open All Channels
seplocked EVE General Discussion
blankseplocked Game is unplayable
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

WarlockX
Amarr
Free Trade Corp
Posted - 2009.12.06 00:56:00 - [1]
 

Any word on what if anything is going on?
We are being disconnected from the game every 5 minutes.

Dani SP
Posted - 2009.12.06 01:02:00 - [2]
 

thread never seen on EVE boards


Captain Pompous
Is Right Even When He's Wrong So Deal With It
Posted - 2009.12.06 01:06:00 - [3]
 

Originally by: Dani SP
thread never seen on EVE boards





Lesser-Spotted Iberian troll sadly seen all over the place Rolling Eyes

Flatiner
Posted - 2009.12.06 01:09:00 - [4]
 

I keep getting dropped every 5 mins as well, was fine yesterday .. wtf .. I'm getting tired of this f'n game and it's issues, played Call of Duty forever for free and never had issues, play an MMO and pay for and nothing but issues .. seems kind of backwards to me

I know when I'm at my friends house on a laptop if I do a ping to 87.237.38.200 (Ping 87.237.38.200 -t) I keeps the connection up and live (on wireless)

Arlyn Nightblade
Posted - 2009.12.06 01:35:00 - [5]
 

Same thing is happening to me, disconnects and eve returns: socket closed error message

Started a day ago, never had any disconnects before then...

Dirk Magnum
Blue Republic
RvB - BLUE Republic
Posted - 2009.12.06 01:36:00 - [6]
 

I'm more interested in knowing when the test server will stop with the incompatable protocol thing Sad

CavoFury1
It's A Trap
Posted - 2009.12.06 01:37:00 - [7]
 

Are you in Canada, a few Canadians in my fleet are dropping as if they were in a syncronized swimming contest..


Arlyn Nightblade
Posted - 2009.12.06 01:40:00 - [8]
 

Yup, Toronto Canada, guess that answers the question lol

WarlockX
Amarr
Free Trade Corp
Posted - 2009.12.06 01:53:00 - [9]
 

toronto canada for us as well. perhaps its rogers *shakes fist*

Lekegolo Khanid
Arbeitaholics Anonymous
Posted - 2009.12.06 02:30:00 - [10]
 

I'm in London Ontario with rogers and having the same issue, perhaps i should complain on their forums instead of here?

Bish Ounen
Gallente
Best Path Inc.
Cult of War
Posted - 2009.12.06 02:56:00 - [11]
 

It's probably Rogers causing the issue.

London/Toronto/general Ontario area all use the same transatlantic link that we here in Buffalo NY USA use, and I've been solid all day (excepting the server burp earlier.)

Of course, Rogers sucks, so its not surprising that you would have issues. They seem to delight in causing connectivity issues for gamers. Bunch of lazy bastages if you ask me.

Solo Quest
Ionizor
Posted - 2009.12.06 03:56:00 - [12]
 

East of Toronto for me & I have the problem too.

Grubby Hands
Posted - 2009.12.06 07:01:00 - [13]
 

Blame Canada!

Drayke Comet
Posted - 2009.12.06 15:46:00 - [14]
 

Anyone still having this problem?

Kha'Vorn
Gallente
Aliastra
Posted - 2009.12.06 15:50:00 - [15]
 

Originally by: Grubby Hands
Blame Canada!


I lol'd at the movie quote :)

Kva Plexcha
Gallente
Doing You Right
Posted - 2009.12.06 15:55:00 - [16]
 

For a favorable opinion of Rogers, simply compare them to the Leafs.

CCP Mindstar

Posted - 2009.12.06 16:00:00 - [17]
 

I'm having a look at what could be the cause...

Please post what ISP you are with and a tracert to 87.237.38.200

Cheers,
Mindstar!

Thatkidnamedrocky
Gallente
Posted - 2009.12.06 16:53:00 - [18]
 

i know i got dc while i was exploring and then my core probes were gone so i had to buy some adn on they way to pick em up i ran into a gate camp and got podded. never would of happened if eve didnt glitch and throw away all my yellow probe thingy lolz

but yea i cant tell cause if i move my computer i get dc cause wifi were im at sucks Very Happy

Tom Zanner
Posted - 2009.12.06 17:15:00 - [19]
 

tracert is best choice. I would suggest power cycling the modems before and after and see if you notice any different routes.

run a few pathpings to various sites and see if you notice any packet loss.

best of luck.

