open All Channels
seplocked Market Discussions
blankseplocked EVEWalletAware (EWA) 2 - an offline wallet manager
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: first : previous : ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... : last (15)

Author Topic

MagnatDragon
Posted - 2010.11.11 13:10:00 - [181]
 

Originally by: MagnatDragon

I have dont work this program!What me do?



Well, a good start is always to try to describe your problem and anything that happens (or not) as good and detailed as you can. From what you've wrtoe, I can't even tell if you can't get EWA to run at all or simply have no idea on how to use it, once you installed it ...


1.Run EVEWalletAware
2.Click button Retrieve data from EVE API (Choise Personal data(Wallet and Journal))
3.Switch account/Characters:
- Select account MagnatDragon
- Select character Nothing (The Field of this string I have EMPTY)

Then I do too most with Corporation Data (Wallet and Journal) but the same result - in EVEWalletAware changes nothing!

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.11.11 15:04:00 - [182]
 

Originally by: MagnatDragon

3.Switch account/Characters:
- Select account MagnatDragon
- Select character Nothing (The Field of this string I have EMPTY)



Try retrieving the chars for this EWA account again (Extras -> Options).

If that doesn't help, does the application log (located under Extras) show any errors?

MagnatDragon
Posted - 2010.11.11 15:36:00 - [183]
 

Originally by: Hel O'Ween
Originally by: MagnatDragon

3.Switch account/Characters:
- Select account MagnatDragon
- Select character Nothing (The Field of this string I have EMPTY)



Try retrieving the chars for this EWA account again (Extras -> Options).

If that doesn't help, does the application log (located under Extras) show any errors?


Error: -2147220988, EVE API Error: 516, Failed getting user information.

What me do?

MailDeadDrop
Rage and Terror
Posted - 2010.11.11 16:39:00 - [184]
 

Originally by: Hel O'Ween
As I wrote, I'm using an official API (SHGetFolderPath() with CSIDL_COMMON_APPDATA). Initially the path is written to the INI by the installer, which predates Vista. So, perhaps the installer has problems of figuring out the right path and/or updating the INI with the proper value.

Sorry, I haven't read the entire thread, and apologize for my willful ignorance on the official API call you're using. Based on what you wrote, I find it completely believable that the installer is at fault. Whenever you'd like to test a new install package, I've got a Win7 64-bit system ready.

MDD

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.11.11 21:56:00 - [185]
 

No need to apologize.

And thanks for the offer, but I got Win 7 64 bit myself (though I don't think it's related to 32 vs. 64 bit). But I'm still new to Win7 and need to figure out how Vista/Win 7 virtualizes all the pre-Vista stuff (Documents and Settings -> User i.e.).

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.11.13 11:14:00 - [186]
 

EWA version 2.0.15 and EWAAutoData version 1.0.10 have been released. This should fix the assets bug along with the bug that a money transfer between two chars only shows up in the first char's wallet journal.

See the version history for details.

Aiden Connley
Caldari
Posted - 2010.11.13 23:25:00 - [187]
 

Okay, so here's a problem:
This morning my Evemon client (which I leave running pretty much 24/7) started crashing saying out of disk space. My C: drive is fairly full, so I shuffled some data around and cleared out about 22GB of space. So far so good.

A few hours later, it started crashing again, and I found me C: drive was back down to 54MB or so....what the...??

So I have a look, and the culprit is the WalletAware LOG file, which has grown to over 79GB!!! And the DB file is over 805MB...holy cow! And I've only been playing for 6 months and only running the app for a couple of weeks, one character, one account.

So I figure...time to find DB tools...AH! Compact DB..that should help....that is unless it errors out which is precisely what it did.

So...firstly, how do I go about fixing this? Secondly, a feature suggestion: Add the ability to schedule regular DB maintenance?

Also...Access sucks as a DB engine compared to SQL, I suggest revisiting the back end and consider SQL Express as a possibility. While I agree that lots of people know how to poke around in an Access DB, I challenge that most of those also know how to poke around in an SQL db too.

Finally, on a happier note...love the app, great tool. I look forward to seeing it refined and developed more.

