open All Channels
seplocked EVE Alliance Tournament Discussion
blankseplocked EVE TV Stream feedback thread
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: [1] 2 3 4 5

Author Topic

CCP Mindstar

Posted - 2009.09.19 15:32:00 - [1]
 

This thread is for questions and feedback related to the live web stream of the Alliance Tournament. Please reply here if you have any questions.

Mindstar.

scoutluder
Posted - 2009.09.19 16:50:00 - [2]
 

rly anoing that the damn stream allways breaking!!!!!

and no, i dont have a slow internet connection!

CCP Mindstar

Posted - 2009.09.19 17:11:00 - [3]
 

Please try turning off "Auto-Adjust" on the checkerboard icon near the bottom right of the player. If you are using the HD player, you won't see that option so try try tuning into the SD player and using one the standard or low bitrate feed here.

tiberius79p
Posted - 2009.09.19 17:15:00 - [4]
 

good job guyz :)) ...from romania whit regardsVery Happy



Tellenta
Gallente
versic LLC
Posted - 2009.09.19 17:20:00 - [5]
 

several issues I am having, the 'buffering' just turns on and off according to it's mood. Eventually the video will freeze and the sound will carry on. The positive side to that is the buffering stops.

CCP Mindstar

Posted - 2009.09.19 17:24:00 - [6]
 

Some questions that could help narrow things down...

What level stream is this happening on ?? HD / Standard / Low?
Do you have Auto-adjust switched on?
What type of internet connection do you have?
What location in the world are you?

Thanks.

CCP Lemur

Posted - 2009.09.19 17:32:00 - [7]
 

HD Stream is the ****! Awesome work guys.

Vir Hellnamin
Gradient
Electus Matari
Posted - 2009.09.19 17:42:00 - [8]
 

Edited by: Vir Hellnamin on 19/09/2009 17:44:52
Hi.

Using the viewersD.sap - Standard stream, Standard / Low quality both - Auto-adjust off. 2M ADSL connection, location Finland. breaks 1-2 times per match and per filler-talks.

haelp please?

Tellenta
Gallente
versic LLC
Posted - 2009.09.19 17:44:00 - [9]
 

Originally by: CCP Mindstar
Some questions that could help narrow things down...

What level stream is this happening on ?? HD / Standard / Low?
Do you have Auto-adjust switched on?
What type of internet connection do you have?
What location in the world are you?

Thanks.


Standard and low. has happened with auto adjust switched on and off. My internet connection is standard issue Hotel horrible. Lancaster Texas.

T'san Manaan
Minmatar
Posted - 2009.09.19 17:46:00 - [10]
 

Edited by: T''san Manaan on 19/09/2009 17:47:56
Originally by: Tellenta
several issues I am having, the 'buffering' just turns on and off according to it's mood. Eventually the video will freeze and the sound will carry on. The positive side to that is the buffering stops.


I'm having the same problem with the 720p player.

Tried switching to the SD player with aouto adjust turned off with the same results.

Cable internet connection.

South Florida, USA


Hadriana
Posted - 2009.09.19 17:58:00 - [11]
 

Is VLC identifying the (HD) stream correctly, because it's claiming that it's playing at 100fps... That would be nice of course, but wouldn't 50/60 be enough? Very Happy
It might reduce the smearing when the camera moves a lot or something "energetic" happens on screen.
And of course only the battles can be at such a high fps, even HD cameras only go up to 50/60 to my understanding.

Shekari
Posted - 2009.09.19 18:03:00 - [12]
 

I was having lots of trouble with the HD stream (rebuffering & reconnecting) until I moved my PC directly to my cable modem bypassing my POS Linksys WRVS4400N router.

Working great now!

Kronossan
Bellum Esca
Posted - 2009.09.19 18:25:00 - [13]
 

Originally by: CCP Mindstar
Some questions that could help narrow things down...

What level stream is this happening on ?? HD / Standard / Low?
Do you have Auto-adjust switched on?
What type of internet connection do you have?
What location in the world are you?

Thanks.


All 3 level streams
On or off doesn't matter for me, lags anyway
25mb/s connection
Netherlands

haav0c
Posted - 2009.09.19 18:27:00 - [14]
 

question: is the idea of bringing a hauler to the tournament really so farfetched, considering the abundance of low and mid slots?

Surova
Posted - 2009.09.19 18:27:00 - [15]
 

Edited by: Surova on 19/09/2009 20:29:29
Edited by: Surova on 19/09/2009 19:29:17
just wanted to ask if others are having connectivity issues with the HD stream... I am only able to keep a stable connection active for about ~20min, sometimes is dies out much eariler.

The stream seems to always be reconnecting but it would be nice if it would not stutter out.

Very greatful for the HD stream, thank you.

(I am using a 12-16Mbps connection out of Las Vegas)

UPDATE: Still getting the disconnect and reconnect issues ever ~20, but after the break the stream when it is connected is quite choppy... this was not an issue before the break.

UPDATE: I am not only able to keep the connection active for 5-7min before the connection reconnects. The stream has stabalized during the connected session for the most part.

