open All Channels
seplocked Macintosh
blankseplocked Patch not working
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8

Author Topic

Caldari Citizen 3456346
Posted - 2009.08.20 18:41:00 - [91]
 

Originally by: CCP Casqade
I'd like to remind people of the "OS X" channel ingame. I'm there to answer questions for those of you who are already ingame.

We're hoping to be close to a resolution to this problem. We're still working on it.


Do you think this is a lil bit funny??? how i should ask u a question when i cant get online, because this patch isnt working again??? Safe your jokes for yourself. Sry, but its always the same. The last time of patch the Link doesnt work now the patch itself, and i doesnt tell about the patches before. Lame!

Karaun Xavura
Gallente
Posted - 2009.08.20 18:44:00 - [92]
 

Originally by: James Vayne

I expect these are the ones for whome the patch applied without a problem.


Why would the patch apply without a problem for some people. We all downloaded exactly the same patch, for exactly the same game, why would it work for some and not for others? Shocked

Maria Kalista
Amarr
Knights of Kador
Posted - 2009.08.20 18:44:00 - [93]
 

Originally by: Corbathan

Did not know about that channel...thanks Casqade.



It was in a sticky, once....

Corbathan
Posted - 2009.08.20 18:45:00 - [94]
 

Originally by: Caldari Citizen 3456346
Originally by: CCP Casqade
I'd like to remind people of the "OS X" channel ingame. I'm there to answer questions for those of you who are already ingame.

We're hoping to be close to a resolution to this problem. We're still working on it.


Do you think this is a lil bit funny??? how i should ask u a question when i cant get online, because this patch isnt working again??? Safe your jokes for yourself. Sry, but its always the same. The last time of patch the Link doesnt work now the patch itself, and i doesnt tell about the patches before. Lame!


Easy there....no need to flame. It was a reminder, that's all. Perhaps they need feedback for those that the patch worked.

I am upset too about this but I also understand there are issues with it. They are keeping us informed as much as possible and a solution will be provided shortly.


Pak Seongsu
Gallente
Hikage Corporation
Posted - 2009.08.20 18:45:00 - [95]
 

Originally by: James Vayne
Have you tried a permissions repair? It's generally good practice to do it once a month anyway like I do and, I have found, has fixed a wealth of problems in the past.
Permission repair only repairs ... permissions. And only on system files or files for which Apple knows what the permissions are supposed to be. The EvE client is neither. Also the .nib permissions are 755 and the failing checksum files are 644, both with me as user and staff as group. Therefore permissions are not the issue here as the patcher was run from my account and got both r and w flags on everithing. Besides, yes: I run a permission repair each time there's an upgrade from Apple.

Grimstorm
Amarr
N-FINITY
Cascade Associates
Posted - 2009.08.20 18:45:00 - [96]
 

Originally by: Tetsuo Takashi
Originally by: Grimstorm
did a restore from my time-machine and it didn't work either...
Does anyone has a torrent for the 2,4 GB full? It seems as I would have to wait for 7 more hours to finish downloading... :(


This. For the love of veld, CCP, get torrents sorted for your client downloads!!


There is a WIN-torrent, so why no MAC-torrent?
It's not that hard to do, or is it?

James Vayne
Posted - 2009.08.20 18:46:00 - [97]
 

Edited by: James Vayne on 20/08/2009 18:49:11
Originally by: Pak Seongsu
Originally by: James Vayne
Have you tried a permissions repair? It's generally good practice to do it once a month anyway like I do and, I have found, has fixed a wealth of problems in the past.
Permission repair only repairs ... permissions. And only on system files or files for which Apple knows what the permissions are supposed to be. The EvE client is neither. Also the .nib permissions are 755 and the failing checksum files are 644, both with me as user and staff as group. Therefore permissions are not the issue here as the patcher was run from my account and got both r and w flags on everithing. Besides, yes: I run a permission repair each time there's an upgrade from Apple.


Well then your patch can be found here ~Library/Preferences/EVE Online Preferences/p_drive/Local Settings/Application Data/CCP/EVE/c_program_files_ccp_eve_tranquility/cache/

The patch will be a TGZ file in there. Click on it and it'll re-patch the client. See if that yeilds any results.

CCP Cascade

Posted - 2009.08.20 18:48:00 - [98]
 

Originally by: Corbathan
Originally by: CCP Casqade
I'd like to remind people of the "OS X" channel ingame. I'm there to answer questions for those of you who are already ingame.