-Z



Baihuigau
Gallente
Skull Brigade
Posted - 2009.12.06 17:17:00 - [20]
 

Edited by: Baihuigau on 06/12/2009 17:38:03
I dont think its a conection issue per say mindstar, since im also with rogers as well and with me i get the same 5m socket closed but if i open the ingame browser

im able to keep browsing until i click any button in the client other than the browser and then i get the socket closed error, it looks like more of a sinc issue between the client and the eve cluster somehow.

Did a trace route everything looks good theres a 100 ping in eurorings.net and a 271 ping in 134.222.109.173

Zeba
Minmatar
Honourable East India Trading Company
Posted - 2009.12.06 18:31:00 - [21]
 

Originally by: Tom Zanner
I would suggest power cycling the modems
Confirming that this is the first thing to do when only eve seems to be having connection issues for you specifically and not any other sites or even online games. Dunno why it works but it does.

Zartanic
Posted - 2009.12.06 18:48:00 - [22]
 

Originally by: Thatkidnamedrocky
i know i got dc while i was exploring and then my core probes were gone so i had to buy some adn on they way to pick em up i ran into a gate camp and got podded. never would of happened if eve didnt glitch and throw away all my yellow probe thingy lolz

but yea i cant tell cause if i move my computer i get dc cause wifi were im at sucks Very Happy


I don't know if you tried this but there is a button to reconnect to lost probes, in case you disconnect. I wish they had these for Drones as well.

Zartanic
Posted - 2009.12.06 18:54:00 - [23]
 

Edited by: Zartanic on 06/12/2009 18:55:06




Originally by: Zeba
Originally by: Tom Zanner
I would suggest power cycling the modems
Confirming that this is the first thing to do when only eve seems to be having connection issues for you specifically and not any other sites or even online games. Dunno why it works but it does.


After several minutes the servers allocate your connection to someone else as you're no longer a user. When you reconnect you get a fresh connection and with some ISP's even a new IP address. This can drop or reset any bad connections. When I have a bad connection (rarely) I switch off my router for about 30 minutes and that always fixes it.

Corban Mah
Posted - 2009.12.06 19:00:00 - [24]
 

Dingo ate my baby.

Oh wait Mad

Lord Cardigan
Posted - 2009.12.06 19:03:00 - [25]
 

Try leaving a ping -t to google in the background, see if the disconnets still persist.

Kalshion Lucivany
Amarr
FACTS on EVE
Veneratio Venator Alliance
Posted - 2009.12.06 19:21:00 - [26]
 

Originally by: Flatiner
I keep getting dropped every 5 mins as well, was fine yesterday .. wtf .. I'm getting tired of this f'n game and it's issues, played Call of Duty forever for free and never had issues, play an MMO and pay for and nothing but issues .. seems kind of backwards to me

I know when I'm at my friends house on a laptop if I do a ping to 87.237.38.200 (Ping 87.237.38.200 -t) I keeps the connection up and live (on wireless)


There a reason you tried to compare apples to oranges here?

CoD and Eve-online use two COMPLETELY different network protocals, thus, just because ONE game works well on the net - doesn't mean the other should as well. Keep in mind, CoD doesn't have to keep track of TENDS OF THOUSANDS of players that are online at once in one massive cluster. Last I checked, CoD has indivisual servers that don't even come CLOSE to the number of players eve uses.

Either way, an MMO is more network intensive, and more prone to problems than you might think. Don't compare a singular multiplayer game whose's network protocals are different from an MMO, because you can't compare them at all. Now, you CAN compare Eve-online to another MMO (Such as LotRO in this case, which I get disconnected from a lot, but I don't get disconnected from Eve anywhere near as much)

---

Anyway, to get back on topic. Had numerious problems last night trying to stay connected, figured it was my ISP though, but there were times when the connection flat out died and I could reconnect afterwords.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only