open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Black screen and computer freezes randomly during game
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Eyee
Caldari
Meltdown Leviathan
Posted - 2008.03.03 18:11:00 - [1]
 

Hi everybody i have XP and a geforce 6800GS running smothly with the new eve client. Only got one problem. I can start and play eve but randomly out of sudden i get a black screen and my computer freezes completly. No reset possible but i have to switch the power off to get the computer starting again.

Seems to happen with the old client now as well but extremely often with the new client. Best example was: i downloadet new contents in the background and when dl reached 100% -> black screen + crash.

Its not that i can not play eve with the new client but like i said...
Drivers were all up to date btw. Uninstalled and removed any left folders and reinstalling eve as well but no good.

*sight* any ideas?

Etheoma
Posted - 2008.03.11 12:38:00 - [2]
 

Same here dude except im running a 9600GT some one said that its just an incomparability with eve and the the Nvidia's GT versions this had been happening to a lot of people with people who are running GT's though all the generations 6,7,8 and 9 I would just simply suggest if you want to play eve next time you update don't by a GT go GTS OR GTX or hope to god that eve staff can find a solution but i doubt it will be anytime soon it seems to be a very isolated problem and it will take ages to find the one line of code or sprite that docent agree with the GT's its most probably a single pixel on the side of a certain type of station that crashing the GT's lol but seriously that could be the case so if thats the case it will most probably never get sorted else eve dose a total rebuild of all the code and sprites which most probably inst going to happen tell DX11 or 12 comes out and thats going to be a few years I wish i had went with the 8800GS now :( the only reason i got a new computer was so that i could play eve

RaTTuS
BIG
Gentlemen's Agreement
Posted - 2008.03.11 13:39:00 - [3]
 

esc | display and graphics | advanced mode | present interval = 1

Etheoma
Posted - 2008.03.11 15:44:00 - [4]
 

Ok so i can't remeber were i sure it but it worked for me basically turn off sound acceleration in control panel or go in eve and just turn off the sound i think there an option in eve to turn it off sound acceleration as well so turn that off first then turn off the sound all together loads of people said it worked it its worked for me so... ITS NOT THE GRAPHICS CARD YAY :)


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only