open All Channels
seplocked Test Server Feedback
blankseplocked You want AA+HDR on nvidia card in Eve Premium... Look here!
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 : last (10)

Author Topic

Sleepkevert
Amarr
Rionnag Alba
Triumvirate.
Posted - 2009.03.13 12:35:00 - [211]
 

Don't activate the dual core option if it starts whining about it. It's not required CCP implements their own dual core support without the driver.

The 00000045: AA & HDR setting will work, but you used to get artifacts while cloaked with the old effect. You can manualy type in that drop down box as well and setting it to 0xf000045 worked in fixing the cloak artifacts.
However, with the new cloaking effect I'm not sure this is required anymore... The 00000045: AA & HDR should work fine, but if you get any flashing white squares, change it to 0xf0000045 by typing it in that box manually to get rid of those.

Crux Xybalba
Gallente
Center for Advanced Studies
Posted - 2009.03.13 13:24:00 - [212]
 

I did everything like you said but I can't notice any difference, EVE still looks like this:
Please visit your user settings to re-enable images.

Please visit your user settings to re-enable images.

Is it possible that nHancer doesn't work at all or that I have to do something in order to activate it at all?
However, Activate Profile > Eve Online doesn't have any effect on my graphic whatsoever...

-Crux

Sawirek
Caldari
BLACK BARONS
Posted - 2009.03.13 13:38:00 - [213]
 

Originally by: Crux Xybalba
I did everything like you said but I can't notice any difference, EVE still looks like this:


Is it possible that nHancer doesn't work at all or that I have to do something in order to activate it at all?
However, Activate Profile > Eve Online doesn't have any effect on my graphic whatsoever...

-Crux


First, only supersampling works with the Apocrypha if i am not mistaken(2x2, 4x4), it does not work in a window, and don't enable the tempting features (Transparency AA, Gamma Correction etc)

Crux Xybalba
Gallente
Center for Advanced Studies
Posted - 2009.03.13 15:43:00 - [214]
 

Originally by: Sawirek
First, only supersampling works with the Apocrypha if i am not mistaken(2x2, 4x4), it does not work in a window, and don't enable the tempting features (Transparency AA, Gamma Correction etc)


Yehaaaw, it works! Smile
Thanks a lot - those features really were tempting but there was no change at all with any of them activated. Now that I've deactivated them all it works and looks great!
Please visit your user settings to re-enable images.

Please visit your user settings to re-enable images.

Here are my profile settings for anyone who still has problems like I did:
AA: 4x4
AACompat: 45
AF: 16x
SLI: AFR [0x02400001] (predefined)
Perf: HiQual
MipMap:Tri
HDR:On


Thank you, now EVE really looks stunning!! Shocked

-Crux

P.S.: Anyone found my Incursus in the lower image? Razz It's pretty well hidden.^^

Naomi Wildfire
Amarr
Spricer
Raiden.
Posted - 2009.03.18 16:29:00 - [215]
 

I got it working with

AA: Combined 8xS, Gamme, TanspSS
AACompat: 18 (dont even know how to change that
AF: 8x
MipMap:Tri
HDR:ON

Compatibility is set to HL2 engine (A)



Oblivion didnt work for me. If i activate Supersampling, even the font gets so blurry that my eyes starts to hurt reading it.

This setting works in windowed mode on my system.

Demuelli
Caldari
LankTech
Posted - 2009.03.19 17:05:00 - [216]
 

I have HDR+AA working using 16x Multisampling AA w/ Multisampling Transparancy AA, on a geForce 8800GT 512MB using driver 182.08, 00000045 compatability and HDR enabled in nHancer.

Andrius Victor
Gallente
Agony Unleashed
Agony Empire
Posted - 2009.03.28 19:44:00 - [217]
 

I am now having some trouble with settings, primarily AA. Jagged lines are starting to get on my nerves and I've tried a few different settings with no luck. An extra brain would be appreciated. Please note, someone mentioned not to use the AA enhancements, but that seems to make no difference so I put them back on.

eVGA 260 GTX with latest drivers

nHancer settings:
AA - SS 4x4, Enhance in game AA, Gama Correction Super
AF - 8x
V-Sync - Application Controlled
Texture Filtering - High
Trilinear - On
Aniso sample optimization - On
AA Compatibility - 00000045: AA and HDR
Force Mip Maps - Trilinear
HDR - Enabled

Mosic
Posted - 2009.04.02 07:37:00 - [218]
 

Originally by: Andrius Victor
I am now having some trouble with settings, primarily AA. Jagged lines are starting to get on my nerves and I've tried a few different settings with no luck. An extra brain would be appreciated. Please note, someone mentioned not to use the AA enhancements, but that seems to make no difference so I put them back on.


