open All Channels
seplocked Test Server Feedback
blankseplocked You want AA+HDR on nvidia card in Eve Premium... Look here!
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... : last (10)

Author Topic

Simplus Massive
Posted - 2007.12.06 17:02:00 - [31]
 

Edited by: Simplus Massive on 06/12/2007 18:28:36
Originally by: Greylin
ok another question do I turn HDR on in the game or no?

my game crashes if I try to run it in fullscreen and I'm not sure if its doing anything in windowed. But if I turn HDR on in windowed my AA definatly goes away and I think my nHancer settings are correct


Turn HDR off in EVE & let nHancer do the work.

Also, with these settings, I've noticed that when I launch EVE, the AA is not activated. Just 'Esc' out & 'Esc' in without doing any changes. That should do it.

Greylin
Posted - 2007.12.06 17:25:00 - [32]
 

ok now I added the evefile.exe to the profile in nHancer for eve and it seems to be forcing me into fullscreen mode and i cant change it. any way to fix this?

Simplus Massive
Posted - 2007.12.06 17:47:00 - [33]
 

Edited by: Simplus Massive on 06/12/2007 18:02:37
That sounds weird, you sure it's nHancer forcing this?

Friend of mine had similar things happening & was ****ed at the EVE Launcher app not letting him keep EVE maximized with the "Semi-full screen" mode using a dual screen setup (client minimizes if running fullscreen & clicking on secondary display window). Turns out he constantly forgot to press "Apply" when setting window-mode in the EVE graphics configuration :)

I'm not saying you are doing something similar, just asking if you think you've eliminated the most obvious (and therefore maybe easily overlooked) possibilties since I've never heard nHancer can even force a resolution?

For what it's worth, I never added anything to the nHancer profile to get my own AA+HDR working. Just selected the "Eve Online" profile in the nHancer-window & customized the settings under 'Enhancements' & 'Compatibility', the description says:


Eve Online: Customized Profile

AA: 4x,Gamma,TranspMS
AACompat: 45
AF: 4x
VSync: Off
SLI: AFR [0x02400001] (predefined)
Trilin-
AnisoSam+
HDR:On

I run a dual screen setup @ 1920 x 1200 + 1600 x 1200, nHancer, Window mode, EVE Launcher (2 x Semi-full screen), Shadow Quality Normal (shadowBufferSize=1024), Cache Size High (resourceCacheSize=256), Windows Vista Ultimate x86, P4 3.41 GHz, 3 GB RAM & a BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC 768MB.

Razin
The xDEATHx Squadron
Legion of xXDEATHXx
Posted - 2007.12.06 18:47:00 - [34]
 

Originally by: Simplus Massive
Turn HDR off in EVE & let nHancer do the work.

Do you notice any difference in Eve performance depending on where the HDR is activated?

The reason I ask is that pre-Trinity EVE gave me better framerates if FSAA was activated via the drivers vs. Eve's graphics settings.

Emerald Cortess
Caldari
Konstrukteure der Zukunft
Initiative Mercenaries
Posted - 2007.12.06 19:23:00 - [35]
 

Hello there!
I want to have both HDR and AA. It works fine with nhancer, but ONLY in fullscreen.

Any ideas what i can try to get it to work in windowed mode? Reason is, that i love to use semi-fullscreen through eve-launcher.

Thanks in Advance!

Sivlar Sylvannathas
Gallente
Placid Reborn
Posted - 2007.12.06 19:43:00 - [36]
 

Have not checked yet, but won't the NVidia control panel work for this? If you force those settings under the program/game list?

Guillame Herschel
Gallente
NME1
Posted - 2007.12.06 19:46:00 - [37]
 

I use nHancer, too, and set it for 16x CSAA and 8x super-sampled transparency AA. I use Normal shadows and Low bloom. I get between 40-60fps when sitting in a large POS bubble with all the POS modules about, and that's about as "bad" as it gets. I get 60-70fps in other places, including Jita 4-4 undock, and over 100fps in station.

screenies

System specs:
Opteron 185 dual core 2.6Ghz AMD64
nForce4 Ultra m/b with 2Gb DDR400
8800GTX with 768 Mb DDR3

Guillame Herschel
Gallente
NME1
Posted - 2007.12.06 19:49:00 - [38]
 

Originally by: Emerald Cortess
Hello there!
I want to have both HDR and AA. It works fine with nhancer, but ONLY in fullscreen.


