open All Channels
seplocked EVE Information Portal
blankseplocked EVE Online: Incursion 1.6 Feedback Thread
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8

Author Topic

Toovhon
Posted - 2011.06.03 13:20:00 - [181]
 

Originally by: CCP Solomon
Thank you for your continued patience with regard to the Planetary Interaction issue. This critical problem is the number one priority in our list of fallout from the 1.6 deployment on Tuesday.

We have a fix in the pipeline that will be deployed during today's downtime, we strongly urge all players to download this update when prompted to avoid any further strangeness with Planetary Interaction.


Is there some reason why this wasn't caught in testing? What is the point of two test clusters if testing can't spot this kind of stuff? Still, if Q&A can't see a transparent cap HUD will be an issue, I suppose I can see how this **** happens...

Hakaru Ishiwara
Minmatar
Republic Military School
Posted - 2011.06.03 13:22:00 - [182]
 

Originally by: CCP Solomon
Thank you for your continued patience with regard to the Planetary Interaction issue. This critical problem is the number one priority in our list of fallout from the 1.6 deployment on Tuesday.

We have a fix in the pipeline that will be deployed during today's downtime, we strongly urge all players to download this update when prompted to avoid any further strangeness with Planetary Interaction.
Update applied and PI heat maps properly reflect the concentration of harvestable material. Also, extraction nodes now appear to be working as expected. Thank you for the fix.

The patch notes, however, contain no reference to anything PI-related.

Feedback: Understanding that time is limited, it is important to make the time to document, document and document some more when it comes to patch notes and the game's code. This message is directed at both low-level grunt AND management. Fund and schedule your projects properly so that people have the time to document their ****.

Also, that these critical PI bugs made it past both developer spot checks and QA review does not make sense. Please consider crafting a more robust regression testing scheme to ensure that this functionality remains intact with future patches.

Lady PimpStar
Posted - 2011.06.03 13:25:00 - [183]
 

Edited by: Lady PimpStar on 04/06/2011 12:36:02
Edited by: Lady PimpStar on 03/06/2011 13:25:48
When will they address other UI issues like trying to dscaning and getting this?


http://cid-dcd75572ece71229.office.live.com/self.aspx/Pictures/unplayable.JPG <-- this is a picture of what I would get.. Now it's even worse!

Now I get this when I log into the system

http://cid-dcd75572ece71229.office.live.com/self.aspx/Pictures/unplayable2.jpg

- It would be nice if some one could look into my problem so I can start playing again.

CCP Solomon


Minmatar
C C P
Posted - 2011.06.03 14:05:00 - [184]
 

The full patch notes for today's update can be found here.

http://www.eveonline.com/updates/patchnotes.asp?patchlogID=227

Lolmer
Amarr
Merciless Reckoning
Executive Solution
Posted - 2011.06.03 16:16:00 - [185]
 

Edited by: Lolmer on 03/06/2011 16:18:25
Quote:

Downtime on Friday, June 3 will be extended to 12:00 due to deployment of a client update. This update will fix some of the issues introduced in the EVE Online: Incursion 1.6 patch, including important Planetary Interaction fixes, and we strongly urge all players to install it.



Yet Incursion 1.6 Client Update #3 patchnotes say nothing about Planetary Interaction. What'd you fix?

Edit: Ahh, I see, it's a server side and listed in the full Patch Notes for Incursion 1.6.

Ravcharas
GREY COUNCIL
Nulli Secunda
Posted - 2011.06.03 16:48:00 - [186]
 

You moved the session change timer again.

It would be sweet if it was bigger and more noticeable. Which makes me wonder why you removed the blink thing. Or why you didn't make it an option to toggle it on and off?

Bata Kameni
Posted - 2011.06.03 18:22:00 - [187]
 

Can we , please, have our 'lock target' shortcut key set back to Ctrl+LMouse button ? This Ctrl-only, is annoying, you target anything that you've clicked before you saw a target you're interested in.

Thomas Davies
Posted - 2011.06.03 20:54:00 - [188]
 

im having problems logging in is anyone else getting this ??