I was having this same issue, and discovered that my nHancer settings for antialiasing are ignored unless I check the "HDR enabled" checkbox inside the EVE client itself.

I know it sounds implausible, but seriously, if I turn that on, then close the window, I get my jaggies back and my framerate, (ctrl-f) goes through the roof. If I bring that window back up, check the box, and close the window, my framerate comes back down to its expected place, and all my antialiasing is turned on again. Various adjustments to nHancer are suddenly reflected in the app as normal.

I have the bloom turned to 'low' but I don't think that's connected to the issue.

Anyway, when I discovered that, suddenly Crux Xybalba's settings above worked perfectly.

I did end up settling back on SS 2x2 instead of 4x4. 4x4 looks fabulous, but it causes my 8800gt's cooling fan to sound like it's trying to hold off certain video card meltdown. The only differences between my nHancer settings and yours Andrius Victor is that I have the 'enhance ingame...' and 'gamma correction super...' turned off.

Good luck!

Uran1111
Posted - 2009.06.17 13:54:00 - [219]
 

Edited by: Uran1111 on 17/06/2009 13:54:56
Originally by: Sazuka Kirr
Originally by: Farelle
ok upgraded to a 9800gt, still can't get nhancer to work, I appear not to have the Coverage AA option under the Enhancements tab, any ideas?


I recently tried to get it to work on my MPB running XP with a 9600M GT, but couldn't get it to work. I then checked google and the following link came up, which had an attachemnt I could import directly into nHancer, and it did work:

http://forum.nhancer.com/showthread.php?t=332


Thanks for the link

Hachi Ironfist
Gallente
Rubbish and Garbage Removal
Atlas.
Posted - 2009.06.18 17:37:00 - [220]
 

I just tried this and I can't see any difference in graphics...

Razin
The xDEATHx Squadron
Legion of xXDEATHXx
Posted - 2009.06.19 14:11:00 - [221]
 

Originally by: Hachi Ironfist
I just tried this and I can't see any difference in graphics...

Based on the info you provided I have to say that it looks like you're doing it wrong.

Durzel
The Xenodus Initiative.
Posted - 2009.06.19 15:01:00 - [222]
 

Wish there was a reliable way of doing this for ATI cards. Sad

I know they have "profiles" but you have to activate them manually.

Ezrael Azeris
Posted - 2009.06.19 19:10:00 - [223]
 

Little tip for ppl who got problems with setting AA in EVE:

nvidia drivers number matter(don't know why tbh), on some driver version i have problems for instance it's not working for me on 186.18 but works on the same nhancer settings for 174.74 and 180.48 ... if someone got any clue , speak up ;)


Ez.

Hachi Ironfist
Gallente
Rubbish and Garbage Removal
Atlas.
Posted - 2009.06.20 10:24:00 - [224]
 

Eve Online: Customized Profile

AA: 8xS(Enhance),Gamma,TranspSS
AACompat: 45
AF: 16x
VSync: App
SLI: AFR [0x02400001] (predefined)
Perf: HiQual
Trilin+
AnisoSam+
NegLOD: Clamp
MipMap:Tri
HDR:On


This is what I have set.

I run a E6600 @2.4ghz CPU and a nVidia 8800 GTSOC @640mb

Ezrael Azeris
Posted - 2009.06.20 11:10:00 - [225]
 

what nvidia driver ver.?

Hachi Ironfist
Gallente
Rubbish and Garbage Removal
Atlas.
Posted - 2009.06.20 11:13:00 - [226]
 

Version: 186.18

Razin
The xDEATHx Squadron
Legion of xXDEATHXx
Posted - 2009.06.20 18:32:00 - [227]
 

Originally by: Hachi Ironfist
Eve Online: Customized Profile

AA: 8xS(Enhance),Gamma,TranspSS
AACompat: 45
AF: 16x
VSync: App
SLI: AFR [0x02400001] (predefined)
Perf: HiQual
Trilin+
AnisoSam+
NegLOD: Clamp
MipMap:Tri
HDR:On


This is what I have set.

I run a E6600 @2.4ghz CPU and a nVidia 8800 GTSOC @640mb

Try these settings. Uncheck all the extra stuff.

If it doesn't work try a different driver (I'm running with 182.08).

TheRealBanana1
Gallente
Posted - 2009.07.28 21:32:00 - [228]
 

Damn! I updated to 190.38 drivers and I've lost all my AA lovi :(. Using nHancer 2.5.1. Anyone else with these drivers able to enabled AA?

Admiral Pieg
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2009.07.30 21:53:00 - [229]
 

Originally by: TheRealBanana1
Damn! I updated to 190.38 drivers and I've lost all my AA lovi :(. Using nHancer 2.5.1. Anyone else with these drivers able to enabled AA?


same here, they are gone =(

Kravek
Lamb Federation Navy
C0VEN
Posted - 2009.07.31 08:49:00 - [230]
 

190.38 for vista and win 7 got a "small" bug that breaks AA in profiles.

