open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Connection Loss, 8 Feb at 1930 GMT
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

CCP kieron

Posted - 2008.02.08 20:35:00 - [1]
 

The US EVE community were hit with a short connection loss to all EVE services, including Tranquility, the EVE home page and all MyEVE pages. Initial investigation leads us to believe there was an internet outage between New York and London, but we are continuing to look into the issue.

More information will be posted as it is made available to the staff.

ToxicFire
Phoenix Knights
Posted - 2008.02.08 20:42:00 - [2]
 

Edited by: ToxicFire on 08/02/2008 20:42:51
We had losses of eve services in the UK as well though a far shorter period

magei
Caldari
Soza Innovations
Posted - 2008.02.08 20:56:00 - [3]
 

im in the uk a corpie is in holland and another corpie in the usa all 3 of us had connection outages

Louis deGuerre
Gallente
Malevolence.
Posted - 2008.02.08 20:57:00 - [4]
 

Holland was out at least 20 minutes.

Drama Kirlan
New Eden Regimental Navy
Rebel Alliance of New Eden
Posted - 2008.02.08 20:57:00 - [5]
 

Edited by: Drama Kirlan on 08/02/2008 21:00:51
rabble rabble rabble.

Just DC from my uni connection in the UK

Evil or Very Mad

Edit Back up right away

Thuffyr Ewwith
CHON
R.A.G.E
Posted - 2008.02.08 21:00:00 - [6]
 

lost also in Czech rep.
both TQ and eve-o.

Abrazzar
Posted - 2008.02.08 21:03:00 - [7]
 

Lost connection for a minute in germany, also couldn't connect to the Eve-online web page.

Wadaya
Trailerpark Industries
Posted - 2008.02.08 21:07:00 - [8]
 

Limelight was the cause again. same as last weekend



Wad

Airika
Posted - 2008.02.08 22:02:00 - [9]
 

Lost connection in Oregon too. New York-London line go from east to west? Hummm

Kephael
Caldari
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2008.02.08 22:04:00 - [10]
 

LLNW had routing issues for me, but my server in Dallas was routed without issue.

LaVista Vista
Conservative Shenanigans Party
Posted - 2008.02.09 08:37:00 - [11]
 

Will CCP reimburse any loss due to these connection issues?

Sovereign533
Caldari
The Collective
Against ALL Authorities
Posted - 2008.02.09 12:37:00 - [12]
 

i live in the netherlands and my other dutch friend got disconnected..
even a UK member and an Icelandic friend got the boot...

MellaRinn
Gallente
Veto.
Veto Corp
Posted - 2008.02.09 14:58:00 - [13]
 

Edited by: MellaRinn on 09/02/2008 15:00:31
Thsi might ahve something to do with the re-routing of the internet from Asia, as there was a major optic fibre breakdown due to a ship accidently anchoring too close to the lines. This happened at the end of last month and was supposed to take about 15 days to fix. This means redundancy is used to route most of Asian traffic and so it is possible that transatlantic lines are being overloaded as well.

Add that to the fact that London is one of the key routing stations in the worldwide traffic and we have potential outages everywhere...

edit: details here

Ratzap
Gallente
InterGalactic Corp.
Imperial Republic Of the North
Posted - 2008.02.09 15:49:00 - [14]
 

I live in Scotland and lost Eve connectivity for about 3 minutes at this time. All other internet services stayed up.

Ratzap

Captain Agemman
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2008.02.10 00:40:00 - [15]
 

Edited by: Captain Agemman on 10/02/2008 12:28:40
Only one disconnect? How lucky.


Personally, today I had about 15 disconnects and I know a lot of other players from southern germany had them too.


[Edit] Typo.

Memneth
Amarr
Posted - 2008.02.10 02:54:00 - [16]
 

Is it suppopsed to be back up now? my brother in eastern Canada cannot connect to either the server or the website and services, he asked me to post this for him.