RnDr Brain
Posted - 2010.11.13 23:46:00 - [188]
 

Edited by: RnDr Brain on 13/11/2010 23:47:43
can't update my assets, in log is this Error: -2147221401, EVE API Error: 103, Already returned one week of data: retry after 2010-11-14 00:37:24.
It worked with no problems until last weekend, now I am trying it everyday with no result.

I have version 2.0.15

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.11.14 11:50:00 - [189]
 

Originally by: Aiden Connley

So I have a look, and the culprit is the WalletAware LOG file, which has grown to over 79GB!!! And the DB file is over 805MB...holy cow! And I've only been playing for 6 months and only running the app for a couple of weeks, one character, one account.

So...firstly, how do I go about fixing this? Secondly, a feature suggestion: Add the ability to schedule regular DB maintenance?



First, could you please name the log file, because EWA doesn't write *one* (text) log file, but a separate log file each time you start EWA. EWA uses text logging until it was able to initialize the DB, then starts logging to the DB instead (at least if you haven't edited the INI and forced EWA to sole text file logging). It also auto-purges log files older than 14 days.

Second, see this post and page back (and my following answer) on how to empty EWA's logging table. Try compacting afterwards.

Scheduling is something I'll think about.

Quote:

Also...Access sucks as a DB engine compared to SQL, I suggest revisiting the back end and consider SQL Express as a possibility. While I agree that lots of people know how to poke around in an Access DB, I challenge that most of those also know how to poke around in an SQL db too.



I don't think I will start forcing people into installing SQL Server. Although EWA would of course benefit from SQL Server, I consider this to be too intrusive as an requirement to run some gaming utility.

Originally by: Aiden Connley

can't update my assets, in log is this Error: -2147221401, EVE API Error: 103, Already returned one week of data: retry after 2010-11-14 00:37:24.
It worked with no problems until last weekend, now I am trying it everyday with no result.



Well, look at the time stamp you posted your message and at the time provided by the EVE API server. You only can query your assets once every 24 hours.

This is how the assets API (and EWA) has always worked.

Also, keep in mind that the API caching is per API call type (assets, wallet journals etc.) and per IP address & account. In other words, using two different applications for the same data (assets, i.e.), leaves the second application without data, unless you're using an (API) proxy server. EWA can be configured to work with proxy servers.

Aiden Connley
Caldari
Posted - 2010.11.14 18:44:00 - [190]
 

Thanks for the quick response, Hel.

Originally by: Hel O'Ween
Originally by: Aiden Connley

So I have a look, and the culprit is the WalletAware LOG file, which has grown to over 79GB!!! And the DB file is over 805MB...holy cow! And I've only been playing for 6 months and only running the app for a couple of weeks, one character, one account.

So...firstly, how do I go about fixing this? Secondly, a feature suggestion: Add the ability to schedule regular DB maintenance?



First, could you please name the log file, because EWA doesn't write *one* (text) log file, but a separate log file each time you start EWA. EWA uses text logging until it was able to initialize the DB, then starts logging to the DB instead (at least if you haven't edited the INI and forced EWA to sole text file logging). It also auto-purges log files older than 14 days.


The log file name is EWAAD20101112003549.txt So I apologize for not being clear, obviously from the name the file is from EWAAD not EWA itself. Also, i think I somehow managed to have 2 copies of EWAAD running at once (no that was not intentional).

Originally by: Hel O'Ween

Second, see this post and page back (and my following answer) on how to empty EWA's logging table. Try compacting afterwards.



I tried your suggestion and it didn't do anything to the EWAAD logs (there's two, the other is around 4MB) and DB compacting still throws an error.

Originally by: Hel O'Ween

Scheduling is something I'll think about.


Cool. Thanks. :)

Originally by: Hel O'Ween

I don't think I will start forcing people into installing SQL Server. Although EWA would of course benefit from SQL Server, I consider this to be too intrusive as an requirement to run some gaming utility.


Fair Enough. Sorry if I came off a little harsh expressing my opinion..didn't mean to be a jerk about it.

Originally by: Hel O'Ween
Originally by: RnDr Brain

can't update my assets, ***edited for brevity*** with no result.
*Hel's response*




The above was posted by RnDr Brain, not me. Just saying. :)

So is there a way to clear the EWAAD log or can I just delete it w/o ill effect?
Is there a way to find out what the error is when trying to compact the EWA DB so we can troubleshoot this further?

