open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked WINE, Solaris and connection authentication!
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Deakin Frost
Gallente
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2007.11.15 14:50:00 - [1]
 

After finally having found out why WINE didn't start EVE without saying a word, I finally get to the login screen just like it would under Linux (ps: It was a WINE install problem, not a Solaris one).

Trying to connect, I get the error message "Connection Failure - Handshake Error". Debug output is this:

Unhandled exception in tasklet:
Traceback (most recent call last):
File "C:/Depot/eve/LIVE/common/lib\bluepy.py", line 23, in CallWrapper
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/ui/login/login.py", line 798, in _ClickConnect
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/../../common/script/sys/service.py", line 153, in __call__
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/remote/connectionService.py", line 119, in Login
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/remote/connectionService.py", line 79, in Connect
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/../../common/script/sys/service.py", line 153, in __call__
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/../../common/script/net/machoNet.py", line 1351, in ConnectToServer
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/../../common/script/net/GPS.py", line 589, in Authenticate
File "C:/Depot/eve/LIVE/client/script/../../common/script/net/machoNet.py", line 143, in MachoLoads
UserError: [OnConnectionFailed.infomodal] Connection Failed - Connection Failure - Handshake Error {'what': 'Connection Failure - Handshake Error'}

Any idea what this could be about? I'm behind a NAT, if that helps.

Thanks.

Deakin Frost
Gallente
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2007.11.16 10:14:00 - [2]
 

Having taken a closer look, before it fails, EVE's apparently polling for routing data. The WINE output right before EVE throws the aforementioned exception is this:

err:iphlpapi:getNumWithOneHeader Unable to open '/proc/net/route' to count entries!
err:iphlpapi:getRouteTable unimplemented!

Does EVE really need the routing table to proceed with authentication? If so, why? Before I start delving into C after a decade, just to implement a rudimentary version of it to get it work.

Deakin Frost
Gallente
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2007.11.16 11:09:00 - [3]
 

It appears that the emulated Win32 function GetAdaptersInfo is the offender here, since it doesn't work correctly under Solaris WINE. :/

Deakin Frost
Gallente
GoonWaffe
Goonswarm Federation
Posted - 2007.11.16 13:57:00 - [4]
 

I've spent some time hammering a crude implementation for getRouteTable into WINE, now the game works under WINE Solaris. I'm going to prettify the hack this weekend and submit it for consideration to WINE.

Darahk J'olonar
Gallente
Trans Eve Organization
Posted - 2007.11.16 14:04:00 - [5]
 

Awesome work on the hack! Let me assure you even if you don't make it pretty and submit it someone at WineHQ will. Great work!

CCP Lingorm


C C P
Posted - 2007.11.16 15:25:00 - [6]
 

Nice work.

ElfeGER
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2007.11.16 19:31:00 - [7]
 

that's why open source = i win button

Kernel Sander
Epiphyte Mining and Exploration
Combined Planetary Union
Posted - 2007.11.25 10:13:00 - [8]
 

Edited by: Kernel Sander on 25/11/2007 10:14:54
I'm sorry, I just have to ask this:

Why are you using a Solaris box as your game machine? Kudos on the hack, but I have this image in my head of the EVE client window positioned above the CDE front panel (i had to look that up, I originally called it the "CDE Dock") on one of those old, 4000lbs 20" Sun monitors and now my brain is leaking out my head.

P.S. If you *are* running under CDE, I demand screencaps.




 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only