Zleon Leigh
Posted - 2011.06.04 00:43:00 - [189]
 

Originally by: Thomas Davies
im having problems logging in is anyone else getting this ??

What is it doing/saying when you try?

Tong Lein
Posted - 2011.06.04 04:25:00 - [190]
 

Every time I click on something the client tries to lock the object. Its only on 1 account even if I run 2 or 3 accounts on the one machine. Only commenced since the 03/04 Jun patch.

Keisty Fitten
Posted - 2011.06.04 04:47:00 - [191]
 

so, CCP, was adding this new "sticky key" function apart of this patch? or is this a known bug you plan on fixing?

Receg
Tragedy.
Posted - 2011.06.04 06:42:00 - [192]
 

Originally by: Bata Kameni
Can we , please, have our 'lock target' shortcut key set back to Ctrl+LMouse button ? This Ctrl-only, is annoying, you target anything that you've clicked before you saw a target you're interested in.


Same issue here, locking whatever i click is getting annoying. A fix i've found is to hold down ctrl until the lock target box appears, then quickly press ctrl again.

Hidden Snake
Caldari
Inglorious-Basterds
Posted - 2011.06.04 07:38:00 - [193]
 

last patch is quite a failure - it is slower, lagging, crashing during alt tab more alts....when this will be fixed? eve voice is cauasing more lag btw

CCP Bella Bee

Posted - 2011.06.04 10:07:00 - [194]
 

The sticky keys are a known issue that will be fixed

Carnal Wisdom
Posted - 2011.06.04 17:16:00 - [195]
 

Could you please consider reverting the rendering mode of the capacitor indicator back to proper alpha blend instead of the current additive? There are way too many bright things in the background of the game for this to possibly work as a primary feedback mechanism. POS shields, weapon effects, nebulae, mission / complex particle backgrounds, not to mention the obvious sun. Most of those render on top of each other and it easily becomes impossible to tell how much cap you have left without turning your camera around to find a dark spot - not the best thing to do in the middle of a battle.

CCP Bella Bee

Posted - 2011.06.04 17:42:00 - [196]
 

Yes, we will address the issue of the capacitor washing out with bright backgrounds.

Sakura Himegami
Posted - 2011.06.04 18:12:00 - [197]
 

Edited by: Sakura Himegami on 04/06/2011 18:16:41
To the devs:

I am still getting crashes to the game client with the new patch, but I think I've isolated a few of the conditions.

1) It looks like auto-pilot has to be active.
2) It also seems that the crash only happens near a stargate. So far, it has only occurred immediately after I warp from a stargate (not arriving at one) with the autopilot active, or I am stopped at a stargate because I have reached my last waypoint.
3) I have to be alt-tabbed out of the game, so I'm wondering if it's a rendering issue (i.e. some null pointer trying to get some graphics buffer or somesuch).

It looks like at least a few other people have this issue, so I dunno if it's a specific graphic device issue or what, but I'm thinking since it's so specific, you guys can dive through the code and maybe pinpoint some areas where this could be a problem pretty quickly.

I'd like to be able to once again alt-tab out and do other stuff when I'm on long runs with the autopilot on without having to restart EVE every minute or so. Hopefully, this info helps you track the problem down.

EDIT TO ADD: A little more info about the aftermath of the crash: When I rejoin, I'm always about 900k from the stargate and the system automatically has me warping back to the last stargate when the HUD comes up (I cannot stop this action). I dunno if this is a client de-synch problem or if the server really thinks I'm 900km away, but once I reach the stargate I was at when the game crashed, I can proceed normally. Hopefully this might give some more insight into the problem.

Thanks!

Liise Maturin
Amarr
Akomu Aoshi
Posted - 2011.06.05 07:49:00 - [198]
 

Issues I am still seeing are various overview and shortcut bugs including:

- Overview ghosts, ship leaves the area but continues to show on overview greyed out until refreshed.
- Pressing control then trying to lock something works but then it is as if control is permanently pressed as everything I then click gets locked unless I press control again
- Pop up message when I try to target a ship which says something along the lines of "This ship is not in your fleet", well thanks for that info Sherlock.