Aiden Connley
Caldari
Posted - 2010.11.14 19:03:00 - [191]
 

Originally by: Aiden Connley

Is there a way to find out what the error is when trying to compact the EWA DB so we can troubleshoot this further?


Update: Got the DB compacting error fixed:
1) Discovered the previous version of EWAAD was still running (thought I had killed it yesterday, apparently not)
2) Renamed the 1.0.0.10 version to the correct name (had a (2) at the end) for future use, but did NOT run it.
3) I modified the .ini to use the API cache at Eve-dev.com
4) Ran a manual data retrieval from EWA.
5) Compacted the database, no problem.

So now I just need to know what to do about this massive EWAAD log.

Dmitri Kreig
Posted - 2010.11.15 02:18:00 - [192]
 

Edited by: Dmitri Kreig on 15/11/2010 02:22:14
I tried to look at my assets in EWA 2.0.15, by doing full reinstall. When pressing "Update assets from API" button i had the following result:

1. EWA downloaded 5800+ assets from API, seems like all of them.
2. Lower bars info message says "Done loading 5260 assets, now populating the grid".
3. Grid stays completely empty.

An .xml file for assets looks ok (5800+rows, proper /eveapi closing), and i can see all assets under drop-down filter boxes (items, stations, etc) in assets managing window, but grid stays empty no matter what i do. App log for the time of downloading assets contains alot (500+) entries, all saying: "cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, <number>", where <number> is one of 10 or so different values for each entry. It looks like this:

003: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 414293034
004: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 414293034
005: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 414293034
....................................................................
110: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 973720116
111: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 973720116
112: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 973720116
....................................................................
559: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 1859544617
560: cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, 1859544617

It seems to me, EWA downloads data from API, but somehow is unable to display said data correctly.

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.11.15 11:58:00 - [193]
 

Originally by: Aiden Connley

Update: Got the DB compacting error fixed:
1) Discovered the previous version of EWAAD was still running (thought I had killed it yesterday, apparently not)
2) Renamed the 1.0.0.10 version to the correct name (had a (2) at the end) for future use, but did NOT run it.
3) I modified the .ini to use the API cache at Eve-dev.com
4) Ran a manual data retrieval from EWA.
5) Compacted the database, no problem.



I'm glad you got that sorted out. Yes, compacting the DB requires both EWAAutoData to beclosed. Didn't think about that.

Quote:

So now I just need to know what to do about this massive EWAAD log.


Just as EWA auto-purges old (older than 14 days)text logs, EWAAutoData purges its, too ... on application startup. If you keep that beast running 24/7, well no cleanup takes place. And the massive size of the logs is something which stems from the assets bug, I think, causing a lenghty error entry for each item.

Once that one is (finally) fixed, the log's size should shrink again.

I think I also add some "warch for date change, if so start new log and do cleanup" for those fanatics like you, who run EWAAutoData 24/7. Wink

Originally by: Dmitri Kreig

"cEVEAssets:ParseXMLRow->6, EVEWalletAware, Overflow, <number>", where <number> is one of 10 or so different values for each entry.



Damn it, I thought that I fixed this one finally. My problem is, I haven't acquired any new items lately, therefore my item IDs are still within the old range. So, for me EWA throws no errors. I'll look at it again.

And the different numbers are the item IDs, so thanks a lot for posting the log entries, this is helpful.

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.11.15 20:53:00 - [194]
 

EWA version 2.0.16 and EWAAutoData version 1.0.11 have been released. This hopefully finally fixes the assets problem.

I've also implemented a log file rollover for EWAAutoData. If it detects a date change (you leave it running while midnight passes), it closes the current text log file, starts logging to a new file and does a clean up (delete logs older than 14 days), just at it does at application start up.

I haven't updated the version history on EWA's website yet, will do so tomorrow.

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.01 11:37:00 - [195]
 

Just a quick note to let you know that if you're missing the Noctis (+BPO) in EWA, it's due to the fact that CCP hasn't published the Incursion database dump yet.

If you bought or sold Noctis' (and/or its BPO) already - don't worry, your transactions are not lost, they just don't show up in EWA at the moment. As soon as the DB is updated, all your Noctis related transactions will appear in EWA.

