open All Channels
seplocked EVE Information Portal
blankseplocked Regarding Recent Issues With Disconnects
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 [2]

Author Topic

TooNu
Caldari
Body Count Inc.
Pandemic Legion
Posted - 2010.12.21 12:26:00 - [31]
 

Today is the intended day for the EvE client to crash every 5 minutes? Or have you changed something that was fine yesterday?

TooNu
Caldari
Body Count Inc.
Pandemic Legion
Posted - 2010.12.22 00:01:00 - [32]
 

Hi,

Could you please run the game with the following attributes

Go to the directory where EVE is installed and create a shortcut for the EVE process ( eve.exe ) when the shortcut has been created right click on "eve.exe - shortcut" and select properties.

In the shortcut tab under Target add /minidump behind the target line so it'll look something similar to this "C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\eve.exe" /minidump

Reproduction step are very important part of the report. Write exactly what you did to make the problem happen. This will help the programmers see where the problem is, and hopefully make it happen on their own computers.

Using the logserver
(to minimize problems with this, its recommended that you either restart your computer or check Task managers process list for unresponsive instances of Eve.exe)

1. Find your Eve folder in Windows Explorer
2. When you have the Eve folder open, find "logserver.exe" and launch it (Do NOT have EVE running)
3. Select "File" - "New Workspace"
4. Start Eve using the shortcut you created
5. When you have reproduced the bug, Eve crashes or when you kill the process if it hangs, select "File" - "Save workspace as..." and save the workspace in a place you'll find it again.

Finding the crashdump

1. Press Windows Key + R and paste the following line into the Run window.

%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\CCP\EVE\ if you use Windows XP
%LOCALAPPDATA%\CCP\EVE\ if you use Windows Vista.

2. Find the .dmp file with the most recent time stamp. Files called #error*.txt are useless.

1. Also run the DirectX diagnostics tool: Press 'Start' and select 'run'. Type dxdiag and hit enter. When you do this, a window will pop up.
2. Click the "Save All Information" button that's located in its lower right corner.
3. In order to thoroughly test your connection to the EVE server then I recommend that you download a program called pingplotter which is available here http://www.pingplotter.com/downloads/pngplt_2.exe If you are running a hardware firewall (SPI Firewall) on your router you will need to disable it, as otherwise this program won't work.
After starting up pingplotter do the following in the program:

1) Under "Adress to trace" put the following value in the box: 87.237.38.200
2) In the bottom left corner in the box "# of times to trace" put the value 1500
3) In the bottom left corner in the box "Trace Intervals" change it to 2.5 seconds
4) In the bottom left corner in the box "Samples to include" change it to 1500.
5) Click on "Trace" button in the bottom left corner.


Also could you run the pinglotter test again, but this time with the following changes:

1) In pinglotter go to the menu Edit - Options
2) Go to Packet tab and add the following settings:
- Packet type: TCP Packets
- Time to wait for ping replies: 3000
- Packet send delay: 40
- Packet size: 40
- ToS/DSCP header byte: 00000000
- Starting hop: Final hop only
- TCP Port: Other: 26000
- Rest of the options leave at default
3) Under "Address to trace" put the following value in the box: 87.237.38.200
4) In the bottom left corner in the box " of times to trace" put the value Unlimited
5) In the bottom left corner in the box "Trace Intervals" change it to 2.5 seconds
6) In the bottom left corner in the box "Samples to include" change it to ALL.
7) Click on "Trace" button in the bottom left corner.

While running the test, please try and stay logged into EVE. Let the test run until you lose connection to the server.

When it's completed save it as the sample set ( pp2 ).

4. Then compress all files and attach the compressed file to either this e-mail or by using the attachment box by logging in to "My Petitions" on our homepage ( http://support.eveonline.com/Pages/Petitions/MyPetitions.aspx ) and opening the petition there. An attachment box is presented after opening the petition.

