open All Channels
seplocked Issues, Workarounds & Localization
blankseplocked BSOD on HP 550 Notebook
 
This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 
Author Topic

Mik Nostrebor
Minmatar
Ex Coelis
Posted - 2009.07.21 22:38:00 - [1]
 

Specs:
HP 550 Notebook
Windows XP SP 3
1Gb Ran
160 Gb HDD

Processor: Core 2 Duo 1.8gGhz
Motherboard: Mobile Intel(R) 965 Express chipset
Graphics: Intel GMA X3100 integrated

The GMA X3100 is the mobile version of the GMA X3000 used in the Intel GL960 and GM965 chipsets. The X3100 supports hardware transform and lighting, up to 128 programmable shader units, and up to 384 MB memory. Its display cores can run up to 333 MHz on GM965 and 320 MHz on GL960. Its render cores can run up to 500 MHz on GM965 and 400 MHz on GL960. The X3100 display unit includes a 300 MHz RAMDAC, two 25-112 MHz LVDS transmitters, 2 DVO encoders, and a TV encoder. In addition, along with the latest drivers, the product supports DirectX 10.0[10], Shader Model 4.0 and OpenGL 2.0.


DirectX v9.0c

Problem:
After playing Eve for about 5 minutes (from cold boot) the machine will cease to respond then produce a BSOD a short while later.

A reboot will see Eve start running fine but then an hour or so later it will freeze then BSOD.

More info:
Latest Graphics driver from HP loaded. (Aug 08) Intel advertise a later driver (Jan 09) which will not load.

Heat monitor software loaded and tested. Heat not consistent at time of crash.

Does anyone else have the same issue with an XP based X3100 laptop?

RaTTuS
BIG
Gentlemen's Agreement
Posted - 2009.07.22 08:49:00 - [2]
 

does changing to
esc | display and graphics | advanced | set present interval = one
make a differece ?

and or disabling the audio

Mik Nostrebor
Minmatar
Ex Coelis
Posted - 2009.07.22 22:04:00 - [3]
 

Audio is disabled. I will try that other suggestion though!

Tnx for the reply.

Zeimanov Kalzumaan
Haruspex Industries
Posted - 2009.07.25 18:52:00 - [4]
 

I've had exactly the same problem with the same laptop. I spent 6 weeks trying to fix it having checked memory ect. The only thing different I noticed is that it almost always happens in stations to me.

Anyhow - in the end I had to borrow an old computer from work and play on that - hp were decidedly unhelpful and every tech forum/person ends up drawing a blank.

Boosterjunkie
Posted - 2009.07.29 20:07:00 - [5]
 

probably your harddisk or your physical memory thats going to die soon..


 

This thread is older than 90 days and has been locked due to inactivity.


 


The new forums are live

Please adjust your bookmarks to https://forums.eveonline.com

These forums are archived and read-only