very Happy

Dmian
Gallente
Gallenterrorisme
Posted - 2008.11.22 14:05:00 - [4]
 

Patched from Quantum Rise, no incidents on my Vista 64bit machine \Very Happy/
Great work CCP staff!

Burrito Sabanero
Minmatar
First Flying Wing Inc
Primary.
Posted - 2008.11.22 14:20:00 - [5]
 

Dear CCP,

I had sometimes mouse issues with the last patch, mouse freezes every now and then, random moves (I even installed my Vista again last week). Now with the new patch after 30 minutes it started again until after 5 minutes Problems the mouse died completly, i had to restart Windows. Almost lost my drones as i couldn't get them in anymore. Luckily a corp mate picked them up for me...
If this is a permanent problem now, the game will become unplayable.

And no, i never had these problems before Quantum Raise...

Gallente Citizen20080612
Posted - 2008.11.22 14:21:00 - [6]
 

Cannot find blue.dll.

:(

Redownloading client.

Lost oceansoul
Posted - 2008.11.22 14:40:00 - [7]
 

Do i have to download the entire client if it can´t fin blue.dll??

CCP Wrangler

Posted - 2008.11.22 14:51:00 - [8]
 

We're looking into the blue.dll issue.

Wizek Fil'ano
Amarr
Posted - 2008.11.22 14:59:00 - [9]
 

Blue.dll and _trinity.dll are corrupted, have to redownload and reinstall the entire game ugh

Burrito Sabanero
Minmatar
First Flying Wing Inc
Primary.
Posted - 2008.11.22 15:05:00 - [10]
 

and it happened again after some minutes Eve, mouse gone completly, restart of windows was the only way to solve the problem, unplugging the mouse didn't help

Wizek Fil'ano
Amarr
Posted - 2008.11.22 15:11:00 - [11]
 

Edited by: Wizek Fil''ano on 22/11/2008 15:19:26
Can't download client! Tried with Opera, Firefox and Chrome, it stops at 99.9% help me! :S

After about 10 min of waiting it's been completed :)

Mitel Necron
Esto Perpetua
Posted - 2008.11.22 15:21:00 - [12]
 

Originally by: Burrito Sabanero
and it happened again after some minutes Eve, mouse gone completly, restart of windows was the only way to solve the problem, unplugging the mouse didn't help


burrito,

if your mouse is a USB mouse try another USB port. I had this problem as well and I swapped the port with another USB accessory and it hasn't caused me any problems since.

Ghost Goat
Posted - 2008.11.22 15:24:00 - [13]
 

anyone got the direct link for downloading the last patch ?

maybe reinstalling it will solve this trinity and blue dll
missing issue, instead of downloading the whole client again .

Kuzya Morozov
Gallente
Capital Construction Research
Posted - 2008.11.22 15:25:00 - [14]
 

Redownloading client, blue.dll not found. Thanks CCP.

Serena Hennessy
Koshaku
Antaeus Combine
Posted - 2008.11.22 15:29:00 - [15]
 

Blue.dll, _trinity.dll failed verification,
Blue - Expected crc:d4f9d6c1 - actual: 9844c1b7
trinity - expected: 439efee8 - actual: 97dfba1a

Hope that helps... redownloading client :(

CCP Explorer

Posted - 2008.11.22 15:31:00 - [16]
 

Edited by: CCP Explorer on 22/11/2008 15:33:43

Those that have reported "blue.dll not found". Which edition are you using (Classic or Premium) and from which build were you patching (Quantum Rise was build 69477). Were you using the Windows version, Mac version or Linux version? Directly from CCP or from Steam? Regular download or BitTorrent? Can you please post the messages you get (as Serena Hennessy did above)?

Vorion Atreides
Caldari
Wrecking Shots
Posted - 2008.11.22 15:31:00 - [17]
 

Yeah - having major probs myself... Had the whole blue.dll issue and when i try and re-apply the latest patch via this site, it just says I'm already up-to-date. Perhaps CCP could provide the fix for the blue.dll, etc through another mini-patch build, so that the client doesn't reject it as the same.

In any case, I'm attempting to start over and download the full client (not happy - usually takes me 2 hours). Couple that to the guy who's reached 99%, but can't get further and you've got one freked out little space camper.

Fingers crossed something comes good :S

Gallente Citizen20080612
Posted - 2008.11.22 15:32:00 - [18]
 

Serena: I got the same before rebooting. The patch asked to reboot.

Either way, installing the client worked fine. No patch needed to download from the server.

Things are working...

KBNopik
Posted - 2008.11.22 15:33:00 - [19]
 

Hi,
There is a problem - when user do not restart computer after upgrade, but start Eve client, it does go crazy and display some error messages. Then, after restart, it cannot find blue.dll. How to fix it?

