open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Connectivity Problems to EVE - 080620
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 : last (10)

Author Topic

Celarnor
Caldari
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2008.06.22 08:05:00 - [241]
 

Originally by: Adeimantus Qir
I believe it is ccp. ccp never admits fault. Stop the counting of days on time remaining on accounts, as people cannot play until its fixed. You cannot launch valuable fighters or any drones as you may get disco'd and come back to the loss of millions. You cannot run millitary ops due to disco's for fear that you will come back to jack ****t. I have not even read this thread even though i have known about it for some time. I am now responding, and reading this thread due to "it has been fixed" being posted. IT HAS NOT BEEN FIXED! I firmly believe a solution is due more than "its all good now guy and fixed, and sorry about the days you lost and could not play". What about all the ships lost? I wish CCP would for once make a thread and ACTUALLY respond in it, not let it flame to "wildfire" status. Can we get atleast an hourly or bi-hourly update CCP?


Thanks,
- PAYING CUSTOMER





The problem isn't with EVE itself, nor anything that CCP can necessarily do right now. The problem is with the path between many of their users and the server at which it is located. Companies like CCP pay other CDNs, companies (in this case, LimeLight networks) to provide internet connectivity and content distribution. The problem is that LimeLight managed to massively screw something up somewhere in their internal routing, and data is being lost in transit. This is causing your disconnects. CCP can't go over to their datacenter and fix the problem; as a paying customer of LimeLight, they have to rely on them to live up to their SLA and provide as much uptime as they can; I'm sure they've done their share of complaining, and whether their CDN wants to fix it or not, there isn't anything they can do about it other than wait for them to fix their network or cancel their agreement with them and go elsewhere.

It's not entirely their fault. I say entirely because they should have a backup plan for when their CDN dies like this. They should have hourly positional and economic data synchronized at another colocation facility somewhere with a different backbone provider for when stuff like this happens.

Phroneo
Caldari
Southern Cross Empire
Flying Dangerous
Posted - 2008.06.22 08:08:00 - [242]
 

Then perhaps after CCP gets compensated by Limelight, they can compensate us :)

Quelque Chose
New Eden Roller Disco Supply
Posted - 2008.06.22 08:08:00 - [243]
 

Originally by: Celarnor


The problem isn't with EVE itself, nor anything that CCP can necessarily do right now.


You might as well stop right there.

Quote:
I believe it is ccp. ccp never admits fault.


You're trying to use reason to confront an article of faith. Never works.

Celarnor
Caldari
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2008.06.22 08:16:00 - [244]
 

Originally by: Phroneo
Then perhaps after CCP gets compensated by Limelight, they can compensate us :)


Unless their SLA is for 100% uptime (which is pretty much impossible), that's probably not going to happen. Even if their agreement guarantees 99% uptime, they're probably getting it. A few days of minute or two long intermittent connection issues with years of service ... do the math if you like, but I'm willing to bet that they're delivering what their SLA stipulates.

Phroneo
Caldari
Southern Cross Empire
Flying Dangerous
Posted - 2008.06.22 08:30:00 - [245]
 

My webspace provider gives a 99.9% up time thing and that is less than an hour...

Roku Kotaki
Kotaki Enterprises
Posted - 2008.06.22 08:52:00 - [246]
 

My tracert

LOCATION: Montana, USA
ISP: Bresnan Communications

Tracing route to www.eve-online.com [87.237.39.199] over a maximum of 30 hops:

1 4 ms <1 ms 1 ms my wireless router
2 10 ms 7 ms 7 ms *** (my isp)
3 9 ms 9 ms 8 ms *** (my isp)
4 12 ms 10 ms 7 ms *** (my isp)
5 19 ms 20 ms 18 ms 66.62.160.61
6 49 ms 48 ms 48 ms den1-core-02.360.net [66.62.4.2]
7 49 ms 49 ms 49 ms lax1-core-01.360.net [66.62.3.41]
8 49 ms 48 ms 62 ms lax1-edge-01.360.net [66.62.5.131]
9 55 ms 50 ms 50 ms ge3-17.fr4.lax.llnw.net [68.142.78.121]
10 66 ms 68 ms 68 ms tge1-3.fr3.sjc.llnw.net [69.28.171.118]
11 67 ms 80 ms 68 ms ve5.fr4.sjc.llnw.net [69.28.171.210]
12 131 ms 125 ms 123 ms tge1-1.fr3.ord.llnw.net [69.28.171.65]
13 132 ms 125 ms 131 ms ve6.fr4.ord.llnw.net [69.28.172.42]
14 155 ms 151 ms 152 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
15 223 ms 223 ms 223 ms tge1-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.126]
16 226 ms 221 ms 222 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
17 179 ms 179 ms 238 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
18 181 ms 180 ms 196 ms 87.237.39.199

Trace complete.

