open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Connectivity Problems to EVE - 080620
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... : last (10)

Author Topic

Caligulus
Legion of Lost Souls
Posted - 2008.06.20 19:41:00 - [91]
 

My connection which hops between toronto -> Washington D.C. -> NYC -> London -> London-> Iceland/CCP -> TQ

The last 2 hops are seeing packet loss flare ups in the neighborhood of 30-80% which last for 40-60 seconds before correcting themselves. It looks like there could be an issue closer to home for CCP as well.

Souma12
Posted - 2008.06.20 20:15:00 - [92]
 


Tracing route to 87.237.38.200 over a maximum of 30 hops

1 1 ms <1 ms <1 ms PC
2 15 ms 7 ms 6 ms Router
3 9 ms 6 ms 9 ms ISP
4 7 ms 9 ms 9 ms 133.142.52.200.static.redip.inext.net.mx [200.52
.142.133]
5 29 ms 29 ms 29 ms redip89.redip.protel.net.mx [200.52.143.89]
6 43 ms 47 ms 42 ms 66-90-128-198.ip.grandenetworks.net [66.90.128.1
98]
7 41 ms 42 ms 40 ms ge-0-0-0.core01.dllstx.grandecom.net [24.155.121
.129]
8 43 ms 46 ms 50 ms paix-dfw.llnw.com [198.32.114.43]
9 90 ms 73 ms 75 ms tge5-3.fr3.ord.llnw.net [69.28.171.198]
10 70 ms 74 ms 74 ms ve6.fr4.ord.llnw.net [69.28.172.42]
11 97 ms 99 ms 99 ms tge11-3.fr3.lga.llnw.net [69.28.171.194]
12 96 ms 99 ms 99 ms ve2002.fr4.lga.llnw.net [69.28.171.202]
13 177 ms 178 ms 178 ms tge8-1.fr3.ams.llnw.net [69.28.171.85]
14 198 ms 196 ms 183 ms tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94]
15 192 ms 185 ms 190 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
16 187 ms 186 ms 203 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
17 184 ms 187 ms 187 ms 87.237.38.200


well seems like im not bouncing over any of the fkedup isps... so what now? its prolly my mouse fault right?

Aneu Angellus
Caldari
VoTF.
Posted - 2008.06.20 20:20:00 - [93]
 

Edited by: Aneu Angellus on 20/06/2008 20:22:09
Originally by: Bishop Stewart
Originally by: Judge Ment


Just maybe, but his time seem to be right on the nail. It did start yesterday. Also it didn't start disconnection till this afternoon. So maybe the providers are having tech issues! And CCP Might be clean ?


Granted. But what about the peeps in the lands far, far away?


http://www.theshulers.com/whitepapers/internet_whitepaper/index.html

Exmaple of a backbone down... http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=107103 - familiar is it not?

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Internet_map_1024.jpg - MOAR INFO

Please, go out of your mums basement and get some air...

ps not making them linky since its wasting time on you...

Shar'Tuk TheHated
Posted - 2008.06.20 20:22:00 - [94]
 

Just a note, I did NOT install the patch yesterday and suffered from Dcs last night as well as today. Lets just hope wherever the issue is it gets resolved soon as im a EVE addict and need my fix. Currently its unplayable and im starting to fiend for a fix there is no telling what I could do! YARRRR!! Evil or Very Mad Twisted Evil Embarassed

Bishop Stewart
Posted - 2008.06.20 20:28:00 - [95]
 

Originally by: Aneu Angellus


http://www.theshulers.com/whitepapers/internet_whitepaper/index.html

Exmaple of a backbone down... http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=107103 - familiar is it not?

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Internet_map_1024.jpg - MOAR INFO

Please, go out of your mums basement and get some air...

ps not making them linky since its wasting time on you...


LOL. You're an idiot. So from one of the links that you posted, you think it's a worldwide attack on the ISPs? Or, oh noes! Maybe someone is stealing the internet! Tell me, you believed everything you saw on the newest "Die Hard" movie, didn't you?

BTW, not everyone lives in their Mom's basement. Strange that you mentioned it, though. Makes me wonder about your living arrangements.

Caligulus
Legion of Lost Souls
Posted - 2008.06.20 20:43:00 - [96]
 

Edited by: Caligulus on 20/06/2008 20:44:35
Originally by: Caligulus
My connection which hops between toronto -> Washington D.C. -> NYC -> London -> London-> Iceland/CCP -> TQ

The last 2 hops are seeing packet loss flare ups in the neighborhood of 30-80% which last for 40-60 seconds before correcting themselves. It looks like there could be an issue closer to home for CCP as well.


This trend continues. Anyone else seeing this?

EDIT: I see these flares when I get DC'd. I'm off for now, good luck to all of you and hopefully you don't get to bored waiting to play again.

My Julutschka
Minmatar
Posted - 2008.06.20 20:47:00 - [97]
 

strange thing is i have two PCs at home, on the one I can log in just normally, on the other i get status unknown? has anyone an idea what may cause this ?

