open All Channels
seplocked EVE Technology Lab
blankseplocked Status Update : Mac and Linux Closed Beta
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 : last (12)

Author Topic

Jinx Barker
Caldari
GFB Scientific
Posted - 2007.10.05 09:28:00 - [211]
 

Edited by: Jinx Barker on 05/10/2007 20:44:01
Disregard

UberL0rd
Minmatar
Comply Or Die
G00DFELLAS
Posted - 2007.10.05 10:21:00 - [212]
 

Originally by: Instructist
as of the CEDEGA_PATH=~/.cedega exec ~/.cedega/.ui/runGUI -GAME EveOnline-linux
just use /usr/bin/eve its created when you install the game :)


Not on a single user non root instance - no permissions to write anywhere except for ~ and /tmp

Dronte
Minmatar
Quam Singulari
Posted - 2007.10.05 10:24:00 - [213]
 

Originally by: UberL0rd
Originally by: Instructist
<snip>


Not on a single user non root instance - no permissions to write anywhere except for ~ and /tmp
The /usr/bin/eve script works fine for me in a singleuser install, from .deb package. The deb package obviously needs to be installed as root, but rest is installed by my unprivileged user.

Solbright altaltaltalt
Posted - 2007.10.05 10:50:00 - [214]
 

Originally by: Valeo Galaem
I get splash and crash on the Linux client. Trying to get some logs to send in a bug report.

I've been running EVE via Wine for 6 months so I doubt its my system configuration.

Same for me - Splash and crash. I also have an out of date install of Cedega with an old install of Eve that was working as a reference for me but now stalls at the splash. I'm guessing there is a conflict with the three different installs.


Solbright altaltaltalt
Posted - 2007.10.05 10:52:00 - [215]
 

The pure Wine install is still working without a hitch.


Encad Briht
LifeLine Solutions
Posted - 2007.10.05 13:46:00 - [216]
 

Ok, played a bit with the Mac Client, atm using the normal client with CrossOver,

The sounds working, which is fine, graphics as far as i could check are ok as well,
except some faulty textures, like Warptunnel, Amarr Stations.
The UI and the cursor need some fixing when in Window mode, it seems to switch back and forth between system and EVE cursor and changes the position a bit (like 9-10 pixels in upperleft diagonal direction).

Some UI Elements (as station symbols, like when your in a belt) are not showing the right position, they show up on abot 110 part rotation always at the same place and then vanish at all.

In Station everything seems proper, nothing major occured there.
Scrolling is a bit of a problem as it seems Cider has a problem with the two finger scrolling of the trackpad.

Seems like a good start, but i need some serious introduction in those GM Commands Laughing

Scorpyn
Caldari
Infinitus Odium
Posted - 2007.10.05 20:05:00 - [217]
 

Edited by: Scorpyn on 05/10/2007 20:11:06
Some weird stuff :

When the client is starting and when switching to the login screen, it's also switching to 1024x768. No big deal - it's switching back to 1280x1024 when it's entering the game. However, there are some weirdness connected to it :

* The client does not realize that it's running at 85Hz. For some reason it thinks it's running at 60Hz. For most of the games, this is fixed by switching directly from the resolution used by the desktop to the same resolution ingame, but that is not possible since EVE is switching to 1024x768 inbetween.

* I disabled all modes except 24 bit, 1280x1024 in xorg.conf and restarted the computer. This *should* have made it impossible for the client to switch to 1024x768 during the login screen, but unfortunately it does not seem to care about what's possible so it's switching to 1024x768 (85Hz) anyway. I checked the xorg.conf file to make sure that it didn't edit it, and it appeared to be unchanged.

* After removing all modes except [email protected], the client dies when trying to log in (after clicking connect). Well, it dies once - starting eve again and repeating the procedure works for some reason.


I looked in the config stuff (for eve) to see if there was a way to fix this, but I couldn't find anything obvious.

Kadesh Priestess
Scalding Chill
Posted - 2007.10.05 20:27:00 - [218]
 

Edited by: Kadesh Priestess on 05/10/2007 20:27:04
I had lots of problems with input =/ it seems that wrapper thinks that ctrl and alt keys are pressed (so when i press just 'e' ingame it disables all effects).
Huge pain with login too (i have to copy login/pass and then paste them with mouse) because of this problem.
Everything else is fine so far.