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.08 10:46:00 - [196]
 

Edited by: Hel O''Ween on 08/12/2010 10:51:45
EWA version 2.0.17 and EWAAutoData version 1.0.12 have been released, along with the database update to Incursion (DB version 19).

I've added one small addition to EWA's Quick briefing: the revenue chart may now optionally show a graph for profit/loss, too.

See the version history for details.

[Added]
In case you haven't noticed yet: Ix Forres announced that EVE Metrics will close its doors in January at latest. As of now, it seems that Ix is not willing to hand the project over to someone else. If that's the case, I'll need to remove EVE Metrics as a data source for market stats in the next release.

Tria' Va
Posted - 2010.12.16 23:46:00 - [197]
 

so, i'm running win7 and can't seem to get it to work.

installed it normaly, not changing the placement of the install or anything.
couldn't start, got that "error accessing database at C:\ProgramData\EVEWalletAware\Data" that someone els has too.

tryed to fix it too by going into the .ini file and copy pasted your correction as you said, didn't fix it.

i then deleted and reinstalled it to a new locations.

C:\Users\Peter\Desktop\Eve-online\EVEWalletAware
C:\Users\Peter\Desktop\Eve-online\DATA

and I can start it up now, tho now i can't get my char information from the FULL API.
getting this error in the log.
EVE API Error: 516, Failed getting user information

i have triple checked the API.

tho i installed it EWA to a new location.
i still got some files and folders under:
C:\ProgramData\EVEWalletAware
GFX folder, LOGS folder and EVEWalletAware.ini file

the code in the EVEWalletAware.ini, under database looks like this.

[Database]
Connection=Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\Users\Peter\Desktop\
Eve-online\DATA\EVEWalletAware.mdb;User Id=admin;Password=;
DatabasePath=C:\Users\Peter\Desktop\Eve-online\DATA\
Version=18

hopes this helps you in fixing your win7 problems.

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.17 00:16:00 - [198]
 

Edited by: Hel O''Ween on 17/12/2010 00:17:01
Yes, Windows 7 does weird things.

Originally by: Tria' Va

and I can start it up now, tho now i can't get my char information from the FULL API.
getting this error in the log.
EVE API Error: 516, Failed getting user information



You should have stopped here. With the emergency reboot of TQ tonight, the API server was also disabled. From the time you posted, that could have happened at the time you tried to get your chars from the API.

Try it again later on/tomorrow and see if it works then.

Quote:

tho i installed it EWA to a new location.
i still got some files and folders under:
C:\ProgramData\EVEWalletAware
GFX folder, LOGS folder and EVEWalletAware.ini file



Those files/folders will always be there, regardless of where you install EWA itself.

Tria' Va
Posted - 2010.12.17 02:30:00 - [199]
 

Originally by: Hel O'Ween
Edited by: Hel O''Ween on 17/12/2010 00:17:01
Yes, Windows 7 does weird things.

Originally by: Tria' Va

and I can start it up now, tho now i can't get my char information from the FULL API.
getting this error in the log.
EVE API Error: 516, Failed getting user information



You should have stopped here. With the emergency reboot of TQ tonight, the API server was also disabled. From the time you posted, that could have happened at the time you tried to get your chars from the API.

Try it again later on/tomorrow and see if it works then.


i took a look at EMMA too,like an hour befour i started with EWA and didn't seem that the API server was offline then, but i guess it still can be the case.. i will check tomorrow then. thanks

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.17 09:39:00 - [200]
 

One last suggestion: if it still doesn't work, try setting it to XP compatibility mode and see if that helps.

Tria' Va
Posted - 2010.12.17 14:26:00 - [201]
 

Originally by: Hel O'Ween
One last suggestion: if it still doesn't work, try setting it to XP compatibility mode and see if that helps.


don't know if API server is down now or not.

but it didn't work, also tryed it by setting the .exe to XP compatibility.

anyone with win7 that got EWA to work? could be i'm doing something completely wrong.

Corcyrus Endymion
Caldari
Elder Tribes
Posted - 2010.12.17 16:09:00 - [202]
 

Just jumping to say that I really like WalletAware, ever since I started using a year or so ago. So , thanks!

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.17 21:47:00 - [203]
 

Originally by: Tria' Va

anyone with win7 that got EWA to work? could be i'm doing something completely wrong.