Tellenta
Gallente
versic LLC
Posted - 2009.09.19 18:28:00 - [16]
 

Originally by: Shekari
I was having lots of trouble with the HD stream (rebuffering & reconnecting) until I moved my PC directly to my cable modem bypassing my POS Linksys WRVS4400N router.

Working great now!


So basically I am screwed and should stop trying because whatever system they are working with it doesn't play well with people not on their pro setups. Welp ugh

CCP Whisper

Posted - 2009.09.19 18:37:00 - [17]
 

I really didn't need to see that guy's pores. >_<

Anjin Sahn
Cha Ching LtD
Posted - 2009.09.19 18:49:00 - [18]
 

The feed has gone rubbish for me since the break.

All afternoon I've been running the HD feed nice and large, no buffering, no pausing and superb quality.

Now nothing has changed here at all but now I'm having to use the standard feed with auto adjust unticked and the quality set to standard and I'm still getting lots of buffering and catching up. It's awful.



Sidus Isaacs
Gallente
Posted - 2009.09.19 18:52:00 - [19]
 

It will simpy not stream for at at all now. It keep crashing Opera as well :(

Vir Hellnamin
Gradient
Electus Matari
Posted - 2009.09.19 18:59:00 - [20]
 

Edited by: Vir Hellnamin on 19/09/2009 19:05:50
****... HD stream failed too.

Will nao self-destruct a Burst as a protest.

NatteFrost85
Ministry of War
Posted - 2009.09.19 19:02:00 - [21]
 

allright, been using the hd stream and im using a 4,4mb line and live in norway and i have been getting the "buffering stream" messeage and breake upp all the day. sometime 1-2 breake upps per 30 mins, other times 6-7 per 10 mins.

no differense if i use the hd stream or the standard stream and the auto adjust have been on the whole time.


CCP Mindstar

Posted - 2009.09.19 19:07:00 - [22]
 

just to confirm, having "auto-adjust" switched on is more likely to increase buffering issues if you are seeing them. Auto-Adjust will try and select the stream based on available bandwidth - and if you are right near the threshhold to go between standard and HD, or low and standard, it might bounce you between them (causing it to reconnect and buffer when it happens).

Anjin Sahn
Cha Ching LtD
Posted - 2009.09.19 19:09:00 - [23]
 

Edited by: Anjin Sahn on 19/09/2009 19:09:12
I've had to drop it to low quality and it's buffered maybe 20 times during that fight.

Seriously, it's gone really bad. I've made sure that nothing but this computer is using my internet connection.

/edit - I have auto-adjust turned off.

T84k3
Posted - 2009.09.19 19:10:00 - [24]
 

HD stream breaking every few seconds, Standard w/o auto adjust works ok. However the streaming client locksup after a few minutes (Win XP / Mac OS X bot the same).

I got 16 MBit downstream :(

Tellenta
Gallente
versic LLC
Posted - 2009.09.19 19:11:00 - [25]
 

Originally by: CCP Mindstar
just to confirm, having "auto-adjust" switched on is more likely to increase buffering issues if you are seeing them. Auto-Adjust will try and select the stream based on available bandwidth - and if you are right near the threshhold to go between standard and HD, or low and standard, it might bounce you between them (causing it to reconnect and buffer when it happens).



it doesn't seem to matter if I have that checked or not. I've wandered aimlessly through the internet to see if my connection just won't stream low quality videos and that has turned out to not be the case. I'm not sure what else I can do but rage so I am now currently rageing.

Anjin Sahn
Cha Ching LtD
Posted - 2009.09.19 19:20:00 - [26]
 

Is there just an audio feed?

Tellenta
Gallente
versic LLC
Posted - 2009.09.19 19:28:00 - [27]
 

Originally by: Anjin Sahn
Is there just an audio feed?


apparently not Sad

Ruziel
Minmatar
Twilight Military Industrial Complex
Posted - 2009.09.19 19:31:00 - [28]
 

I'm also having issues with it buffering a lot, with the video stopping and audio continuing, then 10-20 seconds later the stream dropping and reconnecting. I tried the standard stream and it actually performed worse with auto-adjust both off and on.
When the HD stream is running it looks great, but it breaks up quite often, mostly during the switches between the studio and the match.

HD Stream / standard stream
either
Verizon FiOS
Los Angeles, CA area

NatteFrost85
Ministry of War
Posted - 2009.09.19 19:35:00 - [29]
 

now its buffering allmoust constantly for 1 min then its falls out then it comes back, works perfect for 5-7 mins and then the whole buffering**** again. and it gets worse the clouser we get to the end of the broadcast.

Kaalmar
Gallente
Controlled Chaos
Posted - 2009.09.19 19:35:00 - [30]
 

Originally by: CCP Mindstar
Please try turning off "Auto-Adjust" on the checkerboard icon near the bottom right of the player. If you are using the HD player, you won't see that option so try try tuning into the SD player and using one the standard or low bitrate feed here.


This player is terrible. It constantly buffers and frame-freezes.

I just ran a speed test, and I've got 10Mbps even with the video playing. It's not my bandwidth.

The player seems to be reading from a file as it streams somehow(the progess bar). This player doesn't even seem designed for live streaming. It looks like a YouTube player adapted for playing from a live-buffered file.

Also, Tom Green is creepy.


Pages: [1] 2 3 4 5

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only