open All Channels
seplocked EVE Information Portal
blankseplocked EVE Online Tyrannis 1.1 Issues thread
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 ... : last (33)

Author Topic

Woodman2
Posted - 2010.10.05 20:58:00 - [811]
 

Originally by: Jiao Zelig
Originally by: Woodman2
I'm using win 7 64 bit
I installed all patches including today's
I'm still seeing double in the overview window but now, when I'm doing a mission and the NPC's start to target me, gates, stations, beacons and 'ghost' ships also turn red and target me. I have no idea what ships are real, how many there are and who is actually targeting me.


This has rarely happened to me in the last week since 1.1, but when it does I just change from my current overview tab to any other tab and back, and it fixes the problem for me.

Thanks, Jiao, I'll try that, I docked a couple of times and the 2nd time it seemed to fix it, this sounds easier.

Zagdul
Gallente
Clan Shadow Wolf
Fatal Ascension
Posted - 2010.10.05 22:59:00 - [812]
 

Edited by: Zagdul on 05/10/2010 23:01:56
Originally by: Creat Posudol
For me the Planetary Interaction problems as reportet f.ex. by Zagdul are resolved as far as I can tell.

However since Tyrannis 1.1 EVE refuses to remeber container positions/sized. For hauling I have GSCs in my Ship which now are near impossible to manage, as they refuse to stay snapped together and with minimal size. They always open overlapping in the same way that multiple "Show Info"-windows do, only at seemingly random positions. This is a nightmare as I can't get an overview of what is in all containers and can't close them with a shift-click on the X of one container as they are not snapped together...

A fix for this would be much apperciated, especially since this was WORKING PERFECTLY FINE FOR YEARS!
This behavior can be reproduced with ship maintenance arrays.

Many times when moving ships from my ship array in my carrier, I need to open an array in a POS, it always overlaps and can be a nuisance when doing many moves.


@Creat Posudol -

CCP has changed the base code which runs the UI. Since the UI has been running on the same code "FOR YEARS" (sorry had to stab at ya), it's made it difficult to improve on the UI because that base code is extremely dated and has been built on over the years.

This has made the ui very cumbersome not just for end users, but also as a development platform for CCP to correct and expand on. They needed to break the UI in order to fix it. I just wish they'd put out a blog to the public saying these things and assuring the public that the input in a thread like this is extremely helpful to them and that they need us to bear with them just a bit more as they catch up with some of the code.

Imagine if you decided to keep adding additions on to your house. You build up, out to the sides but you never update your foundation. Your house would eventually become top heavy and look like something out of a Dr. Seuss book. Now, since they decided to fix the foundation, many of the walls don't align properly with the floors above so CCP needs to also start re-building the first floor. I hope this gives ya an idea of all the dung CCP is going through to eventually get us a new UI someday in the future.



That said, I'm sure it's frustrating, but keep coming back to this thread. They are reading it as many of the issues we had were fixed with today's patch.

Hypersephony
Posted - 2010.10.05 23:35:00 - [813]
 

I am Unable to re-download the client. I have tried all methods on the eve website, and have tried repairing the downloads with the repairer, which has subsequently told me that EVE was succeffully repaired, but I can not log in.

I am running windows 7, it is fully patched. Previous install was uninstalled using the Eve tool. I uninstalled because I thought corrupt files might be causing the game to crash so often.

Morscerta
Gallente
Living in the Fridge
Posted - 2010.10.05 23:36:00 - [814]
 

Originally by: Miss President
With optional patch 2 downloaded, still very high CPU utilization and freezing of game for some seconds for "open training que" and working with it.


same for me previous patch was doing great. This one broke my UI

Swoodle
Posted - 2010.10.05 23:42:00 - [815]
 

Extra space in market sell orders price

e.g. "1000.02 " vs. "1000.01"

similar situation on ISK ammount in Corporate Wallet/Transfer ISK

0.0 vs .0

adds an extra 0 to isk ammount making it easy to transfer too much ISK

thanks

Cresalle
Posted - 2010.10.06 01:29:00 - [816]
 

Edited by: Cresalle on 06/10/2010 01:38:41
  • Dragging and dropping an item does not play the 'drop' sfx.

  • Chat window font in the typing area is squished horzontally, making it very difficult to read.

