open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked Solution for 'black screen flashing'/'show info'/video/crash problems ::BUILD: 2.09.3805::
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7

Author Topic

adanv'waya'hia'nvda
Caldari
Defenders Of The Third Coast
Posted - 2006.02.12 15:01:00 - [151]
 

Athlon 64 on a MSI nForce board. PowerColor ATI 9600XT AGP card. Sweet card, when things work. I've been getting the freezeups too, at inopportune moments, especialy when i'm gallivanting around .3 systems, it aint pretty! Did Rantor's patch, didn't help, so i've been tinkering around with the DirectX settings and decided to take the troubleshooting slider to the left two notches: disable all cursor and advanced acceleration settings. I think i've hit the jackpot. Cursor looks like crap and keeps disappearing, but it's working solid so far. All GPU enhancement settings are set to balanced and default. Fastwrite is ON, Sideband addressing is ON.

I've had problems on UT2004 with similiar problems, save the VPU recovery feature actually resets the display 75% of the time. The rest of the time I have to hit the panic button.

Bserem
Gallente
Center for Advanced Studies
Posted - 2006.02.12 15:30:00 - [152]
 

worked for my vaio with intel extreme graphics 855gme :)
thanks

PhoenixBlood
Posted - 2006.02.12 23:39:00 - [153]
 

THANKYOU RANTER

This fixed my Radeon Xpress 200M flicking Screen of death issues just by using resface fix found at the beginning of this thread for my Presario Compaq R4065e

Again thanks

PhoenixBlood {Hidden-Agenda }

James Augus
Posted - 2006.02.13 07:45:00 - [154]
 

Thank you for this workaround.

It made EVE work on my HP ZD5035NR (ZD5000 series) laptop running the ATI Radeon Mobility Xpress 200M.

Now it has another use besides Word. :)




Ryysa
Mission Fail
Posted - 2006.02.13 10:24:00 - [155]
 

<3
Eve doesn't crash every time i click on a portrait on my laptop anymore :)
Intel 915 graphics chipset... (it even runs at 20-40 fps... :o).

Glod Rocksmacker
Posted - 2006.02.13 10:46:00 - [156]
 

Edited by: Glod Rocksmacker on 13/02/2006 10:47:06
Ik ALMOST works for me too (Toshiba laptop with ATI Xpress 200M).

But now the 3d graphics are crooked (sometimes my ship looks flat and it disappears and appears randomly behind other objetcs). I'm a newbie so are there any options I can change on the client side to improve this?

Ray

Shadow Dancer
Posted - 2006.02.13 16:11:00 - [157]
 

Hi tried this resFace.stuff myself, yes it does work but I'm totally bloody fed up with CCP saying that it is always OUR fault with graphics screw ups. My graphics card is BRAND NEW, plus my PC is BRAND NEW!! They need to pull their bloody finger out and test out everything before getting us to apply new patches.

Thanks mate for all your help. Lets hope CCP get their act together and soon!!!!

Shaper Mnemos
Aliastra
Posted - 2006.02.14 07:26:00 - [158]
 

Glad I found this thread; I don't usually play from my laptop (Compaq v2000z AMD Turion/Radeon X200), maybe once a month or so... tonight is that one time. Black, flickering screen after logging in.

After copying the older resface.stuff, all is well.

MB

Vailan
Caldari
Posted - 2006.02.17 06:31:00 - [159]
 

Thanks guys, this worked brilliantly for me. I have an Intel Extreme graphics card which always crashed on show info or generating a portrait of any kind. I'm incredibly happy about this. Thanks again.

Clegg Aussie
Posted - 2006.02.17 10:55:00 - [160]
 

Hi I hope this is the right area for this question but after sending the dxdiag file to the support team they told me the graphics card is not supported but i have been playing the game for days with a few problems. I have tried this patch but it does not work. It all started when i was playing and decided to do another mission, when the picture tried to come up i got the blue screen,ever since then it will not load at all past the first picture, it shows the picture before connecting then it goes. I have a desk top comp on the same connection and it plays fine so must be this laptop. If anyone can help please it would be good as i have to cancell if i can not play on this laptop. Least to say I am super cheesed off as i was starting to get hooked but then this happens, just thought it strange i could play 4 12 days or so b4 this problem and now nothing, Please help my addiction

Sajukuna
Posted - 2006.02.17 11:07:00 - [161]
 

ok. i m hopeing one of yall could help me. i got the Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family. (think it upgraded) any how i can play for a bit and what not. but at time (randomly) my game/computer restarts for no reason. i know it not a virus and i know i the game because i ve play other game to test this and ran like 10 different scans. any ideas how to fix this?

Vailan II
Posted - 2006.02.17 19:44:00 - [162]
 

Originally by: Sajukuna
ok. i m hopeing one of yall could help me. i got the Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family. (think it upgraded) any how i can play for a bit and what not. but at time (randomly) my game/computer restarts for no reason. i know it not a virus and i know i the game because i ve play other game to test this and ran like 10 different scans. any ideas how to fix this?