Wait for new version or downgrade.

hired goon
Posted - 2009.08.09 21:59:00 - [231]
 

WHY IS IT SO BUTT CLENCHINGLY LABORIOUS TO GET ANTI ALIASING IN THIS GAME

WHY IS IT NOT AN OPTION IN SETTINGS

JESUS ******** TICKLING CHRIST Evil or Very MadEvil or Very MadEvil or Very MadEvil or Very MadEvil or Very MadEvil or Very MadEvil or Very Mad

Msgerbs
Gallente
Imperial Assualt Guild
Posted - 2009.08.11 01:41:00 - [232]
 

I may just have to stop being lazy and set this one up :) See just how good EVE can look with a GTS 250...

Chi Quan
Bibkor Enterprises
Posted - 2009.08.12 23:09:00 - [233]
 

from experience: it's worth a try. but you will be heating your room while you play.

Arcturus Pacifist
Gallente
Federal Navy Academy
Posted - 2009.08.13 02:08:00 - [234]
 

Edited by: Arcturus Pacifist on 13/08/2009 02:08:52
Edited by: Arcturus Pacifist on 13/08/2009 02:08:12
Originally by: Kravek
190.38 for vista and win 7 got a "small" bug that breaks AA in profiles.

Wait for new version or downgrade.


Thanks for the tip. I spent hours trying to figure this problem out. I had to revert back to the 186.18 nVidia GeForce 9 Series GTX (Vista 32 bit) driver to finally get this working.
Here are the settings i used in nHancer.

using 190.38 driver
using 186.18 driver
more
more

Saint VII
Minmatar
Murientor Tribe
Posted - 2009.08.13 13:16:00 - [235]
 

I have a standing challenge for anyone to show me "before" and "after" screenshots which demonstrate that HDR does anything in EVE.

Arcturus Pacifist
Gallente
Federal Navy Academy
Posted - 2009.08.13 21:16:00 - [236]
 

Originally by: Saint VII
I have a standing challenge for anyone to show me "before" and "after" screenshots which demonstrate that HDR does anything in EVE.


by itself, it does nothing, but when activated with bloom effect, it makes the bloom less overpowering and blends it into the scene, giving it a creamy look.

Here is an example of a gallente gate.
HDR-off Bloom-off
HDR-off Bloom-on
HDR-on Bloom-on
See how the lights are static and clear without HDR. When I turn HDR on, it diffuses the light as if it was passed through a medium. Note: this is not the same thing as bloom. Bloom makes bright things brighter, while HDR makes the light bleed across non-illuminated areas

Jobe Pheonix
Posted - 2009.08.23 04:27:00 - [237]
 

Has anyone tried the newly released 190.62 Nvidia drivers? Did they fix the AA bug?

AlleyKat
Gallente
The Unwanted.
Posted - 2009.08.23 10:05:00 - [238]
 

Originally by: Jobe Pheonix
Has anyone tried the newly released 190.62 Nvidia drivers? Did they fix the AA bug?


link to another post where this is answered


Daniel Jackson
Caldari
Planet Watchers
Posted - 2009.08.25 20:53:00 - [239]
 

Originally by: Arcturus Pacifist
Originally by: Saint VII
I have a standing challenge for anyone to show me "before" and "after" screenshots which demonstrate that HDR does anything in EVE.


by itself, it does nothing, but when activated with bloom effect, it makes the bloom less overpowering and blends it into the scene, giving it a creamy look.

Here is an example of a gallente gate.
HDR-off Bloom-off
HDR-off Bloom-on
HDR-on Bloom-on
See how the lights are static and clear without HDR. When I turn HDR on, it diffuses the light as if it was passed through a medium. Note: this is not the same thing as bloom. Bloom makes bright things brighter, while HDR makes the light bleed across non-illuminated areas


The 3rd picture seems to look better with both on it gives the stargate a more futureistic effect rather then making the stargate looking like a drain or an airvent

Lobster Man
Pigs On Teh Wing
Posted - 2009.08.26 00:41:00 - [240]
 

Edited by: Lobster Man on 26/08/2009 01:17:05
Originally by: Jobe Pheonix
Has anyone tried the newly released 190.62 Nvidia drivers? Did they fix the AA bug?


I managed to get it to work both in full screen and windowed on vista64 by removing eve.exe from the nHancer profile, and leaving only exefile.exe (for some reason they were both there). AA clearly works, but after comparing a few screenshots I took with AF 16x and then AF off, I'm not sure if AF is actually being applied. Can anyone confirm/deny my suspicions?


Pages: first : previous : ... 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 : last (10)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only