Best regards,
GM Zhainius
EVE Online Customer Support

TooNu
Caldari
Body Count Inc.
Pandemic Legion
Posted - 2010.12.22 00:11:00 - [33]
 

Is this guy serious? I'm to do that? No I don't quite think so. I don't even understand it, it looks like you want me to work for you...well ok I'll do it if you come into my kitchen and peel some god damn onions for an hour.

Xercodo
Amarr
Xovoni Directorate
Posted - 2010.12.22 07:04:00 - [34]
 

Originally by: TooNu
Is this guy serious? I'm to do that? No I don't quite think so. I don't even understand it, it looks like you want me to work for you...well ok I'll do it if you come into my kitchen and peel some god damn onions for an hour.


A) Your not very good with computers are you?
B) Well how else do you expect them to see exactly whats happening from the insides of your computer? Sounds you want them to come to your house and diagnose the issue right there, since you don't want tot send them relevant info.
C) It takes you an hour to peel onions? Shocked How many damned onions you gonna use man? Shocked

TooNu
Caldari
Body Count Inc.
Pandemic Legion
Posted - 2010.12.22 11:03:00 - [35]
 

Originally by: Xercodo

A) Your not very good with computers are you?
B) Well how else do you expect them to see exactly whats happening from the insides of your computer? Sounds you want them to come to your house and diagnose the issue right there, since you don't want tot send them relevant info.
C) It takes you an hour to peel onions? Shocked How many damned onions you gonna use man? Shocked


A) correct.
B) It's frustrating that it doesn't work. I'm frustrated with it, is that a problem for you to accept?
C) A large kitchen goes through many onions in a day, unsuprising that it's an ingredient that many many dishes use.

Damarn Price
Posted - 2010.12.23 05:30:00 - [36]
 

These same problems just started happening to me today. I have gotten booted so bad, I do not want to try to log back in now. I am almost ready to give up.

Antonivs
Posted - 2010.12.23 18:13:00 - [37]
 

The ping plotter file I sent CCP had literally 3-4 days worth of data on it, on both 15 sec and 2.5 second plots.

Initially they said it was my router, even though just sitting around observing the plots, 95% of the problems occured in the london exchange, and very often at the gateway from ccp's servers themselves.

Was this looked at? and from my ping plots from two days ago, it seems that has been the site for most of the packet losses. Yesterday I didn't have problems, two days ago, I couldn't stay on for 5 minutes with a D/C..

Hope that helps.. I can run it some more if you'd like CCP Spitfire.. But having read this, a bit surprised you said it was on my end..

Anyhow, with my regards!

Cupio Mortem
101st Space Marine Force
Nulli Secunda
Posted - 2010.12.24 08:08:00 - [38]
 

Originally by: TooNu

B) It's frustrating that it doesn't work. I'm frustrated with it, is that a problem for you to accept?


If it's broke and someone tells you they can fix it if you give them information on whats going wrong, THEY're *******s for needing the information? Do you go to the doctor and say "Doc I don't feel so good, my arm fell off" "Can you tell me how it happened?" "WHAT YOU EXPECT ME TO KNOW THIS ****?! YOU'RE SUCH AN *******, YOU ****ING FIGURE IT OUT, YOU'RE THE DOCTOR, STUPID!!"...gtfo.

Ronnie Smith
Posted - 2010.12.25 23:18:00 - [39]
 

Any updates on progress with this issue? Thread was opened almost 2 weeks ago...

From my own testing, Pingplotter isn't really showing anything indicative of a routing issue when the disconnect happens, and I've had multiple accounts logged in on the same PC, only to have one of them drop connection while the other is unaffected (issue is present regardless of which account used btw). Unfortunately I've been unable to test if this happens on SiSi due to it basically being unavailable the past few days (no big... holidays happen).

I'm not losing connectivity to any other services, nor are there any security solutions enabled on my pc or router (SPI is disabled) that would cause this type of behavior. Clearing the cache did nothing to resolve.

