open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Connection Troubles with Chello (Austria)
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Pan Thau
Posted - 2008.10.15 11:36:00 - [1]
 


Hi there,

Im having big troubles with my connecting to the eve server. I´ve tried
everything possible, a traceroute and ping is flawlessly - tried even another PC.
Theres no firewall or router inbetween. Even a network analyse with wireshark doesnt give a hint.

Seems like Chello changed something in their network infrastructure or configuration. The eve support guy
told me that they get more and more complaints from chello users with connection troubles.

Im looking for Chello users with the same problem. We should all write to support@chello.at and explain the problem.

Heres my email, ill post a reply if i get something new (sorry its in german):


S.g.Chello Support,

Seit einigen Tagen ist mir ein Login in das Onlinespiel „EVE Online“ nicht mehr möglich, bzw wenn,
dann etwa alle 10 Minuten für wenige Sekunden.

Das Ganze wurde nun auf 2 Rechnern getestet, beide mit jungfräulicher Konfiguration,
sprich mittels „msconfig“ befreit von jeglichen Hintergrundanwendungen und ohne Firewall.

Rechner 1 ist mit Windows Vista ausgestattet, Rechner 2 mit Windows XP. Beide hängen direkt
am Modem und sind mit einer externen IP (84.*) ausgestattet. Rechner 2 wurde nur zu Testzwecken
eingesetzt und hatte vorher nie EVE Online installiert.

Ein Traceroute (Pingplotter) sowie ein Ping verlaufen einwandfrei. Der Server von EVE-Online (87.237.38.200)
ist unter jeder Konstellation immer erreichbar (ausser während der Wartungsarbeiten täglich 13-14Uhr).
Ein einloggen ist allerdings mit dem Spiel Client, wiegesagt, nicht mehr möglich.

Eine Netzwerkanalyse mittels Wireshark ist unauffällig, abgesehen von diversen TCP Checksumm Errors, die sich
aber dem Netzwerkadapter und dessen Hardware „TCP Checksum Offload“ zuordnen lassen, welches sich ja in´s OS auslagern lässt.

Nachdem ich nun mit dem EVE Online Support jegliche Konstellation durchgegangen bin, wurde mir gesagt das sich die Beschwerden
von Chello Usern häufen. Die Vermutung liegt nahe, das hier in Ihrer Netzwerk Infrastruktur bzw Konfiguration etwas geändert wurde.

Ich gehe davon aus, das ein einzelner User mit dem Problem nicht ernsthaft wahrgenommen wird. Da sich aber offenbar die Beschwerden
häufen, möchte ich meinen Senf dazu beitragen um wahrgenommen zu werden.

Ich bin unter unten stehender Telefonnummer tagsüber erreichbar.

Vielen Dank & Mit freundlichen Grüßen
Phil v.L.

Thx & Greetings
Phil aka Pan Thau

swathun
Posted - 2008.10.15 19:33:00 - [2]
 

Servus!

Same problem here. 2 e-mails so far, no response ( guess there wont be any unless calling them).Ill try to call them tomorrow. I suggest U do the same. Pls write me Ur outgame contact so we could organise something :)

Mfg

Pan Thau
Posted - 2008.10.17 09:17:00 - [3]
 

Sorry for the late answer, i just reactivated my account due to the fact that i found a solution for that problem.

I wrote it down here:

http://eve-online.de/forum/showthread.php?p=265382&posted=1#post265382

Nevertheless, we need an Rechtsverdreher for wiping some popos @ chello! ^^

Greetings
Phil

Pan Thau
Posted - 2008.10.22 17:07:00 - [4]
 

Problem solved, Chello has changed something in their configuration and now it works again.

If anyone has still problems i suggest u call the upc support, because thats what i did
and now its working again.

Greets
Phil

CCP Mitnal


C C P
Posted - 2008.10.23 18:35:00 - [5]
 

Moved to Issues & Workarounds.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only