Jinx Barker
Caldari
GFB Scientific
Posted - 2007.10.05 20:51:00 - [219]
 

An Update for Mac Users:

1) DO NOT CHANGE FULL SCREEN/WINDOW MODE OPTIONS from within the game UI 'Esc' Menu.
2) Use Command+Enter key to Change the mode.
3) Then Use the Resolution Changing options in the 'ESC' menu.
4) DO NOT touch the Window/Full Screen Option. Leave it as it is, that can cause a client to go crazy.

Merende Macaco
Posted - 2007.10.05 22:39:00 - [220]
 

Edited by: Merende Macaco on 05/10/2007 22:41:11
I'm having a bit of trouble getting past the install, Slackware apparently lacks the required python-GTK tools, so the install script cacks on the sanity check.
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/eveonline/cedega_installer.py", line 15, in <module>
import pygtk
ImportError: No module named pygtk


The tgz package installed without a hitch though. I'm still trying to track down a third-party version of the required package.

Andrew Highwind
Caldari
State Secret Service
Posted - 2007.10.06 04:30:00 - [221]
 

Originally by: Jinx Barker
An Update for Mac Users:


I found this out the hard way. Trashing my prefs was the only way I could fix it.

Anyhow, have any Mac users noticed a color shift in their display when Eve is launched and running? I can't really describe it too well, because I'm almost colorblind, but there's definitely a shift while playing Eve. It goes back to normal after the app has been quit. I noticed it today during login and on the select a character screen, and I wanted to know if it's just an "isolated to me" kind of thing. I haven't created a color profile, and I'm just using the default one with my Alu iMac.

Sakoth
Posted - 2007.10.06 07:46:00 - [222]
 

Any one have this problem?
[/url]Please visit your user settings to enable images.
Larger size (1280x1024)
I get the same result in both OpenSuse 10.3 & Ubuntu 7.10.
Both Wine and Cedega works fine but not the CCP version.
I've tried all kinds of different settings and resolutions.
Copied the Arial fonts. Enable/Disable vertex/pixel shaders.

P4 2.8Ghz
Geforce ti 4200 (legacy drivers)
1GB RAM
OpenSuse 10.3 & Ubuntu 7.10

Raquel Smith
Caldari
Freedom-Technologies
Sev3rance
Posted - 2007.10.06 09:40:00 - [223]
 

Originally by: Andrew Highwind
Originally by: Jinx Barker
An Update for Mac Users:


I found this out the hard way. Trashing my prefs was the only way I could fix it.

Anyhow, have any Mac users noticed a color shift in their display when Eve is launched and running? I can't really describe it too well, because I'm almost colorblind, but there's definitely a shift while playing Eve. It goes back to normal after the app has been quit. I noticed it today during login and on the select a character screen, and I wanted to know if it's just an "isolated to me" kind of thing. I haven't created a color profile, and I'm just using the default one with my Alu iMac.


Yes I've noticed this too.

Spartanas
Posted - 2007.10.06 12:26:00 - [224]
 

Edited by: Spartanas on 06/10/2007 12:26:27
When trying to login, I get "Status Unknown", the DT for the Mac/Linux test server is long past. Anyone know what's going on?

DahMainMan
Posted - 2007.10.06 14:47:00 - [225]
 

Also, i cant get out of polaris. nore can i get any skills with the get skills button for items and ships, it will just say upgrading a certan skill to say lvl 5..and it stops..untill i hit esc like 20 mins later. is this just horrid lag? or should the test server be a bit better of a machine?

i can understand limited server space and what have you, but come on.

Dmm, Out.

Instructist
Caldari
Meat 2 Veg
La Cosa Nostra Alliance
Posted - 2007.10.06 15:35:00 - [226]
 

Originally by: DahMainMan
Also, i cant get out of polaris. nore can i get any skills with the get skills button for items and ships, it will just say upgrading a certan skill to say lvl 5..and it stops..untill i hit esc like 20 mins later. is this just horrid lag? or should the test server be a bit better of a machine?

i can understand limited server space and what have you, but come on.

Dmm, Out.


Alot have not been given the correct GM privs, you would need to email shay for that.
Ask someone that writes in blue text to help you get out of polaris, and to give you a ship/fittings/skills, just ask in the corp chat, i am sure you will get help :)

Instructist
Caldari
Meat 2 Veg
La Cosa Nostra Alliance
Posted - 2007.10.06 15:39:00 - [227]
 

Originally by: Andrew Highwind
Originally by: Jinx Barker
An Update for Mac Users:


I found this out the hard way. Trashing my prefs was the only way I could fix it.

.......... etc...