Shar'Tuk TheHated
Posted - 2008.06.20 20:54:00 - [98]
 

Skynet is now self aware and soon we will all be DEAD! Shocked

Gort
Minmatar
Federation of Freedom Fighters
En Garde
Posted - 2008.06.20 20:55:00 - [99]
 

Originally by: CaldariSlave
Will CCP be reimbursing lost assets related to this connectivity problem?

Alot of players, myself included, lost some valuable stuff to this and it really sucks.


It's an internet game. They aren't your assets, and they aren't valuable, though it might seem otherwise.

Gridwalker
Amarr
Divine Power.
KIA Alliance
Posted - 2008.06.20 21:00:00 - [100]
 

Originally by: My Julutschka
strange thing is i have two PCs at home, on the one I can log in just normally, on the other i get status unknown? has anyone an idea what may cause this ?


Some router somewhere--and from what I'm seeing in my traces, I strongly suspect one of the french limelight routers--may be having intermittent issues. It probably lost the packets for one of your computers, but not the other.

I've been experiencing disconnect problems the last few days. Generally I disconnect once every 15-20 minutes, though when it is really bad I might disconnect every few minutes.

Traces are inconclusive so far. I have the logserver running, which seems to let me know immediately when I disconnect. I'm going to try to catch the bad router with a properly timed traceroute.

I'm not yet convinced it is CCP yet. It looks like network problems in Europe. CCP's servers are in London.

-Grid

Xylah
Royal Amarr Institute
Posted - 2008.06.20 21:01:00 - [101]
 

Originally by: Aneu Angellus
Go back to your swamp annoying alt troll.

Pot calling the kettle black Rolling Eyes

manasi
Caldari
Ceptacemia
-Mostly Harmless-
Posted - 2008.06.20 21:34:00 - [102]
 

Ok, so the tracert looks clean and such....why the DC still 2 in the last 40 minutes?

1 <1 ms <1 ms <1 ms
2 17 ms 99 ms 7 ms
3 6 ms 7 ms 7 ms
4 11 ms 9 ms 11 ms 130.81.17.199
5 24 ms 24 ms 25 ms tge10-4.fr4.iad.llnw.net [69.28.156.205]
6 23 ms 24 ms 24 ms tge4-1.fr4.lga.llnw.net [69.28.171.154]
7 99 ms 99 ms 99 ms tge8-1.fr3.ams.llnw.net [69.28.171.85]
8 108 ms 106 ms 107 ms tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94]
9 110 ms 109 ms 115 ms ve5.fr4.lon.llnw.net [69.28.171.138]
10 107 ms 107 ms 108 ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]
11 107 ms 107 ms 108 ms 87.237.39.100

draak noir
Sibylline Oracles
Posted - 2008.06.20 21:34:00 - [103]
 

Just dropped (again) after being on for five minutes in a system with six people. Like many others, I have NEVER had connection issues until yesterday, one account downloaded the patch, others have not, no difference. Location NC, US, TWC internet provider.

Shepard Book
Posted - 2008.06.20 21:36:00 - [104]
 

Edited by: Shepard Book on 20/06/2008 21:38:18
I am also noticing the forums timeout at same time if I try to switch posts. I have no connectivity problems with any other programs connected to my ISP at same time.

This leads me to believe this is a problem on CCP side.

Aidan Ordway
Amarr
Astral Phoenix Dockworks
Posted - 2008.06.20 21:43:00 - [105]
 

Originally by: Shepard Book
Edited by: Shepard Book on 20/06/2008 21:38:18
I am also noticing the forums timeout at same time if I try to switch posts. I have no connectivity problems with any other programs connected to my ISP at same time.

This leads me to believe this is a problem on CCP side.



Yes. All yesterday each time EVE would drop, the CCP forums would stall as well.

Satorex
Posted - 2008.06.20 21:46:00 - [106]
 

Still broken as far as I can tell - disconnects. Eastern USA at 17:45 EDT.

SadSadSad

Arkios Odymei
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2008.06.20 21:46:00 - [107]
 

And so it begins again.

Im dropping constantly just like yesterday....Evil or Very Mad

Gridwalker
Amarr
Divine Power.
KIA Alliance
Posted - 2008.06.20 21:48:00 - [108]
 

Originally by: Shepard Book
Edited by: Shepard Book on 20/06/2008 21:38:18
I am also noticing the forums timeout at same time if I try to switch posts. I have no connectivity problems with any other programs connected to my ISP at same time.

This leads me to believe this is a problem on CCP side.



I think I finally caught it. It's almost certainly a problem on llnw.net, before it gets anywhere near CCP's London servers.

In particular, I keep seeing problems on this router:

13 * * 195ms tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94]

Those first two "*" before the "195ms" indicate that the first two attempts for the traceroute to contact that router failed.

The hope to llnw.net's router for CCP is also experiencing very high latency:

15 436ms 206ms 424ms ccp.ve201.fr3.lon.llnw.net [87.248.208.150]

I hate to break it to everyone, but this does NOT appear to be an issue with CCP. It appears to be an issue with CCP's provider, llnw.net.