I'm also in Eastern Canada and it works fine, were a few hours away form each other.

Thanks in advance.

Memneth.

Deviana Sevidon
Gallente
Panta-Rhei
Butterfly Effect Alliance
Posted - 2008.02.10 10:41:00 - [17]
 

I know of many players from southern germany like bavaria who get disconnected every few minutes. This seems to get worse on weekends when a lot of us have time to play and is less severe during weekdays.

I personally live in northern germany and the connection here is fine.

Captain Agemman
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2008.02.10 12:26:00 - [18]
 

I'd like to bump this thread every time i disconnect, but I'm afraid i'll get a spam ban from the forums.

This is now btw the third since 12:00.

SirMolly
Posted - 2008.02.10 18:15:00 - [19]
 

Originally by: Captain Agemman
Edited by: Captain Agemman on 10/02/2008 12:28:40
Only one disconnect? How lucky.


Personally, today I had about 15 disconnects and I know a lot of other players from southern germany had them too.


[Edit] Typo.


Same here. I'm getting frequently disconnected, but only from the eve server. Other services run fine. :(

strive nails
The Tuskers
Posted - 2008.02.10 18:47:00 - [20]
 

i am from southern germany as well and while i ahve had these issues for a while now it has gotten very bad over the past 1-2 weeks.

Kazuma Saruwatari
Posted - 2008.02.11 07:31:00 - [21]
 

It extends far beyond NY-London. Anyone running through the affected hops will lose their connection to EVE-O and TQ no matter what they do. I was one of the affected till I did a tracert and found out it was a hop issue.

Captain Agemman
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2008.02.11 08:56:00 - [22]
 

Well, the culprit for the southern german problems seems to be f-ea5.F.DE.net.DTAG.de [62.154.16.161], a peering router to Level 3 networks, most likely at the DE-CIX in Frankfurt, Main.

I reported the malfunction today, and others should do the same. Maybe CCP could put some weight behind this too, might accelerate the problem recognition process of the involved networks.

Teldon Arbaz
Posted - 2008.02.11 11:53:00 - [23]
 

Originally by: LaVista Vista
Will CCP reimburse any loss due to these connection issues?


I lost some money in the stock market. Will you reimburse me please?

How in the world can CCP be responsible for internet backbone problems?

Netacq
Posted - 2008.02.11 16:19:00 - [24]
 

Originally by: Captain Agemman
Well, the culprit for the southern german problems seems to be f-ea5.F.DE.net.DTAG.de [62.154.16.161], a peering router to Level 3 networks, most likely at the DE-CIX in Frankfurt, Main.

I reported the malfunction today, and others should do the same. Maybe CCP could put some weight behind this too, might accelerate the problem recognition process of the involved networks.


Since end of november I have many "connection lost" per day. Mostly all other T-Kom users are also effected.
Last days:
09.02.2008: 3x (3h online)
10.02.2008: 8x (5h online)

But my route to CCP has different nodes:
---11.02.2008 16:15 GMT
1 <1 ms <1 ms <1 ms <internal; deleted>
2 39 ms 38 ms 39 ms 217.0.116.211
3 39 ms 40 ms 39 ms 217.0.77.34
4 42 ms 42 ms 42 ms f-ea5.F.DE.net.DTAG.DE [62.154.16.165]
5 46 ms 46 ms 47 ms te-4-4.car2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.110.253]
6 48 ms 50 ms 54 ms ae-32-56.ebr2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.190]
7 47 ms 53 ms 53 ms ae-2.ebr1.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.132.137]
8 54 ms 54 ms 54 ms ae-1-100.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.132.130]
9 53 ms 53 ms 54 ms ae-2.ebr1.Amsterdam1.Level3.net [4.69.133.89]
10 54 ms 53 ms 53 ms ae-1-100.ebr2.Amsterdam1.Level3.net [4.69.133.86]
11 65 ms 70 ms 72 ms ae-2.ebr2.London1.Level3.net [4.69.132.133]
12 65 ms * 72 ms ae-1-110.ebr1.London1.Level3.net [4.68.106.93]
13 65 ms 65 ms 65 ms ae-0-51.gar1.London1.Level3.net [4.68.116.11]
14 66 ms 66 ms 66 ms 195.50.91.22
15 66 ms 66 ms 66 ms 87.237.38.50
---