Also an update for linux users... found out the hard way my self, splash and crash. trashing the settings helped.
However server is down so i cant seam to see if the updates have fixed anything :(

Capn Hack
Caldari
Posted - 2007.10.06 18:39:00 - [228]
 

Originally by: Andrew Highwind
Anyhow, have any Mac users noticed a color shift in their display when Eve is launched and running? I can't really describe it too well, because I'm almost colorblind, but there's definitely a shift while playing Eve. It goes back to normal after the app has been quit. I noticed it today during login and on the select a character screen, and I wanted to know if it's just an "isolated to me" kind of thing. I haven't created a color profile, and I'm just using the default one with my Alu iMac.


no colour shift for me (monitor set to srgb profile and calibrated), but there is a gamma shift. most games will do that when you launch them since they have their own gamma setting which will brighten/darken the entire screen. that could be what youre experiencing, but if theres a definite shift in hue rather than just brightness then you may have found a bug.

DahMainMan
Posted - 2007.10.06 22:59:00 - [229]
 

anyone find it odd, how wine runs eve so flawless at 1600x1200at85hz with all the goodies turned on, yet. this cedega wrapper has some major problems..bolth gfx and installer. seems to me ccp best watch out, cause transgaming will try and lock there installer to eve forever. Beware. cedega is nice, but its now an old uneeded thing of the past for linux gamers. keep that in mind ccp.

and on a biger note, wtfh is it that is killin my fps in this test, yet wine runs 80+ fps. in cedega 35.

Valeo Galaem
New Eden Advanced Reconnaissance Unit
Sentient World Observation and Response Directive
Posted - 2007.10.07 08:25:00 - [230]
 

Edited by: Valeo Galaem on 07/10/2007 08:26:50
Originally by: DahMainMan
anyone find it odd, how wine runs eve so flawless at 1600x1200at85hz with all the goodies turned on, yet. this cedega wrapper has some major problems..bolth gfx and installer. seems to me ccp best watch out, cause transgaming will try and lock there installer to eve forever. Beware. cedega is nice, but its now an old uneeded thing of the past for linux gamers. keep that in mind ccp.

and on a biger note, wtfh is it that is killin my fps in this test, yet wine runs 80+ fps. in cedega 35.

I'm halfway tempted to learn scripting and just write an installer for EVE on Linux via Wine myself.

I'm in the beta test of course, but am completely unable to test anything at the moment because EVE just does a splash and crash and makes no dump nor can I figure out how to get the LogServer to run to record what is happening. I have actually run the special "for Cedega" build of EVE in Wine with no problems, so the issue lies with Transgaming.

I know everyone has their preferences, but at the moment mine lay with Wine being the superior software.

On a side note, the current build on Sisi (38060) splash and crashes in Wine so possibly this might be somehow related... At least that I can bug report.

Anders1
Volatile Instability
Posted - 2007.10.07 11:48:00 - [231]
 

So wait, uh, is the Linux client just EVE packaged together with Cedega? Not ported using winelib like Google Earth, or Kylix?

Moff Tigriss
Gallente
IMpAct Corp
Posted - 2007.10.07 12:45:00 - [232]
 

The server is still offline :(

rig0r
The Gravedigger Company
Posted - 2007.10.07 12:47:00 - [233]
 

Yes, wtf ?

Also, how about throwing in some more hardware. If you want your community to betatest a product you might as well put some money and effort in it. Staring at 'Loading bulk data' for 15 minutes is not really motivating you know.

rig0r
The Gravedigger Company
Posted - 2007.10.07 12:50:00 - [234]
 

Originally by: Anders1
So wait, uh, is the Linux client just EVE packaged together with Cedega? Not ported using winelib like Google Earth, or Kylix?


Yes, looks like it. It's EVE in regular Cedega basicly, but they now created an installer to go along with it. I am kind of hoping they did some EVE specific optimizations to boost FPS, but I saw other people who experienced an FPS drop Sad

DahMainMan
Posted - 2007.10.07 14:23:00 - [235]
 

FUBAR!

This whole project is fubar, this is classic transgaming work, thay build stuff half assed, so thay can drag it out for half a year, all the while ccp has to hand em $$$ for a project that we DONT need. DO YOU WANT THEM STUCK TO EVE FOREVER?!?!? SO THAY CAN MAKE IT SUCK!??!

look at the proof for ffs.

my wine install can run it all, plus many other games, you ccp guys need to heed our linux users warning, we know our stuff. been usin cedega for years..and for years i have hated it, onley reason i used it..well did use it, cause it did work..kinda. now wine has blown it out of the water.

case in point, thay moved almost all there linux focus to just cider, there lile mac wrapper, why?? cause wine was about to own there sorry asses..again. onley thing TG has in cedega is a buncha copy protect code that just Bloats it, its wine code is waay old vs what wine itself is running, yah see? wine plays catch up with windows, transgamin plays catchup with wine, so on.

