open All Channels
seplocked Macintosh
blankseplocked Incarna - First Launch - Be patient!
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: [1] 2

Author Topic

Elesentra
Gallente
Pawnstars INC
Posted - 2011.06.21 13:22:00 - [1]
 

I've downloaded and installed the Incarna patch and launched EVE.

Want to warn fellow Mac players that the first time you run Incarna, it takes a fair while to launch, and you will see no hint that it is launching on your Mac.

So, be patient. Click on the EVE icon then go make some tea or something.

I think what it is doing is moving the multi-Gigabyte EVE preferences out of ~/Library/Preferences/ to ~/Library/Application Support (which is where it ought to be so kudos to CCP), but this takes it a long time.

I force-quit EVE on my laptop thinking something had gone wrong. That broke it, it won't relaunch so I had to use Time Machine to get it back. On my iMac, I was more patient (and it did the job a lot quicker anyway), and it launched fine after 2-3 minutes of hard-disk chatter.

Shroomazon
Shadows Of Death
Posted - 2011.06.21 14:08:00 - [2]
 

Where abouts did you get the update from?
I wouldn't mind starting downloading it now

Elesentra
Gallente
Pawnstars INC
Posted - 2011.06.21 14:19:00 - [3]
 

Edited by: Elesentra on 21/06/2011 14:19:19
I got it from here:

http://content.eveonline.com/mac/evepremiumpatch267203-271273-mac.tgz

Shroomazon
Shadows Of Death
Posted - 2011.06.21 14:22:00 - [4]
 

Nice one,
Cheers :)

Elesentra
Gallente
Pawnstars INC
Posted - 2011.06.21 14:40:00 - [5]
 

Edited by: Elesentra on 21/06/2011 14:39:53
Just to make this clear - you see NOTHING to suggest EVE is running. No dot next to EVE in the Dock, no splash screen. If you're lucky, you'll hear disk chatter, otherwise you get no warning at all that EVE is busy doing critical file updates.

My laptop needed 8 minutes of this before the Incarna Splash screen appeared and EVE launched.

My iMac needed 3 minutes.

So BE PATIENT.

Shroomazon
Shadows Of Death
Posted - 2011.06.21 14:51:00 - [6]
 

Clients booted up for me now.
It's got to where you need to scroll down to accept the EULA, though nothing is showing for the EULA and I can't scroll down.
Probably waiting for the dbs or TQ to be online I suppose?

Elesentra
Gallente
Pawnstars INC
Posted - 2011.06.21 14:53:00 - [7]
 

That's what I got when I interrupted the client. Had to wind back and re-install it....

Shroomazon
Shadows Of Death
Posted - 2011.06.21 14:56:00 - [8]
 

I duplicated before the patch so I should be ok :p

Jimmy Rainor
Posted - 2011.06.21 16:15:00 - [9]
 

Elesentra get hired by CCP for Mac-HR related work...

and ty for the nice, easy and "cut to chase" information ^^


*thumbs up*

Rees Noturana
Red Rock Mining Company
Posted - 2011.06.21 16:42:00 - [10]
 

You saw the EULA after you reinstalled?

Rees Noturana
Red Rock Mining Company
Posted - 2011.06.21 16:54:00 - [11]
 

Renamed folder at "<user>/Library/Application Support/EVE Online/" to something else. This is the file created by the Incarna test versions on Singularity and Duality.

Restarted Incarna and waited for all the old preferences files to be copied over. After all those files were copied Incarna started up without a EULA request and using my most recent preferences.

I have shells of the old EVE client that all had their own preferences folders. I tried using one but the preferences and login info for the first account I tried came up. I can use the terminal command 'open -n /Applications/EVE\ Online.app' to get a second instance running but since they'll be sharing files I can't tell what will happen until the server is up and running.

Of all the bugs and posts I've made this is the one issue that the Mac users really needed addressing.

Seamus Donohue
Gallente
Posted - 2011.06.21 17:05:00 - [12]
 

Originally by: Elesentra
That's what I got when I interrupted the client. Had to wind back and re-install it....

So, if I'm seeing this...

http://img857.imageshack.us/img857/1686/macincarnatranquility.jpg

...then that means I need to re-install? Do I have that right?

Rees Noturana
Red Rock Mining Company
Posted - 2011.06.21 17:09:00 - [13]
 

I didn't reinstall. I had an EVE Online folder in Application Support from running the test versions and I think they moved some of the configs around. I renamed that folder and let it copy the old Incursion preferences folder and I no longer saw the empty EULA.

I'm not sure what happens with a fully clean install without existing prefs or app support folders.

Seamus Donohue
Gallente
Posted - 2011.06.21 17:14:00 - [14]
 

Okay, what I'm going to try, then, is wiping out the contents of "Application Support"/"EVE Online" and replacing it with a copy of the contents of my old "Preferences"/"EVE Online 1" folder (minus chatlogs and gamelogs). I'll post here to say how that goes.

Rees Noturana
Red Rock Mining Company
Posted - 2011.06.21 17:18:00 - [15]
 

I'd just rename the App Support version and let the client do the copying. Things may have moved.

Seamus Donohue
Gallente
Posted - 2011.06.21 17:23:00 - [16]
 

Originally by: Seamus Donohue
Okay, what I'm going to try, then, is wiping out the contents of "Application Support"/"EVE Online" and replacing it with a copy of the contents of my old "Preferences"/"EVE Online 1" folder (minus chatlogs and gamelogs). I'll post here to say how that goes.
Okay, that worked. I'm no longer confronted with a blank EULA.

