open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Connectivity Problems to EVE - 080620
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 : last (10)

Author Topic

Alex Under
H A V O C
Against ALL Authorities
Posted - 2008.06.22 05:26:00 - [181]
 

Edited by: Alex Under on 22/06/2008 05:27:48
Rutoo, Looks like us folks in Toronto are not going to see any space action tonight. I'm logging for the night. Hopefully things get better and CCP get involved in getting the problems fixed.

Ashandra Phoenix
Dirt Nap Squad
Dirt Nap Associates
Posted - 2008.06.22 05:28:00 - [182]
 

This isn't isolated to North America, folks.

Nhoj Sllew
Amarr
Interstellar eXodus
BricK sQuAD.
Posted - 2008.06.22 05:28:00 - [183]
 

east coast here


C:\Documents and Settings>tracert www.eve-online.com

Tracing route to www.eve-online.com [87.237.39.199]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 9 ms 8 ms 7 ms 10.100.208.1
3 8 ms 8 ms 9 ms gig6-1.syrcnypth-rtr01.nyroc.rr.com [24.92.227.1
85]
4 13 ms 13 ms 14 ms gig6-1-0.syrcnycsr-rtr10.nyroc.rr.com [24.92.231
.5]
5 23 ms 22 ms * ge-3-1-0.syrcnycsr-rtr03.nyroc.rr.com [24.24.7.4
9]
6 40 ms 40 ms 42 ms ae-3-0.cr0.chi10.tbone.rr.com [66.109.6.72]
7 75 ms 43 ms 42 ms ae-0-0.pr0.chi10.tbone.rr.com [66.109.6.153]
8 39 ms 39 ms 42 ms tge2-1.fr3.ord.llnw.net [68.142.72.221]
9 42 ms 47 ms 46 ms ve6.fr4.ord.llnw.net [69.28.172.42]
10 46 ms 47 ms 45 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
11 126 ms 124 ms 123 ms tge1-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.126]
12 120 ms 125 ms 124 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
13 126 ms 203 ms 198 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
14 116 ms 113 ms 117 ms 87.237.39.199

Trace complete.


Kari Kayira
Easter Corporation
Vanguard.
Posted - 2008.06.22 05:28:00 - [184]
 

This problem appears to be back.

Several routers presumably in London (they all end with .lon.llnw.net) are dropping packets. After ten or twenty seconds of it, I'm rerouted, sometimes multiple times in a couple seconds, but it's enough to punt me off the game. This has happened a couple times now in the last hour.

I understand this isn't an issue with CCP, but an issue with their ISP.

Ashandra Phoenix
Dirt Nap Squad
Dirt Nap Associates
Posted - 2008.06.22 05:30:00 - [185]
 

Originally by: Kari K****a
This problem appears to be back.

Several routers presumably in London (they all end with .lon.llnw.net) are dropping packets. After ten or twenty seconds of it, I'm rerouted, sometimes multiple times in a couple seconds, but it's enough to punt me off the game. This has happened a couple times now in the last hour.

I understand this isn't an issue with CCP, but an issue with their ISP.


It becomes an issue with CCP if their ISP is ****ing off their customers. :P

****ers better get on the ball!

Lochmar Fiendhiem
Caldari
International Multi-Player Consortium
Posted - 2008.06.22 05:30:00 - [186]
 

Edited by: Lochmar Fiendhiem on 22/06/2008 05:32:35
Newfoundland, Canada here on Rogers Cable Modem, getting the same issue.

I heard it had something to do with a break in the fiber optics cable that runs under the Atlantic to the UK.

It's not just eve either, sometimes connection times out to other UK websites and such.

If it is a break it will prob take a couple days to completely sort out as they have to send a boat out of Boston to find the cable then basically chase it across the Atlantic till they find the break and patch it.

It does not seem related to the patch, as I have not installed it and get the same dropping issues.

EDIT:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\john>tracert www.eve-online.com

Tracing route to www.eve-online.com [87.237.39.199]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 8 ms 8 ms 10 ms 10.24.96.1
3 8 ms 9 ms 7 ms vl-201.gw01.nfsj.phub.net.cable.rogers.com [66.1
85.91.225]
4 8 ms 8 ms 7 ms gw01.etob.phub.net.cable.rogers.com [66.185.82.1
01]
5 31 ms 29 ms 31 ms gw03.mtmc.phub.net.cable.rogers.com [66.185.82.7
0]
6 59 ms 49 ms 49 ms 66.185.82.158
7 55 ms 54 ms 54 ms gw01.mtmc.phub.net.cable.rogers.com [66.185.81.1
37]
8 55 ms 64 ms 54 ms 24.153.3.210
9 88 ms 86 ms 87 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
10 160 ms 160 ms 158 ms tge1-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.126]
11 158 ms 159 ms 161 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
12 161 ms 159 ms 160 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
13 158 ms 160 ms 167 ms 87.237.39.199

Trace complete.