  • When the UI experiences its random epileptic fits after using the scanner/system map sometimes windows are thrown clear off the screen and cannot be reached except by ctl+tab. Ctl+tab causes the lost windows to re-enter the screen. (Haven't seen this yet since second optional patch, but I haven't been scanning.)

  • Sometimes the buttons on the 'selected item' window play the error sfx for no reason.

  • Show-info windows do not remember position, but rather locate themselves so that the protrait is centered on-screen.

  • The underlined links look stupid, but if you insist on keeping them then please make the underline persist for the whole item name rather than break on each word.


Swoodle
Posted - 2010.10.06 01:46:00 - [817]
 

Agent Conversation goes blank when window is pinned and collapsed (double click title bar) for a period of time.

Blue Information Icons do not work in Loyalty Points Store

Damassys Kadesh
Amarr
Eternal Damnation of the Woken Mind
Posted - 2010.10.06 01:46:00 - [818]
 

Edited by: Damassys Kadesh on 06/10/2010 01:51:00
Edited by: Damassys Kadesh on 06/10/2010 01:50:27
I accidentally cancelled the 2nd optional patch. So it removed the 1st one and now I can't for the life of me find where I can get the 2nd one... It doesn't seem to be available through the Patches section on the website, since it's an inter-client download. Is there some variable in an ini somewhere I can tell my client to ask for the new patch again??

[EDIT]
OK I found it in General Settings. I didn't see it because I had to login first. Can't access that settings page from the title screen.

It installed only one patch and did not say which one it was... I hope I have the second one now :P

Gouwang
Posted - 2010.10.06 02:34:00 - [819]
 

Alrighty. so optional patch #2 is successful so far. +) The station container problem i was having is fixed. Yay I can get my tags out. It was apparently an icon issue as my federation navy f.o.f. identifier tag now has a ? for a logo. nice lol. And my LP store seems to be fixed. don't know whether that was in the patch or not at the patch link always takes me to the 1.1 patch page. amazing.

Kalpel
Caldari
United Systems of the Allegiance
Important Internet Spaceship League
Posted - 2010.10.06 05:30:00 - [820]
 

Station containers will not remember positions and will reposition to wreck window size, Select item will flip flop with overview upon undocking, even if it's pinned

smashnecros
Bright Side of Death
Posted - 2010.10.06 05:47:00 - [821]
 

Edited by: smashnecros on 06/10/2010 05:48:51
still have problem with bookmarks:
1) can't drag bookmarks from my cargo to folder into "people and places"
2) if bookmark name contains one or more russian symbol it's impossible to drag even in general location P&P
pls fix this issue, it's very annoying

ToranBrades
EVE University
Ivy League
Posted - 2010.10.06 06:39:00 - [822]
 

Edited by: ToranBrades on 06/10/2010 07:45:40
In addition to the before-mentioned problem of the assets list going blank (when there was an item that was 'expanded') sometimes after docking, sometimes after loading cargo in a station, I also got the "doubled overview entries" with the patch fix #2.
And, of course, you can't remove more than one contact at once - marking multiple contacts and "remove" them just doesn't work. If you have the notification turned on, you even get asked, but it won't have any effect.

The Ficus
Posted - 2010.10.06 13:14:00 - [823]
 

Edited by: The Ficus on 06/10/2010 13:15:58
I logged in this morning to find that my character had lost a few hours of training during the night for no apparent reason. The skill that I was training when I logged off last night completed; however, the next skill in the queue did not begin training. Character Sheet was highlighted upon login today, and it indicated on mouseover that I wasn't training anything. I had nearly an entire day of skills in the queue, so there is no conceivable reason that I'm aware of for this to have taken place.

I'd estimate that I lost about 7 or 8 hours of skill training time due to this. I'm not sure if this is patch-related or not, but I have never had a problem like this before.

Also opened a ticket in-game for this issue.

Dr Xennon
Posted - 2010.10.06 14:12:00 - [824]
 

When doing Caldari Navy Lvl 4 missions, standing increases are NOT gained by all members of the fleet - ONLY the person originating the mission gets a standing increase upon mission completion. Cash rewards and loyalty points seem to be divided correctly. Not sure about other factions.

Also: Up until these last 2 patches, I have run 3 clients on my PC without a problem. I can now no longer even run one (1) client without the CPU hitting 100%. It seems to become worse when grid reloads with a new spawn or a gang landing on a gate. Almost unplayable at times.... LAG.

