open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked Captain's Quarters visual glitches
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Dhaul
Agent-Orange
Nabaal Syndicate
Posted - 2011.06.22 01:09:00 - [1]
 

Edited by: Dhaul on 22/06/2011 01:21:28
Just curious if anybody else is having these problems and whether there's a fix.

Incarna seems to run fine so far, but I have a few texture glitches in my CQ. A few items appear as solid black textureless shapes, including my pod (the "open pod" that is), the couch, coffee table, and a few other random items. Additionally, my mouse turns into a white block when I click & drag.

I'm running NVIDIA graphics on Arch Linux 64bit with Wine version 1.3.19

Legacy Nu
Gallente
Posted - 2011.06.22 04:29:00 - [2]
 

I've run into the same issue. No amount of fiddling with graphics settings inside or outside of the game seems to help.

I am also running Nvidia graphics, though with Ubuntu 10.04 and wine version 1.3.21

jansaell
Gallente
Phoenix Industries
Saints Amongst Sinners
Posted - 2011.06.22 06:44:00 - [3]
 

I have 2 small problems with the Quarters.

The issu mentioned above, that the cursor is a white box and not a cursor.

I have also a small problem with white small dots all over the textures. Lowering the Shader quality and Textture and LOG quality made it almost go away.

Yielia Vhae
Posted - 2011.06.22 07:11:00 - [4]
 

Edited by: Yielia Vhae on 22/06/2011 07:14:15
Originally by: jansaell
I have 2 small problems with the Quarters.

The issu mentioned above, that the cursor is a white box and not a cursor.

I have also a small problem with white small dots all over the textures. Lowering the Shader quality and Textture and LOG quality made it almost go away.


I'm having the same issue with the white dots on all textures. I did have an issue where my characters skin was neon green, but updating Wine from 1.2.2 to 1.3.15 fixed the skin color issue.

Also, I turned down texture and shader quality and it had no effect on my white dots / texture fuzz.

AMD Phenom II X4 Quad Core
8GB DDR3
GeForce GTX 460 1GB
Asus M4A87TD EVO
Ubuntu 11.04 64-bit
Wine 1.3.15

Legacy Nu
Gallente
Posted - 2011.06.22 18:56:00 - [5]
 

As was mentioned in another thread, setting post-processing to High gets rid of the white flicker, and definitely improves the FPS.

My settings:
resource cache - enabled, HDR - disabled, Post-proc - high, shader - low, texture - medium, LOD - medium, shadow - disabled, interior effects - medium.

I still get a white box whenever I click and drag though.

Avrien
Gallente
Center for Advanced Studies
Posted - 2011.06.22 19:07:00 - [6]
 

Edited by: Avrien on 22/06/2011 19:15:36
Edited by: Avrien on 22/06/2011 19:13:48
I get the white block whenever I click or hold any mouse button. Then it goes back. I get the dots all over and other anomalies probably when I have graphics set to the Performance level. I get solid everything(That I can see) when I Have it on Quality. but it then has Yellow skin on parts of the body like the hands and under the clothing.

Ubuntu 11.04
Wine? not sure which version. Probably 1.3 something. The newest one I'm aware of.
6600 intel quadcore
Gigabyte GeForce 8800GT 512mb card.

Turning Interior Effects down also helps with the white lines.

And I turn into a walking mohawk when I went from quality to performance. still figuring which setting will reverse it.(Shader quality!) Shader quality high gives yellow skin problems. And low makes me potentially invisible except my hair and or other objects potentially. Changing back and forth can unjog it.

Altair Raja
Minmatar
Colonial Marines EVE Division
Posted - 2011.06.23 13:58:00 - [7]
 

I spent 5 minutes walking around the CQ, (only logged to update the skill queue) but had same problem as Dhaul with textures. Pod, couch, etc was all fine though.

Ubuntu 11.04 64x, Gnome 3 Shell
nVidia
wine 1.3.22

Also do all my patching/lauching from terminal if it matters, run all my eve clients in fullscreen, while all the wines are windowed

Roley Rayl
Posted - 2011.06.26 03:29:00 - [8]
 

I too was having the texture issues, set post processing to high and they're gone. I do still have the white box when I click and drag, and the mirror doesn't work. Other than that, it's much better.

I have a GTX 560 Ti , Ubuntu 11.04 "Natty", and Wine 1.3.23.

M2AU
Posted - 2011.06.27 15:27:00 - [9]
 

Originally by: Avrien
Edited by: Avrien on 22/06/2011 19:15:36
Edited by: Avrien on 22/06/2011 19:13:48
I get the white block whenever I click or hold any mouse button. Then it goes back. I get the dots all over and other anomalies probably when I have graphics set to the Performance level. I get solid everything(That I can see) when I Have it on Quality. but it then has Yellow skin on parts of the body like the hands and under the clothing.

Ubuntu 11.04
Wine? not sure which version. Probably 1.3 something. The newest one I'm aware of.
6600 intel quadcore
Gigabyte GeForce 8800GT 512mb card.

Turning Interior Effects down also helps with the white lines.

And I turn into a walking mohawk when I went from quality to performance. still figuring which setting will reverse it.(Shader quality!) Shader quality high gives yellow skin problems. And low makes me potentially invisible except my hair and or other objects potentially. Changing back and forth can unjog it.


I also got that yellow skin bug, until I upgraded to WINE 1.3 through the WINE Team PPA for Ubuntu. Check your WINE version with wine --version (I assume).

Styrian Golding
Amarr
Posted - 2011.07.29 00:22:00 - [10]
 

I'm also getting the white square in the CQ when pressing the mouse. Still no fix..

Talis Mahn
Cotton Buds
Posted - 2011.07.30 16:48:00 - [11]
 

Ubuntu 10.10
wine-1.3.25
Nvidia driver 275.19
AMD 6000+ X2
770T-C35 (MS-7388) with 6GB RAM
Asus Geforce GTX 560 1GB

I still get the white box in CQ but I can live with that for the time being. I had an issue with CQ not rendering properly until I set the following in EVE:

Anti-Aliasing: Disabled
Shadow Quality: Disabled
Interior Effects: Medium

Maybe I should have left well enough alone with my old 8800GT. ;) The joys of hardware upgrades in Linux!


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only