That's odd, the first time I ran EVE Trinity (TQ) under nHancer, it opened in windowed mode, but I prefer full screen. It was no big deal though, alt+enter toggles between full and windowed, no problem.

Emerald Cortess
Caldari
Konstrukteure der Zukunft
Initiative Mercenaries
Posted - 2007.12.06 20:10:00 - [39]
 

hm... when i choose "supersampling 4x S" it's all fine in fullscreen, but kind of wierd in windowed mode... i mean, it DOES something... it all looks kind of softer, but more like running a tft with a lower resolution than the native one.

Simplus Massive
Posted - 2007.12.06 20:31:00 - [40]
 

Originally by: Razin
Originally by: Simplus Massive
Turn HDR off in EVE & let nHancer do the work.

Do you notice any difference in Eve performance depending on where the HDR is activated?

The reason I ask is that pre-Trinity EVE gave me better framerates if FSAA was activated via the drivers vs. Eve's graphics settings.


No, I cannot activate HDR ingame since it then turns off any AA set through the drivers. The only way to get HDRI working for me has been to disable it in EVE & force it with the nHancer Oblivion trick. Neither have I performed any benchmarking running only with HDRI (shifting between nHancer/EVE HDRI) & no AA since in my opinion, AA is a visual requirement to enjoy this games graphics to it's fullest. I simply cannot stand ugly jaggiez.

Originally by: Emerald Cortess
Hello there!
I want to have both HDR and AA. It works fine with nhancer, but ONLY in fullscreen.

Any ideas what i can try to get it to work in windowed mode? Reason is, that i love to use semi-fullscreen through eve-launcher.

Thanks in Advance!


I have had no problems (ie. few problems) running windowed or semi windowed through EVE Launcher. I just hit escape, and then escape again at the logon screen if I notice that AA is not active (easy to see near the planet/starlight). This seems to pair up the AA with HDRI & the jaggiez are gone.

Emerald Cortess
Caldari
Konstrukteure der Zukunft
Initiative Mercenaries
Posted - 2007.12.06 21:01:00 - [41]
 

Ok, i made something wrong. I had HDR activated in Eve. But also in nhancer. But it still don't work! So:

fullscreen + hdr in eve + aa = works

window + hdr in eve + aa = don't works

window + no hdr in eve + aa = works

window + no hdr in eve + hdr over nhancer = aa yes, but no hdr

Pressing ESC doesn't change anything...

TomParad0x
Caldari
RogueNET
Posted - 2007.12.06 21:22:00 - [42]
 

Originally by: Guillame Herschel
I use nHancer, too, and set it for 16x CSAA and 8x super-sampled transparency AA. I use Normal shadows and Low bloom. I get between 40-60fps when sitting in a large POS bubble with all the POS modules about, and that's about as "bad" as it gets. I get 60-70fps in other places, including Jita 4-4 undock, and over 100fps in station.

screenies

System specs:
Opteron 185 dual core 2.6Ghz AMD64
nForce4 Ultra m/b with 2Gb DDR400
8800GTX with 768 Mb DDR3



How hot does your 8800GTX run though, with nHancer and EVE going?

Mallikan
Gallente
Mercury Syndicate
Twilight Federation
Posted - 2007.12.06 21:47:00 - [43]
 

This.. is simply not working.

FawKa
Gallente
x13
Raiden.
Posted - 2007.12.06 22:01:00 - [44]
 

Originally by: TomParad0x
Originally by: Guillame Herschel
I use nHancer, too, and set it for 16x CSAA and 8x super-sampled transparency AA. I use Normal shadows and Low bloom. I get between 40-60fps when sitting in a large POS bubble with all the POS modules about, and that's about as "bad" as it gets. I get 60-70fps in other places, including Jita 4-4 undock, and over 100fps in station.

screenies

System specs:
Opteron 185 dual core 2.6Ghz AMD64
nForce4 Ultra m/b with 2Gb DDR400
8800GTX with 768 Mb DDR3



How hot does your 8800GTX run though, with nHancer and EVE going?


