open All Channels
seplocked Macintosh
blankseplocked Unable to get past splash screen on new steam install
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Frederic LeFrench
Gallente
lieJOIFAUFEIHAUCAExa
Posted - 2011.06.13 13:45:00 - [1]
 

I am unable to launch the Mac client as installed by Steam.

Despite having Steam *verify* the integrity of the installation, (cache and/or settings,) the game won't get past the initial (rectangle) splash window. Otherwise the Steam interface considers the game installed and "ready to play".

I was left impotent at the task for some hours despite trying out a myriad of plausible solutions until I then updated Python (on Snow Leopard,) after which most of my troubles went away. Finally it seems I've got some display or graphics issues left over, and yet my ingenuity is now all-out-of-minutes! :)

The following log entries seems most poignant (to me):

0002:trace:module:GetModuleFileNameA C:\Program Files\CCP\EVE\eve.exe
0004:fixme:macdrv_gdi:MACDRV_DC_BitBlt No dest surface.
Probably trying to draw to a window, which isn't supported currently.
0004:trace:module:GetModuleHandle16 (USER)
0004:fixme:ole:CoCreateInstance no classfactory created for
CLSID {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc}, hres is 0x80040154
0004:fixme:macdrv:MACDRV_DestroyWindow (10022): stub
0004:trace:module:CreateProcessA
app "C:\\Program Files\\CCP\\EVE\\bin\\ExeFile.exe"
cmdline "\"C:\\Program Files\\CCP\\EVE\\bin\\ExeFile.exe\" /nosplash /noconsole "
0004:err:process:PROCESS_Create Failed on waiting for process_info 0x102
0004:trace:module:CreateProcessA
app "C:\\Program Files\\CCP\\EVE\\bin64\\ExeFile.exe"
cmdline "\"C:\\Program Files\\CCP\\EVE\\bin64\\ExeFile.exe\" /nosplash /noconsole "
0004:trace:module:GetModuleHandleExA (0x02, "mscoree.dll", 0x8e2bdc)

Model Name: MacBook (Aluminum Unibody)
Model Identifier: MacBook5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Disk space: 70+ GB free on /

(bug report no. 112755)

A full client install (download from eve site directly) has worked fine before; but this one (from Steam) won't.
Any suggestions?

Frederic LeFrench
Gallente
lieJOIFAUFEIHAUCAExa
Posted - 2011.06.13 20:54:00 - [2]
 

Presuming there might've been a conflict with files from an older (non-Steam) installation, I uninstalled the game, nuked "~/Library/Application Support/Steam/SteamApps/common/eve online", as well as "~/Library/Preferences/EVE Online Preferences", and re-installed the game (through Steam); now, not only does it load but it also wants to run a 2 GB update!

Looks like the Steam install is (much) older than the CCCP site download so perhaps that's why the two didn't play well together.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only