open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked Known Linux bugs
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Mr M
Posted - 2010.07.28 01:18:00 - [1]
 

Edited by: Mr M on 28/07/2010 15:21:28

Just a list of the bugs that are Linux/wine specific.

* No secure pages in the ingame browser
Pages using SSL (https) don't work. Among those are Eve Gate.

* No ingame music
The ingame jukebox won't play the ingame music.
Rename EVE/res/audio/Jukebox to _Jukebox to prevent it from loading.

* White square on pointer
One of the pointers are shown with a big white square around it. Graphical bug with the ATI Catalyst driver.

Thastandi
Posted - 2010.07.28 11:38:00 - [2]
 

EVE Voice works fine here (I did have to fiddle with it, however).

Also, the white square graphical bug doesn't exist for me (although, I do get the red/white checkerboard texture occassionally).

The jukebox music doesn't work; but, in-game music does work (going through a gate, etc.) If you want the EVE music, you can load the music files into mpd or amarok or whatever program you like best.


Mr M
Posted - 2010.07.28 15:20:00 - [3]
 

Originally by: Thastandi
EVE Voice works fine here (I did have to fiddle with it, however).

Also, the white square graphical bug doesn't exist for me (although, I do get the red/white checkerboard texture occassionally).

Dammit, I was hoping it was easy Very Happy

Do you have a nVidia graphic car? In that case the white square may be a ati specific bug

Ginlene
Posted - 2010.07.28 18:39:00 - [4]
 

Using Ubuntu 9.10, Wine 1.2rc something

*Eve only Starts properly some of the time. As many as 2/3 times it will show splash and then go to a blank desktop.

I have not noticed any visual bugs recently (Nvidia)
I don't use IGB, so no idea on SSL
I turned off audio, no no idea on sound

Solbright
Advanced Security And Asset Protection
Posted - 2010.07.29 13:47:00 - [5]
 

Originally by: Ginlene
Using Ubuntu 9.10, Wine 1.2rc something

*Eve only Starts properly some of the time. As many as 2/3 times it will show splash and then go to a blank desktop.

Fix is to enable NEW_FAIR_SLEEPERS as described in post #66 or you can update to Ubuntu 10.4 instead.


Solbright
Advanced Security And Asset Protection
Posted - 2010.07.29 13:53:00 - [6]
 

Launch via: wine explorer /desktop=EVE,1280x800 "C:\Program Files\CCP\EVE\eve.exe"

This gets around the bug where Eve will crash on gaining focus.


Solbright
Advanced Security And Asset Protection
Posted - 2010.07.29 14:01:00 - [7]
 

Arial fonts needs copied to [WINDOWS]\fonts\


Thastandi
Posted - 2010.07.30 02:08:00 - [8]
 

Originally by: Mr M
Originally by: Thastandi
EVE Voice works fine here (I did have to fiddle with it, however).

Also, the white square graphical bug doesn't exist for me (although, I do get the red/white checkerboard texture occassionally).

Dammit, I was hoping it was easy Very Happy

Do you have a nVidia graphic car? In that case the white square may be a ati specific bug


Yes, I do have an NVidia graphics card. You might be right.

About the voice...it will probably work for you too. I vaguely recall a hazy hour swapping settings in EVE, and alsamixer. There was also a lot of /etc/rc.d/alsa restart. But, it will work...just have to fiddle with it for a bit.

Mr M
Posted - 2010.07.31 02:27:00 - [9]
 

I must admit I din't really use Eve Voice even back when I used windows so it's not really anything I've missed Smile

My thoughts with this thread was to point out that even though there's some glitches with Eve under Linux most of them you can work around. And the few that we can't do anything about isn't really any "game breakers".


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only