Vespa Orebane
VIRTUAL LIFE VANGUARD
Posted - 2008.06.22 05:40:00 - [187]
 

multiple disconnection in 10 min time frame occuring in Australia
Tracing route to www.eve-online.com [87.237.39.199]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms 3 ms 192.168.2.1
2 29 ms 29 ms 29 ms nexthop.nsw.ii.net [xxx.xxx.xxx.xxx]
3 30 ms 29 ms 29 ms gi3-9.syd-stl-bdr1.ii.net [203.215.2.45]
4 30 ms 29 ms 32 ms gi0-15-1-5.syd-ult-core1.ii.net [203.215.20.20]

5 30 ms 29 ms 30 ms Ge0-2-0.gw4.syd1.asianetcom.net [203.192.136.201
]
6 210 ms 207 ms 206 ms gi3-3.cr2.syd1.asianetcom.net [202.147.40.149]
7 240 ms 234 ms 227 ms po5-0.cr1.syd1.asianetcom.net [202.147.40.137]
8 197 ms 197 ms 197 ms po8-0.gw2.sjc1.asianetcom.net [202.147.50.157]
9 232 ms 228 ms 222 ms ge3-11.fr3.sjc.llnw.net [68.142.116.249]
10 195 ms 200 ms 198 ms ve5.fr4.sjc.llnw.net [69.28.171.210]
11 245 ms 246 ms 246 ms tge1-1.fr3.ord.llnw.net [69.28.171.65]
12 245 ms 245 ms 245 ms ve6.fr4.ord.llnw.net [69.28.172.42]
13 272 ms 274 ms 272 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
14 356 ms 347 ms 349 ms tge1-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.126]
15 344 ms 345 ms 344 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
16 345 ms 344 ms 344 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
17 368 ms 408 ms 616 ms 87.237.39.199

Trace complete.

Shekari
Posted - 2008.06.22 05:40:00 - [188]
 

Last couple hours have been really bad. Previous to the even that started this thread and tonight I'd never had any disconnections.


Sedai Ming
Posted - 2008.06.22 05:40:00 - [189]
 

I suppose it's possible that an undersea cable is the culprit. However, this DC problem seems to only crop up for a couple hours each night (Pacific Time Zone) then goes away again. I would tend to think a broken line would be more consistent.




Farham
The Scope
Posted - 2008.06.22 05:41:00 - [190]
 

Edited by: Farham on 22/06/2008 05:42:02

I just caught my latest disconnect, I remove hops 1-3 for privacy:

Here is just before disconnect====

Tracing route to 87.237.39.199 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxx
2 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxx
3 26 ms 23 ms 23 ms xxxxxxxxx
4 24 ms 23 ms 23 ms P4-1.LCR-01.PHLAPA.verizon-gni.net [130.81.44.196]
5 31 ms 31 ms 31 ms 130.81.17.209
6 42 ms 31 ms 32 ms 130.81.14.14
7 103 ms 114 ms 103 ms tge1-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.126]
8 113 ms 104 ms 103 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
9 103 ms 104 ms 103 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
10 104 ms 103 ms 104 ms 87.237.39.199

Trace complete.
******************************************************************************
Here is the disconnect as it starts:

Tracing route to 87.237.39.199 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxxxx
2 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxxxx
3 23 ms 23 ms 23 ms xxxxxxxxxxx
4 23 ms 22 ms 22 ms P4-1.LCR-01.PHLAPA.verizon-gni.net [130.81.44.196]
5 31 ms 32 ms 31 ms 130.81.17.209
6 33 ms 32 ms 42 ms 130.81.14.14
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * 113 ms 113 ms 87.237.39.199

Trace complete.
***********************************************************************************

Here is the disconnect as it goes through its paces:

Tracing route to 87.237.39.199 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxxxxxx
2 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxxxxxx
3 23 ms 23 ms 23 ms xxxxxxxxxxxxx
4 23 ms 22 ms 22 ms P4-1.LCR-01.PHLAPA.verizon-gni.net [130.81.44.196]
5 32 ms 32 ms 32 ms 130.81.17.209
6 32 ms 31 ms 37 ms 130.81.14.14
7 38 ms 32 ms 40 ms ve2002.fr4.lga.llnw.net [69.28.171.202]
8 115 ms 116 ms 117 ms tge8-1.fr3.ams.llnw.net [69.28.171.85]
9 121 ms 122 ms 125 ms tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94]
10 121 ms 121 ms 121 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * 127 ms 87.237.39.199

Trace complete.
*****************************************************************************

And here is coming out of the disconnect (able to refresh forums):

Tracing route to 87.237.39.199 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxxxxx
2 <1 ms <1 ms <1 ms xxxxxxxxxxxx
3 24 ms 24 ms 23 ms xxxxxxxxxxxx
4 23 ms 23 ms 23 ms P4-1.LCR-01.PHLAPA.verizon-gni.net [130.81.44.196]
5 32 ms 31 ms 31 ms 130.81.17.209
6 40 ms 31 ms 32 ms 130.81.14.14
7 31 ms 32 ms 35 ms ve2002.fr4.lga.llnw.net [69.28.171.202]
8 115 ms 114 ms 114 ms tge8-1.fr3.ams.llnw.net [69.28.171.85]
9 * 131 ms 126 ms tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94]
10 122 ms 124 ms 128 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
11 123 ms 122 ms 123 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
12 125 ms 128 ms 126 ms 87.237.39.199

Trace complete.

Definite problem with lon.llnw.net



Civic
When in Doubt...
Posted - 2008.06.22 05:42:00 - [191]
 

i've crashed like 15 times, please fix it

Tallain
Posted - 2008.06.22 05:43:00 - [192]
 

From Orland, Fl, USA, using BrightHouse Roadrunner, I get the same thing.

And someone mentioned reroutes earlier, getting the same thing, starting here ,"tge8-1.fr3.ams.llnw.net". Every router after that had re-routes at some point though.

This router, 2 hops later, is the worst for me, "ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net", with avg. latency being 129 ms, worst being 367.

llnw.net is having some serious problem...

So it's not a CCP technical issue, but it is affecting their product, unfortunately for us :(


Obsequious Woe
Caldari
Reikoku
IT Alliance
Posted - 2008.06.22 05:43:00 - [193]
 

In Australia... just in the last few hours I've had multipal disconnections.

Making it pretty much unplayable.

OW

vile56
Metalworks
Majesta Empire
Posted - 2008.06.22 05:45:00 - [194]
 

minnesota not 1 prob comcast is the isp

Imperator Jora'h
Posted - 2008.06.22 05:47:00 - [195]
 

Edited by: Imperator Jora''h on 22/06/2008 13:36:52

Multiple disconnects. Sometimes a few minutes apart, sometimes seconds apart. Many corp mates with same issue.

Chicago, Illinois, USA
SBC Global (ISP)

Internet connection here fine otherwise (streaming music in background and hasn't so much as hiccuped once).

---------------------------------------
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings>tracert www.eve-online.com

Tracing route to www.eve-online.com [87.237.39.199]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms <1 ms homeportal.gateway.2wire.net [XXX.XXX.XXX.XXX]
2 17 ms 13 ms 13 ms adsl-75-3-127-254.dsl.chcgil.sbcglobal.net [XXX.XXX.XXX.XXX]
3 13 ms 10 ms 13 ms dist2-vlan62.chcgil.sbcglobal.net [99.164.169.129]
4 13 ms 13 ms 9 ms bb2-g3-0.chcgil.ameritech.net [151.164.190.122]
5 13 ms 12 ms 13 ms ex1-p0-0.eqchil.sbcglobal.net [151.164.42.147]
6 13 ms 11 ms 11 ms as22822-llnw.eqchil.sbcglobal.net [151.164.250.170]
7 17 ms 12 ms 13 ms ve6.fr4.ord.llnw.net [69.28.172.42]
8 39 ms 35 ms 39 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
9 46 ms 43 ms 38 ms ve2002.fr4.lga.llnw.net [69.28.171.202]
10 122 ms 120 ms 127 ms tge8-1.fr3.ams.llnw.net [69.28.171.85]
11 132 ms 133 ms 137 ms tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94]
12 130 ms 141 ms 133 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
13 119 ms 120 ms 119 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
14 122 ms 120 ms 122 ms 87.237.39.199

Trace complete.