Is this actually something related to the last update pushed out? I've never had issue with rubberbanding or DC's that weren't connection related prior to the last patch...

If this issue is related to a client problem, then I'll take the time to set up logging on mine, but not going to bother if you guys are still blaming routing.

Goobler
Republic Military School
Posted - 2010.12.29 12:58:00 - [40]
 

Has this been looked at at all ? Because I have the same exact problems with disconnects every 10 minutes and according to pingplotter results the problem is in London. I don't even use router and my ISP does not filter traffic so that is not the problem.

The dc's started happening after the patch, regardless if I have 1 or 2 clients open or what I am doing inside the game. First time this is happening after 5 years in EVE.

Doopki
Posted - 2010.12.30 23:14:00 - [41]
 

Originally by: Xercodo
Originally by: TooNu
Is this guy serious? I'm to do that? No I don't quite think so. I don't even understand it, it looks like you want me to work for you...well ok I'll do it if you come into my kitchen and peel some god damn onions for an hour.


A) Your not very good with computers are you?
B) Well how else do you expect them to see exactly whats happening from the insides of your computer? Sounds you want them to come to your house and diagnose the issue right there, since you don't want tot send them relevant info.
C) It takes you an hour to peel onions? Shocked How many damned onions you gonna use man? Shocked

Doopki
Posted - 2010.12.30 23:16:00 - [42]
 

Originally by: Doopki
Originally by: Xercodo
Originally by: TooNu
Is this guy serious? I'm to do that? No I don't quite think so. I don't even understand it, it looks like you want me to work for you...well ok I'll do it if you come into my kitchen and peel some god damn onions for an hour.


A) Your not very good with computers are you?
B) Well how else do you expect them to see exactly whats happening from the insides of your computer? Sounds you want them to come to your house and diagnose the issue right there, since you don't want tot send them relevant info.
C) It takes you an hour to peel onions? Shocked How many damned onions you gonna use man? Shocked


No idea what happened there..lol, it's not a prob in my computer!!!

Rykuss
Gallente
Posted - 2011.01.04 09:36:00 - [43]
 

I'm getting the disconnects again after a few weeks of smooth sailing. Running pingplotter now.

Zon Tyros
Posted - 2011.01.04 13:03:00 - [44]
 

Getting seriously frustrated with this issue. Any updates?

Rykuss
Gallente
Posted - 2011.01.04 13:26:00 - [45]
 

I've submitted a petition myself with pingplotter and dxdiag info attached. As it's been a short while I don't expect a reply just yet. Strangely enough, I've had one client running now for over an hour while I do other things to see what would happen. Only thing I did was clear my cache using the in-game tab. Keeping the petition open for now as this event seems to be hit and miss ever since Incursion has gone live.

SAVEDEM
Posted - 2011.01.04 18:29:00 - [46]
 

Edited by: SAVEDEM on 04/01/2011 18:30:21
Getting disconnected several times in the last hour already. I have to haul some stuff out of a wh, so i should point out that it is pretty dangerous. If i get shot i expect a swift reimbursement :)

interesting point, only the second client crashes, the first one is still up and running, so it is NOT a connection problem.

Evanghel
Posted - 2011.01.05 01:23:00 - [47]
 

Getting disconnected several times in an hour. I am testing my computer but the LINX issue seems to be the reason. It is very anoying and frustrating and I hope CCP can fix it, by using another hub or whatever is needed.

Barakkus
Posted - 2011.01.05 23:02:00 - [48]
 

Edited by: Barakkus on 06/01/2011 01:23:18
Client has been crashing when using warp gates in Angel Extravaganza for the past 2 days right after downtime. Pretty much every gate crashed the client for me this morning, every other gate yesterday. Only crashes when there are NPCs on the other side that have not been interacted with yet. Once they have been encounter by one client, a second client does not crash when entering the room.

edit: just tried dead space gates again, 2 boxing, same internet connection, this time my laptop client crashed upon ending up on the other side of the gate into an empty room, initialted warp about 30 seconds after my main client. Was clicking approach to the next gate on the main client when my laptop's client entered the room then crashed at the end of the decelleration part of exiting warp.

