open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Trouble using port 26000? We have a solution for you!
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8

Author Topic

Padovar Adandur
Gallente
Pink Fuzzy Bunnies of Death Destruction and Doom
Posted - 2008.01.14 11:16:00 - [151]
 

Originally by: CCP Wrangler
In order to use port 3724, it will be necessary to open your C:\Documents and Settings\%USERNAME%\Local Settings\Application Data\CCP\EVE\settings folder if you use XP or C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\CCP\EVE\settings if you use VISTA and edit the PREFS.INI file. Please change the networkAdvanced=0 to networkAdvanced=1. You will notice that the Eve logon screen will now have a PORT option. Please type in 3724 into the box and connect as normal.


Not sure if someone's already encountered this, but after I changed the networkAdvanced from 0 to 1, it didn't provide me with a PORT option on the logon screen. (Yes, I restarted the client!)

Any idea why that's the case?

Gats
Capital Systems INC
Shadow of xXDEATHXx
Posted - 2008.01.14 16:58:00 - [152]
 

For those that dont get the port window after changing networkAdvanced to 1 .

Open your pref.ini and change the port here .

For those using HTTP tunnel and dont get the port window.

Make shortcut of your eve.exe file and add the follwing to the target : /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1
should look like this "\D:\Priv\EvE Tranquility \EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1

TheBox
Posted - 2008.01.14 20:49:00 - [153]
 

Edited by: TheBox on 14/01/2008 20:51:43
Edited by: TheBox on 14/01/2008 20:50:22
Originally by: Gats
For those that dont get the port window after changing networkAdvanced to 1 .

Open your pref.ini and change the port here .

For those using HTTP tunnel and dont get the port window.

Make shortcut of your eve.exe file and add the follwing to the target : /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1
should look like this "\D:\Priv\EvE Tranquility \EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1




Dont work for me but have found this post in my ISP forum http://www.tiscali.co.uk/forums/showthread.php?t=135891

And yes im in the middle of changing my ISP only happens to me in Peak time 7pm - 12am so i cant ply lol

Talsworthy
Gallente
40 Comm
Posted - 2008.01.14 21:17:00 - [154]
 

That is a good post.

I'm with Pipex and resubbed with Eve yesterday. I can't get in using port 26000 at all. Port 3724 gets me authenticating and then the process times out with the handshaking error. I managed to finally get in at 11pm last night but now I can't get in.

My view is the Eve support team have got to get involved in this - we can tell the ISP there is an issue but Eve has to create some form of test process to allow information to be passed to the isp that will be of use. Alternatively they could setup some ports that actually work. This is the only game that doesn't work for me. I'll perseve till the end of my renewal then i'll hang up my wings.

real shame :(

Tals

bone mymonkey
Posted - 2008.01.14 22:31:00 - [155]
 

any1 know wot port evemon uses or is it the same i've recently noticed even when i cant connect to eve that evemon is still able to connect to the server

bone mymonkey
Posted - 2008.01.14 22:34:00 - [156]
 

Edited by: bone mymonkey on 14/01/2008 22:35:12
Originally by: Gats
For those that dont get the port window after changing networkAdvanced to 1 .

Open your pref.ini and change the port here .

For those using HTTP tunnel and dont get the port window.

Make shortcut of your eve.exe file and add the follwing to the target : /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1
should look like this "\D:\Priv\EvE Tranquility \EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1



also with the http bit how do i go about doin this jus change the name of it or wot i'm clued about this stuff but obvisously not that clued up

TheBox
Posted - 2008.01.15 07:20:00 - [157]
 

Originally by: Talsworthy
That is a good post.

I'm with Pipex and resubbed with Eve yesterday. I can't get in using port 26000 at all. Port 3724 gets me authenticating and then the process times out with the handshaking error. I managed to finally get in at 11pm last night but now I can't get in.