Another location for you guys.. obviously problems with a couple of llnw.net routers.. your isp sucks, CCP! Get a new one. Very Happy

Bobby2006
Gallente
Blood Ships
Posted - 2008.06.22 09:27:00 - [247]
 

C'mon guys.

I got 15 disconnects in the last half hour. I`m paying from what? To see the logging screen every 2 minutes ?

Durethia
Blackwater USA Inc.
Against ALL Authorities
Posted - 2008.06.22 09:40:00 - [248]
 

Originally by: Bobby2006
C'mon guys.

I got 15 disconnects in the last half hour. I`m paying from what? To see the logging screen every 2 minutes ?


I must admit, the login screen is pretty hot.

Zo5o
The Scope
Posted - 2008.06.22 10:00:00 - [249]
 

Today I was experiencing severe lag and disconnects in a system with only 20 in local. I then logged out of that toon and into my alt in Oursulaert, where there was over 200 in local. No lag at all. Logged back into the system with 20... lag still there.

Logically, it would seem to me if I'm experiencing the connection issues in one system but not another, it wouldn't be an issue in between myself and the EVE servers... but this of course is speculation.

Just reporting what I've experienced today.

Calvin Okone
Gallente
TransNet Inc.
Posted - 2008.06.22 12:37:00 - [250]
 

So after looking at a lot of the traces from folks all over the spectrum, I am guessing 80ms to EVE is not so bad. I wished I had taken samples when I first started playing EVE, because back then (2006) it seemed like the game was a wee bit faster for me. Now when I click the icon for ship fitting sometimes it takes 30 seconds to display. Buying stuff from the market also takes a bit more time to complete the transaction. For now I will leave it be, as this might be due to hardware problems. CCP this is a great game, keep it running as long as you can.

Varsorise
Posted - 2008.06.22 13:36:00 - [251]
 

Guys look your lucky you can login i can even get past the login stage as i have no connections to the servers and this has been since the patch.this is very VERY frustrating cause i cant train any skills or any thing. I have tried reinstalling it through both steam and straight off the site and still NOTHING.
I connected to another internet connection and still i get no eve not only is this a problem but I PAY FOR THE PROBLEM.
All i ask is that there is a better reason for this, because there is no way a certain amount of people can be effected and the other part are just fine.

PLEASE FIX

Imperator Jora'h
Posted - 2008.06.22 13:55:00 - [252]
 

Originally by: Calvin Okone
So after looking at a lot of the traces from folks all over the spectrum, I am guessing 80ms to EVE is not so bad. I wished I had taken samples when I first started playing EVE, because back then (2006) it seemed like the game was a wee bit faster for me. Now when I click the icon for ship fitting sometimes it takes 30 seconds to display. Buying stuff from the market also takes a bit more time to complete the transaction. For now I will leave it be, as this might be due to hardware problems. CCP this is a great game, keep it running as long as you can.


The delays you describe are almost certainly due to server load and not connection speed. That you experience longer delays today is not surprising...especially if you are in a crowded system like Jita. If you flew to the UK and went to their datacenter and plugged your PC in there I expect you'd see the same delays.

Serret Nevets
Gallente
Posted - 2008.06.22 15:00:00 - [253]
 

This issue has not been resolved.

3 disconnects in the past 2 hours.

Huge Lag in Syndicate/Placid region. All locals in all systems are complaining.

T'Amber
Garoun Investment Bank
Posted - 2008.06.22 16:18:00 - [254]
 


When theres a problem (Regardless of who's fault it is), just remember that CCP and their Staff have made this awesome game for us to play, given us all the expansions for free (When other major MMORPGs make u pay), probably put in many hours of their own time into helping us get what we want, and **** happens that is out of everones control! (To list just a few reasons.) Even if it was their fault (which i think highly unlikely) I would forgive them in a second. Look what they have given us.

Realistically guys! $14 US = about $20 in my country.
$20 will get you a 1/2 dozen beers, which effects last from around 1 - 5hours.
$20 will get you 1 month of eve, of which you probably spend all your spare time playing.

This isn't even taking into the fact that its probably not even their fault!
So learn some respect and patience! Its the internet for #s sake, **** happens, so deal with it.