Just fine Cool, keep shadows at high tho or you lose 50FPS in station Laughing

Eraggan Sadarr
Comply Or Die
Posted - 2007.12.06 22:16:00 - [45]
 

Edited by: Eraggan Sadarr on 06/12/2007 22:18:22
Ok guys i'll post links to screens of my settings

Note: I have HDR enabled both in eve and in nhancer.

Eve settings: Linkage
nHancer Enhancement tab: Linkage
nHancer Optimizations tab: Linkage
nHancer Compatibility tab: Linkage

I get around 30-40 fps in station depending on ship model.
In space i have roughly the same...

Thats it Smile


FawKa
Gallente
x13
Raiden.
Posted - 2007.12.06 22:33:00 - [46]
 

Originally by: Eraggan Sadarr
Edited by: Eraggan Sadarr on 06/12/2007 22:18:22
Ok guys i'll post links to screens of my settings

Note: I have HDR enabled both in eve and in nhancer.

Eve settings: Linkage
nHancer Enhancement tab: Linkage
nHancer Optimizations tab: Linkage
nHancer Compatibility tab: Linkage

I get around 30-40 fps in station depending on ship model.
In space i have roughly the same...

Thats it Smile




need your comp setup and OS system mate


Cloudheart
Mercury Nation
House of Mercury
Posted - 2007.12.06 22:48:00 - [47]
 

In Vista, I had to use global settings in nhancer rather than profile specific ones just to get this to work. Also, strangely, AA didn't work unless I had HDR turned on as well - possibly from selection of Oblivion compat mode.

Rekona
Posted - 2007.12.06 23:13:00 - [48]
 

Edited by: Rekona on 06/12/2007 23:13:33
I can't even install nHancer. Get some sort of error like this .


-----------
"EDIT:
Bah I can't seem to install it it keeps saying it can't find disk1.cab

EDIT 2:
Ok if your getting an error saying it can't find disk1.cab do the following...

Try to install when you get the "can't find disk1.cab" error don't click cancel instead go to
C:\Documents and Settings\*your user name*\Application Data\Korndörfer Software Engineering\nHancer\install

Copy the files "nhancer.exe & disk1.cab to the desktop click cancel on the error message and install the files from the desktop it should now install as usual "
----------------------------------


They've posted a solution on this board http://www.rage3d.com/Board/showthread.php?p=1335172232 . However I cannot locate those files and as such can't still cannot active Antialiasing in EVE. *sighs*

Simplus Massive
Posted - 2007.12.06 23:59:00 - [49]
 

Originally by: Rekona
Edited by: Rekona on 06/12/2007 23:13:33
I can't even install nHancer.


Now, I don't know if you are running XP or Vista but I searched the registry on my own Vista machine, and it turns out that these files:

disk1.cab
nHancer.msi


are actually located under:

C:\Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\KSE\nHancer\install

so my bet is that if you are running XP, they would be located here:

C:\Documents and Settings\[USERNAME]\Application Data\KSE\nHancer\install

Hope this helps.

Shana Lioni
Ministry of War
Posted - 2007.12.07 04:03:00 - [50]
 

Originally by: Eraggan Sadarr
Edited by: Eraggan Sadarr on 06/12/2007 22:18:22
Ok guys i'll post links to screens of my settings

Note: I have HDR enabled both in eve and in nhancer.

Eve settings: Linkage
nHancer Enhancement tab: Linkage
nHancer Optimizations tab: Linkage
nHancer Compatibility tab: Linkage

I get around 30-40 fps in station depending on ship model.
In space i have roughly the same...

Thats it Smile




Im using these setting on my rig. Seeing about 53-55fps in and out of stations.
8800GTX 768, E6600, 2GB Ram.

Rekona
Posted - 2007.12.07 07:37:00 - [51]
 

Okay I was able to install nHancer. One of those screenshots has a "DISABLED PREDEFINED PROFILE". How do you disable a profile? http://img89.imageshack.us/my.php?image=evenhancer02fc6.png

then I need to make another profile with those settings for EVE right?