My view is the Eve support team have got to get involved in this - we can tell the ISP there is an issue but Eve has to create some form of test process to allow information to be passed to the isp that will be of use. Alternatively they could setup some ports that actually work. This is the only game that doesn't work for me. I'll perseve till the end of my renewal then i'll hang up my wings.

real shame :(

Tals



I think Tiscali own Pipex now so thats why get same problem as me :(

TheBox
Posted - 2008.01.15 07:21:00 - [158]
 

Originally by: bone mymonkey
any1 know wot port evemon uses or is it the same i've recently noticed even when i cant connect to eve that evemon is still able to connect to the server


Same for me so must use the same port/ports

Gats
Capital Systems INC
Shadow of xXDEATHXx
Posted - 2008.01.15 14:14:00 - [159]
 

Edited by: Gats on 15/01/2008 20:46:13
Originally by: bone mymonkey
Edited by: bone mymonkey on 14/01/2008 22:35:12
Originally by: Gats
For those that dont get the port window after changing networkAdvanced to 1 .

Open your pref.ini and change the port here .

For those using HTTP tunnel and dont get the port window.

Make shortcut of your eve.exe file and add the follwing to the target : /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1
should look like this "\D:\Priv\EvE Tranquility \EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1



also with the http bit how do i go about doin this jus change the name of it or wot i'm clued about this stuff but obvisously not that clued up


After configuring your HTTP tunnel you open your eve folder and right click on your eve.exe and make shortcut , on that shortcut you just made you rightclick and pick properties .
There you have a tab called shortcut and on this tab you adjust the line next to Target to this

"\D:\Priv\EvE Tranquility \EVE\eve.exe" /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1

Note that the path im using will not be simular to yours , only need to add this /end /LUA:OFF /server:127.0.0.1

Worked for me :)

Melara
Mindstar Labs
Posted - 2008.01.15 21:39:00 - [160]
 

Edited by: Melara on 16/01/2008 10:50:37
Edited by: Melara on 15/01/2008 22:21:12
Edited by: Melara on 15/01/2008 21:41:42
Originally by: TheBox

I'm with Pipex and resubbed with Eve yesterday. I can't get in using port 26000 at all. Port 3724 gets me authenticating and then the process times out with the handshaking error.


I'm with Pipex too; I was getting some drop out (and connection problems) at about 18:00 GMT yesterday (14th) but the service eventually returned, and I've not been able to connect since 18:30 today (using either 26000 or 3724).

Originally by: Talsworthy

I think Tiscali own Pipex now so thats why get same problem as me :(


Yup - from the bottom of the Pipex customer service page:
Pipex Internet Limited, a Tiscali UK company, 20 Broadwick Street, London W1F 8HT

I've contacted their customer support too...tbh I've been thinking about giving Pipex the sack, this may be the final straw.

Update : Service returned at precisely 22:00 GMT. Looks like they're blocking during prime evening time :P

Jack TheSlayer
Minmatar
Black Aces
Against ALL Authorities
Posted - 2008.01.15 22:47:00 - [161]
 

well seems pipex are gettin good speed back b4 tiscali i still cant connect bloody sh*te service it is

Ghost Goat
Posted - 2008.01.16 00:57:00 - [162]
 

starting to get furious about this , two months or so and this problem still did not
went away .
have talked with my ISP dozens of times , sent log files to ISP and CCP , no one knows whats wrong ,no one shares info , this problem is not limited to tiscali customers ,if you have been following this topic and the like , customers in Greece, Ireland ,some other eastern Europe country , Poland iirc , and lots of others, share the same problem.

its not easy to pin point whats wrong, for starters its not persistent , it can work one day and not the other , then work great for a week , and then drop for the next week.

like some people mentioned , if you manage to get in but get disconnected from the server every few minutes , turning ping plotter and letting it ping TQ server contentiously in the background seems to help keeping the connection intact .
this info SHOULD be looked into by the support team ,it might hint about the source of the problem .
also sometime im getting the disconnect message : connection to server closed , which is different from the usual :connection to server lost .
so ,different error message , that have to mean something ? what triggers the connection to server closed ?
im tired of half assed solutions like http tunnel and playing with ping plotter at the background , and i did not even start to talk about the constant and random BSOD i am getting since trinity, if i do manage to get in ... but thats issue for another topic.
so yes CCP , the problem is maybe not big enough to hurt TQ statistics ,but its here and you cant deny it , please take this matter more seriously .



