open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Socket Closed
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 ... : last (52)

Author Topic

comrade captain
Posted - 2009.09.21 19:53:00 - [1201]
 

This is killing me tonight lol its happened about 15 times in less than an hour

Lidyan
Posted - 2009.09.22 00:57:00 - [1202]
 

Edited by: Lidyan on 22/09/2009 00:58:25
Hey, all, one fix I found (especially for those who find their sockets close due to idle time) is to join a chat room that's very active (ie Help, Eve Radio, etc) and keep that chat tab in view when you aren't doing much talking to others, or you aren't doing much of anything (but want to stay ingame). If the screen has to keep showing new stuff, it should stay open. Be aware, joining but keeping it in the background of another chat that's idle doesn't have the same effect: you need to force the graphics to change.

edited for typos.

Suga Momma
Posted - 2009.09.23 20:31:00 - [1203]
 

I'm getting the socket closed issue alot in the last week. Just happened 3 times in last 20mins.

Dupac
Subite
Posted - 2009.09.23 23:50:00 - [1204]
 

Yes, I haven't had this problem much but tonight was a new high in frustration. Two accounts same PC. One account fine, the other must have "socket closed" about 20 times in an hour. Was clearing salvage in a WH or I'd have called it a night.

sometimes it stayed up for 5 minutes, other times closed within seconds of logging in.

SadSad

DoopDee Doooo
Posted - 2009.09.24 00:00:00 - [1205]
 

I've been having this problem recently as well. I just got back into the game this week and this is making it unplayable. I hate being disconnected at the worst times, like when I undock and suddenly I reappear in my capsule! Not good. ugh

Yristor
Posted - 2009.09.24 03:01:00 - [1206]
 

Yesterday I was disconnected (fortunately in a station!) with the "Socket Closed" error message, and I've been unable to log in since... it gets to closing the "Apocrypha" splash screen and then just sort of sits there, with an "Eve" tab open on the bar but no actual game.

I can't log on at all. How do I fix this?

Deadly Roses
Posted - 2009.09.24 05:09:00 - [1207]
 

Replacing Wifi by a power line or a cable seems to fix the problem for me.

Still connected after one hour docked in station (AFK).

zombiedeadhead
Minmatar
The Tuskers
Posted - 2009.09.24 11:39:00 - [1208]
 

Originally by: Yristor
Yesterday I was disconnected (fortunately in a station!) with the "Socket Closed" error message, and I've been unable to log in since... it gets to closing the "Apocrypha" splash screen and then just sort of sits there, with an "Eve" tab open on the bar but no actual game.

I can't log on at all. How do I fix this?


Hit Alt/Enter

Kin'Tarr
Minmatar
The Imperial Fedaykin
Posted - 2009.09.25 19:32:00 - [1209]
 

Having countinuous socket errors since 18:00, usually straight after I log in Crying or Very sad. First time I have had a problem such as this.


Monteks
Posted - 2009.09.25 21:17:00 - [1210]
 

Edited by: Monteks on 25/09/2009 21:36:14
I'm having this socked closed problem for past two days...(i have never had it before!!!!!) i have noticed that it happens when you do something irregular ie: opening market while in flight, or check info on a pilot while in flight... its getting very troublesome i get disconnected all the time couple times an hour...

Hanerran
Posted - 2009.09.27 03:49:00 - [1211]
 

I get this message especially at night with my cable internet. I have no idea why, but i'm afraid to take my ship into low sec for fear of loosing connection before i warp to next gate.

Tanar Skywalker
Posted - 2009.09.29 12:45:00 - [1212]
 

I also have this problem. It just started for me last week after the extended 3-4 hour downtime they had. What was it, last Thursday, the 24th of Sept? From that day on, I keep getting booted from the game and always, a little window pops up that says that the socket was closed.

Praetor Fuzzwald
Posted - 2009.09.29 18:44:00 - [1213]
 

yep i'm getting it tooCrying or Very sad

Agent Unknown
Caldari
Posted - 2009.09.30 01:14:00 - [1214]
 

Never had the error before, but now it's happening constantly. I can't even stay logged in for more than 5 minutes. Everything else works (I'm even on Vent with no lag).

Lord Jita
Lord Jita's Big Gay Corp
Posted - 2009.09.30 01:59:00 - [1215]
 

Edited by: Lord Jita on 30/09/2009 03:33:21
I never have had a problem staying connected to EVE until today. In fact I used to read this thread and said to myself HAHA I HAVE NO PROBLEMS WHAT ARE THESE GUYS TALKING ABOUT???

But sure enough today and over the past few days, I got disconnected several times. And today it happened 3 or 4 times. Sometimes it says socket closed but most of the time the client just reboots for no reason. Also some people in the same solar system as me crash at the same exact time. (but not all of them, maybe a few) And that to me proves it is a CCP problem.



Hmm, i wonder if this has anything to do with Microsoft limiting the tcp/ip connection attempts per second to 10 in service pack 2. I doubt it, but I patched it up to 50 connections and will report back if that fixed my problem.

