open All Channels
seplocked Linux
blankseplocked Bulletproof Setup Guide: EVE Online + Ubuntu 10.04
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 [2]

Author Topic

Whitehound
The Whitehound Corporation
Frontline Assembly Point
Posted - 2010.12.28 11:03:00 - [31]
 

Originally by: Judas Yanakov
Further analysis:

someguy@hiscomp:~$ glxinfo
name of display: :0.0
Segmentation fault

Does not bode well. Thoughts?

Do this:

"lspci | grep VGA"

and post the result.

Scorpyn
Caldari
Infinitus Odium
Posted - 2010.12.28 14:11:00 - [32]
 

Edited by: Scorpyn on 28/12/2010 14:12:53
Originally by: Judas Yanakov
Further analysis:

someguy@hiscomp:~$ glxinfo
name of display: :0.0
Segmentation fault

Does not bode well. Thoughts?

Run Memtest86+

It's available in many distros. As a package you can install and select from the boot menu, or you can run it from the install disc.

Pial Te
Posted - 2010.12.28 15:23:00 - [33]
 

http://forum.winehq.org/viewtopic.php?t=1457

For those of you, like me, desperate to get sound working with EVE, try the link above. Note, you may still need to follow the other steps above, including delete or rename the jukebox folder (I also set my music level to zero). I didn't use a virtual desktop.

By following the instructions in the first post in the thread at that link I now have sound, but not music, working in EVE. It looks like there may be a better solution mentioned in the thread I linked but I have not tried this yet.

Another hint, if you cant get Winetricks to run (command not found) then try this site: http://wiki.winehq.org/winetricks

and read the sections on getting and then using Winetricks.

Judas Yanakov
Caldari
SWARTA
Mostly Clueless
Posted - 2010.12.28 18:09:00 - [34]
 

01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200]


I seriously hope thats enough to run opengl...

Scorpyn
Caldari
Infinitus Odium
Posted - 2010.12.29 09:55:00 - [35]
 

Originally by: Judas Yanakov
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200]


I seriously hope thats enough to run opengl...

Enough for OpenGL 2.0 or DirectX 9.0.

http://en.wikipedia.org/wiki/Xpress_200

However, segmentation faults are often (not always) an indication of hardware error, which is why I recommend running memtest.

Judas Yanakov
Caldari
SWARTA
Mostly Clueless
Posted - 2010.12.29 19:35:00 - [36]
 

Yeah, I'll try that once I can get my hands on a disk. Thanks for the help, and if anyone has any other suggestions, I'm still in the market for them!

Judas Yanakov
Caldari
SWARTA
Mostly Clueless
Posted - 2010.12.29 20:03:00 - [37]
 

Success. Had to purge all graphics drivers from the system and reinstall the ati ones, then reconfigure the xserver. FPS is crap, station isn't loading, and icons are missing, but I'm at least ingame haha

Judas Yanakov
Caldari
SWARTA
Mostly Clueless
Posted - 2010.12.29 20:39:00 - [38]
 

Last odd thing,

I've tried to change the registry entries for direct3d, but it isn't listed at all under Current User/Software/Wine/. The directory doesn't even exist.

(Sorry for the triple post!)

Scorpyn
Caldari
Infinitus Odium
Posted - 2010.12.30 00:48:00 - [39]
 

Originally by: Judas Yanakov
Last odd thing,

I've tried to change the registry entries for direct3d, but it isn't listed at all under Current User/Software/Wine/. The directory doesn't even exist.

(Sorry for the triple post!)

It's not always there by default, you may have to create it. That goes for the keys as well. They should be strings.

Phoenicia Rhodes
Posted - 2011.03.22 21:51:00 - [40]
 

Great guide, works first try. Thanks!

Suned
Posted - 2011.03.30 21:28:00 - [41]
 

Thanks also working right from start :-)

Armen Vorga
Posted - 2011.04.06 01:04:00 - [42]
 

.


Pages: 1 [2]

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only