open All Channels
seplocked Ships and Modules
blankseplocked What is wrong with my Tengu?
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Silou Nia
Posted - 2009.10.18 01:15:00 - [1]
 

Edited by: Silou Nia on 18/10/2009 01:16:01
Hello,

I'm suspecting there is a bug with T3, or just the Tengu, since that's the only T3 I have access to. My concerns are that I've farmed Worlds Collide for some time now, Overseer farming. It's World's Collide Serpentis vs. Gurista. In second room, sometimes I tank this room without even seeing my shield going red, other times, like just now, I barely survived. My shield first started repping through their damage when there was... 2 BS's left? (and some frigs, but meh).
This is happening often, sometimes I tank up to 15 BS's without problems, but like now, I couldn't even rep through 2 (and yes, we're talking the same ships, same rooms under the exact same circumstances). I know how to fit, and my skills are fine, I've done almost all L4's you can do.

Also, just out of nowhere, my missiles start only reaching 57KM, when they usually can reach almost 100KM. When I relog, this resets it back to normal though. Also, when you're about to warp, as when you're acceleration bar shows "warping", your missiles don't do any damage, not even if you fired before selecting warp to.

Chainsaw Plankton
IDLE GUNS
IDLE EMPIRE
Posted - 2009.10.18 01:20:00 - [2]
 

interesting, but when starting warp and launching missiles the missiles will hit for 0 every time, has been like that for a long time on all missiles.

Liang Nuren
Posted - 2009.10.18 01:26:00 - [3]
 

The warping thing is not new. I've experienced the range bug, I think.... sometimes my torps randomly don't hit but ~25km out on my Golem and I've got max skills, range rigs, and implants (they should be going 40+).

-Liang

Marko Riva
Posted - 2009.10.18 03:55:00 - [4]
 

Had some issues on a domi alt 1-2 weeks ago; the drones just didn't do any decent damage (alt is BS 5 and 7 mil in drones). Docked up, left ship, boarded ship again, undocked. Problem solved.

Dunno why or how it happened.

Kile Kitmoore
Posted - 2009.10.18 04:10:00 - [5]
 

Did you by any chance look over the combat log?

Sentinel Borg
Posted - 2009.10.18 04:24:00 - [6]
 

Did you always move with the same speed while tanking? Because the guristas room means almost only damage thru missiles and your speed, especially with a Tengu, can make a major difference there.

Selina Sora
Posted - 2009.10.18 04:50:00 - [7]
 

Originally by: Silou Nia
Edited by: Silou Nia on 18/10/2009 01:16:01
Hello,

I'm suspecting there is a bug with T3, or just the Tengu, since that's the only T3 I have access to. My concerns are that I've farmed Worlds Collide for some time now, Overseer farming. It's World's Collide Serpentis vs. Gurista. In second room, sometimes I tank this room without even seeing my shield going red, other times, like just now, I barely survived. My shield first started repping through their damage when there was... 2 BS's left? (and some frigs, but meh).
This is happening often, sometimes I tank up to 15 BS's without problems, but like now, I couldn't even rep through 2 (and yes, we're talking the same ships, same rooms under the exact same circumstances). I know how to fit, and my skills are fine, I've done almost all L4's you can do.

Also, just out of nowhere, my missiles start only reaching 57KM, when they usually can reach almost 100KM. When I relog, this resets it back to normal though. Also, when you're about to warp, as when you're acceleration bar shows "warping", your missiles don't do any damage, not even if you fired before selecting warp to.


There is no bug specific to T3... Some of us have experienced the "range" bug before, but usually just requires docking, logging, or somtimes it just goes away...

As far as the damage problem... Here's your problem. WC second room dumps you right in the middle of everything. Your first targets in a Tengu should be all of the frigs, because they will web you and your primary advantage since it dumps you in the middle of them is speed. Two or three BS' with a few frigs webbing you will do suprisingly good damage to a Tengu... I know this because I run CNR, Golem, NH, and Tengu on Lvl 4s... I prefer the Tengu, you just gotta know how to fly it and what your primaries should be...

Once you activate the gate to the second room, you should be reloading to faction missiles. Take out all the frigs then reload to fury or whatever you're using.

Ral Ulgur
Caldari Provisions
Posted - 2009.10.18 08:44:00 - [8]
 

The other day I was surprised at how miserably my Tengu tanked. Admittedly, Tengu defensive was only at IV (the +5 res one), but I put on a gistum b-type med booster, dg amp, dg invul. The AB was effectively negated by an evil web drone.
About 8 cruisers and 10 guristas PvE frigs were pounding at me and my shield was slowly going down which really surprised me.