Laerelyn Love
Posted - 2009.09.30 16:14:00 - [1216]
 

I'm experiencing the same problem. I have 2 new macs, both with a mac client and a windoze xp/boot camp client, and not one of the four client installations can manage to stay connected.I get drops at any point in time- usually within 10 mins of connecting. I've got a 15mbps up/down fiber conx, with absolutely zero lag on all other systems in the house (gaming pc's and xbox's). I've even disconnected my router and plugged straight into both machines with zero luck.

Eve is currently unplayable. It has been this way for the better part of a week now.

corbin1
Posted - 2009.10.01 08:30:00 - [1217]
 

Sometimes I get dropped to the login screen at random. Maybe I activated a jump gate. Maybe I clicked on a market item to see what's available.

Other times I get dropped after 1-3 minutes of being idle. One day over the course of an hour of not having any idle time, I was disconnected 19 times. I gave up and quit playing for the day. This is getting very annoying since it persists off and on this way.

It is happening on two computers with different hardware and windows versions. For completeness, I wiped and reloaded them both. I tried connecting each directly instead of using a router. Problems still persist no matter what on all my accounts.

Mytheos
Posted - 2009.10.02 00:07:00 - [1218]
 

Started getting this too. Sad

Oddly when it closes the socket the eve website times out when trying to load a web-page. Then a couple of minutes later the website is accessible again - the same time the eve client finds the server to reconnect to.
So whatever is causing it seems to affect both the game and the website at the same time. ugh
For the record - no other websites time out or have problems loading when the socket closes, only the eve-online one.

Cutter Jones
Posted - 2009.10.02 04:16:00 - [1219]
 

If this is not addressed in a timely fashion. I will cancel my subscription. Game is becomming unplayable. 4 socket closures in 1 1/2 hours is not acceptable.

Padaxes
Minmatar
Masuat'aa Matari
Ushra'Khan
Posted - 2009.10.02 17:00:00 - [1220]
 

Im getting this too, very annoying! Have lost 3 batches of drones to this already.

Atropos Kahn
Caldari
Imminent Ruin
Posted - 2009.10.02 17:17:00 - [1221]
 

Put me on this fail list... Thought is was just me too. Log into forums and this is the top thread... Now I don't feel so alone..

I take it there are no work arounds?...

(One thing that I do which works sometimes is to have streaming music in the background through winamp or something... used to help... but been getting this more and more lately...even with the constant stream)

Eve makes me Sad

Lord Saradomin
Gallente
Nex Exercitus
Raiden.
Posted - 2009.10.03 09:25:00 - [1222]
 

Is this thread just ignored now?

Closed Socket - Been booted every 3 minutes for the past hour, yesterday when playing exactly the same.

Sometime I can go day of playing and no problems, thought this had been fixed, very disappointed and fed up of losing fighters/drones/ships to this.

Bethany Blaze
Amarr
Cool Story Bro
Posted - 2009.10.04 22:29:00 - [1223]
 

Edited by: Bethany Blaze on 04/10/2009 22:29:02
I changed DNS' from my ISP's fail servers (noted after not being able to load a single Youtube video) to OpenDNS and about the same time I've not experienced a single socket closed error for a week straight. Take that as you will, as it's causation I can't really prove either way, but it's something you can try I guess.

Salin Kael
Dreddit
Test Alliance Please Ignore
Posted - 2009.10.04 23:09:00 - [1224]
 

I've also been experiencing this over the past two days. I will try and use OpenDNS for my DNS servers and see if it helps any.

raftorr
Posted - 2009.10.05 02:12:00 - [1225]
 

this has been going on for almost a year and still going on?

Inquisitor Berthez
Alien Pancake Bonanza
Posted - 2009.10.05 18:22:00 - [1226]
 

And it seems to be increasing too

RedeyeAce
Caldari
Solar Revenue Service
Posted - 2009.10.05 23:58:00 - [1227]
 

You can add yet another signee to the thread.. good fun this socket error bouncing..

back to eve for another 5 minutes

Almonius
Posted - 2009.10.07 02:30:00 - [1228]
 

Socket closed three times in about 3 minutes of play each. Thought I'd add my frustration and bump this up so CCP can fix, tired of losing drones

Silvaner
Gallente
Free Space Initiative
Posted - 2009.10.07 05:15:00 - [1229]
 

Out of all the problems that have plagued Eve, this is the only one that makes me reconsider reinvesting my dollar elsewhere... Neutral

Bump for Justice.

Aesynil
Caldari
The Unit...
Posted - 2009.10.07 05:39:00 - [1230]
 

This has begun happening to me. I notice I tend to keep one client open, that doesn't disconnect, but all of my other ones get shut down, usually one after another. It's driving me insane, I have to reform my alt fleets almost constantly, lose connection on my covert ships floating in hostile space, etc, etc. I'm just lucky I haven't lost anything to it yet.


Pages: first : previous : ... 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 ... : last (52)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only