open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked EvE hangs on warp
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

l0rd carlos
Posted - 2010.12.01 19:31:00 - [1]
 

Hi
i use the latest wine 1.3.8 and got some trouble with the game eve online. After some (random?) time eve stops/hangs for some seconds if my ship starts to warp or some other player warps.

System: Debien testing/squeez
ATI 4850, fglrx 10.11

Sometimes it take hours befor the problem apears, sometime only some minutes.
The output from a normal warp: pastebin.com
and from a buggy warp: pastebin.com
"Datei nicht gefunden" means "file not found"

Switching to nvidia is not an options.

l0rd carlos
Posted - 2010.12.04 17:40:00 - [2]
 

*bump*

Mr M
Posted - 2010.12.06 05:12:00 - [3]
 

This will sound like a windows solution but have you tried to reinstall Eve? From the logs it looks more like it's Eve having problem than wine.

l0rd carlos
Posted - 2010.12.06 06:28:00 - [4]
 

Originally by: Mr M
This will sound like a windows solution but have you tried to reinstall Eve? From the logs it looks more like it's Eve having problem than wine.

not yet, i will try it later today.

Also, if i warp in a fleet i get ~5 excetion at once and eve hangs for over 30 seconds. So if there are more ships in the system/grid everthing goes fubar.

l0rd carlos
Posted - 2010.12.09 20:23:00 - [5]
 

Reinstalling with a different Wine prefix did not help.
Orbeting around a red target (Pvp, not pve!) makes it lag totaly. I can see a new frame every 5 seconds. When switching to the System/Map overview (F10?) everything works flawless.

Maybe it is the damn fglrx/ati driver. But it works for other players ... so i dont know what to do now.

Mr M
Posted - 2010.12.10 05:15:00 - [6]
 

Here's on the Debian wiki

You need to have fglrx-control and fglrx-driver (I missed that one first time myself). Then you need to uninstall the ati driver and install it again.

l0rd carlos
Posted - 2010.12.10 13:53:00 - [7]
 

Originally by: Mr M
Here's on the Debian wiki

You need to have fglrx-control and fglrx-driver (I missed that one first time myself). Then you need to uninstall the ati driver and install it again.

I got fglrx-amdcccle installed, thats the successor from fglrx-control in newer versions of the driver. The fglrx driver is also loaded and works.
I also tried different wine versions (1.2 and 1.3.X) and different versions of the fglrx driver.
UT2004 and UrbanTerror are working finde, but those are native linux games.

I hate to restart and boot windows only to play eve Sad

Scorpyn
Caldari
Infinitus Odium
Posted - 2010.12.12 02:13:00 - [8]
 

Edited by: Scorpyn on 12/12/2010 02:13:01
Seems similar to this issue.

Or at least warping seems to be one of the things that sometimes trigger it for me.

Try to disable sound, see if that helps.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only