open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked Character (Portrait) Generator
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Dabljuh
Posted - 2011.01.18 16:39:00 - [1]
 

The character generator doesn't seem to work for me. EVE just hangs. Does it work for anyone? Is there a workaround?

Assassin126
Minmatar
Posted - 2011.01.18 16:49:00 - [2]
 

same problem here, ive tried reducing to minimum resolution and detail, setting eve to maximum priority still just isnt working - gona try playing with some of the registry settings, if that helps ill get back to u

Neral Tasat
Posted - 2011.01.18 16:52:00 - [3]
 

Edited by: Neral Tasat on 18/01/2011 16:54:01
Edited by: Neral Tasat on 18/01/2011 16:52:48
It's unusable:

Please visit your user settings to re-enable images.

http://www.energiequant.de/images/foren/eve-problem-carbon1-small.png

Plus, it's very slow, but that doesn't matter so much as long as the graphics are going insane (the stuff hanging on my right are my eye balls, teeth and... what exactly is the rubbery stuff?! Very Happy ).

For the char creation I will just boot to Windows but once WIS finally launches, this will be a major problem.

Gentoo 64 Bit
Nvidia GeForce 8800GT
Wine 1.3.7 (Virtual Desktop mode)

Dabljuh
Posted - 2011.01.18 16:54:00 - [4]
 

Someone in the deployment update thread said that it might take "a couple minutes" after a "black screen" - I'm not getting a black screen however, I'm getting a progress bar that quickly fills up to 100%, reading "Entering Character Creation" and it's been like that for a couple minutes.

Assassin126
Minmatar
Posted - 2011.01.18 16:54:00 - [5]
 

ive got no graphical problems, try turning settings down? i know i had problems on sisi like that

Assassin126
Minmatar
Posted - 2011.01.18 16:58:00 - [6]
 

i fixed getting to portrait generator, if u use winetricks tick glsl-disabled, just did that im now in portrait

Dabljuh
Posted - 2011.01.18 17:08:00 - [7]
 

Confirm, UseGLSL = disabled lets me edit the character portrait without delay.

Assassin126
Minmatar
Posted - 2011.01.18 17:39:00 - [8]
 

not sure if its just me or not, my char ingame looks very different to on forums :P

http://img839.imageshack.us/img839/412/screenshot1uul.png <-- ingame picture

StimpyCat
Posted - 2011.01.18 18:05:00 - [9]
 

I have similar issues, it will load but its really slow. I have not tried the GLSL trick yet tho.

Deuce Ryder
Gallente
Times of Ancar
sengaku-ji followers
Posted - 2011.01.18 18:53:00 - [10]
 

Hi there!

I am running Eve on Ubuntu lucid with self-compiled Wine 1.3.11 (perfect except jukebox so far). After today's update, I also had the exact problem as seen in the screenshot by Neral Tasat, plus it was incredibly slow and the character model shows some lines, which look kind of like heightmarks on a map, if you understand what I mean. After some clicking it just completely crashed my system.

I used the winetricks hint posted by Assassin126, which solves the laggyness and also makes my eyeballs look right. No change with the "heightmarks" problem, though. Ill come back if there is anything new.

Cheers,
Deuce



CursedEagle79
Wrecking Shots
Wildly Inappropriate.
Posted - 2011.01.18 19:01:00 - [11]
 

I tried the glsl trick, fixed a lot of bugs (teeth popping out, etc) but I still hang when I go to the portrait generator.

Peri Simone
Steel Dawn Inc.
Posted - 2011.01.18 19:59:00 - [12]
 

Disabling GLSL worked for me too. Many thanks, Assassin.

Dabljuh
Posted - 2011.01.18 20:01:00 - [13]
 

Originally by: CursedEagle79
I tried the glsl trick, fixed a lot of bugs (teeth popping out, etc) but I still hang when I go to the portrait generator.
Same here

Fuyu'no Kiri
Beauvoir-Bourdieu
Posted - 2011.01.18 20:32:00 - [14]
 

Edited by: Fuyu''no Kiri on 18/01/2011 20:34:47
Originally by: Assassin126
not sure if its just me or not, my char ingame looks very different to on forums :P


I was wondering, since your forum avatar is so... errm!

As to the difference between the portrait you created in char creator and how it appears quite-anywhere-else, CCP has stated (was it in a devblog?) that for some time, we'll get "low quality renderings" everywhere. Then, when the flood of new portraits settles down, hamsters will rework each of them so that they can be rendered at max quality.

Edit: yup, here you go.