This is going to be a major problem, though for new Mac EVE players.

Manssell
Posted - 2011.06.21 17:24:00 - [17]
 

Is the full client up for download yet? I just tried it and it was showing as a 4.9 gig file and I thought the new one was around 6ish. Just got a new macbook pro yesterday (No not for incarna, just a really happy coincidence!) and wanted to start the fresh install as soon as I could.

Seamus Donohue
Gallente
Posted - 2011.06.21 17:29:00 - [18]
 

Edited by: Seamus Donohue on 21/06/2011 17:29:40
Originally by: Manssell
Is the full client up for download yet? I just tried it and it was showing as a 4.9 gig file and I thought the new one was around 6ish. Just got a new macbook pro yesterday (No not for incarna, just a really happy coincidence!) and wanted to start the fresh install as soon as I could.
I got the download link from http://games.chruker.dk/eve_online/server_status.php

Nemesios
Amarr
Viziam
Posted - 2011.06.21 17:46:00 - [19]
 

hi,
there is a strange thing, I do not see the password I type.

Manssell
Posted - 2011.06.21 17:47:00 - [20]
 

Originally by: Seamus Donohue
Edited by: Seamus Donohue on 21/06/2011 17:29:40
Originally by: Manssell
Is the full client up for download yet? I just tried it and it was showing as a 4.9 gig file and I thought the new one was around 6ish. Just got a new macbook pro yesterday (No not for incarna, just a really happy coincidence!) and wanted to start the fresh install as soon as I could.
I got the download link from http://games.chruker.dk/eve_online/server_status.php


Thanks, but their link for the full client just took me back to the eve download page which has the old version still I think.

Seamus Donohue
Gallente
Posted - 2011.06.21 18:48:00 - [21]
 

Edited by: Seamus Donohue on 21/06/2011 18:51:36
Originally by: Manssell
Thanks, but their link for the full client just took me back to the eve download page which has the old version still I think.
I used this link to get the patch: http://content.eveonline.com/mac/evepremiumpatch267203-271273-mac.tgz

Elesentra
Gallente
Pawnstars INC
Posted - 2011.06.21 19:17:00 - [22]
 

Originally by: Nemesios
hi,
there is a strange thing, I do not see the password I type.



I don't either.

And the login-screen animation is jerky for me unless there happens to be a window up (for example, if the "The server isn't currently accepting connections" window is displayed, then animation goes smooth)

Terenoro
Posted - 2011.06.21 19:50:00 - [23]
 

Ok im gunna be honest....I dont ****in understand how to install this new patch for Incarna?!! It wont do it automatically on steam so I have downloaded it again seperatley and downloaded the patch from the link at the beginning of this topic.....still nothing and dont know how to install it...****in me right off!! Plz tell me how to sort this!! Evil or Very Mad

xSnakeIIIx
Caldari
Caldari Provisions
Posted - 2011.06.21 20:07:00 - [24]
 

I have installed the new patch but i cant insert the password, when i try, it make a sound and no char appear why?

Nemesios
Amarr
Viziam
Posted - 2011.06.21 20:18:00 - [25]
 

Now the client say 0 players !
But.. after a start server in 229 secondes and a checking status
Not accepting connections :(

argh

Terenoro
Posted - 2011.06.21 20:26:00 - [26]
 

Mine just says incompatible version....What do i need to download etc. Im completely lost with this! Seriously losing it to!

Vincent Athena
Posted - 2011.06.21 20:29:00 - [27]
 

All I did was click on the link above, wait for a download, click on the file I got and followed instructions.

I did remove the "eve online" folder from application support, the one n made by the sisi build.

It came right up, no long wait, no EULA to accept. The password does not show as its typed.

Talon White
Posted - 2011.06.21 20:42:00 - [28]
 

I picked this up from an E-Uni forum:

Possible gotcha for Mac users:

I made a backup of Eve, settings and prefs and tried installing the Incarna patch and hit this:

- CCP finally decided to use ~/Library/Application Support/EVE Online, instead of ~/Library/Preferences/EVE Online. First run of Incarna copies prefs over to the new path, (*does not delete the old ones*) so it might take a bit longer.
- I had replaced the default Arial.ttf and Arialuni.ttf in the EVE Online.app bundle with the Mac OS X ones, so I could properly see hi-ASCII and other special chars in EVE. The patch removed these two files and *did not* replace them with CCP ones, so I got the blank EULA issue on startup. Deleted the *new* preferences/app support folder and re-copied the font files into the bundle. This fixed the blank EULA issue.

So:
- If the final patch is unchanged, the old preferences folder will have to be deleted manually.
- If you "fixed" the fonts, the patch breaks it for you. Backup the fonts from the bundle before patching.

Talon White
Posted - 2011.06.21 20:44:00 - [29]
 

BTW - we ain't goin' live before 23:30 anyway Confused

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1532385

I'd wait till then - a patch ought to resolve any 'font' issues.

Hussani Black
Gallente
Alpha Prime Industrial
Posted - 2011.06.21 20:57:00 - [30]
 

So in other words, It's in my best interest to just delete EVE from my mac and download EVE and Incarna all over again - yes or no?


Pages: [1] 2

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only