open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked asus eee slate ep121 graphics card restarts
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Pent'nor
Posted - 2011.08.22 19:30:00 - [1]
 

I installed eve onto an usb flash drive and got it to run on the asus eee slate ep121. i love playing eve on a slate/tablet, however, there does seem to be one problem. The graphics card restarts every time i leave a station or gate jump. Windows7 auto restarts it and im back to playing eve, so it really only adds a few extra seconds of black screen after a gate jump. Not a huge problem, but sorta annoying. Has anyone figured out how to fix this? It may be a memory problem or eve doesn't like the graphics card, but i'm hoping for a workaround.

Computer Specs: ASUS EEE Slate ep121
Dual Intel Core i5 i5-470UM / 1.33 GHz
2GB RAM
32GB Flash memory
Dedicated Video memory 64 megs
Total available graphics memory 758 megs
Windows 7 64-bit SP1
DirectX 11

EVE SETTINGS: Optimized for memory, performance, quality all have the same error and turning everything to low/off still gives the error.

Event Viewer Error Message:
Display driver igfx stopped responding and has successfully recovered.

Tray Icon Popup Error Message:
Display driver stopped responding and has recovered
Display driver Intel Graphics Accelerator Drivers for Windows 7(R) stopped responding and has succesfully recovered.

Pent'nor
Posted - 2011.08.25 02:00:00 - [2]
 

I have seen many posts about this topic for many different games. After awhile of try/fail with things people have posted, I started trying to install any intel graphics driver to see if it would work. It ended up that one of them did work for me, but only with certain settings. I don't think this will work for anyone not using an asus eee slate ep121, but this is what I am using now.

1. Go to intel downloads and grab the "Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family"
http://downloadcenter.intel.com/Default.aspx?lang=eng

Graphics->Laptop Graphics Controllers->Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
The Version I got was 8.15.10.2413

2. Install it, even if it says you are running a newer version.

3. Right click the desktop and goto graphic properties, then go to the 3D tab, checkbox the custom settings and set

Texture Quality -> Performance
Anisotropic Filtering -> 2x
Vertex Processing -> Enable Software Processing
Vertical Sync -> ON

4. Next you will probably want to turn off/low all the graphic settings in eve online for a test run and restart the application. You can then turn them back on depending on how much graphics lag you are seeing. I personally just leave them all turned off/low.


The driver that I was using (the one that didn't work) was "Intel HD Graphics V8.15.10.2361" This is what windows 7 installed for me when I got the computer.

I would not recommend trying to install random video drivers like I did because you can get yourself into trouble, but this is what I did. I can now start eve online, undock, and gatejump without that darn error or having to disable the service that produces the error bubble.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only