We're hoping to be close to a resolution to this problem. We're still working on it.


Did not know about that channel...thanks Casqade.

Out of curiosity, if you are a mac person, did the machine you patched work?

Why was this not tested on different mac setups?



We're still looking into what happened, I rather know what happened before I explain it to you.

We're terribly sorry for the inconvenience.

Pak Seongsu
Gallente
Hikage Corporation
Posted - 2009.08.20 18:49:00 - [99]
 

Originally by: CCP Casqade
I'd like to remind people of the "OS X" channel ingame. I'm there to answer questions for those of you who are already ingame.

We're hoping to be close to a resolution to this problem. We're still working on it.

Casqade, you made me ROTFLMAO.

It's great when some of you get into that channel to help. But ... that really is not the best support channel for problems with a patch that prevents people from connecting. Whoever can chat with you there ... need no help any more Rolling Eyes

What about IRC, Twitter, these forums, Skype, a Vent/TS server ... whatever?

Sinclair Ferguson
Posted - 2009.08.20 18:51:00 - [100]
 

Originally by: Pak Seongsu
Originally by: James Vayne
Have you tried a permissions repair? It's generally good practice to do it once a month anyway like I do and, I have found, has fixed a wealth of problems in the past.
Permission repair only repairs ... permissions. And only on system files or files for which Apple knows what the permissions are supposed to be. The EvE client is neither. Also the .nib permissions are 755 and the failing checksum files are 644, both with me as user and staff as group. Therefore permissions are not the issue here as the patcher was run from my account and got both r and w flags on everithing. Besides, yes: I run a permission repair each time there's an upgrade from Apple.


I ran a permissions repair last night, so yeah, that's not it.

Pak Seongsu
Gallente
Hikage Corporation
Posted - 2009.08.20 18:54:00 - [101]
 

Originally by: Karaun Xavura
Originally by: James Vayne

I expect these are the ones for whome the patch applied without a problem.


Why would the patch apply without a problem for some people. We all downloaded exactly the same patch, for exactly the same game, why would it work for some and not for others? Shocked
There may be several reasons. And this has happened in the past, but CCP/TG never explained exactly why it happens, so we can only guess.

- multiple versions of a patch? (like the patch in the early two days after deployment being different than the patch that was online later)
- differences in the "full install" disk images? (like someone that had last full install in march being different than someone doing it later)
- minmatar technology?

olo VonBorg
Posted - 2009.08.20 18:54:00 - [102]
 

With all the frequent newsletters and billing emails- would you please send out info, once the proper (MAC)patch is available ,thx

Binzii Hachnamen
The Lonetrekkers
Posted - 2009.08.20 18:56:00 - [103]
 

Originally by: Pak Seongsu
Originally by: Karaun Xavura
Originally by: James Vayne

- minmatar technology?



This.

amarr alt2
Posted - 2009.08.20 18:56:00 - [104]
 

Originally by: Pak Seongsu
Originally by: Karaun Xavura
Originally by: James Vayne

I expect these are the ones for whome the patch applied without a problem.


Why would the patch apply without a problem for some people. We all downloaded exactly the same patch, for exactly the same game, why would it work for some and not for others? Shocked
There may be several reasons. And this has happened in the past, but CCP/TG never explained exactly why it happens, so we can only guess.

- multiple versions of a patch? (like the patch in the early two days after deployment being different than the patch that was online later)
- differences in the "full install" disk images? (like someone that had last full install in march being different than someone doing it later)
- minmatar technology?



My money is on Minmatar tech :)

Cheekything
Gallente
Black Lance
Posted - 2009.08.20 18:57:00 - [105]
 

Originally by: James Vayne


Well then your patch can be found here ~Library/Preferences/EVE Online Preferences/p_drive/Local Settings/Application Data/CCP/EVE/c_program_files_ccp_eve_tranquility/cache/

The patch will be a TGZ file in there. Click on it and it'll re-patch the client. See if that yeilds any results.


Hey i'd just like to point out that that is the file that isn't working has been suggested to be deleted and I can see your trying to help but your really not.

The patch worked for the people who are in game playing the majority of us it seems are left in the dark like CCP.

Until someone realises which 0 should of been a 1.

So further more rather than haphazardly guessing i'd suggest you paste details of what makes your mac different to the majority thus we may find the broken thing Wink

Blasphemour
Posted - 2009.08.20 18:58:00 - [106]
 

Originally by: CCP Casqade


We're still looking into what happened, I rather know what happened before I explain it to you.