Read the first post and do what it says. I had the same problem as both of you above. The problem is fixed for me with no problems at all.

Bonaventure Augustus
Minmatar
Xone Trading Corp.
Posted - 2006.02.18 06:46:00 - [163]
 

I didn't even know XP had a blue screen of death until this little problem.

Thanks for the fix, downloading it now.

Theron Draconius
Doomheim
Posted - 2006.02.19 04:50:00 - [164]
 

ATI Radeon 9200

This fix did not work for me. My PC still reboots randomly, and every single time I'm near a projectile gun that's being fired. Any ideas?

Sajukuna
Posted - 2006.02.20 11:52:00 - [165]
 

Originally by: Vailan II
Originally by: Sajukuna
ok. i m hopeing one of yall could help me. i got the Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family. (think it upgraded) any how i can play for a bit and what not. but at time (randomly) my game/computer restarts for no reason. i know it not a virus and i know i the game because i ve play other game to test this and ran like 10 different scans. any ideas how to fix this?


Read the first post and do what it says. I had the same problem as both of you above. The problem is fixed for me with no problems at all.


I did do what the first post said and this is my problem after it. at first i couldn't even make a charactor. this is at random times during the game.

Ronaldod
Gallente
Foundation
Sons of Tangra
Posted - 2006.02.20 12:57:00 - [166]
 

Evo D530 with builtin Intel video. Replaced the files and it workedgreat.

SpaceCrawler
Posted - 2006.02.20 17:24:00 - [167]
 

Asus A5EB with Mobile Intel, and it works great

thanks for help

weard
Posted - 2006.02.22 16:32:00 - [168]
 

Man, you saved my life. It helps, I have all faces with integrated Intel 915 card (IBM T43, Centrino).

Katharina DeMatier
The X-Trading Company
RAZOR Alliance
Posted - 2006.02.23 01:34:00 - [169]
 

Edited by: Katharina DeMatier on 23/02/2006 01:36:11
Originally by: Theron Draconius
ATI Radeon 9200

This fix did not work for me. My PC still reboots randomly, and every single time I'm near a projectile gun that's being fired. Any ideas?




Same Problem

ATI Radeon X800, randomly crashes to Blackscreen, Screen tells me "No Signal"....

Only way ist the Reset-Button.

I wanna play :(


Newest Omega Drivers - Windows XP SP2 - All games except Eve are running perfect (WoW, DAoC, BF2, CoD2, FEAR; ....)

Mystara Zezima
Posted - 2006.02.23 15:24:00 - [170]
 

Edited by: Mystara Zezima on 23/02/2006 15:25:21
For those you who are suffering the RTD/BsoD's for which the OP's fix was originally posted then I suggest you follow his advice again after 'suffering' this latest patch from CCP.

The original fix is for 3796 > 3805 but I can confirm it also works for 3805 > 3807.

Cheers!

Maxpie
Metaphysical Utopian Society Explorations
Posted - 2006.02.24 15:41:00 - [171]
 

Does anyone know whether CCP plans to fix this problem. I'm not really sure I'm computer savy enough to do this "fix". CCP has been of no help, though at least they did respond, essentially telling me to go do that fix. For now, I'm playing fine on my 2 year old laptop, but cannot play on my 2 month old brand new desktop. If I know they are planning a fix in an upcoming patch, I'll just wait.

Texas Hawkeye
The Rainbow Bumper Sticker Crew
Posted - 2006.02.24 19:57:00 - [172]
 

Crying or Very sadThis isn't working for the new version.

Phish1
Sebiestor Tribe
Posted - 2006.02.25 08:32:00 - [173]
 

no luck with this fix in the latest patch, fix worked fine for me on version 3805, but 3807... im gatting really ****ed off, as i cant se peoples information, and in 0.0, i really need to be able to do that.

mabo
Posted - 2006.02.27 14:50:00 - [174]
 

thanks a lot it work, the game doesnt crash anymore , but i got a problem with the material in the game . like i can see my lower gun from the top of my ship preaty much i can see througth , but i can still see object material.so really i am at a lost here
now this issue happen with every solid object in the game were i can see throught it
now this is my question in order to fix it

A). does anybody think might be a corrupt hardware video memory module (take in account this is the only game that does it)
B.) should i turn off or power down the settings of my card to feature least setting usage
C.) am i S.O.l. were the game will never run perfect

adanv'waya'hia'nvda
Caldari
Defenders Of The Third Coast
Posted - 2006.02.27 17:24:00 - [175]
 

Edited by: adanv''waya''hia''nvda on 27/02/2006 17:30:48
Here are my settings for my Radeon 9600XT:
The current Omega Drivers are used in this config.