Gallente Citizen20080612
Posted - 2008.11.22 15:34:00 - [20]
 

Originally by: CCP Explorer
Those that have reported "blue.dll not found". Which edition are you using (Classic or Premium) and from which build were you patching (Quantum Rise was build 69477). Were you using the Windows version, Mac version or Linux version? Directly from CCP or from Steam?


Premium install using Classic graphics here. Not any test server hijinks so whatever build the main server is on. Windows. Not using Steam.

Ghost Goat
Posted - 2008.11.22 15:36:00 - [21]
 

Originally by: CCP Explorer
Those that have reported "blue.dll not found". Which edition are you using (Classic or Premium) and from which build were you patching (Quantum Rise was build 69477). Were you using the Windows version, Mac version or Linux version? Directly from CCP or from Steam?


using the classic edition ,was patching from the most recent build ,
using windows version ,and downloaded directly from ccp .

whats the link for downloading the last patch ? i want to try running it again .

Leelo Atriedes
Amarr
TransGalactic Networks
Posted - 2008.11.22 15:36:00 - [22]
 

Updated Classic client on Laptop through online updater, smooth as ever.
Now over to the main gaming rig that normaly has 2 Premium clients running.

Vorion Atreides
Caldari
Wrecking Shots
Posted - 2008.11.22 15:41:00 - [23]
 

I've got the Premium edition... Patching from 69477... Windows version. Tried updating the patch from game first - which didn't verify at first, then when it finally did - the patch applied properly, but game wouldn't load (i.e. all the blue.dll issues started)

Note - my files do reside within a 'Steam' filepath (C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\eve online), but i never use the Steam client to launch the game at all (i.e. i launch directly from the .exe file)

Hope that helps :)

Posted - 2008.11.22 15:31:00 - [16] - QuoteReport

--------------------------------------------------------------------------------

Those that have reported "blue.dll not found". Which edition are you using (Classic or Premium) and from which build were you patching (Quantum Rise was build 69477). Were you using the Windows version, Mac version or Linux version? Directly from CCP or from Steam?

Oedepus
Posted - 2008.11.22 15:48:00 - [24]
 

All went smoothly for me this morning logged in about 1/2 hour after the downtime. The client is much more responsive than prior and the previous lagg I was experiancing is not noticable.

Thanks CCP

CCP Explorer

Posted - 2008.11.22 15:51:00 - [25]
 

We are working on a work-around for the "missing blue.dll after patching" issue that a few users have been experiencing. Stay tuned.

CCP Navigator


C C P
C C P Alliance
Posted - 2008.11.22 15:54:00 - [26]
 

Hello Capsuleers,

A small number of players have experienced a problem with the blue.dll not being found during the patching process to Quantum Rise 1.0.1.

To remedy this problem, players should restart their computers and download this ZIP file. Replace the files by extracting the contents into the bin folder of your eve installation folder (typically c:\program files\ccp\eve\bin\) and saying "yes" to replace files.

It is essential that players completely reboot their PC's prior to installing the ZIP file.

Rass Sonom
Posted - 2008.11.22 16:13:00 - [27]
 

I patched a Quantum Rise 1.0 Classic client to 1.0.1. After installing the 4mb patch it asked for a reboot of the computer. After reboot it said all installed ok.

But when starting the new client two error messages appeared - shown below

First error message
Second error message

I am not using steam

hmmmmmmmm
Spricer
WE FORM VOLTRON
Posted - 2008.11.22 16:19:00 - [28]
 

Originally by: Wizek Fil'ano
Blue.dll and _trinity.dll are corrupted, have to redownload and reinstall the entire game ugh


seimEvil or Very Mad

CCP Explorer

Posted - 2008.11.22 16:39:00 - [29]
 

Originally by: Rass Sonom
I patched a Quantum Rise 1.0 Classic client to 1.0.1. After installing the 4mb patch it asked for a reboot of the computer. After reboot it said all installed ok.

But when starting the new client two error messages appeared - shown below

First error message
Second error message
When the patcher encounters locked files during the patching process it schedules them to be patched on the next reboot. In the images I can see the client removing two patcher files and then it complains about two files being corrupt (since they haven't been patched).

There are two possible causes.

1) You patched but then started the client before rebooting the computer. That would trigger the client to remove the "offending" files from the patcher and then complain about a corrupt install, even after a reboot since the patcher files were removed so during the computer reboot it was unable to patch the files.

2) The patching that should have occurred during the reboot failed. When the client started it started the process described above.

Serena Hennessy
Koshaku
Antaeus Combine
Posted - 2008.11.22 16:54:00 - [30]
 

Another update that may help.

I checked another PC that I had yet to patch, and it seems that even though eve was closed, several eve processes (exefile)remained in memory and are likely what impeeded the patching of the client.

I suggest you reboot BEFORE patching to ensure that orphaned eve processes aren't running still, likely that's why patching failed in my case.


Pages: [1] 2 3 4

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only