Deva Blackfire
Viziam
Posted - 2009.10.18 12:06:00 - [9]
 

Originally by: Ral Ulgur
The other day I was surprised at how miserably my Tengu tanked. Admittedly, Tengu defensive was only at IV (the +5 res one), but I put on a gistum b-type med booster, dg amp, dg invul. The AB was effectively negated by an evil web drone.
About 8 cruisers and 10 guristas PvE frigs were pounding at me and my shield was slowly going down which really surprised me.


I think there is an issue with tank mods on t3 altogether. I know a guy who lost proteus on lv4 he could easily tank in 2x mar ishtar earlier. Guess bonuses dont apply or something.

And yeah had same problem. Was using tengu vs guristas, gistii btype + invulni (its lol-tank). But 2 cruisers broke me and that was just... weird. I was using maxskilled resistance subsystem at the time.

Silou Nia
Posted - 2009.10.18 13:11:00 - [10]
 

Didn't know about the range bug, and glad I'm not alone with the missiles not reaching their usual range. But, about the second room and my tank, unless the pirates in there change for every new mission you get, then I have no idea.
Here's what's happening: I go in, don't care about triggers BECAUSE I have done this mission the same very many times before. I get aggro from every ship, now I usually just start killing cruisers and BS's first, then frigs so I can change ammo. But, sometimes I tank them all with not a single issue, I don't even see my shield get damaged at all, OTHER times I barely survive, my shield got down to 10% left, when there were 2x BS's left, it could tank normally. Now I wonder why this is it, because: Same ship, same fittings, same mission under exact same circumstances.

I stood still during the fight because I was webbed by 6 frigs. Now please keep your clever comments to yourself, because I AM aware that I can kill frigs first and speed tank. But that's not my point, my point is why I sometimes tank this without a single scratch on my ship, and other times I barely survive.

This exact thing has been happening in a few Angel missions too. I go in, surrounded by 10 BS's orbiting at 5-10KM, they don't even scratch me. Other times, again under exact same circumstances, I can't rep through their damage, only when there's something silly like 1 or 2x BS's left I start being able to rep through their damage.

Noemi Nagano
Posted - 2009.10.18 14:14:00 - [11]
 

Edited by: Noemi Nagano on 18/10/2009 14:15:55
The range-bug (or maybe better - velocity bug!) happened to me too, I checked my missiles stats in fitting screen then (fitting, launcher, 1 of the 2 info icons is for loaded charges) - and the missiles speed was just like in my Drake, means, no ship/subsys/skill-bonus applied to the heavies! I had to redock, unfit launchers, repackage (!) them, and then fit again and - it worked, bonus was applied again. Should be same in Raven/CNR/Golem, with their bonus to velocity.

The other thing is quite strange though, although Serpentis-Room in WC can vary quite a bit in applied damage (depending if there are more Blaster- or more Rail-Megas :) ), this difference should barely be enough to break a good Tengu tank.

Brodde Dim
Hyper-Nova
Posted - 2009.10.18 14:21:00 - [12]
 

Originally by: Silou Nia
I stood still during the fight because I was webbed by 6 frigs. Now please keep your clever comments to yourself, because I AM aware that I can kill frigs first and speed tank. But that's not my point, my point is why I sometimes tank this without a single scratch on my ship, and other times I barely survive.
Do you always stand still and tank, or was it just the time when you barely survived? The damage reduction from just a few extra meters per second is huge in a tengu.

Did you have an overseer this time? Did you check incoming damage types?


JonShannow
Caldari
Regante
Posted - 2009.10.18 14:32:00 - [13]
 

I cant relate your bug to my experiance cos I live in wh space, but I ALWAYS relog after boarding my tengu or the bonuses just seem to not apply, its the range bug I get every time after boarding the ship from the ship hanger.

I have bug reported this to ccp and got yes its a known bug,, no oh it will be fixed or anything,, just we know about it.

It might be worth submitting a bug report yourself, if nothing else, the more that complain about it, they might actually fix it.

Jon.

Silou Nia
Posted - 2009.10.18 14:34:00 - [14]
 

Originally by: Brodde Dim
Originally by: Silou Nia
I stood still during the fight because I was webbed by 6 frigs. Now please keep your clever comments to yourself, because I AM aware that I can kill frigs first and speed tank. But that's not my point, my point is why I sometimes tank this without a single scratch on my ship, and other times I barely survive.
Do you always stand still and tank, or was it just the time when you barely survived? The damage reduction from just a few extra meters per second is huge in a tengu.

Did you have an overseer this time? Did you check incoming damage types?