@Tria:
I suggest that you send me an email to Hel.OWeen@eve-biotronics.de so that we can find a solution for you. I myself and others have EWA running on Windows 7, so its not a general problem. But I know that the first time I tried to install EWA on my Win7 machine, I ended up with the database being at three different locations.

@Corcyrus:
Thank you for the kind words. Much appreciated. Very Happy

Colgir
Posted - 2010.12.18 22:08:00 - [204]
 

Hello,

i want to run EWA with an Eve_API_Proxy-Tool. Well, on first sight it is working, but i found a little problem.
EWA is requesting the server status with 'Server/ServerStatus.xml.aspx'. But the correct request is
'server/ServerStatus.xml.aspx' (with a small 's' at the beginning); this is documented in http://wiki.eve-id.net/APIv2_Page_Index with a small 's', too.
The eve-api has no problem with it, but the api-tool has.
This is of course no major problem, only a typo.

Regards

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.19 09:48:00 - [205]
 

Originally by: Colgir

EWA is requesting the server status with 'Server/ServerStatus.xml.aspx'. But the correct request is
'server/ServerStatus.xml.aspx' (with a small 's' at the beginning); this is documented in http://wiki.eve-id.net/APIv2_Page_Index with a small 's', too.



Noted, Colgir. Thanks for letting me know.

Companion Qube
Minmatar
Electron Conservation Inc
SRS.
Posted - 2010.12.21 07:57:00 - [206]
 

Edited by: Companion Qube on 21/12/2010 07:57:22
I'm seeing a lot of this in the logs - spammed even, to the tune of hundreds of megabytes or gigabytes worth of log output over a day or so. Halp :(


Date/Time: 12/20/2010 8:18:56 AM
EventID : 1001
Event : ApplicationError
-----
cXMLCacheFile:Save->-2147467259, Microsoft JET Database Engine, Cannot open database ''. It may not be a database that your application recognizes, or the file may be corrupt.
====================================================================================================
Date/Time: 12/20/2010 8:18:56 AM
EventID : 105
Event : DBError
-----
Cannot open database ''. It may not be a database that your application recognizes, or the file may be corrupt.
====================================================================================================


edit: RIP. forum formatting.

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.21 10:57:00 - [207]
 

Hi CQ,

uhh, that looks pretty ugly (adn I'm not talking about the forum formatting).

Try to close down all running instances of EWA and EWAAutoData (check taskmanager to make sure there are no orphans still runnning).

I know you keep EWAAutoData running 24/7 and therefore your machine as well. Have you tried a reboot?

Companion Qube
Minmatar
Electron Conservation Inc
SRS.
Posted - 2010.12.21 11:14:00 - [208]
 

Yeah, honestly I'm lazy enough that I've been avoiding this for two or three months. I'm willing to blow away anything except the 18 months of EWA database that I've got stored, any suggestions?

Hel O'Ween
Men On A Mission
EVE Trade Consortium
Posted - 2010.12.22 15:04:00 - [209]
 

Originally by: Companion Qube
I'm willing to blow away anything except the 18 months of EWA database that I've got stored, any suggestions?


You could try the following:

- First of all, make a backup of your current DB!
- Do an export of your current database (menu File -> Export/Import EWA data)
- Close EWA, rename/move your existing DB to something else/different location
- Grab a copy of EWA's palin empty DB: http://eve.basicaware.de/EVEWalletAware/download.html#downloaddb. Place it in EWA's database folder (you need to rename the file in the archive from EVEWalletWareDB.mdb to EVEWalletAware.mdb)
- Start EWA and set up all accounts/characters
- Import your previously exported EWA data into this new "installation"

If in doubt, contact me at Hel.OWeen@eve-biotronics.de

Companion Qube
Minmatar
Electron Conservation Inc
SRS.
Posted - 2010.12.23 05:05:00 - [210]
 

Edited by: Companion Qube on 23/12/2010 11:12:18
Just a quick update, I think I fixed the problem. I guessed that something crashed the machine while wallet aware was writing to the database (good old lack of atomic commits, thanks JET) - so I googled for info re: repairing JET databases. Installing access off my office disk and running compact/repair on the database fixed things right up, no need to export/import.


Pages: first : previous : ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... : last (15)

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only