open All Channels
seplocked Ships and Modules
blankseplocked Phoenix and lock failing
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Gorgina
Posted - 2007.05.03 07:29:00 - [1]
 

donno if this is just me or if its something i'm doing wrong

twice now when shooting ships in me phoenix the locking fails to target the ship.

Yesterday i locked a archon then entered siege, lost me lock as normal but then was unable to relock the ship, count down started but kept failing after 10 secs or so.

any ideas?


Flash Landsraad
coracao ardente
Triumvirate.
Posted - 2007.05.03 08:01:00 - [2]
 

ECM?

Gorgina
Posted - 2007.05.03 08:14:00 - [3]
 

Originally by: Flash Landsraad
ECM?


no ecm was used

i would of seen the bar

Natasha Marx
Posted - 2007.05.03 08:53:00 - [4]
 

Originally by: Flash Landsraad
ECM?

She / He / It was in siege, so ECM is not a factor.. this has happened a few times to me :\ although I eventually get a lock the locking effect always shows as failing and it takes longer than I would normally expect.

J'Mkarr Soban
Posted - 2007.05.03 10:22:00 - [5]
 

ECM Burst? Or does that only work against targets who have already locked you?

Akita T
Caldari Navy Volunteer Task Force
Posted - 2007.05.03 11:24:00 - [6]
 

An active siege module is supposed to render the dread imune to EWar.
So no, in this specific case, all of the above mentioned things (ECM tagetjam, ECM bursts or damps) SHOULD NOT matter.

A somewhat plausible explanation set could be that:
a) EITHER the client (for some reason) fails to send the proper "lock this target" command to the server,
b) OR that it sends the "activate siege module" command alongside "lock ships" commands in the same package, then the server mistakenly assumes the "lock targets" command was given server-side prior to "enter siege mode" command (thus breaking the locks), even if (client-side) the command to lock was given after enter siege command.
Blame client-server comm lag again, I guess... and/or a poor handling of serialized command timestamps ?

The other (far less plausible) explanation could be that siege module EWar immunity is broken.
___

My money's on version " b) " to be honest.
I'd bug report it if I was you (feel free to quote my text here).

Chronus26
Team Laser Explosion
Molotov Coalition
Posted - 2007.05.03 11:34:00 - [7]
 

Could just be down to normal lag. I have moments all the time when I start to locka a target for it to get to 0 then jump right back to full. I've seen all sorts of strange things to do with locking.

Varrakk
Menace ll Society
Posted - 2007.05.03 11:39:00 - [8]
 

Both ships fully out of warp?
I often get this on my ships, according to speed thingy I'm not in warp, but I cant lock.

Also happens when jumping. Warp drive not active, but cant jump because I'm in warp. Gotta spam the gate with 2-3 jumps.

ipaul
Amarr
S.A.S
Posted - 2007.05.03 12:41:00 - [9]
 

Originally by: Varrakk
Both ships fully out of warp?
I often get this on my ships, according to speed thingy I'm not in warp, but I cant lock.

Also happens when jumping. Warp drive not active, but cant jump because I'm in warp. Gotta spam the gate with 2-3 jumps.


posted with wrong char above doh

hes wasn't in warp or anything
another phoenix was there and he locked fine as did the carriers (kill mail can be seen on CI killboard - cant link in here i think)
i managed to lock a scorp 100k away but kept failing on the archon.

i'll submit a bug report i suppose

Mirasta
Taurus Inc
Mournival Alliance
Posted - 2007.05.03 13:09:00 - [10]
 

A corp mate of mine had this issue on the test server. Locked a niddy, seiged and lost the lock. all in a phoenix.

The Rincewind
Galaxos Schild Schmiede
Posted - 2007.05.03 13:56:00 - [11]
 

Originally by: Mirasta
A corp mate of mine had this issue on the test server. Locked a niddy, seiged and lost the lock. all in a phoenix.


that happens all the time....

when u activate the siege mod u need to relook the target....

dunno if this was in the planing of CCP or it s a bug.

But i agree that a dread which is in siege should be immune to EWar. They are scrambelt.. unmovable and has a damn worst tracking..... just able to hit a structure or ships like carrier and greater with an sig radius like a shed gate. They should be EWar resist in siege otherwise u can t defend yourself vs BS.

Why should just Motherships be able to gank everything around. I want a better tracking/exp velocity for Dreadweapons... I think is not that much expected

Haniblecter Teg
F.R.E.E. Explorer
The Initiative.
Posted - 2007.05.03 15:08:00 - [12]
 

Originally by: Gorgina
donno if this is just me or if its something i'm doing wrong

twice now when shooting ships in me phoenix the locking fails to target the ship.

Yesterday i locked a archon then entered siege, lost me lock as normal but then was unable to relock the ship, count down started but kept failing after 10 secs or so.

any ideas?




Why dont you post with your MC main?

mama guru
Gallente
Thundercats
Posted - 2007.05.03 15:16:00 - [13]
 

Edited by: mama guru on 03/05/2007 15:15:36
Edited by: mama guru on 03/05/2007 15:15:03
Edited by: mama guru on 03/05/2007 15:14:08
WOW? Anyone ever heard of the fact that you loose all targets if you enter siegemode?

Siege mode gives a -75% penalty to signature resolution or whatnot that affects your target speed. So you cant just lock it all up before you enter siege and fire away. This is a feature on ALL dreads, including the moros for you phoenix pilots out there.

I just thought you should know.
Edits: typo's and stuff.

ipaul
Amarr
S.A.S
Posted - 2007.05.03 15:58:00 - [14]
 

Originally by: mama guru
Edited by: mama guru on 03/05/2007 15:15:36
Edited by: mama guru on 03/05/2007 15:15:03
Edited by: mama guru on 03/05/2007 15:14:08
WOW? Anyone ever heard of the fact that you loose all targets if you enter siegemode?

Siege mode gives a -75% penalty to signature resolution or whatnot that affects your target speed. So you cant just lock it all up before you enter siege and fire away. This is a feature on ALL dreads, including the moros for you phoenix pilots out there.

I just thought you should know.
Edits: typo's and stuff.


you could try reading what i wrote, i know you lose lock when entering siege but i was unable to relock once in siege mode.

ipaul
Amarr
S.A.S
Posted - 2007.05.03 16:00:00 - [15]
 

Originally by: Haniblecter Teg
Originally by: Gorgina
donno if this is just me or if its something i'm doing wrong

twice now when shooting ships in me phoenix the locking fails to target the ship.

Yesterday i locked a archon then entered siege, lost me lock as normal but then was unable to relock the ship, count down started but kept failing after 10 secs or so.

any ideas?






Why dont you post with your MC main?


cause i have no chars in MC just CI or do i?


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only