Other issues:

- Intermittent showing of the warp tunnel effect

Lev Aeris
United Amarr Templar Legion
Fidelas Constans
Posted - 2011.06.05 16:33:00 - [199]
 

Edited by: Lev Aeris on 05/06/2011 16:39:21
"Yes, we will address the issue of the capacitor washing out with bright backgrounds."


While you are at it can you please address the issue of Ice planets washing out everything with low graphic settings?

Zardoz Vandyke
Posted - 2011.06.05 22:44:00 - [200]
 

Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:48:24
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:47:57
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:47:08
Originally by: CCP Bella Bee
Also a log file might be very useful in figuring out the cause of the problem you're experiencing.


I also am not able to login anymore, but it started only one or two days ago. However, I tried quite a lot of things, and focused mainly on resetting caches (EVE and OS caches) because I believed it had to do with the graphics card.

But now, after reading the discussion here, I checked my settings folder on disk, and found out that beginning with the Incursion 1.6 patch, one specific file started gowing rapidly. This file obviously contains an endless bunch of settings I do not really understand. It seems to be the main settings file. I make daily backups on my mac, so I could compare this file to the one before the patch, and to much earlier ones.

The file name is "core_user_541278946.dat" (don't know what the numbers mean, so I changed them here). This file grew from 300 KB before the patch (and maybe 150 KB half a year ago) to 1 MB within the last three days.

Within the content of the file there is one main difference since the patch: This file now suddenly contains some kind of solar system data which is not related to my settings. Most of it is information about systems I travelled through (or maybe only viewed with the info panel since the patch).

Here is an example:

Quote:
NO QUOTE


EDIT: Ooops, this content shreds the quote, maybe because of the real weird character strings it has. OK, so no example. Sorry.

So, it looks like some mechanism is making entries into the settings file, where it does not belong (or does it?).

Have to mention that I don't game much, so maybe that's why others had the issue directly after the patch, because they travel much more than me.

Hope I could help. I guess you already know this all.

I'll try to make a bug report and attach the files. Never did that before.

Rabid Gerbil
Posted - 2011.06.05 23:41:00 - [201]
 

I am sick of this crap already.. 5 subbscriptions which I will suspend the renewals after I am finished venting here.

We get no responses from CCP just the same ole lame responses, tried clearing your cache? bah. This has to be the worst gaming experience I have ever had, a complete cluster **uk. What makes things worse your chewing through my cash and the cash of alot of hard working people to force **** upon us again, you guys do this every time and everyones gettin sick of it.

Fix your crap, or roll it back and forget your incarna ****, make it optional cos I don't know anyone that wants it. Oh and fire the idiots listed below cos obviously none of them jumped through a gate on auto pilot when testing, or targeted anything or checked planets or picked up any of the other 50000 issues we are finding. Quality Assurance, that's gotta be some sort of joke right? really, this many issues and you have that many testers and they didn't find any of this crap? I recon they prolly did but you guys wanted to fix it after it was inflicted upon us.

Quality Assurance

CCP Cascade
Tester

CCP CryptCon
Test Cell Lead

CCP Gangleri
Tester

CCP Habakuk
QA Tester

CCP Hypnotic
Tester

CCP Jiekon
Tester

CCP Keridwen
QA Engineer

CCP Lemur
QA Tester

CCP Nepthys
QA Tester

CCP Nimbus
QA Tester

CCP Oneiromancer
Tester

CCP Shoelace
QA Tester

CCP Sisyphus
QA Tester

CCP Tanis
Live Team Lead

CCP Tenitigo
Tester

CCP Thrustmaster
QA Tester

CCP Visible
Lead, Shanghai

CCP finnz
Lead, Webcell




CCP Bella Bee

Posted - 2011.06.05 23:47:00 - [202]
 

Originally by: Zardoz Vandyke
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:48:24
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:47:57
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:47:08
Originally by: CCP Bella Bee
Also a log file might be very useful in figuring out the cause of the problem you're experiencing.