Hakaru Ishiwara
Minmatar
Republic Military School
Posted - 2010.10.06 14:57:00 - [825]
 

Originally by: Dr Xennon
...

Also: Up until these last 2 patches, I have run 3 clients on my PC without a problem. I can now no longer even run one (1) client without the CPU hitting 100%. It seems to become worse when grid reloads with a new spawn or a gang landing on a gate. Almost unplayable at times.... LAG.
That's not "lag" which is typically defined as network latency, rather that's a ****ing poor job on the part of CCP either in coding or setting the proper expectation for its users and the EVE client's hardware requirements.

I too have seen a significant spike in my CPU's utilization with this most recent patch and my hardware specifications match or exceed most of EVE's recommended hardware requirements. Running two clients is a true performance hit with some stuttering in either or both clients.

What's the deal CCP? What hardware specification do you recommend for running one or more clients on a desktop computer?

Teromea
Posted - 2010.10.06 15:08:00 - [826]
 

EVE IME BUG Windows

Japanese input is shifted to the left position is unusual for conversion.
http://eve-files.com/dl/230602

Japanese input is inputted to the input of duplicate numbers below market.
"100" If you enter a numeric field is "100100" type confirmed.
http://eve-files.com/dl/230603

Please fix soon

Dr Xennon
Posted - 2010.10.06 15:22:00 - [827]
 

Originally by: Hakaru Ishiwara
Originally by: Dr Xennon
...

Also: Up until these last 2 patches, I have run 3 clients on my PC without a problem. I can now no longer even run one (1) client without the CPU hitting 100%. It seems to become worse when grid reloads with a new spawn or a gang landing on a gate. Almost unplayable at times.... LAG.
That's not "lag" which is typically defined as network latency, rather that's a ****ing poor job on the part of CCP either in coding or setting the proper expectation for its users and the EVE client's hardware requirements.

I too have seen a significant spike in my CPU's utilization with this most recent patch and my hardware specifications match or exceed most of EVE's recommended hardware requirements. Running two clients is a true performance hit with some stuttering in either or both clients.

What's the deal CCP? What hardware specification do you recommend for running one or more clients on a desktop computer?


I am currently running a $5,000 Dell gaming rig with 2 NVidia cards in SLI. I have never had a frame rate on any game drop below 60 fps at 1920x1200 with all settings maxed. Now there are times where I am getting less than 10 fps. This all in the past few days with the patches.

Furnis
Posted - 2010.10.06 19:55:00 - [828]
 

Edited by: Furnis on 06/10/2010 19:56:16
Originally by: syrus d
When getting an escalation, no popup for the fleet member who got it.


mission timers seems to be messed up. i had 10 hours left to do it in (Dread Guristas Fleet Staging Post)

i went to the system 6 jumps away and the entry in my journal now say's expired wtf...




+1 for escalation Popups not showing. Sometimes you now have no idea you got one. Nothing on local, no messages.

Broken since Tyrannis 1.1

Companion Qube
Minmatar
Electron Conservation Inc
SRS.
Posted - 2010.10.06 20:07:00 - [829]
 

Edited by: Companion Qube on 06/10/2010 20:08:39
UI Bug when transferring money between corp wallet divisions. Prior to 1.1 the amount field had initial focus - now the "division" field has initial focus.

In 1.0 you could r-click a wallet division, select "transfer to" type the amount and press enter. Easy, not annoying.

In 1.1 you r-click a wallet division, select "transfer to", find the amount field with your mouse and click it and then type some **** and then press enter to execute the transaction. More annoying.

Your UI is already annoying enough - why do you annoy us more?

edit:

Another fun one - talking to an agent in space sometimes pops up a blank window. You have to logout then log back in and try again until it works. FUN.

d4rk s1de
Scholomance Academy
Posted - 2010.10.07 12:24:00 - [830]
 

Just installed the third patch and no change.

'Show info' still resets the info window to the middle of the screen in a tiny window and does not save the size and position.

"Can I get another patch to fix the patch that was supposed to have fixed the patch which fixed the other patch?"

Getting ridiculous isn't it?


Pantherr
Posted - 2010.10.07 12:25:00 - [831]
 

People and Places window has a huge minimum size. It really takes up too much real estate even though it's one of the most useful tools in the UI.