We're terribly sorry for the inconvenience.


May I ask in what way you test these updates, if at all?
Surely you test it in a live situation, as every company does before a patch is released?
And why did you not take the patch down as soon as was clear it didn't work?
As far as I can read it isn't going flawless for the windows users, getting kicked out after 15 minutes and stuff, a login queue of thousands of people and authentication lasting even longer then it already did.
Do you even have a QA departement?

sorry for the ranting, but this is a joke! we are paying customers, something goes wrong(database issues), can happen. Two things go wrong (the patcher f's up), that's becoming anoying, But that the patch isn't being taken down so people who do not read the forums are not left in the dark, that is just plainly wrong.

cyndrogen
Posted - 2009.08.20 18:59:00 - [107]
 

downloaded autopatch
version 6.13.94168
macbook pro

Could this be a simple permissions issue on mac?

Is there a way to unlock the old files so they can be overwritten? Chmod?

Gooba Budd
Posted - 2009.08.20 18:59:00 - [108]
 

Client (94168) is unable to download the patch. Throws an error message and then says "unable to connect to 87.237.38.200 on port 26000

James Vayne
Posted - 2009.08.20 19:00:00 - [109]
 

Edited by: James Vayne on 20/08/2009 19:00:41
Originally by: Cheekything
Originally by: James Vayne


Well then your patch can be found here ~Library/Preferences/EVE Online Preferences/p_drive/Local Settings/Application Data/CCP/EVE/c_program_files_ccp_eve_tranquility/cache/

The patch will be a TGZ file in there. Click on it and it'll re-patch the client. See if that yeilds any results.


Hey i'd just like to point out that that is the file that isn't working has been suggested to be deleted and I can see your trying to help but your really not.

The patch worked for the people who are in game playing the majority of us it seems are left in the dark like CCP.



Until someone realises which 0 should of been a 1.

So further more rather than haphazardly guessing i'd suggest you paste details of what makes your mac different to the majority thus we may find the broken thing Wink


Or I could just let you suffer a while long for your attempt at trolling Twisted Evil


Judanor
Posted - 2009.08.20 19:00:00 - [110]
 

Casquade, I was wondering where/how we will be notified of a fix or work around. I'm wondering so I don't have to follow 2-3 boards/threads. Thanks.

Jett Rockswell
Posted - 2009.08.20 19:01:00 - [111]
 

Same here:

Examining File : /Contents/Resources/Czech.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Czech.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Czech.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Danish.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Danish.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Danish.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Dutch.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Dutch.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Dutch.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/English.lproj/Localizable.strings -> OK
Examining File : /Contents/Resources/English.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/English.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/English.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/es_MX.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/es_MX.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/es_MX.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/EveOnline.icns -> OK
Examining File : /Contents/Resources/Finnish.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Finnish.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Finnish.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/French.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/French.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/French.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/German.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/German.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/German.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Greek.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Greek.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Greek.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Hungarian.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Hungarian.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Hungarian.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Italian.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Italian.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Italian.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Launcher.nib/classes.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/Launcher.nib/info.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/Launcher.nib/objects.nib -> OK
Examining File : /Contents/Resources/Launcher.nib/splash.tiff -> OK
Examining File : /Contents/Resources/Norwegian.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Norwegian.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Norwegian.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Polish.lproj/MainMenu.nib/classes.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Polish.lproj/MainMenu.nib/info.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Polish.lproj/MainMenu.nib/keyedobjects.nib -> SHA1 Error
Examining File : /Contents/Resources/Portuguese.lproj/MainMenu.nib/classes.

Serpents smile
Posted - 2009.08.20 19:01:00 - [112]
 

Originally by: Blasphemour
****



Oh, shaddup. Very Happy

Sinclair Ferguson
Posted - 2009.08.20 19:01:00 - [113]
 

Originally by: Pak Seongsu
Originally by: Karaun Xavura
Originally by: James Vayne

I expect these are the ones for whome the patch applied without a problem.


Why would the patch apply without a problem for some people. We all downloaded exactly the same patch, for exactly the same game, why would it work for some and not for others? Shocked
There may be several reasons. And this has happened in the past, but CCP/TG never explained exactly why it happens, so we can only guess.

- multiple versions of a patch? (like the patch in the early two days after deployment being different than the patch that was online later)
- differences in the "full install" disk images? (like someone that had last full install in march being different than someone doing it later)
- minmatar technology?