I also am not able to login anymore, but it started only one or two days ago. However, I tried quite a lot of things, and focused mainly on resetting caches (EVE and OS caches) because I believed it had to do with the graphics card.

But now, after reading the discussion here, I checked my settings folder on disk, and found out that beginning with the Incursion 1.6 patch, one specific file started gowing rapidly. This file obviously contains an endless bunch of settings I do not really understand. It seems to be the main settings file. I make daily backups on my mac, so I could compare this file to the one before the patch, and to much earlier ones.

The file name is "core_user_541278946.dat" (don't know what the numbers mean, so I changed them here). This file grew from 300 KB before the patch (and maybe 150 KB half a year ago) to 1 MB within the last three days.

Within the content of the file there is one main difference since the patch: This file now suddenly contains some kind of solar system data which is not related to my settings. Most of it is information about systems I travelled through (or maybe only viewed with the info panel since the patch).

Here is an example:

Quote:
NO QUOTE


EDIT: Ooops, this content shreds the quote, maybe because of the real weird character strings it has. OK, so no example. Sorry.

So, it looks like some mechanism is making entries into the settings file, where it does not belong (or does it?).

Have to mention that I don't game much, so maybe that's why others had the issue directly after the patch, because they travel much more than me.

Hope I could help. I guess you already know this all.

I'll try to make a bug report and attach the files. Never did that before.

Thank you, that sounds interesting. I hope you manage to file the bug report and I'll make sure we look into it.

JohnHoe
Interstellar eXodus
BricK sQuAD.
Posted - 2011.06.06 01:20:00 - [203]
 

Client performance is terrible now. I used to be able to run 3 clients on low settings and it ran like butter. Post patch I am getting roughly 5fps running just one client. I am not impressed.

Shallente
Posted - 2011.06.06 07:58:00 - [204]
 

Edited by: Shallente on 06/06/2011 08:10:54
Since the unexpected shutdown from last night, we're having problem with one of our moderated chat-channels (it worked, but after relogging it doesn't). Basicly, it seems that nothing shows up, not even the MOTD. It's getting logged, but it's like if everybody is muted. I'm one of the moderators and nothing of the settings were changed. No users are muted. And for some, closing the channel and adding it again seems to solve this problem. But after relogging it has the same issue. This happens on several of our moderated channels (including our intel channels) and it's quite irritating....

Anybody else have this problem?

Elrian Silverblade
Posted - 2011.06.06 08:00:00 - [205]
 

Has anyone else had issues when orbiting fails? Along to object (normally a ship) and then, when it should turn in to orbit, it just keeps on the approach vector. Apart from that, Yaay for bpo changes, annoyed about the cap transparency but otherwise this has been ok.. To all the miserable sods ranting, well, no one forces you to play, and as certain people appear to have no understanding of QA, a simple bit of advice, it is damn hard to be a good tester, if you think you are awesome enough to be better at it, then why don't you try it. Or failing that go on the test server and see how that goes for you.
Oh hang on would that be effort on your part? Yeah thought that would annoy you, maybe you should go play a game with absolutely no bugs, hang on you can't can you, as there are no games in that state.

Xyolon
Posted - 2011.06.06 10:34:00 - [206]
 

Originally by: Shallente
Edited by: Shallente on 06/06/2011 08:10:54
Anybody else have this problem?


Yes. Channel blinks but when I click on it and it's totally blank. Logged in with other account and is works fine.

Lederstrumpf
Posted - 2011.06.06 12:01:00 - [207]
 

Originally by: CCP Bella Bee
Originally by: Zardoz Vandyke
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:48:24
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:47:57
Edited by: Zardoz Vandyke on 05/06/2011 22:47:08
Originally by: CCP Bella Bee
Also a log file might be very useful in figuring out the cause of the problem you're experiencing.


I also am not able to login anymore, but it started only one or two days ago. However, I tried quite a lot of things, and focused mainly on resetting caches (EVE and OS caches) because I believed it had to do with the graphics card.

