open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Suddenly My Client Won't Load.
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Alth
Caldari
Tripping the Rift
Posted - 2008.01.10 13:14:00 - [1]
 

Edited by: Alth on 10/01/2008 13:30:40
This problem appeared just after downtime today, after previously no problems.

I click on the EVE shortcut and the splash screen appears as usual, the 2nd eve box appears in the task bar and the splash screen vanishes (all as I would normally expect).

Then instead of the login screen appearing I get nothing apart from 100% CPU usage from evefile.exe. When I click on the EVE program in the task bar, as if minimising it, I get all the CPU back and when I click it again the CPU gets eaten again.

I have un-installed eve, rebooted and reinstalled but it still does the same. I have run the eve.exe (safemode) shortcut in the eve folder with no change.

After running the log server I get this as the first error:

2069 2008.01.10 13:05:04:008 EXCEPTION #17 logged at 10/01/2008 13:05:03

I have checked all the usual suspects, No virus/adware, hdd checked and memory checked fine. This was with the premium client, I am just DL'ing the classic to see if there is any differance, also just posted a petition regarding ths issue.

Any ideas?

PC Spec:
AMD 2500+
1.5Gig DDR
Geforce 6600 256mb
Xp Pro SP2

Atte ntion
Posted - 2008.01.10 14:29:00 - [2]
 

The Classic version does the same, any idea??

Alth
Caldari
Tripping the Rift
Posted - 2008.01.10 14:29:00 - [3]
 

Sorry, posted with alt

Keal Merrick
Posted - 2008.01.10 18:02:00 - [4]
 

Hey, i am having the same issue.

My client use to work, then i updated my Windows Vista OS and now all i get is the splash screen then nothing. I just bought the game and im really worried i wont be able to play anymore...

suggestions please?

Alth
Caldari
Tripping the Rift
Posted - 2008.01.11 13:35:00 - [5]
 

I finally descided that if i want to play eve any time soon then the only option would be to do a complete reprep of my computer.

Now everything works as it was, never know if I am lucky I may get a responce to my petition in say 3 weeks time so I'll up date you then.Confused

Satans Slave
Rancid Aluminium
Posted - 2008.01.11 13:53:00 - [6]
 

ive been having the exact same problem tried everything to no avail,

Satans Slave
Rancid Aluminium
Posted - 2008.01.12 11:34:00 - [7]
 

I done this and it worked hope this helps you,


[Note: This way is NOT recommended for Vista users!]

1. Create a shortcut to the eve.exe file of the client you use to connect to tranquility

2. right click the shortcut and select "properties"

3. add the following in the "target" box: /end /LUA:OFF [Note: this MUST come AFTER the quotation marks, otherwise it will not work]

Yours should look like this: "C:\Program Files\CCP\EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF

4. Click "apply", then "ok"

5. Run EVE from that new shortcut, you should find that you can login now. [Note this causes that particular installation to use the old location for storing the cache information, so your cache will no longer be shared]


I hope this helps.

Corona Iskra
Posted - 2008.01.12 11:56:00 - [8]
 

Nope won't work Sad

Atte ntion
Posted - 2008.01.13 11:21:00 - [9]
 

I tried this one before I posted/petitioned and unfortunatly it didn't work.

Originally by: Satans Slave
I done this and it worked hope this helps you,


[Note: This way is NOT recommended for Vista users!]

1. Create a shortcut to the eve.exe file of the client you use to connect to tranquility

2. right click the shortcut and select "properties"

3. add the following in the "target" box: /end /LUA:OFF [Note: this MUST come AFTER the quotation marks, otherwise it will not work]

Yours should look like this: "C:\Program Files\CCP\EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF

4. Click "apply", then "ok"

5. Run EVE from that new shortcut, you should find that you can login now. [Note this causes that particular installation to use the old location for storing the cache information, so your cache will no longer be shared]


I hope this helps.



 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only