Preston FateForger
Defenders of Order
Posted - 2008.06.22 05:49:00 - [196]
 

I had about 4-5 random disconnects in a row tonight. California, AT&T ISP, but all my other internet connections were fine and running, TS was never interrupted.

OilSlick Rick
Quantum Cats Syndicate
Posted - 2008.06.22 05:50:00 - [197]
 

Still having multiple disconnects this evening in California.

Aslord
Posted - 2008.06.22 05:51:00 - [198]
 

chinese subs are trying to tap the cable between US and UK, but they mess up.

Thorindor
Posted - 2008.06.22 05:51:00 - [199]
 

On East Coast and EVE reached an almost unplayable level. Random disconnects, often is spurts. I'm on ATT and my connections perfect.

Tortun Nahme
Minmatar
Umbra Synergy
Posted - 2008.06.22 05:52:00 - [200]
 

and yet again the internet fails, and it's all CCP's fault! Laughing

Aslord
Posted - 2008.06.22 05:55:00 - [201]
 

its al gore fault, he invented the internet!

MrSmack
Posted - 2008.06.22 05:55:00 - [202]
 

multiple disconnects Crying or Very sad
Location: Arizona
ISP: Cox Cable

Super Whopper
I can Has Cheeseburger
Posted - 2008.06.22 05:59:00 - [203]
 

Originally by: Aslord
chinese subs are trying to tap the cable between US and UK, but they mess up.


I'm in China and while I lag I don't DC. Your pathetic attempt at trolling failed.

Aslord
Posted - 2008.06.22 06:04:00 - [204]
 

Originally by: Super Whopper
Originally by: Aslord
chinese subs are trying to tap the cable between US and UK, but they mess up.


I'm in China and while I lag I don't DC. Your pathetic attempt at trolling failed.


im sorry, didnt mean to offend. let me take off my tinfoil hat.

Clinically
Gallente
ANZAC ALLIANCE
Posted - 2008.06.22 06:05:00 - [205]
 

Originally by: Obsequious Woe
In Australia... just in the last few hours I've had multipal disconnections.

Making it pretty much unplayable.


This

Illuvian
Tribal Special Operations
Posted - 2008.06.22 06:05:00 - [206]
 

Originally by: Aslord
Originally by: Super Whopper
Originally by: Aslord
chinese subs are trying to tap the cable between US and UK, but they mess up.


I'm in China and while I lag I don't DC. Your pathetic attempt at trolling failed.


Your pathetic attempt at missing humor succeeded.

Haru Itari
Posted - 2008.06.22 06:08:00 - [207]
 

Been disconnecting quite a bit in the past few days.

California, USA
Using SBC AT&T dsl

Other games like Team Fortress 2 don't seem to have any problem, nor general web browsing.



Quote:
Tracing route to www.eve-online.com [87.237.39.199]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms home [192.168.1.254]
2 54 ms 15 ms 13 ms bras44-l0.pltnca.sbcglobal.net [151.164.184.124]

3 12 ms 17 ms 11 ms 64.164.107.1
4 11 ms 11 ms 11 ms bb1-g3-0.pltnca.sbcglobal.net [151.164.43.54]
5 15 ms 15 ms 14 ms ex2-p12-0.eqsjca.sbcglobal.net [151.164.94.47]
6 20 ms 44 ms 56 ms tge8-4.fr3.sjc.llnw.net [208.111.152.69]
7 14 ms 15 ms 13 ms ve5.fr4.sjc.llnw.net [69.28.171.210]
8 72 ms 82 ms 68 ms tge1-1.fr3.ord.llnw.net [69.28.171.65]
9 130 ms 72 ms 74 ms ve6.fr4.ord.llnw.net [69.28.172.42]
10 94 ms 95 ms 196 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
11 170 ms 173 ms 177 ms tge1-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.126]
12 263 ms 167 ms 173 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
13 162 ms 161 ms 161 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
14 163 ms 161 ms 185 ms 87.237.39.199

Trace complete.

Galztheg
Posted - 2008.06.22 06:13:00 - [208]
 

Also having issues.

Location in Northern VA
Fiber optic service from Verizon.

Get dropped 5 times in a row.

Lep Erd
Minmatar
Pator Tech School
Posted - 2008.06.22 06:16:00 - [209]
 

Problems from West Chester, PA on Verizon FIOS and Northern Virginia on Comcast Cable.

-l

Seeker Danonai
Posted - 2008.06.22 06:19:00 - [210]
 

I am still having disco issues, from EVE-Online only.


Pages: first : previous : ... 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 : last (10)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only