Kalle Demos
Amarr
Helix Protocol
Posted - 2011.01.11 13:41:00 - [49]
 

Its happening again -.-

Jacqueline Coeur
Gallente
Posted - 2011.01.14 00:46:00 - [50]
 

Today I've been unable to connect to the game from home and ALSO to see the website. I'm not 100% sure what the problem was, but I noticed a lot of other sites were not reachable. My best analysis is that something has gone very wrong within KPN routing (I had a lot of traceroutes dying past some address within eurorings.net, including traceroutes to KPN sites!!).

Most sites are now visible again. But EVE is not. It seems to me that anything CCP is not reachable at all. It goes to mla-s1-rou-1003.it.eurorings.net and then I only get a sequence of * * *.

Could it be that someone in KPN forgot to fix the planck bubble stabilizer that takes care of the BGP configuration for AS35834 ?

Fortunately I have an office that uses another provider (and I'm the server administrator there, so ... VPN tunneling it is for today.

Ocybress Hellkite
Posted - 2011.01.14 21:43:00 - [51]
 

I'm actually having the same problem can't connect to EVE at all. been happening since last night driving me nutsEvil or Very Mad.. got skill training to do and wasting my game time. pk loss was happening in seattle WA at first then its Chicago and now its in Lundon.

any update on this issue would be great.
.. cant even connect to vent .. same problem with that chicago .level3.net has packet loss..

Lord Ryan
Derailleurs
Posted - 2011.01.17 03:35:00 - [52]
 

Here I thought it was my internet, till i logged into vent. I want my ship back!

Rising Oblivion
Posted - 2011.01.20 03:06:00 - [53]
 

heavy disconnects in jita, 20 by now ! Twisted EvilTwisted EvilTwisted EvilTwisted Evil

conradesc3
Posted - 2011.01.20 04:10:00 - [54]
 

I used to play with my 4 accounts from the same computer. All this time all was ok, was playing great, each alt had its own monitor, lots of fun.
Since last patch, randomly, 1, 2, 3 or all 4 get disconnected. Same hardware, same isp, diferent patch.
Love the new stuff, but getting disconnected just "because" its frustrating. If this persist i will eventually need to quit eve.

Alamoo
Posted - 2011.01.24 10:46:00 - [55]
 

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1445404&page=1

CCP Spitfire please check this thread at Issues, Workabouts and Localization.
More capsuleers have disconnects.

Rock002
Posted - 2011.01.24 15:27:00 - [56]
 

Looking at several forums, it is obvious that there is a new problem since the deployment of Incursion 1.1.0. I have entered a bug report according to the format specified and info required, I also filed a petition but have not yet received a reaction to any. It seems that CCP is quite busy these days. I am also using multiple characters with multiple screens and multiple graphic cards. All that worked well until... Incursion 1.1.0 patch. (Using Vista 64, but I see other have the same problem with Win7-64) After that...very random client crashes. Tried loading the graphics, unloading, changing parametres etc. Nothing changes, it is still random and not at the same time (for the different concurrent clients). Once it is one character, sometimes the other etc. Now trying to play with one character and although the crashes occur less frequently, they still occur and...randomly. Basically I have not been able to play since Incurion 1.1.0 patch deployment.
There are several bugs which can always happen of course, but I believe that the hardware ones not allowing players to play should be tackled first. If we know there are bugs or where they are, players can eventually play around them until CCP fixes them, but if we can't play...it is another issue...
Please help us... we are lost in space...

Rock002
Posted - 2011.01.24 16:55:00 - [57]
 

sry, I meant instead of "the hardware ones": "possible hardware related ones or OS etc."


Pages: 1 [2]

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only