DUMP THE CRAPPY CEDEGA!!!!!


now ccp do this, make more than one installer, ie have yer transgamin pack. but also have say a exe made for linux in general(to be ran by wine). ima see if i can get this wine to run the installer package for the test, if i can.. ima dump yer client like a bad habit, untill it gets WAY better. cause this is bull s*it, u will help a rip off company like TS, as thay feck the wine project for code. pfft.

you best learn a bit more about linux(comunity), b4 u get a company that had been fuxin the linux comunity for a few years now, to help you fux us over, thanks. looks like Ts is trying to get us by the balls, from the looks of this crappy outcome.


HEADS UP CCP! thay will latch onto you like a leech.

Sad
i dont like yer waays of doin this ccp. it will blow up in yer face.


P.S. ./Wine eve-install-4839483*.exe owns j00 :P

Capn Hack
Caldari
Posted - 2007.10.07 14:44:00 - [236]
 

its obvious that a lot of linux users are unhappy with transgaming, but.. whats to stop you just using the vanilla pc version of the client in wine? if that works better, do it. nobody is forcing you to use the cedega version..

Moff Tigriss
Gallente
IMpAct Corp
Posted - 2007.10.07 14:48:00 - [237]
 

And during this time, the server is always offline...

But, if the "EVE on linux" is a simple repackage of Cedega with EVE, without more optimizations or specific code, well...

"OMGFG, my 8800 make 15 fps in 800x600, docked in station, w00t !"Crying or Very sad

DahMainMan
Posted - 2007.10.07 15:06:00 - [238]
 

Originally by: Capn Hack
its obvious that a lot of linux users are unhappy with transgaming, but.. whats to stop you just using the vanilla pc version of the client in wine? if that works better, do it. nobody is forcing you to use the cedega version..



Yer a smart one, how can i connect to the TEST server with a normal windows version?? i cant, ie i would have to hack up the BETA installer to get the version for the linux beta. To Connect To The
linux beta test.

So yes, im bein forced. (with the beta)

Thank you, Try again.

pfft. try to hold back stupid stuff like that dude, "daah if u dont like it, dont use it..daaah".

but! moreover, fix the server!! :)

Capn Hack
Caldari
Posted - 2007.10.07 15:47:00 - [239]
 

Originally by: DahMainMan
Yer a smart one, how can i connect to the TEST server with a normal windows version?? i cant, ie i would have to hack up the BETA installer to get the version for the linux beta. To Connect To The
linux beta test.

So yes, im bein forced. (with the beta)

Thank you, Try again.

pfft. try to hold back stupid stuff like that dude, "daah if u dont like it, dont use it..daaah".

but! moreover, fix the server!! :)


why would you want to connect to the test server if you have a fully working client in wine? the test server is only there for the mac and linux betas, but nobody needs to take part in or use those betas, or the associated server, if they have a working version going already. its for testing the client; the server isnt whats being tested so connecting to it with any unofficial/custom port would mean people start reporting bugs that arent there in the official beta, and that would damage the testing process.
the only things the official ports have over the others is that patching may be easier, and those tiny little bugs that appear will be dealt with. if thats not enough reason to use the official port then you have no need to connect to the beta server. unless, that is, youre only in there to play with the gm tools and see what its like to fly a titan, and arent testing the client at all..

its not nice to call peoples posts stupid unless you at least understand what youre talking about, and it reflects badly on you.

DahMainMan
Posted - 2007.10.07 18:19:00 - [240]
 

so, u think my reason is to fly a titan? my good sir, i have yet to fly anything other than an ibs. and am stuck in one system, these gm tools u talk of. will be useless to me rather as i wanna test for gfx erros odd bugs and what have you. and ALSO compare them with wine/windows and what not.

but, u do it yer way ill do it mine, seems u like to tell me to love it or leave it.

at this pont im just trying to get the wrapper to just play the normal client, so i can atleast get to testing. however its not goin well. I take it, it wont hurt anythign as long as I stick to the same wrapper as the beta. it will just allow me to test on tran for a bit..so i can test..SOME THING.


Dmm, Out.


Pages: first : previous : ... 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 : last (12)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only