If the folders in the "people" part are causing this minimum size, can the bookmarks please be made undockable?


Catari Taga
Centre Of Attention
Middle of Nowhere
Posted - 2010.10.07 13:07:00 - [832]
 

Had 3 hard crashes within 15 minutes since this patch. Great quality as usual. Also the UI can burn in hell as far as I'm concerned, at least you're not making it better.

Levionic
Posted - 2010.10.07 13:40:00 - [833]
 

Originally by: Catari Taga
Had 3 hard crashes within 15 minutes since this patch. Great quality as usual. Also the UI can burn in hell as far as I'm concerned, at least you're not making it better.


Same here. Client crashs every few minutes.

Mikey Miner
Posted - 2010.10.07 15:18:00 - [834]
 

Can't accept contracts, I click 'Accept' then click 'yes' to the message and nothing happens (yes I have enough money and I am in the same region) tried with 2 different clients on this computer and another client on a different computer. anyone else getting this?

Jane Griffin
Posted - 2010.10.07 15:18:00 - [835]
 

Ok. i can say that both my clients seem stable (two running on one computer).

The only issue im still having is with private chat windows.

Pre 1.1 i used to have my corp window unpinned (rest were pinned), which made it possible to have new chat windows stack with the corp/alliance chats.

There was always an issue with this in the sense that pinning corp chat always prevented private chat windows from stacking with it...

Now, if you could resolve this issue and allow new private chat windows to stack with the unpinned or even pinned corp/alliance windows it would be much appreciated.

Here is a video of the issue: http://www.youtube.com/watch?v=4mORPVPgdYc

Nightshade Mary
Sarz'na Khumatari
Ushra'Khan
Posted - 2010.10.07 15:41:00 - [836]
 

The 1.1 Patch introduced something that I liked a lot, most probably a bug though.

When on the road I play on a netbook with a 1024x600 resolution. This works great everywhere except the station services, the corp hangar button falls off screen.

The patch made it possible to resize the station services to 600 pixels by minimizing and restoring the window.

Unfortunately hotfix number 2 "repaired" this.

Please give me my bug back! It made corporate life a lot easier whilst on the road.

Boreesh
Posted - 2010.10.07 16:04:00 - [837]
 

* Using the Market tab, The column sort options are reversed, When selecting the smallest to largest, it now displays largest to smallest (i.e. Jumps away, price, quantity)

Thebriwan
LUX Uls Xystus
Posted - 2010.10.07 16:18:00 - [838]
 

There was a saying that the patch today fixes all bugs from Tyrannis 1.1.

This is not true.

There is still the issue with the orders-list and the hangar view in list mode, which are not updated "at once" as it were. This is true for long list only (I have it never seen on the first page of my orders). But with 200+ it's getting very annoying.

To see waht I mean you have to:

View your corp hangar.
Set to list-mode and sort by name.
Put 100 different items in.
Scoll to the bottom .
Move the last item to your cargo hold.

See the item leave the corp hangar.
Then see the items being reloaded.

This also happens with the order-view.
And is more blatant there.

The real problem is not the reload, but the point that it invalidates the actual selection - if you move something out of a hangar it does not concern you.
But when I update my orders I do so by alphabet - and it often happens that I right click on the spot where my next item should be - but then a list update occures - so I actually click an other item, that is moved down the list.

This is very annoying.

For me it seems as when someone forgot to put an "beginupdate" "endupdate" block around the refresh-code of the listviews.

Jhonen Grey
Minmatar
Association of Commonwealth Enterprises
Imperial Ascension
Posted - 2010.10.07 18:57:00 - [839]
 

Edited by: Jhonen Grey on 07/10/2010 18:58:51
since downloading the third optional patch ive had my client crash and reboot (and sit on authentication each time) 5 times today

EDIT i can now no longer log into eve, the authentication bar never finishes

khac
Posted - 2010.10.07 19:32:00 - [840]
 

Are you ever going to get it right?

Buying something off the market pops local on top. Overview is more bugged than before, with a heap of cleaning/update errors. Double of everything when undocking, people from fleet showing as nothing at all (not even neutral) on overview when they should not be showing. etc etc etc


Pages: first : previous : ... 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 ... : last (33)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only