I would have been very surprised if had worked for no one. I expect that they tested the patch on macs at CCP and they worked. Frankly, I'm surprised that patches work as often as they do, with all the variables from machine to machine.

Corbathan
Posted - 2009.08.20 19:06:00 - [114]
 

Originally by: Judanor
Casquade, I was wondering where/how we will be notified of a fix or work around. I'm wondering so I don't have to follow 2-3 boards/threads. Thanks.


A great rejoicing will be heard across the land and the earth will take a cleansing breath. The clouds will dissipate revealing the soft starlit sky. The moon will shine as bright as day and the lamb will sleep with the lion.

Grimstorm
Amarr
N-FINITY
Cascade Associates
Posted - 2009.08.20 19:07:00 - [115]
 

Originally by: Elesentra
Okay - this may help some people who have time machine or another backup system in place.

I rolled my Eve Online client back to May 25th, (happens to be version 88974) using Time Machine, then launched it. The Autopatcher downloaded patch 88974-94178. This WORKED for me, and I now have a working client on Tranquility.

Someone else got version 84244 to auto-patch also (see above)....

So, the problem seems to be specifically related to the patch file from yesterday's current version to todays. If you can find a backup of an older client, try restoring from that and then auto-patching.

Good luck - I'm off to fly my Mega :-)


GREAT IDEA and great use of our beloved time-machine!!!!
WORKED FOR ME ... although it was from 20th May :)

Serpents smile
Posted - 2009.08.20 19:07:00 - [116]
 

Originally by: Sinclair Ferguson
I'm surprised that patches work as often as they do, with all the variables from machine to machine.

Just think of the nightmare they have with custom build windowz machines. Eeep! I would be gray before my 30th if I had to thinker out all those different setups!

CCP Cascade

Posted - 2009.08.20 19:09:00 - [117]
 

Hi,

We're currently taking Tranquility down for a reboot. When it is back up, you will be able to patch again and log in.

Before you log in next time:

Please make sure you have deleted the patch (evepremiumpatch94168-99186-mac.tgz) located here:

/Users/username/Library/Preferences/Eve Online Preferences/p_drive/Local Settings/Application Data/CCP/EVE/c_program_files_ccp_eve_tranquility/Cache

Sinclair Ferguson
Posted - 2009.08.20 19:10:00 - [118]
 

Originally by: Grimstorm
Originally by: Elesentra
Okay - this may help some people who have time machine or another backup system in place.

I rolled my Eve Online client back to May 25th, (happens to be version 88974) using Time Machine, then launched it. The Autopatcher downloaded patch 88974-94178. This WORKED for me, and I now have a working client on Tranquility.

Someone else got version 84244 to auto-patch also (see above)....

So, the problem seems to be specifically related to the patch file from yesterday's current version to todays. If you can find a backup of an older client, try restoring from that and then auto-patching.

Good luck - I'm off to fly my Mega :-)


GREAT IDEA and great use of our beloved time-machine!!!!
WORKED FOR ME ... although it was from 20th May :)



That's great! Too bad I only started using Time Machine about 3 weeks ago...

Pak Seongsu
Gallente
Hikage Corporation
Posted - 2009.08.20 19:10:00 - [119]
 

Originally by: Sinclair Ferguson
I would have been very surprised if had worked for no one. I expect that they tested the patch on macs at CCP and they worked. Frankly, I'm surprised that patches work as often as they do, with all the variables from machine to machine.
There shouldn't be a lot of variability from machine to machine that can affect the patching process of an appbundle that is supposed to be the very same on all machines no matter what hardware or OS version you have. The appbundle does not change at runtime (not the EVE app, others do, like the cider based warhamer online app). Neither the installation nor the patching process used by eve have any reason to check (and behave differently) depending on hardware or software versions of anything but the EVE client itself).

So WHY does this happen? And WHY it has happened several times in the past? No idea untill CCP explains what's going on (if they will).

amarr alt2
Posted - 2009.08.20 19:13:00 - [120]
 

Originally by: CCP Casqade
Hi,

We're currently taking Tranquility down for a reboot. When it is back up, you will be able to patch again and log in.

Please make sure you have deleted the patch (evepremiumpatch94168-99186-mac.tgz) located here:

/Users/username/Library/Preferences/Eve Online Preferences/p_drive/Local Settings/Application Data/CCP/EVE/c_program_files_ccp_eve_tranquility/Cache



Yay! Obviously we'll let you know. But in the meantime, thanks to you guys for working on this. I know you get more flaming than credit. :)


Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only