Anti-Aliasing: Application preference
Anisotropic filtering: Application Preference
Texture Preference: Quality
Mipmap Detail Level: High Quality
Wait for Vertical Sync: Always On
SmartShader: OFF
Direct3D Compatibilty Settings:
Support DXT Texture Formats: Enabled
Alternate Pixel Center: Disabled
AGP Bus Speed: 8x
Fast Writes: On
Sideband Adddressing: On
VPU recover: On
Reporting to ATI: Off
Monitor Resolution: 1024X768 @ 32Bit.
Rantor's Patch: Employed.
The Audio is disabled in the game.

These settings have chopped my FPS down to 60, but stability has returned and gameplay has become enjoyable once agian.

My impression is that there is a conflict between DirectX and the game's software, maybe texturing since we see alot of artifacts in the stations.

EDIT: Oh yeah, System Uptime as of this posting: 9 days, 2 Hours, 45 Minutes. Twisted Evil
I run SETI BOINC in the background, 100% CPU useage and it does not seem to affect my game one bit, until it wants to update, then my dialup goes to hell. Confused

Higgs Bosun
Minmatar
Staner Industries
Posted - 2006.02.27 18:43:00 - [176]
 

2 Months I have been putting up with being unable to view Show Info on any character in EVE. CCP didn't want to know as I had an unsupported graphics card. Maybe the support guys should try reading posts like this once in a while!

Many, many thanks

This post worked for the following system:

------------------
System Information
------------------
System Manufacturer: TOSHIBA
System Model: Satellite R10
---------------
Display Devices
---------------
Card name: Intel(R) 82852/82855 GM/GME Graphics Controller
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Intel(R) 82852/55 Graphics Controller

Pepsi Girl
Posted - 2006.02.27 21:10:00 - [177]
 

Funny story, i did all that and it didn't work. Whats kind of a kick in the pants is the problem was there was too much dust in my heat sink so there wasn't enough air to cool off my CPU chipset. Now it works fine.Embarassed

Dimitri H
Posted - 2006.02.28 01:45:00 - [178]
 

I hope the upcoming blood patch either fixes this, or at least is compatible with this work around..

This workaround fixed my crash problem on my laptop with the intel integrated 915 video..

MindFire
Caldari
Posted - 2006.02.28 07:24:00 - [179]
 

This is ridiculous. This game looked cool, so I thought I'd do the 14 day trial before buying it. Good thing I did. Yesterday I was able to play fine, but today I can't go for 10 minutes without CTDing, BSODing, or just having my screen go black. Not entirely true, at one point I ran for a good 2 hours, but I haven't been able to since then.

I've tried:
* Old Catalyst drivers (5.12) / New Catalyst drivers (6.02)
* Replacing resFace.stuff with 3796 version
* Disabling sound / updating audio drivers
* Terminating all background applications
* Cleaning all the dirt out of my case with compressed air
* Cranking up my CPU fan (variable speed Volcano)
* Running windowed / fullscreen
* Running memtest86, no errors
* Running surface scans on all harddrives, no errors
* Flashing BIOS to newest version

Judging by the age of this game I'd say that this problem is not going away any time soon. Though, I will still hold out hope for a while, since the game does look pretty good.

System specs:
Radeon 9500 Pro
Athlon 2100+
512MB RAM

Any suggestions?

Olleybear
Minmatar
I R' Carebear
Posted - 2006.03.02 00:48:00 - [180]
 

There appear to be 3 different ways for eve to crash:

1 - BSOD ( linked to in game sound )
2 - Black Screen of Death ( linked to gfx problems, happens more when there are more ships around, ex. gang of 9 in a lvl 4 angel extrav )
3 - CTD or crash-to-desktop ( appears linked to network problems )

To fix #1, the BSOD on my machine, I had to turn off ingame sound. Once I did that, I havn't had one single BSOD. Alot of people have had this work for them to get rid of that aspect of crashing. Others have went out and bought new sound cards to replace their onboard sound to fix this. ( yes, this is like playing half a game, I dont like it anymore than you )

To fix #2, Black Screen of Death, alot of people replace the res.Facestuff file as shown in the 1st post. It doesn't work for me. But what seems to help me, but not get rid of the problem, is to ctrl-alt-dlt, right click eve.exe and set its priority to above normal. I still get the BlackSOD, but not as often.

To fix #3, CTD, other than making sure you aren't playing wirelessly, or at least playing wirelessly with very good signal strength, and making sure you have the correct network drivers installed, theres not a whole lot that can be done. You need a very good low latency network connection( getting broadband will help if its with a good ISP ), and even then, we still have the route to Tranquility to contend with. A traceroute for me reveals that as soon as I leave the USA and hit the 1st router in London on Level3.nets backbone, I have response times in the triple digits. Theres nothing we, as the user, can do about this.

This has been my experience so far to help deal with Eve stability.


Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only