Satori Yakamura
Archaeopteryx Werften
Free Allied Traders
Posted - 2011.01.18 20:33:00 - [15]
 

Edited by: Satori Yakamura on 18/01/2011 21:10:53
I had the same problems after setting GLSL to disable the designer works but Portrait not. After poking around with wine setitngs i stumpled about an error message of wine that the Device is out of Memory.
So Setting the "VideoMemorySize" to 1024 in the Registry fix the problem for me. Char Creator now works.

Satori Yakamura
Archaeopteryx Werften
Free Allied Traders
Posted - 2011.01.18 21:10:00 - [16]
 

Edited by: Satori Yakamura on 18/01/2011 21:27:50

CursedEagle79
Wrecking Shots
Wildly Inappropriate.
Posted - 2011.01.18 22:13:00 - [17]
 

Originally by: Satori Yakamura
Edited by: Satori Yakamura on 18/01/2011 21:10:53
I had the same problems after setting GLSL to disable the designer works but Portrait not. After poking around with wine setitngs i stumpled about an error message of wine that the Device is out of Memory.
So Setting the "VideoMemorySize" to 1024 in the Registry fix the problem for me. Char Creator now works.


That made it work! Thanks!

Dabljuh
Posted - 2011.01.18 22:18:00 - [18]
 

Edited by: Dabljuh on 18/01/2011 22:31:32
Originally by: Satori Yakamura
Edited by: Satori Yakamura on 18/01/2011 21:10:53So Setting the "VideoMemorySize" to 1024 in the Registry fix the problem for me. Char Creator now works.
Confirm. I had it set to 128, matching my cards actual memory. When I changed it to 1024 anyways, I could make portraits.

Now if I get the patch notes correctly, we'll have to do over all portraits at some point in the future? Also, what's the point of having multiple portraits of an avatar if you have to commit to one anyways? edit: Cleared that up

Kargyraa
Posted - 2011.01.19 00:48:00 - [19]
 

The character editor is slow, and I have the problem with the eyes, teeth and what ever other part not filling in the body correctly as posted above.

I have even disabled GLSL via 'winetricks glsl-disable' but have the same problem with the eyes and teeth.

Darcellus
Posted - 2011.01.21 19:58:00 - [20]
 

I have this problem as well, It's lagging like hell, it's a miracle I got through the creation-section without crashing.

Kargyraa
Posted - 2011.01.21 20:11:00 - [21]
 

Originally by: Kargyraa
The character editor is slow, and I have the problem with the eyes, teeth and what ever other part not filling in the body correctly as posted above.

I have even disabled GLSL via 'winetricks glsl-disable' but have the same problem with the eyes and teeth.


I was able to fix all my issues by installing the newest 260.x nvidia drivers. I better mention this in this thread since there are a few on this subject.

Seems as if you use the newest 260.x nvidia drivers and set up wine correctly you can get the character editor to work just fine. Its a little slow on my 9800GT, but beyond that nothing was choppy and usable, it just took about 10-15s for each option to fully render.

Am still hearing issues with ATI or any non nvidia cards on this though.

Steeborg
Minmatar
The Konvergent League
Posted - 2011.01.22 18:03:00 - [22]
 

Not sure if I'm getting the same problem as everyone else, but the first part works great, no problems, but when it goes to portrait I get a black screen with the timer going around and around until I get bored and close it down. I tried disabling GLSL which did nothing. My registry doesn't seem to contain anything under that heading, unless I'm looking in the wrong place, and I'm not sure how to edit it safely.

I'm running Ubuntu 10.04 and wine 1.1.29. Everything else about the game works perfectly. Any help would be greatly appreciated.

KuanKung
Posted - 2011.01.26 12:31:00 - [23]
 

I have just upgraded my GPU to Nvidia Geforce 8400 512MB PCI-E, hoping that i would be able to use the char creator but i have still had no luck.

I'm a bit of a Linux noob tbh, I'm running Ubuntu 10.10 Maverick, i've updated drivers and fiddled with the GPU but to no avail.

You guys are suggesting disabling useglsl? how would i go about doing that?

Thanks in advance

Steeborg
Minmatar
The Konvergent League
Posted - 2011.02.02 16:26:00 - [24]
 

Edited by: Steeborg on 02/02/2011 16:26:45
As you can see I got the thing working at last. Although I seem to look like Annie Lennox in the thumbnail! Never mind.

Basically I followed the howto sticky by Essial particularly step 11. Although I cut and pasted the settings into user.reg with Gedit. On the last line I had to change the video memory setting to 1024 to get portrait to render, not what my card was. Didn't have to disable glsl either.

Now working perfectly, although I've yet to try Eve Voice.

Fly safe but carry a big gun!



 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only