But now, after reading the discussion here, I checked my settings folder on disk, and found out that beginning with the Incursion 1.6 patch, one specific file started gowing rapidly. This file obviously contains an endless bunch of settings I do not really understand. It seems to be the main settings file. I make daily backups on my mac, so I could compare this file to the one before the patch, and to much earlier ones.

The file name is "core_user_541278946.dat" (don't know what the numbers mean, so I changed them here). This file grew from 300 KB before the patch (and maybe 150 KB half a year ago) to 1 MB within the last three days.

Within the content of the file there is one main difference since the patch: This file now suddenly contains some kind of solar system data which is not related to my settings. Most of it is information about systems I travelled through (or maybe only viewed with the info panel since the patch).

Here is an example:

Quote:
NO QUOTE


EDIT: Ooops, this content shreds the quote, maybe because of the real weird character strings it has. OK, so no example. Sorry.

So, it looks like some mechanism is making entries into the settings file, where it does not belong (or does it?).

Have to mention that I don't game much, so maybe that's why others had the issue directly after the patch, because they travel much more than me.

Hope I could help. I guess you already know this all.

I'll try to make a bug report and attach the files. Never did that before.

Thank you, that sounds interesting. I hope you manage to file the bug report and I'll make sure we look into it.


Have you ever considered taking a basic lesson in forwarding and quoting stuff?

Armor Cav
Posted - 2011.06.06 18:18:00 - [208]
 

I dont remeber which patch did it, i cant find it in the patch notes, but The capacitor indicator is orange, and some of the deadspace is orange, making it difficult to read how much cap u have left, it needs to be put back as yellow so you can read it

fpshacker
Gallente
Genos Occidere
HYDRA RELOADED
Posted - 2011.06.06 20:39:00 - [209]
 

Originally by: JohnHoe
Client performance is terrible now. I used to be able to run 3 clients on low settings and it ran like butter. Post patch I am getting roughly 5fps running just one client. I am not impressed.


Same for me, I literally can no longer run 2 clients where before I could run 3-4.

The pattern of CCP screwing up more and more things with each of their worthless patches is getting pretty sad. The only thing more sad is how they seem to be in some kind of stalinesque denial as to the problems in the game. Ive never EVER had a experience with a game company that is in such absolute denial in terms of problems they create as CCP is.

I doubt I can get ANY meaningful response from any CCP employee but I want to ask. How in the name of god can you justify patches like Incursion 1.6? You added some worthless features like "carbon UI" and in the process screwed up multiple features that are far more vital to gameplay. Are the people who code this game really that bad or are you all just on some form of a Icelandic methamphetamine binge? Honestly I don't know, mistakes in a company like CCP are acceptable but absolute incompetence is not. If I actually had to pay for this game with money i'd have stopped years and years ago.

Jimilaba
Posted - 2011.06.07 05:08:00 - [210]
 

So patch 1.6/.1.2.3.4.5.6.7.8.9 and counting. Been playing this game for a year had some fun but the last 4 months its been one disaster after another.
I really don't understand where you're going with this and obviously nor do you.
Time Dilation=controlled lag, FFS that's Genius Shocked
0.0 Sanctum Nerf, Brilliant idea gives you 118 pages of feedback and counting ugh
Complex Nerf, accident or not Loots gone through the roof and the once a day spawn for 4 weeks after DT was no accident me thinks Twisted Evil
Mission Nerf, Brilliant idea making LP now completely useless or at least half as valuable as it use to be.
JB Nerf. Actually something I agree with Embarassed
New Patch hits us on Friday and hit's us hard stuffing up a whole list of issues.
Its a total patch of destruction you're leaving behind you and this game is becoming more laughable by the day.
Just logged onto SISI to try the new captain quarters and its as broken as can be. You have 2 weeks until today to sort it out so this will be another patch of destruction to fix.
Oh well 2 accounts gone and 5 toon's bio-massing on the 22nd June. Wow what a complete waste of one year of my life lol
CCP don't give up you're day job Rolling Eyes
.
As I see it this game is becoming a total joke and I wish I could say



Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only