or ill cancel my 257 accounts right now !! im serious Razz

Krethis Marl
Amarr
Amarr Border Defense Consortium
Curatores Veritatis Alliance
Posted - 2008.01.17 01:37:00 - [163]
 

The port blocking started for me yesterday and again today. Peak time 4:00pm and able to connect again 12:30am. Pipex have gone down the sewer. I wouldnt mind if I was a heavy downloader but I only use my connection to play Eve, browse and email.

I'd change ISP in a heartbeat if i wasnt locked into a 12month contract. :(

Math Wrath
Posted - 2008.01.17 10:40:00 - [164]
 

Quick question, I follwed instructions and changed this setting in the prefs.ini, no port option in sight, what am i doing wrong?

Melara
Mindstar Labs
Posted - 2008.01.17 16:48:00 - [165]
 

Originally by: Math Wrath
Quick question, I follwed instructions and changed this setting in the prefs.ini, no port option in sight, what am i doing wrong?


Read up m8y:
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=620747&page=6#152

The port box doesn't appear in the Trinity client, you need to set the port manually in the prefs.ini file.

Azuse
Veto.
Veto Corp
Posted - 2008.01.17 20:58:00 - [166]
 

TBH you'll be lucky to get that working atm, seems like they changed something 3 days ago thats blocking alot more than eve all over the country. WoW port won't even work :S

Ghost Goat
Posted - 2008.01.18 00:48:00 - [167]
 

nothing to see here , yes just move along people... ugh
nice one CCP, thank you very much for unsticing this topic ,instead of replaying and trying to help us .
there is no problem with TQ , everything is just fine ...
you get 10/10 in my book for customer service Rolling Eyes

S'in
Posted - 2008.01.18 14:52:00 - [168]
 

I dunno if anyone has posted this - I only made it about five pages through this thread, but in the Trinity client since you can no longer specify server and port on the login screen, both are specified in the prefs.ini file.

Specifically, if you're like me using tunneling software (I simply use Putty and my home SSH server) I required the following lines:

networkAdvanced=1
port=26000
server=localhost

Works for me.

Setana Manoro
Gallente
Firefly Inc.
Posted - 2008.01.22 21:06:00 - [169]
 

Edited by: Setana Manoro on 22/01/2008 21:09:11
Edited by: Setana Manoro on 22/01/2008 21:07:49
I've been having the same problems for 2d now, and this needs to stay as sticky CCP, ppl generally need to know.

PS: The weird stuff is that i can't get on TQ but i can get on SISI without worries, yet i still crash there quite fast. o.0

xxxACExxx
Posted - 2008.01.27 21:08:00 - [170]
 

hey all tried everything here nothing works this only started 4 days ago and it is the same time scale every night i cant get on between 6.00 pm and 10.30 pm this cannot be an error its to well timed this is intentional people need to do some serious complaining, no matter what ISP you are. perhaps watchdog could help they need to be inundated whith complaints

Sylviea
Posted - 2008.01.28 21:51:00 - [171]
 

tried everything here too, just got cut off for first time at half 7 tonight. calling up Tiscali to moan lots. this has happened with the port for Cpanel, and Webmail on my domain before and I complained.... they said we don't block anything.... then a while later it was sorted.... but then always deny it!

on hold now! Tiscali SUCK :)

Glane Sardar
Posted - 2008.01.28 22:18:00 - [172]
 

would like a simple concept to work, sort of click on the eve icon, enter user and password then connect

none of this hassle of tunnels and command line patches

off to play Vendetta Online, at least that works :)

Sylviea
Posted - 2008.01.28 22:24:00 - [173]
 

great.... tiscali said.... we prefer you to connect to this "web site" during off peak hours. after I made the foreign bloke at the end of the phone reaslise that he was being stupid. he said... I will send you a document that will resolve the issue. I said... should I phone back when it doesn't work... he said.. it WILL work.

so he emails me a link, I log in to their support page... and it says:
Permission Denied
This answer is no longer available.