-Grid

Aneu Angellus
Caldari
VoTF.
Posted - 2008.06.20 21:48:00 - [109]
 

Originally by: Bishop Stewart
Originally by: Aneu Angellus


http://www.theshulers.com/whitepapers/internet_whitepaper/index.html

Exmaple of a backbone down... http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=107103 - familiar is it not?

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Internet_map_1024.jpg - MOAR INFO

Please, go out of your mums basement and get some air...

ps not making them linky since its wasting time on you...


LOL. You're an idiot. So from one of the links that you posted, you think it's a worldwide attack on the ISPs? Or, oh noes! Maybe someone is stealing the internet! Tell me, you believed everything you saw on the newest "Die Hard" movie, didn't you?

BTW, not everyone lives in their Mom's basement. Strange that you mentioned it, though. Makes me wonder about your living arrangements.


No not at all, and that was a bit of information to get you started on how the internet operates... how backbones are vital, and how it certain ones go down, the internet wont function properly... as for using my retort back against me... how common...

Originally by: Xylah
Originally by: Aneu Angellus
Go back to your swamp annoying alt troll.

Pot calling the kettle black Rolling Eyes


1, your an alt
2, your an alt of the above guy
3, nope im not an alt, im a main, my alts are Shamen and Sidthesexist... + a few morecheck

Aneu

The Rastafarian
Posted - 2008.06.20 21:50:00 - [110]
 

Anyone know if this is clearing up yet?

Frustrated miner.

Phanny Grabber
Posted - 2008.06.20 21:51:00 - [111]
 

i am still getting disconnected!! happens about every ten minutes, so i really dont think anything has been fixed!

Internet Knight
The Kobayashi Maru
Posted - 2008.06.20 21:52:00 - [112]
 

Originally by: CCP Mitnal
Update 2: These issues appear to be cleared up. If this is incorrect, please make sure you post about it to let us know.
Nope, I just got disconnected twice today in a matter of about 10 minutes.

Ferocious FeAr
THE FINAL STAND
Everto Rex Regis
Posted - 2008.06.20 21:53:00 - [113]
 

I'm still dropping, thankfully haven't died to it yet.

Annalira
Transilience Industries
Posted - 2008.06.20 21:54:00 - [114]
 

I am also having problems with timing out on the forums. I have surfed at least a dozen other sites, I've played 2 other games today and not one use of my ISP's services yielded timed out browser activity or loss of connection to the games. Not one. And *gasp* other players from around the world on those other games are having no problems with connections. But i guess it's just an ISP conspiracy against playing EVE?? Rolling Eyes

Juilin Sandar
Posted - 2008.06.20 21:55:00 - [115]
 

yeah its still droping every 15 mins

Zilnam Haa
Gallente
Posted - 2008.06.20 21:55:00 - [116]
 

nope, not cleared up. Tampa Florida here. Give me the phone numbers & I'll call them Limelight peep's in France.(put down the wine) :)

thirstytom
Posted - 2008.06.20 21:56:00 - [117]
 

today have lost connection 5 x's in a hour! this may or may not be ccp's issue but needless to say alot of people will quit if this does not get cleared up soon! I have fios, which is very fast. no reason I should be experiencing this

deadlast
Posted - 2008.06.20 22:04:00 - [118]
 

I play 6 or so games online and have had no other problem on any other servers over the last two days. I have never had any DC EVER on eve before.I have never had problems with eve or ccp but over the last two days and the losses I have suffered I have to ask myself if staying is worth paying for.

It's not like it's one unit sold hands off. ccp has to resell this product every month to every player.

Goremageddon Box
Posted - 2008.06.20 22:07:00 - [119]
 

Originally by: deadlast
I play 6 or so games online and have had no other problem on any other servers over the last two days. I have never had any DC EVER on eve before.I have never had problems with eve or ccp but over the last two days and the losses I have suffered I have to ask myself if staying is worth paying for.

It's not like it's one unit sold hands off. ccp has to resell this product every month to every player.


it's two days.

let them get it together before u threaten to leave.

or leave cus u have no faith in ur money.

Gridwalker
Amarr
Divine Power.
KIA Alliance
Posted - 2008.06.20 22:09:00 - [120]
 

Originally by: thirstytom
today have lost connection 5 x's in a hour! this may or may not be ccp's issue but needless to say alot of people will quit if this does not get cleared up soon! I have fios, which is very fast. no reason I should be experiencing this


There is a very good reason you are experiencing this. It is NOT *YOUR* ISP that is having problems. It is CCP's ISP that is having problems. Namely, LIMELIGHT is clearly having issues, with intermittent problems on their tge7-2.fr3.lon.llnw.net [69.28.171.94] router.

I'm watching this router time out intermittently on and off throughout the day. It is not CCP, it is their ISP.

-Grid


Pages: first : previous : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... : last (10)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only