open All Channels
seplocked Macintosh
blankseplocked Client crashing while switched out from fullscreen
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Raskens
Posted - 2011.06.01 09:12:00 - [1]
 

Suddenly (i.e. post-1.6 patch), I can no longer switch from fullscreen to do other things without crashing the client.

Used to be I could run fullscreen, switch to other programs for a bit (aka while afk-hauling) and then come back to fullscreen.

Post-patch I run fullscreen, activate autopilot and switch out to do other things. Everything looks fine, EVE-icon is in the list and I can switch to it. But suddenly it's just gone, silently and the client is nowhere to be found.

I've played around abit and it seems I can sit in station forever while switched, nothing happens. But as soon as I'm in space and jumping across systems in the background while switched out the client crashes.

Anyone else experiencing this?

MacBook 2008, OS X 10.5.8

Slatekka
Posted - 2011.06.01 23:05:00 - [2]
 

Edited by: Slatekka on 02/06/2011 00:18:52
Edited by: Slatekka on 02/06/2011 00:18:19
Same exact thing is happening to me. I am auto-piloting through Empire and alt-tabbed watching youtube videos in fullscreen. After some amount of time EVE client crashes. Sometimes with a crash warning from Windows, sometimes the same mysterious disappearance of the client.

The error code said something about a something trinity module. If I get the error again I will post the full text.

edit:
My system specs:
OS Name Microsoft Windows 7 Home Premium
Version 6.1.7600 Build 7600
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name VOID
System Manufacturer NVIDIA
System Model NFORCE 780i SLI
System Type X86-based PC
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz, 3166 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD P5P, 5/30/2008
SMBIOS Version 2.4
Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB
Total Physical Memory 2.75 GB
Available Physical Memory 1.86 GB
Total Virtual Memory 5.50 GB
Available Virtual Memory 3.98 GB
Page File Space 2.75 GB

GFX Card:
NVIDIA System Information report created on: 06/01/2011 20:17:13
[Display]
Operating System: Windows 7 Home Premium, 32-bit
DirectX version: 11.0
GPU processor: GeForce GTX 260
Driver version: 260.99
CUDA Cores: 216
Core clock: 576 MHz
Shader clock: 1242 MHz
Memory clock: 999 MHz (1998 MHz data rate)
Memory interface: 448-bit
Total available graphics memory: 2047 MB
Dedicated video memory: 896 MB GDDR3
System video memory: 0 MB
Shared system memory: 1151 MB
Video BIOS version: 62.00.50.00.50
IRQ: 16
Bus: PCI Express x16

[Components]
nvui.dll 7.17.12.6099 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdsync.exe 7.17.12.6099 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdplcy.dll 7.17.12.6099 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdbat.dll 7.17.12.6099 NVIDIA User Experience Driver Component
nvxdapix.dll 7.17.12.6099 NVIDIA User Experience Driver Component
NVCPL.DLL 7.17.12.6099 NVIDIA Compatible Windows Vista Display driver, Version 260.99
nvCplUI.exe 3.4.772.04 NVIDIA Control Panel
nvWSS.dll 6.14.12.6099 NVIDIA Workstation Server
nvViTvS.dll 6.14.12.6099 NVIDIA Video Server
NVSTVIEW.EXE 7.17.12.6099 NVIDIA GeForce 3D Vision
NVSTTEST.EXE 7.17.12.6099 NVIDIA 3D Vision Test Application
NVSTRES.DLL 7.17.12.6099 NVIDIA 3D Vision Module (0)
NVMCTRAY.DLL 8.17.12.6099 NVIDIA Media Center Library
nvDispS.dll 6.14.12.6099 NVIDIA Display Server
PhysX 09.09.0408 NVIDIA PhysX
NVCUDA.DLL 8.17.12.6099 NVIDIA CUDA 3.2.1 driver
nvGameS.dll 6.14.12.6099 NVIDIA 3D Settings Server

Slatekka
Posted - 2011.06.02 00:07:00 - [3]
 

Edited by: Slatekka on 02/06/2011 00:09:53
Well this time was a different module, but here is the error windows gave me:

Problem signature:
Problem Event Name: BEX
Application Name: ExeFile.exe
Application Version: 6.44.26.2931
Application Timestamp: 4dda9d38
Fault Module Name: StackHash_0a9e
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 00000000
Exception Offset: 00000000
Exception Code: c0000005
Exception Data: 00000008
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

The bolded section seems to be the type of error. BEX means Buffer Overflow Exception. I hope this helps in determining a fix on CCP's or our end.

