open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked Before and after Incarna
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Ulair Memmet
ORIGIN SYSTEMS
Posted - 2011.06.22 09:59:00 - [1]
 

Edited by: Ulair Memmet on 22/06/2011 10:00:36
Edited by: Ulair Memmet on 22/06/2011 10:00:06
ATI Radeon HD 5600
intel i5
Ubuntu 11.04

Before incarna:
lowest graohics:
about 60 fps in station (with environment loaded)
about 30-40 fps outside

After incarna:
lowest graphics:
about 4-6 fps in station (WITHOUT station environment) captains-quarters crash my game
about 2-4 fps outside

unplayable Sad

Whatever CCP did to "improve" the code, they sacrificed alot of performance for it. Long lives modern programming

I've had similar numbers when using windows. All framerates dropped, but the game is still playable with highest graphics at least. And of course super-playable with lowest.

Bruce Blacky
Minmatar
Blacky Invention Research Development YinYang
Posted - 2011.06.22 11:31:00 - [2]
 

this might be related that u have an ATI graphics card?


I run ubuntu 11.04 64-bit, quad core cpu (intel q6600 i think), 4 GB RAM, wine 1.3.22 and a nvidia GeForce 8600 GT on an asus p5q pro mobo.

I can run the game and even load CQ, but have graphics ****ches (like wiered snow effect). I can also run multiple clients.
But i have disabled loading station environment.

I know that the nvidia drivers are....poor...to stay polite.

Hoping that there will be beter drivers soon.

cheers

Seth Karas
Posted - 2011.06.22 15:07:00 - [3]
 

Bruce, you think Nvidia drivers are crappy? You should be happy you haven't seen ATI's...

I've got Radeon HD 5600 and after latest patch it's unplayable for me too..

Tythihoz
Minmatar
Posted - 2011.06.22 15:16:00 - [4]
 

I've got a Q6600,. 4GB Ram & 8800 GT.
And I can run two clients smoothly in space, FPS is lowered some.
I've still got to relaunch my X-session to see if I've got too much eating up resources in the background.

It's easy to get accustomed to having 3 chars on at all times. But with two in space and one in CQ it's quite ok.
I did have two in CQ simultaneously but that slowed my comp down a wee bit too much.

I have still got to try this in windows at some point.

Ravow
Minmatar
Cosmic Encounter
Mayhem.
Posted - 2011.06.28 03:10:00 - [5]
 

Edited by: Ravow on 28/06/2011 03:11:02
Same problem :

ATI Radeon HD 4870
AMD X6 1055T @ 4200Mhz
16GB of old DDR2-800 a bit OC
Funtoo Linux, Kernel 3.0.0-rc4 Patched for Catalyst, GCC 4.6, xorg 1.10.1

Incursion with Gallium3D+r600g : 50-60 fps (vsync equivalent = on), one CPU core at +-50%
Incarna with Catalyst 11.06 (required for SM3) : 5-12fps (vsync equivalent off), one CPU core topped a 100%

And a lot of :
xme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error received from GLSL shader #56:
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Vertex shader(s) linked, fragment shader(s) linked.
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error received from GLSL shader #59:
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Vertex shader(s) linked, fragment shader(s) linked.
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error received from GLSL shader #63:
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Vertex shader(s) linked, fragment shader(s) linked.
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error received from GLSL shader #66:
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Vertex shader(s) linked, fragment shader(s) linked.
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error received from GLSL shader #70:
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Vertex shader(s) linked, fragment shader(s) linked.
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error recei

Maybe this need some investigation.

Ravow
Minmatar
Cosmic Encounter
Mayhem.
Posted - 2011.06.28 16:35:00 - [6]
 

I have started eve with WINEDEBUG=d3dx9,d3d_shader to see if I can see where the big fps drop is (if it's an error or something like that.)

I did not find anything interesting by reading the log. I have linked them in case someone else want to see them.

267M eve.log
844K eve.log.bz2
212K eve.log.lrz

Ben AdonKar
Minmatar
LifeLine Solutions
Posted - 2011.07.01 21:30:00 - [7]
 

Originally by: Ravow


...

And a lot of :
xme:d3d_shader:print_glsl_info_log Error received from GLSL shader #56:
fixme:d3d_shader:print_glsl_info_log Vertex shader(s) linked, fragment shader(s) linked.

...

I have started eve with WINEDEBUG=d3dx9,d3d_shader to see if I can see where the big fps drop is (if it's an error or something like that.)

I did not find anything interesting by reading the log. I have linked them in case someone else want to see them.



also getting a lot of these errors, as well as

fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.

running fglrx 11.6, wine 1.3.23 on x86_64 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ with a HD4670 for the time being.

tested various settings to no effect.
tested various fglrx and wine combinations to no effect.

since nothing brought my fps above meager 10% of pre-Incarna levels and also many windows users are complaining about a sharp drop in gfx performance l can only assume that there is only one bug, and this is Incarna itself.

hope there will be a work-around in wine soon.

Ben AdonKar
Minmatar
LifeLine Solutions
Posted - 2011.07.02 18:47:00 - [8]
 

CCP CSM special summit

quote out of CSM statement:

...

"Captain's Quarters: We discussed the hardware and lighting issues within the CQ and we were satisfied that they were being addressed. We were pleased when Torfi announced that the current "Disabled Incarna Door" will be replaced with an environment that will provide similar functionality and performance to the pre-Incarna Hangar, and this environment will be available until Incarna performance is similar to pre-Incarna performance. While the final details and timelines have not been worked out, ships will once again spin all over New Eden."


...

________________________________________

good to read. odd thing is, that fps are sometimes significantly higher on my setup, mostly when changing settings and/or undocking. they can peak at 50% of pre-Incarna levels, which is bliss compared to regular 10%. also load and temperature are at former levels then. this effect is gone with any relog though. if there would be any means to keep it that way via patch or settings it would be just great.

Ravow
Minmatar
Cosmic Encounter
Mayhem.
Posted - 2011.07.04 02:16:00 - [9]
 

The problem is that the low fps... We get it IN SPACE...


Ben AdonKar
Minmatar
LifeLine Solutions
Posted - 2011.07.04 19:41:00 - [10]
 

Originally by: Ravow
The problem is that the low fps... We get it IN SPACE...




should have clarified that the second part refers to in space performance as well. sorry, my bad. so sometimes when l undock the fps go way up. usually l do not use CQ at all, tested it in this case though. and once fps are up in space, they are way higher in CQ as well. other posts in the Incarna feedback thread indicated a lighting problem. so my estimate was that any fix by CCP would also affect in space fps significantly.

in any case there seems to be a short term solution as l had hoped, amd open source drivers way to go. will give it a try :)


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only