Most of the time I just stand still, since it's always enough, except for when this weird thing is happening. The overseer is never a problem because either he hasn't spawned yet, or he does not aggro me before I'm very close to him, or shooting at him.

I think there's something wrong with the subsystems at times, I remember some days ago my ship started flying way more slow with AB on than it usually did (and no, I didn't have precision missiles equipped), and other times it fly top speed as it should. Like if bonuses from subs weren't applied (10%*x speed on AB).

Doctor Steinsbrow
Caldari
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2009.10.18 15:18:00 - [15]
 

Originally by: Silou
whats wrong with my Tengu?
Stuff

it's a tengu... everythings wrong with it
-Tengu hater

Bibbleibble
Posted - 2009.10.18 15:32:00 - [16]
 

Originally by: Doctor Steinsbrow
Originally by: Silou
whats wrong with my Tengu?
Stuff

it's Caldari... everythings wrong with it
-Tengu hater


Fixed you post for you.

Doctor Steinsbrow
Caldari
Deep Core Mining Inc.
Posted - 2009.10.18 15:40:00 - [17]
 

Originally by: Bibbleibble
Originally by: Doctor Steinsbrow
Originally by: Silou
whats wrong with my Tengu?
Stuff

it's Caldari... everythings wrong with it
-Tengu hater


Fixed you post for you.


I stand corrected Smile

stoicfaux
Gallente
Posted - 2009.10.18 16:25:00 - [18]
 

You didn't specify which 2nd room.

It might be the frigs in the serpentis 2nd room. In my Golem, I have to manage aggro in that room (and even had to warp out a couple of times in the past,) and it's not because of the battleships. The frigs web you, which is going to greatly increase your incoming DPS, and most worrisome is that the frigs themselves seem to be doing non-trivial damage.


k'ehana Atthour
Posted - 2009.10.18 17:11:00 - [19]
 

I had a problem with my loki the other day, (bit off topic, but a bugs a bug)i launched 6 probes and could'nt recover them, relogged and spammed recover etc, still no joy, got miffed and blew em up, sister probes too Evil or Very Mad

Washell Olivaw
Posted - 2009.10.18 17:28:00 - [20]
 

Originally by: Silou Nia
my point is why I sometimes tank this without a single scratch on my ship, and other times I barely survive.


Suggestion, don't know for sure: Easy one is "serpentis vs gurista" while the hard one is "gurista vs serpentis" or vice versa.

Hergor Bearmonster
Posted - 2009.10.18 17:41:00 - [21]
 

There is a bug that bonuses don't apply, all bonuses.
So the tanking issue is becouse booster isn't bonused, range becouse missle velocity bonus isn't applied and so on, also check shield hp when this happen and see how many you have;)

This could happen to every ship not just tengu, but on t3 ships that relay on many strong bonuses it's most painfull.

Easiest way is go back change ship, relog change ship again. Thats why kill tacklers first you never know when this crap will happen.

Fly safe and look out on those nasty bugs, ccp will not refund your ship if it will hit you, they can't track it and have no idea yet how to fix it.

ropnes
Posted - 2009.10.18 18:54:00 - [22]
 

Originally by: k'ehana Atthour
I had a problem with my loki the other day, (bit off topic, but a bugs a bug)i launched 6 probes and could'nt recover them, relogged and spammed recover etc, still no joy, got miffed and blew em up, sister probes too Evil or Very Mad


Were you recalling them right as you were docking?

Ginger Lynn
Posted - 2009.10.18 18:57:00 - [23]
 

I enjoy it when my carrier suddenly only can control 5 drones...
At times bad things happen. relog+dockup usualy solves it.
I've had the bug where repackaging the items solves it to :S

k'ehana Atthour
Posted - 2009.10.18 22:41:00 - [24]
 

Nope i was sitting at a planet, cloaked and uncloaked, moving and sitting still, i watched on map, the probes start to warp to me then nothing and probes are still in same place.

I even tried moving the probes closer to the planet so i could see them, but no joy.

hauntingappiriton
Posted - 2009.10.19 00:41:00 - [25]
 

Yup I took a look see at yer t3 and that yer problem its t3 yer flux capacitor is blow out you shoulda got yer self one of them tahe domesticaded marauders way more practical to mission with for a little less the price. Yup I rekon this gonna cost you a big penny son ill tow it to my shop fer free if yan want me to fix it I rekon

Neyro7830
Gallente
Red Federation
Posted - 2009.10.19 00:51:00 - [26]
 

I can't speak for T3, but I did notice that suddenly while ratting in 0.0 my SBs torps only reached out to like 30km, when normally they go 65km or so.. range rigs also. Relogging fixed it for a while, but it always happens after an hour or so out in space.


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only