Juuuuuuuuuuuust great!

Zero89
Caldari
Brutally Clever Empire
Posted - 2008.01.31 14:41:00 - [174]
 

Edited by: Zero89 on 31/01/2008 15:09:51
Can you connect on any open port or is there a certain list of possible ports?

Kharzaan
Posted - 2008.01.31 15:03:00 - [175]
 

Aye,

Have attempted all solutions mentioned for this problem as well, but no luck connecting at this college, not port 80, 3724, 443. Meh, I know there's a solution, now if we can just find the chap who's hiing itVery Happy

Omac Krell
Posted - 2008.02.03 03:09:00 - [176]
 

Finnaly got a reply from NTL (UPC Now) and was told that a tech downloaded the game and it worked just fine from their office.

So UPC has in 1 little sentance passed the buck and left me out in the cold. As no-one can help, bar to say it must be my router/firewall (which I dont have!) I am forced to say bye bye to Eve.

Oh and if anyone asks for my stuff. U could have it if I bloody well could log on to give it to u :P

Have fun all.

Von Krieg
Posted - 2008.02.05 10:03:00 - [177]
 

Originally by: Omac Krell
Finnaly got a reply from NTL (UPC Now) and was told that a tech downloaded the game and it worked just fine from their office.

So UPC has in 1 little sentance passed the buck and left me out in the cold. As no-one can help, bar to say it must be my router/firewall (which I dont have!) I am forced to say bye bye to Eve.

Oh and if anyone asks for my stuff. U could have it if I bloody well could log on to give it to u :P

Have fun all.


A good few people in Ireland on NTL (UPC) are having the same problems. Alot of people playing Tabula Rasa are having the same issuses, playNC even say that they're having alot of trouble.

Quote:
We currently receive a lot of report from customers with ISP connections of the Chello familiy (Chello, UPC, Telesystems), also especially from Ireland.
The problem seems related to a routing issue of the ISP or other involved carriers. Unfortunately there is nothing we can do about this in particular. Most of such issues are temporary, but if your problem persists, please contact your provider about this issue.


ET:Quake Wars was having the same issue so ID decided to gather information to slap Chello about a bit to get it fixed. http://community.enemyterritory.com/forums/showthread.php?t=11040

If you want to play Eve and have a good chance of playing any other online game you should email them back and get them to look into it again and again and again. If CCP where to contact them like ID then it would put a bit more weight behind getting it fixed, PlayNC have been asked but they have a policy of not contacting ISP and
Originally by: PlayNC Support

Appart for the game you are mentionning there's no online gaming company doing so.

Zopha
Gallente
Interstellar Business Machines Corp.
Posted - 2008.02.05 10:05:00 - [178]
 

Originally by: Von Krieg
....


D'oh! Forgot to post with main :/

Verzerrt
Caldari
Posted - 2008.02.07 04:36:00 - [179]
 

This is garbage, I live in california and I'm getting this problem as well. I use SBC DSL. All this started happening maybe a week ago, I'm tired of this I can't even play the game I subscribe for because of a ******* port.
Seems like I can log into eve, sit idle for a long time but then after a few minutes of doing things in station I click to market and then it stops everything (game is not frozen) meaning I can't go into assets, bio, evemail, anything a few minutes go by and I get disconnected.

I've tried the port work around describe here but nothing changes on the splash screen.

I'm using Windows XP and SBC DSL.

Verzerrt
Caldari
Posted - 2008.02.07 04:45:00 - [180]
 

Edited by: Verzerrt on 07/02/2008 04:51:02
Well one thing works, if you ping something in the background while your playing eve, the connection will stay up, but still has hickups.
This is what I do;
Open up command prompt
type ping www.google.com -t

can be any website really.
then just leave that running and play eve.

::EDIT::
Nevermind, it still can stop the connection at a random time.
FIX THIS CCP.


Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only