Captain Agemman
Minmatar
Sebiestor Tribe
Posted - 2008.02.11 20:02:00 - [25]
 

Originally by: Netacq
Originally by: Captain Agemman
f-ea5.F.DE.net.DTAG.de [62.154.16.161]


4 42 ms 42 ms 42 ms f-ea5.F.DE.net.DTAG.DE [62.154.16.165]
5 46 ms 46 ms 47 ms te-4-4.car2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.110.253]
Here we have it. Same peering routers from DTAG to Level 3.

This is were traces timeout when the disconnects occur.

Mr Fledermaus
Gallente
Munich Global Activities
Posted - 2008.02.11 23:48:00 - [26]
 

Same situation for me and some of my corpmates.

A lot of disconnects in random times it seems Frankfurt like
explained. But see also 1 disconnect at 195.50.91.22 this evening.

Started last year in November. But since last week it is nearly not playable. Lost a lot of heavy drones during mission running. Got
in bad situations sometimes in level IV missions caused by disconnects.

I was allways confused about it cause not all german players got this
problem. Players of northern Germany seems to have less problems.

I am also at German T-Com and my mates too (mostly southern germany).

Hope CCP may talk to the providers for some more information what happen.

Mr Fledermaus


Originally by: Netacq
Originally by: Captain Agemman
Well, the culprit for the southern german problems seems to be f-ea5.F.DE.net.DTAG.de [62.154.16.161], a peering router to Level 3 networks, most likely at the DE-CIX in Frankfurt, Main.

I reported the malfunction today, and others should do the same. Maybe CCP could put some weight behind this too, might accelerate the problem recognition process of the involved networks.


Since end of november I have many "connection lost" per day. Mostly all other T-Kom users are also effected.
Last days:
09.02.2008: 3x (3h online)
10.02.2008: 8x (5h online)

But my route to CCP has different nodes:
---11.02.2008 16:15 GMT
1 <1 ms <1 ms <1 ms <internal; deleted>
2 39 ms 38 ms 39 ms 217.0.116.211
3 39 ms 40 ms 39 ms 217.0.77.34
4 42 ms 42 ms 42 ms f-ea5.F.DE.net.DTAG.DE [62.154.16.165]
5 46 ms 46 ms 47 ms te-4-4.car2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.110.253]
6 48 ms 50 ms 54 ms ae-32-56.ebr2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.190]
7 47 ms 53 ms 53 ms ae-2.ebr1.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.132.137]
8 54 ms 54 ms 54 ms ae-1-100.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.132.130]
9 53 ms 53 ms 54 ms ae-2.ebr1.Amsterdam1.Level3.net [4.69.133.89]
10 54 ms 53 ms 53 ms ae-1-100.ebr2.Amsterdam1.Level3.net [4.69.133.86]
11 65 ms 70 ms 72 ms ae-2.ebr2.London1.Level3.net [4.69.132.133]
12 65 ms * 72 ms ae-1-110.ebr1.London1.Level3.net [4.68.106.93]
13 65 ms 65 ms 65 ms ae-0-51.gar1.London1.Level3.net [4.68.116.11]
14 66 ms 66 ms 66 ms 195.50.91.22
15 66 ms 66 ms 66 ms 87.237.38.50
---

Gigi Barbagrigia
Malevolent Intentions
Posted - 2008.02.12 12:22:00 - [27]
 

Since in another game to which I also connect through Level3 there are no disconnects I made a little comparison table.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only