Slatekka
Posted - 2011.06.02 00:13:00 - [4]
 

Got another error code, just a few moments ago:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ExeFile.exe
Application Version: 6.44.26.2931
Application Timestamp: 4dda9d38
Fault Module Name: _trinity_deploy.dll
Fault Module Version: 6.45.26.3918
Fault Module Timestamp: 4ddd263c
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 001b8d41
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


The last error was after being alt-tabbed for probably 30 minutes or so (enough to go 50 jumps auto pilot in a mostly stock Condor.). This second error was about 3 minutes after entering space and starting auto-pilot and alt-tabbing.

Jinn Rho
Posted - 2011.06.02 03:49:00 - [5]
 

Edited by: Jinn Rho on 05/06/2011 18:51:28
Edited by: Jinn Rho on 05/06/2011 18:36:54
I am receiving a similar crash, slightly different.

Same as OP, once I (Command+Tab) out to watch some youtube or do other tasks while AP after a few minutes the screen will interrupt into a blackscreen with the EVE crosshair pointer, unable to do anything. Only way to get out of it is to (Command+Tab) again, where a short 1 second error script/code shows up with a yes/no button that I have to click in 1 second before it disappears, to which the EVE client then closes.

Quite a serious bug that didn't happen pre-patch.

Alpine 69
Rubbish Superheroes
Posted - 2011.06.05 13:25:00 - [6]
 

Edited by: Alpine 69 on 05/06/2011 13:37:32
Edited by: Alpine 69 on 05/06/2011 13:32:41
Almost exactly the same issue as OP here. =(

Gives me the following error message as it crashes:

"Unhandled page fault on read access to 0x00000020 at address 0x7876dd4b.
Do you wish to debug it ?"

*Click okay*

It then says:

"Transgaming C Runtime Library
Error -> Buffer overrun"

*Click okay*

-Client closes-

Jinn Rho
Posted - 2011.06.05 19:11:00 - [7]
 

These are screenshots of the crashing promts (happened when I was browsing the market in-game.)
Happened back to back as you can tell from the clock, all during market browsing.

**Taken after Incursion 1.6 Client Update #3, however it has been crashing since the initial 1.6 Client.

Crash 1
Crash 2
Crash 3
Crash 4

Serbski
Gallente
Volatile Nature
Bloodbound.
Posted - 2011.06.06 00:56:00 - [8]
 

Originally by: Alpine 69
Edited by: Alpine 69 on 05/06/2011 13:37:32
Edited by: Alpine 69 on 05/06/2011 13:32:41
Almost exactly the same issue as OP here. =(

Gives me the following error message as it crashes:

"Unhandled page fault on read access to 0x00000020 at address 0x7876dd4b.
Do you wish to debug it ?"


I have this exact same error, except for me I can't ever press ok. It happend when I command+tab out of EVE to do something else and attempt to open EVE back up. Have to restart the client every time I happens, and it happens regularly, not immediately upon command+tabbing out of the game but on the second or third time.

Alpine 69
Rubbish Superheroes
Posted - 2011.06.16 13:01:00 - [9]
 

I've noticed that it now practically only happens when autopiloting (as the autopilot jumps systems).

Alpine 69
Rubbish Superheroes
Posted - 2011.06.16 15:18:00 - [10]
 

Originally by: Alpine 69
I've noticed that it now practically only happens when autopiloting (as the autopilot jumps systems).


Makeshift workaround found for the issue!

If you put your map to Star map and leave your screen in map view, you can then engage autopilot without the client crashing on system-jumps whilst being switched out from Fullscreen.

Hope this helps. Wink


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only