open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked Little help
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

ZaiakuKero
Posted - 2010.07.20 07:11:00 - [1]
 

Ok, been scouring the forums for a week now and finally said "Screw it"

I just installed Ubuntu 10.4 on my laptop that previously had Vista on it. Eve ran perfect on it(Well as perfect as vista can make it). However, now, there are graphic glitches(Ships turning up black, planets, some of the UI buttons and portraits.) And for the life of me I cant figure out what is wrong.

Im using a F80L asus laptop


The settings under Eve show up as Direct3D HAL 1.
Everything else works(Minus the jukebox) I can log in and train but thats about it. Any help would be great.

Lothros Andastar
Gallente
Posted - 2010.07.20 07:27:00 - [2]
 

It sounds like your drivers are playing silly buggers.

Have you installed any drivers yourself or just using the ones that come with ubuntu?

Sadly I do not have any experience with Intel Chipsets so I will not give advice (as I have none to give).

I would suggest heading to #ubuntu on the freenode irc server and asking there!

ZaiakuKero
Posted - 2010.07.20 07:47:00 - [3]
 

Ya know what.....I never thought about going to the intel website and checking.

Yes im using the ones that came with ubuntu. Saddly im running a psx emu and it runs so much better then it did. No graphic problems there. But ill look on intels website and get back to ya.

ZaiakuKero
Posted - 2010.07.20 08:53:00 - [4]
 

Well...I found the drivers... Now the issue is installing them properly (Got to love intel SUPPORTING Linux)...i have no sweet clue how lol.....

Karak Terrel
As Far As The eYe can see
Chained Reactions
Posted - 2010.07.20 12:53:00 - [5]
 

Edited by: Karak Terrel on 20/07/2010 12:53:09
I don't have Ubuntu or an Intel graphics chip but i know that it is usually a bad idea to install stuff manually. Ubuntu may have newer drivers already packed in an experimental repository. The steps how to add this repository to your synaptic sources is on the bottom of this page under "Use preview of 2.8 driver" : https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/IntelPerformance

I hope this helps


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only