T



Miss Artica
Gallente
The Scope
Posted - 2008.06.22 16:35:00 - [255]
 

We had to end our OP Early because all BUT 3 of our 12 man gang were getting disconnected... Fix this problem CCP... I really doubt it was some other internet since all our guys could do other things but eve So lets get the ball rolling and stop passing the buck CCP.

T'Amber
Garoun Investment Bank
Posted - 2008.06.22 16:44:00 - [256]
 

Originally by: Miss Artica
We had to end our OP Early because all BUT 3 of our 12 man gang were getting disconnected... Fix this problem CCP... I really doubt it was some other internet since all our guys could do other things but eve So lets get the ball rolling and stop passing the buck CCP.


Sorry, I'm sure you are aware that not all packets get sent through the same pipes.
The problem they suggest is completely plausible, and yes it is highly probable that you will have no issues with any of your other internet services as they're possibly/probably on/use completely unrelated servers or in different countries.


T

Kyguard
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2008.06.23 01:46:00 - [257]
 

Happening again...

Miss Artica
Gallente
The Scope
Posted - 2008.06.23 01:48:00 - [258]
 

Wow... not 24 hours after the last round of problems, the same thing is happening... And that gay link on internet health is showing everything as golden... CCP you have a problem. Fix it, we pay you to play this damn game and you cant even keep your freaking servers from disconnecting people... thats sad.

Hadrian kadath
Posted - 2008.06.23 01:50:00 - [259]
 

Edited by: Hadrian kadath on 23/06/2008 01:51:04
oops

Hadrian kadath
Posted - 2008.06.23 01:51:00 - [260]
 

Same as above. I'd like to know wtf is going on. I just got booted in the middle of attack of drones twice.

Moraguth
Amarr
Paragon Fury
Cascade Imminent
Posted - 2008.06.23 01:51:00 - [261]
 

Holy Cow... dropped 7 times in the past 25 mins. what is going on today!!!

nowhere near jita.

RogueWing
Tools Of The Trade
Southern Connection
Posted - 2008.06.23 01:52:00 - [262]
 

Crashing constantly here (southern USA) and I never have any problems.


Wierd internet problemz.

Commander Thrawn
M. Corp
-Mostly Harmless-
Posted - 2008.06.23 01:54:00 - [263]
 

still happening, this is like 5 days easy now. can we get a resolution timeframe on this?

R'yleh Kadath
Posted - 2008.06.23 01:55:00 - [264]
 

Anyone have a clue as to where to find or reapply that optional patch?

Kozak
Caldari
The Collective
Against ALL Authorities
Posted - 2008.06.23 01:56:00 - [265]
 

The issues are not cleared up. I live in NYC and have been disconnecting non stop. Everything else works, downloads go through fine and Teamspeak is fine, but EVE disconnects every minute to a few.

Soulcrow
Posted - 2008.06.23 01:57:00 - [266]
 

Dropping every minute now, was ok for while, but not anymore...this is Toronto AND Wisconsin, same timing, different ISPs completely, so it DOES look like a "local" CCP problem...no more excuses plz, just update on the fixes.

Motasolo
Posted - 2008.06.23 01:58:00 - [267]
 

Problem NOT Fixed. WTF X 10.... Gave up again for the second day, over 15 disconnects, screw this crap.

Cant get anything done at all, I also say reimburse us for days lost of service. My cable company has that policy :P

Alexander Omega
Posted - 2008.06.23 02:01:00 - [268]
 

This is all on CCP since limelight networks is their third party, word is that CCP hasn't been in contact that much with llnw which is their obligation, the only reason CCP figured this out so fast is because some players contacted limelight directly about it and limelight hadn't heard word one about it from CCP. Great game, crap game company.

Summer River
EVE Corporation 15691
Posted - 2008.06.23 02:26:00 - [269]
 

Edited by: Summer River on 23/06/2008 02:27:04
I have been getting disconnects on my main and my alt. This happens on different computers while my TS connection stays up. I get a 300ms ping time from Auckland, New Zealand to the servers.

I have noticed that sometimes when I come back on my ship is still in the place it was when my connection dropped, drones are still orbiting and I am still in fleet (this is in a gate camp situation) even though I got a connection lost.

Edit: The alt referred to above is not this forum alt.

Verasity Darkheart
Posted - 2008.06.23 02:45:00 - [270]
 

Edited by: Verasity Darkheart on 23/06/2008 02:45:09
Yeah Ive been getting bad connection problems too, hope they fix it soon. :(


Pages: first : previous : ... 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 : last (10)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only