Rekona
Posted - 2007.12.07 07:53:00 - [52]
 

I've created another profile for Eve Online in nHancer and used the settings of Erragan Saddar, but the predefined profile by Nvidia doesn't disable itself.

Rekona
Posted - 2007.12.07 08:02:00 - [53]
 

I had to duplicate the predefined profile to disable it anyway it still doesn't work. Maybe it's not so compatible with 8800 cards for anti Aliasing.

Corporation Manager
Posted - 2007.12.07 08:05:00 - [54]
 

Edited by: Corporation Manager on 07/12/2007 08:08:40
I have a 8600GT 256mb, 2,2ghz core2duo and 2gb ram and im only getting 30-45fps at gates with only a few npc present. It helps a little bit to use fullscreen but my question is, can i expect more performance from my hardware?

Oh yeah i have no AA (interval immidiate), cache to extreem, hdr + low bloom and normal shadowing.

1440x900 resolution
colerdepth: 24bit + 8bit
Depth/stencil: 32bit + 8bit

Also, what does dither mean, does it increase/decrease performance?

Denyan
Posted - 2007.12.07 09:26:00 - [55]
 

i dont understand, with or without enhancer, in fullscreen or window mode, cant use AA... without HDR, the same result... ARG! XD

My system: AMD dual core 5200+, nforce 570sli, 2GB DDR2-800 and Geforce 8800GTS 320MB...

is normal this?

Eraggan Sadarr
Comply Or Die
Posted - 2007.12.07 11:10:00 - [56]
 

Edited by: Eraggan Sadarr on 07/12/2007 11:11:55
Originally by: FawKa

need your comp setup and OS system mate



Posted earlier Very Happy

Originally by: Eraggan Sadarr
Well, i havn't had time to do some dumps of my settings since last post.
But my machine specs are:
Core 2 Duo E6600 @ 3.4 GHz OC
2GB Corsair terminator
Geforce 8800GTS 640MB version
OS: Windows XP
Running at 2x(1600x1200) Dual monitor.
Eve running full screen on primary monitor.

Eve settings:
Shadows: High
Cache: extreme
HDR: enabled ... doh
Bloom: high (Remember that bloom is resolution dependent and not scene complexity dependent)


But i noticed when i installed the full version of trinity for TQ that i had to mess around with the settings a bit before i got it to nice AA and HDR actually working.

I'm not too fond of my fps though... i get around 30-35fps inside and outside of station, but i havnt tried it with several ships on TQ.

Will post some screens of my nhancer settings when i get home tonight.

BTW: I know of no fix for ATI...sorry


nHancer version is 2.3.2

Brandon Boyd
Caldari
Nefarious Activities
Posted - 2007.12.07 11:51:00 - [57]
 

Had to turn off HDR via the Client and force it through nHancer to get AA32S windowed. Works like a charm (even on Vista64) and looks absolutely stunning.

Thanks alot.

Petra McPook
Posted - 2007.12.07 13:03:00 - [58]
 

Originally by: IceAero
A little note on getting this to work....

(Because I could not get it to work all day)

But I think I know why =)

It needs to be pointed to 'evefile.exe' not the 'eve.exe' that it defaults too!

Or am I nuts? =p


Dunno if you're nuts mate but I gotta say, I can't even FIND an evefile.exe file in my XP installation. Any ideas?

Greme
Amarr
Slacker Industries
The Boat Violencing Initiative
Posted - 2007.12.07 13:24:00 - [59]
 

Edited by: Greme on 07/12/2007 13:31:57
The Oblivion HDR compatability seems to kill my AA......no idea why.

Graphics card is an 8800gts

Eraggan Sadarr
Comply Or Die
Posted - 2007.12.07 13:31:00 - [60]
 

Edited by: Eraggan Sadarr on 07/12/2007 13:42:01
Originally by: Petra McPook

Dunno if you're nuts mate but I gotta say, I can't even FIND an evefile.exe file in my XP installation. Any ideas?


Its called "ExeFile.exe" and is located in the "bin" folder of your eve installation.

Edit: btw...what a descriptive name for a file :P


Pages: first : previous : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... : last (10)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only